سلام. با تشکر از تمام دوستانی که در بحث شرکت نمودند. در رابطه با این قضیه آرمان جان توضیحات رو دادند و برای کامل تر کردن بگم که این پدیده مثل این میمونه که شما دو قطب همنام دو آهنربای نسبتا قوی رو به همدیگه نزدیک کنید و حتی سعی کنید دو قطب همنام رو به یکدیگر بچسبانید ، اما حتما متوجه شده اید که علاوه بر دفع دو قطب ، دوسر آهنربا نمیشه یا حداقل خیلی سخت میشه به هم نزدیک کرد چون این دافعه به گونه ای هست که آدم احساس میکنه دو قطب دارن روی هم سٌر میخورن.برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط jagvar+ برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
حالا اینجا هم دو قطب همدیگه رو دفع میکنند اما دیگه روی هم سر نمیخورن و دقیقا بالای سر هم می ایستند.
از همچین تکنولوژی ای در قطارهای ماگلٍو (Maglev) نیز استفاده میشود و امروزه قطارهای ماگلو با سرعت های بسیار بالا ( مثلا قطار ماگلو چین از شهر شانگهایی تا فرودگاه بین المللی پودانگ با حداکثر سرعت 430 کیلومتر در ساعت و قطار ماگلو ژاپن با سرعت 500 کیلومتر در ساعت! ) در تردد هستند با همین خاصیت مغناطیسی و بنابراین چنین قطارهایی اصلا نیاز به موتور ندارند! به همین دلیل بسیار کم صدا هستند و تنها صدایی که ممکنه به گوش برسه صدای شکافت هواست و نه صدای موتور و جود داره و نه صدای ترمز و نه صدای ریل! چون این قطارها به ریل نچسبیدن و بالاتر از ریل به صورت معلق حرکت میکنند!
خود مهندسین این قطارها به شوخی میگن تنها قطعه ی متحرک این قطارها درب های اونهاست که باز و بسته میشه.
برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
الان هم ایران در حال مذاکره هست برای واگذار کردن امتیاز ساخت این قطار برای خط تهران-مشهد. البته تا اونجایی که من اطلاع دارم برای استفاده از تکنولوژی قطارهای ماگلو آلمان یا TGV هنوز تصمیم گیری نشده بود. جهت اطلاع بگم که هزینه ساخت قطارهای ماگلو بسیار بالاست. به گونه ای که بسته به شرایط کار ، سرعت ، راه ، نیروی کار و ... این هزینه برای هر 1 کیلومتر چیزی بین 20 تا 50 میلیون دلار هست! (دقت کنید فقط برای یک کیلومتر!)
در پایین لینک دانلود یه ویدئو که توسط دانشگاه Sharbrooke تهیه شده رو براتون میزارم و توصیه میکنم حتما حتما دانلود کنید. تمام این بحث ها و حتی توضیحاتی رو که آرمان جان دادند در این ویدئو به صورت انیمیشن و در نهایت آزمایش عملی میتونید ببینید:
دانلود ویدئو.
ویدئوی توضیح نحوه کار قطارهای ماگلو.:
دانلود.
ویدئوی قطار ماگلو شانگهایی (توصیه میکنم این یکی رو هم دانلود کنید. مطمئنا پشیمون نمیشید!):
دانلود با کیفیت معمولی.
دانلود با کیفیت بالاتر.
به هر حال اینا هم چیزایی بود که ما میدونستیم! امیدوارم مفید واقع بشه. اگه سوای هم در رابطه با قطارهای ماگلو و نحوه کار اونها داشتید تا حدودی میتونم بهتون کمک کنم.
موفق باشید.

Bookmarks