پاسخ: بحث و تبادل نظر در مورد اورکلاکینگ سیستم های مبتنی بر پردازنده های Intel
الان داشتم نگاهی به رکورد ها تو HWBOT مینداختم یه چیز عجیب دیدم . سی پی یو Core i7 920 رو به مالتی پلیر 22 رسونده بود . چطوری ؟
...........?
پاسخ : بحث و تبادل نظر در مورد اورکلاکینگ سیستم های مبتنی بر پردازنده های Intel
نقل قول:
نمیدونم مادربرد شما چه قدر Drop میخوره ! اما با ولتاژ 1.47 میتونی 3.75 گیگاهرتز را خیلی راحت پایدار کنی ضمن اینکه شما Batch number خوبی دارید شاید بتونیم با ولتاژ پایین تر هم پایدارش کنید . :love:
شهریار جان با 1.47 در فرکانس 3.75 مادر CPU ................. !!!!!! :1. (27): من 4.00 رو با 1.4 پایدار میکنم بعد 1.47 رو دیگه خودت با ماشین حساب حساب کن :love:
فکر میکنم به خاطر مادربردی مرغوب و معروفی که داری وضع اورش اینطوره !!! :1. (40):
اصل مطلب اینه که ولتاژ واسه 45 nm ای ها رو من بیشتر از 1.45 ای که داخل CPUz میزنه رو صلاح نمیدونم ! مهدی موسوی هم که 1.4 رو بیشتر ..... ولی شما چطور میگید 1.47 ؟ ! دلیل خاصی دارید ؟ چون به نظرم اگر با ولتاژ 1.47 بخواد CPU کار کنه به مرور دیگه هیچی ازش باقی نمیمونه !
نقل قول:
الان داشتم نگاهی به رکورد ها تو HWBOT مینداختم یه چیز عجیب دیدم . سی پی یو Core i7 920 رو به مالتی پلیر 22 رسونده بود . چطوری ؟
...........?
تا جایی که من میدونم دیدم فکر کنم از تنظیمات بایوس مادربورد میشد اون 2 مولتی رو اضافه کرد .یعنی این قابلیت رو فعال کرد.
چیزی بنام CPU TURBO POWER
یا همچین چیزی
در بعضی برد ها بوده در بعضی نه
در بعضی هم با اپدیت بایوس گزینش اضافه شده با نام های مختلف یعنی هر برد ساز فکر کنم یه نامی برای این گزینه انتخاب میکنه
مثلا در فاکسکان X58 با بایوس جدید مولتی 21 اضافه شده
البته من اطلاعاتم کمه ممکنه اشتباه هم کرده باشم باید بیشتر تحقیق کنی دوست عزیز
حسين جان اگر cpu درست خنك بشه اون ولتاژ حتي بالاتر مشكلي براش پيش نمياره
پاسخ: پاسخ : بحث و تبادل نظر در مورد اورکلاکینگ سیستم های مبتنی بر پردازنده های Intel
نقل قول:
شهریار جان با 1.47 در فرکانس 3.75 مادر CPU ................. !!!!!! :1. (27): من 4.00 رو با 1.4 پایدار میکنم بعد 1.47 رو دیگه خودت با ماشین حساب حساب کن :love:
فکر میکنم به خاطر مادربردی مرغوب و معروفی که داری وضع اورش اینطوره !!! :1. (40):
اصل مطلب اینه که ولتاژ واسه 45 nm ای ها رو من بیشتر از 1.45 ای که داخل CPUz میزنه رو صلاح نمیدونم ! مهدی موسوی هم که 1.4 رو بیشتر ..... ولی شما چطور میگید 1.47 ؟ ! دلیل خاصی دارید ؟ چون به نظرم اگر با ولتاژ 1.47 بخواد CPU کار کنه به مرور دیگه هیچی ازش باقی نمیمونه !
طبق مشخصات موجود در Datasheet پردازنده E5200 ، ماکزیموم مطلق یا ( Absolute Maximum ) ولتاژ VCC یا همان Vcore حدود 1.45V می باشد .
منظور از VCC در اینجا همان ولتاژی می باشد که در حالت Idle در نرم افزارهای مونیتورینگ معتبر تشخیص داده میشه .
همانطور که شهریار اشاره کرد ، کنترل حرارت میتونه راهنمای خوبی باشه . حداکثر حرارت هسته ها 60 -65 در نظر گرفته بشه .
نقل قول:
فکر میکنم به خاطر مادربردی مرغوب و معروفی که داری وضع اورش اینطوره !!!
البته بچ CPU هم به شدت موثره ! البته من مادربورد خوبی ندارم ، ولی به شخصه من با 1.4V نمیتونم 3500 رو 100% پایدار کنم ، شاید بشه باهاش 2 روز هم بدون مشکل کار کرد و تست های مختلف گرفت ، ولی سرانجام ناپایدار میشه .
ولی تا 3333Mhz رو چند هقته با 1.4v کامل پایدار گذروندم ، یادمه 30 لوپ تست Intel Burn Test رو هم پاس کرد .
