پاسخ: بحث و تبادل نظر پیرامون اورکلاکینگ سیستم های Intel ( راهنمایی + رفع اشکال )
بازم متشکرم
دوستان عزیز اگه درباره Cpu Clock skew و NB clock shew چیزی میدونند لطفا توضیح بدن
پاسخ: بحث و تبادل نظر پیرامون اورکلاکینگ سیستم های Intel ( راهنمایی + رفع اشکال )
سلام
من چند تا سوال دیگه درباره آور کلاک داشتم
1-CPU GTL REFRENCE یعنی چی ؟و کی باید تغییر کنه
2- CPU من e8400 core 2 duo 3ghz هست که 333 * x9 شده و cpu-z به من core speed 1999 و multiplier x6 رو نشون میده اما باید core speed 2999 و multiplier x9 رو نشون بده دلیل این نا هماهنگی چیست ؟
3- من فرکانس سی پی یو رو تا 3400 آور کردم و fsb خود به خود تا 1511 اومد آیا این نرماله یا باید کمتر بشه ؟
4- می خواستم بفهمم FSB:DRAM چیست و بر اساس چه چیزی تغییر میکنه آیا منم میتونم تغییرش بدم یا باید خودبه خود تغییر کنه ؟ مال من 5:6 هست کمتر بشه چی میشه ؟
سلام ،
اولا با شرمندگی :توی اورکلاک تازه کارم :1. (29):
مادربردم از سری p35 گیگاست و CPU E8500
کولر هم Coolermaster V8 که واقعا ازش راضیم و روی سرعت طبیعی 3.15 تقریبا 10 تا 12 از فن خود اینتل خنکتره (در حالت Idle)
فرکانس CPU را روی 380 تنظیم کردم که با ضریب 9.5 به سرعت 3.6 رسیدم که فعلا بنظرم هم Safe هست و هم حوابگوی نیاز من. (دما در حالت لود 47~ است)
1-اما از دو رم corsair 2GB با باس 400 ، در حالت طبیعی سیستم ضریب فرکانس رم را روی 2.40 یا همان 5:6 ست می کرد ولی در حالت اور فرکانس رم تا 2/380*2.4 یعنی 456 افزایش پیدا میکرد. چون قصد اور رم را ندارم با تنظیم دستی ضریب 2.0 یا 1:1 فرکانس رم به 380 کاهش پیدا می کنه، چون ضریب فرکانس بین ایندو را در اختیار نداشتم و باعث میشه نزدیک به 20Mhz از سرعت رم رو از دست بدم!:1. (28):
2-هنوز سیستم رو زیر بار تست های معروف اورکلاک نبردم ولی در کار خودم در حالیکه هر دو هسته بار تقریبی 90% رو تحمل می کنند با همان حداکثر ولتاژ 1.250 سیستم روان کار می کنه ، ولی اگر در حالت Auto بگذارم اونرو تا 1.295 بالا می بره! آیا احتیاج به بررسی داره یا با همان Manual یعنی 1.250v ادامه بدم.
ممنون میشم در 2 مورد بالا اگر نکته ای هست راهنمائیم کنید. :1. (23):
نقل قول:
سلام
من چند تا سوال دیگه درباره آور کلاک داشتم
2- CPU من e8400 core 2 duo 3ghz هست که 333 * x9 شده و cpu-z به من core speed 1999 و multiplier x6 رو نشون میده اما باید core speed 2999 و multiplier x9 رو نشون بده دلیل این نا هماهنگی چیست ؟
3- من فرکانس سی پی یو رو تا 3400 آور کردم و fsb خود به خود تا 1511 اومد آیا این نرماله یا باید کمتر بشه ؟
4- می خواستم بفهمم FSB:DRAM چیست و بر اساس چه چیزی تغییر میکنه آیا منم میتونم تغییرش بدم یا باید خودبه خود تغییر کنه ؟ مال من 5:6 هست کمتر بشه چی میشه ؟
با عرض پوزش از اساتید عزیز. مثل این که فقط من موندم که جواب دوستان رو بدم.
(من خیلی خوشم میاد که اشتباهاتی که دارم رو به بنده گوشزد کنید. با تشکر):give_rose:
نقل قول:
حسین جان از یجا من شنیدم که می گفتن این ولتاژ مربوط میشه به میزان نوسانات که به صورت بردار های سینوسی نمایش می دهند! البته من درست توجه نکردم.
اما کربردش خیلی کمه و زمانی پیشنهاد میشه که تغیر پیدا کنه که فرکانس های بالا باشه مثلا برای سی پی یو شما روی فرکانس 5 یا بیشتر خواهد کار برد داشت چون در غیر این صورت خود مین بهترین تنظیم رو خواهد داشت.
