پاسخ: بحث و تبادل نظر در مورد اورکلاکینگ سیستم های مبتنی بر پردازنده های Intel
نقل قول:
والا همین رمی که شما می فرمایید رو با Gigabyte GA-EP45-UD3R هم تست کردیم ،در حالت تایمیگ های متعارف با ولتاژ 2.5V به بالا سیستم تصویر نمی داد . قضیه کاملا با اینی که شما می فرمایید فرق میکنه .
در مورد پردازنده هم که شما ماشاالله می خوای با یه واترکولینگ دست ساز ، رکورد جهانی بزنی ! بیچاره موبو چه گناهی داره این وسط ! :lol:
الان دیگه کم کم بخوایم حساب کنیم ، 30 الی 40 درصد رکوردهای جهانی در همه زمینه ها ، با بردهای Asus زده میشه . البته برد های گیگابایت هم از این قاعده مستثنا نیستند .
کلا من قصد طرفداری از برندی رو ندارم ! ولی از اون طرف با تخریب برندی دیگه با دلایل غیر علمی کاملا مخالفم .
:11():
آقا من که نگفتم در برند برد من مشکلی هست منم منظورم این بود که با همین رم ولتاژ 2.5 به بالا که میدادم حتی روی 1066 که خودش هم بود کار نکرد
من سالیان سال هست که Asus کار میکنم و نخواستم خرابش کنم:1. (27): شاید منظورم رو بد رسوندم!!!:1. (26):
یک سوال برای رسیدن به ماکزیمم FSB در ضریب پردازنده 6 تنظیماتی داخل بایوس نیازمندیم یکی از تنظیمات ولتاژ دادن به NB هست ممکنه راهنمایی کنید دیگه چه تنظیماتی لازم هست برای رسیدن به ماکزیمم FSB آیا در FSB های خیلی بالا حتی در رنج 6 ضریب پردازنده احتیاج به کولینگهای حرفه ای داریم یا با کولینگ خود برد جواب رو میتونیم بگیریم؟
و سوال دیگه اینکه با پردازنده Pentium 4 531 که الان مشغول به کار باهاش هستم میتونم به بالاترین میزان FSB روی برد خودم برسم؟یعنی مانند Core 2 Duo عمل میکنه؟
نقل قول:
راستش آقا شهریار عزیز این بورد اون قدر تنظیمات داره که خیلی هاشو می ذارم Auto بمونه!! دست می زنم کلا سیستم ناپایدار می شه!!
دما پایینه!! یعنی رمها داغ نمی شن ولی مشکل اینجاست که از فرکانس 1500 نمی تونم بیشتر برم! این همه ولتاژ دادم به رمها تا 2.74 رفتم فقط یک بار تونستم 1518 رو ولید بگیرم...:1. (27):
یک پروفایل برای فرکانس 1550 راهنمایی کنین ممنون می شم! همه چی رو امتحان کردم درست نشد!!
شما Advencd timing رو چی ست می کنید؟؟
چرا 3:5 هست...!! اونم دلیل داره!!
رمهای بنده چیپشون D9HNL هست!! که متاسفانه با ضریب 1:2 سازگار نیست!! امروز کشف کردم...
امیدوارم که نهایت فرکانس این رمها 1500 نباشه و حداقل یه خورده بالاتر بره...