نقل قول:
تا جایی که من میدونم دیدم فکر کنم از تنظیمات بایوس مادربورد میشد اون 2 مولتی رو اضافه کرد .یعنی این قابلیت رو فعال کرد.
چیزی بنام CPU TURBO POWER
یا همچین چیزی
در بعضی برد ها بوده در بعضی نه
در بعضی هم با اپدیت بایوس گزینش اضافه شده با نام های مختلف یعنی هر برد ساز فکر کنم یه نامی برای این گزینه انتخاب میکنه
مثلا در فاکسکان X58 با بایوس جدید مولتی 21 اضافه شده
البته من اطلاعاتم کمه ممکنه اشتباه هم کرده باشم باید بیشتر تحقیق کنی دوست عزیز
درسته . تو برد P6T Deluxe ASUS هم همین گزینه Turbo Mode بود ، اگه اشتباه نکنم . ولی با اون MP 21 می شد .
این مربوط میشه به فناوری Intel® Turbo Boost Technology که خودش یه مبحث کاملا مفصله که در آینده حتما در موردش بحث خواهد شد .
این MP22 رو به شخصه تجربه نکردم !
پاسخ : پاسخ: پاسخ : بحث و تبادل نظر در مورد اورکلاکینگ سیستم های مبتنی بر پردازنده های Intel
نقل قول:
منظور از VCC در اینجا همان ولتاژی می باشد که در حالت Idle در نرم افزارهای مونیتورینگ معتبر تشخیص داده میشه .
همانطور که شهریار اشاره کرد ، کنترل حرارت میتونه راهنمای خوبی باشه . حداکثر حرارت هسته ها 60 -65 در نظر گرفته بشه .
البته بچ CPU هم به شدت موثره ! البته من مادربورد خوبی ندارم ، ولی به شخصه من با 1.4V نمیتونم 3500 رو 100% پایدار کنم ، شاید بشه باهاش 2 روز هم بدون مشکل کار کرد و تست های مختلف گرفت ، ولی سرانجام ناپایدار میشه .
ولی تا 3333Mhz رو چند هقته با 1.4v کامل پایدار گذروندم ، یادمه 30 لوپ تست Intel Burn Test رو هم پاس کرد .
اگر در حالت Idle ولتاژ 1.45 باشه ( CPUz ) در حالت لود میشه 1.46 !
منظور از دمای هسته ها چیست ؟! یعنی دمایی که Core Temp نشون میده یا Pc Probe خود Asus ؟!:1. (26):
مهدی جان CPU منو اگر بزاری روی مادربرد خودت بازم فرقی نمیکنه من فکر میکنم بچ CPU به نهایت فرکانس ربط داره تا ولتاژ ! البته تا حالا با بچ مختلف تست نکردم 5200 رو ، ( فقط 2180 رو با بچ های مختلف تست گرفتم که ولتاژ خور همشون مثل هم بود )
من 333x10 رو با 1.22 پایدار میکنم ! خیلی هم تست گرفتم اصلا ناپایدار نیست !
ببین حسین جان بستگی به عوامل مختلفی داره دمای من هیچ وقت با 3.75 و اون ولتاژ بیشتر از 65 درجه در 100 درصد لود نمیره و هیچ مشکلی هم در مدت یکی دو سالی که بنده سیستم را دارم پیش نخواهد آمد . :love:
گویا بچ نامبری که شما دارید خیلی خوبه که با 1.4 میتونید 4 گیگاهرتز را پایدار کنید البته ببینید دماتون توی تست 100 لود چه جوری هست و چه قدر دراپ میخوره . :great: حسین جان اگه Air Cooling دارید یک تست بگیرید ببینید حداکثر چه قدر میتونید اورکلاک کنید چون به نظرم پردازنده مناسبی هست :1. (26):
پاسخ: پاسخ : پاسخ: پاسخ : بحث و تبادل نظر در مورد اورکلاکینگ سیستم های مبتنی بر پردازنده های Intel
نقل قول:
منظور از دمای هسته ها چیست ؟! یعنی دمایی که Core Temp نشون میده یا Pc Probe خود Asus ؟!:1. (26):
مهدی جان CPU منو اگر بزاری روی مادربرد خودت بازم فرقی نمیکنه من فکر میکنم بچ CPU به نهایت فرکانس ربط داره تا ولتاژ ! البته تا حالا با بچ مختلف تست نکردم 5200 رو ، ( فقط 2180 رو با بچ های مختلف تست گرفتم که ولتاژ خور همشون مثل هم بود )
من 333x10 رو با 1.22 پایدار میکنم ! خیلی هم تست گرفتم اصلا ناپایدار نیست !
نقل قول:
جدیده این مورد ؟! Vdroop نداره پردازنده شما مگه ؟!
در این حالت که شما میگی , VID چند تنظیم شده ؟
همان دمایی که Core temp نشون میده .
والا من اینجا تو چند چه ماه اخیر فکر کنم 4 تایی E5200 دستم اومده ، با مادربورد های مختلف .
نتیجه جالبی که تا الان رسیدم بهش اینهاست :
1 - پردازنده هایی که FSB Wall بالاتری داشتند ، با ولتاژهای کمتری پایدار می شدند .