مثلا بنده intel pentium D 945 رو تونستم توی فرکانس 5.1 با همین ولتاژ پایدار بکنم.
نقل قول:
البته این مشکا به حساب نمیاد و برعکس تکنلوژی هستش که شرکت های سازنده سی پی یو برای بهینه کردن مصرف برق از این تکنولوژی استفاده می کنند.(هم intel هم AMD) اما این قابلیت رو می تونید توی قسمت advance cpu گزینه ای خواهید پیدا کرد که در اون گزینه عبارتی رو به صورت مقابل نوشته (C1E) در حقیقت یا پیشوند یا پسوند هم داره اما متعسفانه یادم نیست.اما در کل با دیسیبل کردن دیگه در ویندوز درست نمایش خواد داد.
نقل قول:
اگر اشتباه نکنم مین شما تا 1600 براش عادی باشه چون شرکت سازنده گفته.
نقل قول:
[/quote]
این هم همون فرکانس رم هستش و در حقیقت 5:6 ضریب های این فرکانس هستن یعنی میشه گفت با افزایش FSB در اورکلاک بر مبنای اون ضریب فرکانس رم پایین و بالا میشه.(یکم باهاش ور برید خودتون متوجه خواهد شد)
-------------
با ارزوی موفقیت
نقل قول:
سلام ،
کولر هم Coolermaster V8 که واقعا ازش راضیم و روی سرعت طبیعی 3.15 تقریبا 10 تا 12 از فن خود اینتل خنکتره (در حالت Idle)
فرکانس CPU را روی 380 تنظیم کردم که با ضریب 9.5 به سرعت 3.6 رسیدم که فعلا بنظرم هم Safe هست و هم حوابگوی نیاز من. (دما در حالت لود 47~ است)
1-اما از دو رم corsair 2GB با باس 400 ، در حالت طبیعی سیستم ضریب فرکانس رم را روی 2.40 یا همان 5:6 ست می کرد ولی در حالت اور فرکانس رم تا 2/380*2.4 یعنی 456 افزایش پیدا میکرد. چون قصد اور رم را ندارم با تنظیم دستی ضریب 2.0 یا 1:1 فرکانس رم به 380 کاهش پیدا می کنه، چون ضریب فرکانس بین ایندو را در اختیار نداشتم و باعث میشه نزدیک به 20Mhz از سرعت رم رو از دست بدم!:1. (28):
2-هنوز سیستم رو زیر بار تست های معروف اورکلاک نبردم ولی در کار خودم در حالیکه هر دو هسته بار تقریبی 90% رو تحمل می کنند با همان حداکثر ولتاژ 1.250 سیستم روان کار می کنه ، ولی اگر در حالت Auto بگذارم اونرو تا 1.295 بالا می بره! آیا احتیاج به بررسی داره یا با همان Manual یعنی 1.250v ادامه بدم.
ممنون میشم در 2 مورد بالا اگر نکته ای هست راهنمائیم کنید. :1. (23):
بایستی شما عزیز هم ببخشید دیگه.:give_rose:
(اما تا اونجایی که بلد باشم در خدمتون هستم.)
نقل قول:
اگه مدل مین رو کامل می گفتین بهتر بود. سی پی یو هم دیگه در حد تیم ملیه (به یاد خدا بیامرز رمپیج افتادم:cry:) :دی
نقل قول:
1-اما از دو رم corsair 2GB با باس 400 ، در حالت طبیعی سیستم ضریب فرکانس رم را روی 2.40 یا همان 5:6 ست می کرد ولی در حالت اور فرکانس رم تا 2/380*2.4 یعنی 456 افزایش پیدا میکرد. چون قصد اور رم را ندارم با تنظیم دستی ضریب 2.0 یا 1:1 فرکانس رم به 380 کاهش پیدا می کنه، چون ضریب فرکانس بین ایندو را در اختیار نداشتم و باعث میشه نزدیک به 20Mhz از سرعت رم رو از دست بدم!
راستش من یه زمانی در مورد link یا unlink بودن فرکانس رم به باس سیستم یه چیزایی خوندم اما نمی دونم بایس شما داره یا نه! من که گاهی نشده برم دمبالش.:1. (26):
ولی داداش هیف نیست اون رم هارو بیکار بزاری بابا بزن دما از روزگارشون در بیار :whistle: حد اقل 465 باشن دیگه خوبه. البته شما تایمینگ ها و ولتاژ کاری رم رو در حالت دیفال رو بگید. چون رم رو میشه به صورت خیلی مطمعن اورکلاک کرد.