با سپاس...:11():
دوستان هیچ نظری ندارن...؟؟؟
چرا من نمی تونم با ضریب 1:2 بیشتر از 1300 برم؟؟؟ حتی با ولتاژ 2.8 و 1.8 برای رم و پل شمالی....؟؟؟
چیزی که من حدس می زنم ممکنه از چیپ رمها بشه!! از دوستان کسی نظری نداره در این مورد...؟؟؟
آقا شهریار عزیز شما که کار کردین با این بورد راهنمایی کنین!!!:1. (28):
زمان داره می گذره...:11():
نقل قول:
دوستان هیچ نظری ندارن...؟؟؟
چرا من نمی تونم با ضریب 1:2 بیشتر از 1300 برم؟؟؟ حتی با ولتاژ 2.8 و 1.8 برای رم و پل شمالی....؟؟؟
چیزی که من حدس می زنم ممکنه از چیپ رمها بشه!! از دوستان کسی نظری نداره در این مورد...؟؟؟
آقا شهریار عزیز شما که کار کردین با این بورد راهنمایی کنین!!!:1. (28):
زمان داره می گذره...:11():
علی جان قضیه اینه که Divider 3:5 در چیپست های P35 و P45 همون 2:3 هست ! در نتیجه در واقع شما به 1500 دست پیدا نکردید و در واقع 1365 مگاهرتز هست فرکانس رم شما ! :great:
ولتاژ را شما 3.0 ولت را بدید به رم ها . tRFC را هم 56 بدید . راستی علی جان اگه برای فرکانس های بالا میخوای مقالات Timing ای که توی اینترنت هستند را حتما مطالعه کن به خصوص تایمینگ های پیشرفته . :give_rose:
نقل قول:
علی جان قضیه اینه که Divider 3:5 در چیپست های P35 و P45 همون 2:3 هست ! در نتیجه در واقع شما به 1500 دست پیدا نکردید و در واقع 1365 مگاهرتز هست فرکانس رم شما ! :great:
ولتاژ را شما 3.0 ولت را بدید به رم ها . tRFC را هم 56 بدید . راستی علی جان اگه برای فرکانس های بالا میخوای مقالات Timing ای که توی اینترنت هستند را حتما مطالعه کن به خصوص تایمینگ های پیشرفته . :give_rose:
خوب حالا من چرا نمی تونم از 1300 رد بشم؟؟:1. (28):
از دیشب دارم کار می کنم روش! دریغ از 1 فرکانس بالاتر... رو 650 داون می کنه با ضریب 1:2... این رم هرچه قدر چیپش بد باشه بالاخره باید به 1400 برسه!!! 6.14.14.60 هم تاثیری نداره...
tFRC رو کم کنم؟؟ رو 68 هست نرمال!!!
می تونین تایمینگ خودتون رو واسه 1400 لطف کنین؟؟ ولتاژ جواب گو نیست! تا 2.84 هم رفتم...!!
تا با مال خودم مقایسه کنم ببینم مشکل کجاست...؟؟:give_rose:
کد:
Standard Timing Control
CAS Latency Time..............................:
tRCD .........................................:
tRP...........................................:
tRAS..........................................:
Advanced Timing Control [Press Enter]
tRRD...........................................:
tWTR..........................................:
tWR............................................:
tRFC...........................................:
tRTP...........................................:
Command Rate (CMD) ....................:
نقل قول:
خوب حالا من چرا نمی تونم از 1300 رد بشم؟؟:1. (28):
از دیشب دارم کار می کنم روش! دریغ از 1 فرکانس بالاتر... رو 650 داون می کنه با ضریب 1:2... این رم هرچه قدر چیپش بد باشه بالاخره باید به 1400 برسه!!! 6.14.14.60 هم تاثیری نداره...
tFRC رو کم کنم؟؟ رو 68 هست نرمال!!!
می تونین تایمینگ خودتون رو واسه 1400 لطف کنین؟؟ ولتاژ جواب گو نیست! تا 2.84 هم رفتم...!!
تا با مال خودم مقایسه کنم ببینم مشکل کجاست...؟؟:give_rose:
کد:
Standard Timing Control
CAS Latency Time..............................:
tRCD .........................................:
tRP...........................................:
tRAS..........................................:
Advanced Timing Control [Press Enter]
tRRD...........................................:
tWTR..........................................:
tWR............................................:
tRFC...........................................:
tRTP...........................................:
Command Rate (CMD) ....................:
ببین علی جان، باید مقالات تایمینگ رو مطالعه کنی تا دقیقا متوجه بشی توی سیستم چی می گذره. به نظر من گرفتن تایمینگ ها از شهریار (چه برای مقایسه، چه ...) جنبه آموزشی نمی تونه داشته باشه. :wink:
نقل قول:
ببین علی جان، باید مقالات تایمینگ رو مطالعه کنی تا دقیقا متوجه بشی توی سیستم چی می گذره. به نظر من گرفتن تایمینگ ها از شهریار (چه برای مقایسه، چه ...) جنبه آموزشی نمی تونه داشته باشه. :wink:
آقا آرمان عزیز حرف شما کاملا متین...:11():
ولی مشکل من بیشتر این بورد گیگا هست تا مفاهیم مربوط به اوور و تایمینگ...
12 سالی می شه که دستم به گیگا نخورده بود...!! تنظیماش نسبت به ایسوس خیلی متفاوته!!
نمی دونم شاید هم علت همینه که نمی تونم با بورد رابطه بر قرار کنم!! (نخنیدین بهم!) من با ایسوس خودم اخت شده بودم! می دونستم کی بوت می شه کی بوت نمی شه! از هیچ لحاظی مشکلی نداشتم...!!
ولی این بورد...!! چی عرض کنم! فقط کافیه یک بار تنظیم اشتباه بدی!! نمی تونه تنظیمای درست دفعه قبل رو بالا بیاره...!!!:1. (27):
الان یه خورده درست شده..