2 - پردازنده های 45nm با هسته Wolfdale با ماردبوردهایی که مدار تغذیه توان پردازنده VRD 11.1 دارند نسبت به مدل های پیشین، با ولتاژ های کمتر پایدار می شن ، حرارت کمتری از خودشون متصاعد میکنن و FSB Wall هم در فرکانس های بالاتری خودش رو نشون میده .
البته در پست قبل هم اشاره کردم که مادربورد بنده به هیچ وجه مناسب نیست . شما تصور کن ، بنده در VID 1.45V در حالت Load چیزی حدود 1.3625v با احتصاب vdroop ولتاژ Core دارم . حال خودت قاضی باش .
پاسخ : بحث و تبادل نظر در مورد اورکلاکینگ سیستم های مبتنی بر پردازنده های Intel
نقل قول:
ببین حسین جان بستگی به عوامل مختلفی داره دمای من هیچ وقت با 3.75 و اون ولتاژ بیشتر از 65 درجه در 100 درصد لود نمیره و هیچ مشکلی هم در مدت یکی دو سالی که بنده سیستم را دارم پیش نخواهد آمد .
خیلی عالی میباشد ، بنده هم دمایم در بازی های مختلف از 48 تجاوز نمیکند ( مکس تمپ رو در Pc Probe 48 درجه قرار دادیم و هیچ گونه اخطاری در هنگام فعالیت های مختلفم مشاهده نکرده ایم از Pc Probe ! ) و در 100% لود فکر نمیکنم به 55 برسیم ! ( تا به حال تست نگرفتیم )
تست هایی که بنده انجام دادم ( کارهای روزمره ، گیم ، کنورت ، و.... ) هیچ وقت همانند OCCT از 100% قدرت CPU استفاده نمیشه و بنده اصلا به دمای 100% لود اهمیتی قائل نمیشم چون هیچ وقت کاری با ایشون ندارم :love: محض اطلاع گفتم که اینقدر روی 100% لود مانور ندهید ( در کل ) :1. (38):
نقل قول:
گویا بچ نامبری که شما دارید خیلی خوبه که با 1.4 میتونید 4 گیگاهرتز را پایدار کنید البته ببینید دماتون توی تست 100 لود چه جوری هست و چه قدر دراپ میخوره .
قابل شمارو نداره شهریار جان ! ، در مورد 100% لود و مکس تمپ بنده تا به حال همانطور که بالا ذکر کردم تستی انجام ندادم ، این دروپی که میگید منظور چیست ؟ برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید !برای عضویت اینجا کلیک کنید ]
ولتاژی که ذکر کردیم بوسیله ی CPUz چک کردم یعنی در بایوس 1.43125 تنطیم کرده و در CPUz یا Pc Probe ولتاژی برابر با 1.40 ولت در Idle و در حالت لود 1.41 در 80% مواقع در لود اینگونه میباشد !
نقل قول:
جدیده این مورد ؟! Vdroop نداره پردازنده شما مگه ؟!
مهدی جان یکم توضیح در مورد این دروپ به ما میدهید ؟!
نقل قول:
VID چند تنظیم شده ؟
گویا سوادمان کمی نم کشیده است و این اصطلاحات شمارو اصلا متوجه نمیشویم !
نقل قول:
همان دمایی که Core temp نشون میده .
بنده با حاج آقا Core Temp میانه ی خوبی ندارم زیرا ایشون دمارو به ما زیاد تر نشان میدهند و قصد آزار مارو دارند و از این رو از ایشون استفاده نکردم تا به حال در تست های مختلف !
برای مثال در حالی که این پست رو مینویسم دمای دوستمان Pc Probe 19 درجه رو نشان میدهند در حالی که حاج آقا 41 درجه برای هسته ی اول و 39 درجه برای هسته ی دوم !!! ( 333x6 با 0.97 ولت ( CPUz ) پروفایل سیستم برای دانلود و استفاده های اینترنتی و موزیک و فیلم و ... )
نقل قول:
پردازنده هایی که FSB Wall بالاتری داشتند ، با ولتاژهای کمتری پایدار می شدند .
دقیقا بنده هم در مورد 5200 به همین مسئله شکی برده بودم ( گویا شهریار جان FSB Wall بیشتری از بنده داشتند { بنده نهایتا 376 رو توانستم بوت کنم ولی 375 رو به مرحله ی دسکتاپ رساندیم و هیچ گونه تست پایداری نگرفتیم چون کولر استوک در اختیار داشتیم و ولتاژ هم 0.90 ولت اعمال شده بود ( CPUz ) در بایوس فکر میکنم 9250 !!! } شهریار جان شما نهایتا به چه فرکانس ای دست یافته اید ؟ )
نقل قول:
شما تصور کن ، بنده در VID 1.45V در حالت Load چیزی حدود 1.3625v با احتصاب vdroop ولتاژ Core دارم . حال خودت قاضی باش
من فکر میکنم شما مادربردتان را باید تقویت کنید ( برای مثال کمی آب هویج به ایشان بخورانید و یا هویج بستنی یا شیر عسل !! )
مادربرد شما گویا افسرده شده اند .