(خیلی کم پیش میاد رم مشکلی براش پیش بیاد برای این فرکانس:wink:)
نقل قول:
بیشتر وقت ها مین گیگا یگم بیشتر از ولتاژ مورد نیاز ولتاژ میده توی حالت اوتو. پس خودتون ست کنید بهتره.
البته شما ملاک این که سیستمتون پایدار هستش چیه؟
در مورد مطالبتون هم هر جا مشکل دارید دوستان هستن راهنمایی می کنند.:1. (35): چون در قسمت رم خودش کلی بحث داره ولی در مورد ولتاژ سی پی یو هم فقط با یکم توجه مشکا حل میشه.
با ارزوی موفقیت.:give_rose:
نقل قول:
بایستی شما عزیز هم ببخشید دیگه.:give_rose:
(اما تا اونجایی که بلد باشم در خدمتون هستم.)
اگه مدل مین رو کامل می گفتین بهتر بود. سی پی یو هم دیگه در حد تیم ملیه (به یاد خدا بیامرز رمپیج افتادم:cry:) :دی
راستش من یه زمانی در مورد link یا unlink بودن فرکانس رم به باس سیستم یه چیزایی خوندم اما نمی دونم بایس شما داره یا نه! من که گاهی نشده برم دمبالش.:1. (26):
ولی داداش هیف نیست اون رم هارو بیکار بزاری بابا بزن دما از روزگارشون در بیار :whistle: حد اقل 465 باشن دیگه خوبه. البته شما تایمینگ ها و ولتاژ کاری رم رو در حالت دیفال رو بگید. چون رم رو میشه به صورت خیلی مطمعن اورکلاک کرد.
(خیلی کم پیش میاد رم مشکلی براش پیش بیاد برای این فرکانس:wink:)
بیشتر وقت ها مین گیگا یگم بیشتر از ولتاژ مورد نیاز ولتاژ میده توی حالت اوتو. پس خودتون ست کنید بهتره.
البته شما ملاک این که سیستمتون پایدار هستش چیه؟
در مورد مطالبتون هم هر جا مشکل دارید دوستان هستن راهنمایی می کنند.:1. (35): چون در قسمت رم خودش کلی بحث داره ولی در مورد ولتاژ سی پی یو هم فقط با یکم توجه مشکا حل میشه.
با ارزوی موفقیت.:give_rose:
ممنون از پاسختون
مدل مین: Ga-P35-DS3R rev.2.1
تایمینگ رم: 5-5-5-18
مرسی
نقل قول:
ممنون از پاسختون
مدل مین: Ga-P35-DS3R rev.2.1
تایمینگ رم: 5-5-5-18
مرسی
خواهش می کنم عزیز وضیفه بود.:give_rose:
در مورد مین باید بگم اخه چرا 8500 رو روی این مین اخه؟:1. (27): یه چیزی می گرفتین در حد سی پی یو. ولی نمی گم این مین بده ها ولی اخه 8500 یکم غیر نا مرسوم هستش روی این مین!
رم هم که ما شاالله تایمینگ داره در حد باباش . یه چنت نکته می گم تست کنید و جوابش رو بگید.(هر وقت جواب دادین لینک تاپیک رو برام توی پروفایلم بدین.)
شما اولین کار بیایید در حالت دیفالیت سی پی یو تایمینگ هارو 4-4-4-12 ست کنید با ولتاژ 2.2 اگر پایدار بود و هیچ مشکلی نداشت. توی فرکانس 500 هم می تونید استفاده کنید احتمالا با ولتاژ 2.22 یا یکم بیشتر(البته با در نظر گرفتن ولتاژ رم شما در حالت دیفالت روی 1.8:yes: این هارو گفتم.)
ولی در این صورت واقعا گلوگاهی که سیستمتون دچارش شده ازاد خواهد شد. (اگه بتونید با مالتی 9 یا 8.5 به فرکانس 3.6 برسید. و رم هم یکم روش کار کنید واقعا چیز جالبی میشه.):cool:
اگر هم پایدار نبود شما 5-5-5-15 تا 1000 (منظورم همون 500 هستش) می تونید داشته باشید. با ولتاژ 2.00 تا 2.1
اما زمانی که بیشتر شد دیگه مالتی رم رو کم کنید. چون احتمال این که نا پایدار بشه زیاده.
نقل قول:
خواهش می کنم عزیز وضیفه بود.:give_rose:
در مورد مین باید بگم اخه چرا 8500 رو روی این مین اخه؟:1. (27): یه چیزی می گرفتین در حد سی پی یو. ولی نمی گم این مین بده ها ولی اخه 8500 یکم غیر نا مرسوم هستش روی این مین!