نقل قول:
آقا آرمان عزیز حرف شما کاملا متین...:11():
ولی مشکل من بیشتر این بورد گیگا هست تا مفاهیم مربوط به اوور و تایمینگ...
12 سالی می شه که دستم به گیگا نخورده بود...!! تنظیماش نسبت به ایسوس خیلی متفاوته!!
نمی دونم شاید هم علت همینه که نمی تونم با بورد رابطه بر قرار کنم!! (نخنیدین بهم!) من با ایسوس خودم اخت شده بودم! می دونستم کی بوت می شه کی بوت نمی شه! از هیچ لحاظی مشکلی نداشتم...!!
ولی این بورد...!! چی عرض کنم! فقط کافیه یک بار تنظیم اشتباه بدی!! نمی تونه تنظیمای درست دفعه قبل رو بالا بیاره...!!!:1. (27):
الان یه خورده درست شده...:1. (26):
من هم شخصا در این مسابقات شرکت نکردم! یه نماینده هستم از طرف همه شما عزیزان...
رسیدن به ردهای بالای جدول قبول کنید که بدون راهنمایی و هم فکری دوستان مقدور نیست....
خصوصا که من اینجا (ارومیه) تنها هستم و کسی رو واسه مشورت ندارم...:give_rose:
علی جان برای اورکلاگینک رم شما به تنظیم کردن تنظیمات Timing های نا متعارف هستید ! به خصوص tRD Static Value و tRD Phase Shift و ... و بیش از هر چیزی پیشنهاد میکنم مقالاتی مثل :
برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید !برای عضویت اینجا کلیک کنید ]
را بخونید .
بعد هم ست کردن سایر گزینه هاست که من باید ببینم Profile شما چیه ! ولتاژ را هم اگه از نظر دما مشکلی ندارید vMCH را 1.85 و vDIMM را 3.0.2 بدید . :1. (26): ولی برای رکورد و ... شما حتما نیاز به تایمینگ های دستی دارید . :give_rose:
نقل قول:
علی جان برای اورکلاگینک رم شما به تنظیم کردن تنظیمات Timing های نا متعارف هستید ! به خصوص tRD Static Value و tRD Phase Shift و ... و بیش از هر چیزی پیشنهاد میکنم مقالاتی مثل :
را بخونید .
بعد هم ست کردن سایر گزینه هاست که من باید ببینم Profile شما چیه ! ولتاژ را هم اگه از نظر دما مشکلی ندارید vMCH را 1.85 و vDIMM را 3.0.2 بدید . :1. (26): ولی برای رکورد و ... شما حتما نیاز به تایمینگ های دستی دارید . :give_rose:
آقا شهریار عزیز... مشکلی از لحاظ دما وجود نداره! سیستم با vMCH بالا بوت نمی شه...!!!
سیستم رو با فرکانس رم 1320 بوت می کنم! ولی با Set FSB از این بالاتر نمی ره!!! بعد از کلی سختی 1360 رو تونستم ثبت کنم...
مشکل اینجاست که سیستم با vMCH بیشتر از 1.7 بوت نمی شه!!! بوت هم که می شه شدید ناپایداره!! 1320 رو با Vmch 1.48 پایدار دارم! تا 3 هم ولتاژ می دم ولی بازم سر همون 680 سیستم داون می کنه...
ولتاژ 3 واسه 1400 کفایت نمی کنه! چه جوری پس می شه به 1500 رسید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
تایمینگ هارو هم دستی ست می کنم! ولی هماهنگ کردن اونا جور در نمیاد...
تایمینگ فعلی که تنظیم کردم 6.10.10.40.4.8.12.60 هست... ولی جواب گو نیست...
نقل قول:
یک سوال برای رسیدن به ماکزیمم FSB در ضریب پردازنده 6 تنظیماتی داخل بایوس نیازمندیم یکی از تنظیمات ولتاژ دادن به NB هست ممکنه راهنمایی کنید دیگه چه تنظیماتی لازم هست برای رسیدن به ماکزیمم FSB آیا در FSB های خیلی بالا حتی در رنج 6 ضریب پردازنده احتیاج به کولینگهای حرفه ای داریم یا با کولینگ خود برد جواب رو میتونیم بگیریم؟
و سوال دیگه اینکه با پردازنده Pentium 4 531 که الان مشغول به کار باهاش هستم میتونم به بالاترین میزان FSB روی برد خودم برسم؟یعنی مانند Core 2 Duo عمل میکنه؟
به نظر من E5200 بگير . نتايج بهتري ميگيري . روي برد شما 5200 بهتر جواب ميده .