رم هم که ما شاالله تایمینگ داره در حد باباش . یه چنت نکته می گم تست کنید و جوابش رو بگید.(هر وقت جواب دادین لینک تاپیک رو برام توی پروفایلم بدین.)
شما اولین کار بیایید در حالت دیفالیت سی پی یو تایمینگ هارو 4-4-4-12 ست کنید با ولتاژ 2.2 اگر پایدار بود و هیچ مشکلی نداشت. توی فرکانس 500 هم می تونید استفاده کنید احتمالا با ولتاژ 2.22 یا یکم بیشتر(البته با در نظر گرفتن ولتاژ رم شما در حالت دیفالت روی 1.8:yes: این هارو گفتم.)
ولی در این صورت واقعا گلوگاهی که سیستمتون دچارش شده ازاد خواهد شد. (اگه بتونید با مالتی 9 یا 8.5 به فرکانس 3.6 برسید. و رم هم یکم روش کار کنید واقعا چیز جالبی میشه.):cool:
اگر هم پایدار نبود شما 5-5-5-15 تا 1000 (منظورم همون 500 هستش) می تونید داشته باشید. با ولتاژ 2.00 تا 2.1
اما زمانی که بیشتر شد دیگه مالتی رم رو کم کنید. چون احتمال این که نا پایدار بشه زیاده.
خیلی لطف کردید ممنونم ، جامع و کامل راهنمائی کردید ، در مورد CPU و مین ، از اول این سیستم را با این CPU نبسته بودم و فرصتی پیش اومد E6750 را با این CPU تعویض کردم:1. (5):
دستت درد نکنه دوست عزیز از راهنماییت واقعا ممنونم :11()::give_rose::love:
البته این مشکا به حساب نمیاد و برعکس تکنلوژی هستش که شرکت های سازنده سی پی یو برای بهینه کردن مصرف برق از این تکنولوژی استفاده می کنند.(هم intel هم AMD) اما این قابلیت رو می تونید توی قسمت advance cpu گزینه ای خواهید پیدا کرد که در اون گزینه عبارتی رو به صورت مقابل نوشته (C1E) در حقیقت یا پیشوند یا پسوند هم داره اما متعسفانه یادم نیست.اما در کل با دیسیبل کردن دیگه در ویندوز درست نمایش خواد داد.
اگر اشتباه نکنم مین شما تا 1600 براش عادی باشه چون شرکت سازنده گفته.
[/quote]
آره میدونم راستش من یه اشتباه کردم باس سی پی یو خودمو در نظر نگرفتم که 1333 هست برا همینم فکر کردم 1511 خیلی زیاده
این هم همون فرکانس رم هستش و در حقیقت 5:6 ضریب های این فرکانس هستن یعنی میشه گفت با افزایش FSB در اورکلاک بر مبنای اون ضریب فرکانس رم پایین و بالا میشه.(یکم باهاش ور برید خودتون متوجه خواهد شد)
-------------
با ارزوی موفقیت[/quote]
راستش من خیلی با این فرکانس ها ور رفتم حتی فرکانس سی پی یو خودمو تا 4.60 با FSB 1900 رسوندم و رمو با ولتاژ 1.92 تا باس 1022 رسوندم اما در کل رم من خرابه یه کم تحت فشار قرار بگیره جونش بالا میاد و صفحه آبی میاد تازه بعضی موقه ها خود به خود هم صفح آبی میاد.خلاصه پدرمو در آورده یه 6 engine هم نمیتونم نصب کنم چون ممکنه دوباره صفحه آبی بیاد به خاطر همین نمیتونم سیستممو پایدار در 24/7 نگه دارم :1. (28)::cry:
اما قصد داشتم سی پی یومو تا 3.40 آور کنم و پایدار نگه دارم برا همین سعی کردم فشار رو از رو رمم کمتر کنم
تایمیینگارو 5-5-5-15 ثابت کردم و باس رمو رو 768 گذاشتم اما بازم دیدم داره اذیتم میکنه نگاه کردم دیدم FSB:DRAM
از 5:6 اومده رو 1:2 به خاطر همین میخواستم درباره FSB:DRAM بیشتر بدونم
سلام
من مادربرد ep45 ud3r با سی پی یو 8200q و رم تریسر 1066 2*1GB
میخواستم بدونم تا حالا کسی روی این CPU کار کرده و حداکثر تا چه مقدار میتونم FSB رو بالا ببرم البته یه کولینگ OCZ هم دارم
یه سوال دیگه رم و سی پی یو رو با هم اور کنم یا جداجدا؟
ممنون