پاسخ: بحث و تبادل نظر پیرامون اورکلاکینگ سیستم های Intel ( راهنمایی + رفع اشکال )
نقل قول:
سلام بهروز جان بیشترین فرکانس ثبت شده برای پردازنده شما
برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید !برای عضویت اینجا کلیک کنید ] هست و شما با یک خنک کننده Air مناسب میتونید به راحتی به فرکانس 4.5 گیگاهرتز برسید . :11():
راستی یه سوال برام پیش اومد.
اگه من با یه مین مناسب تا این 4.5 که شما گفتید اور کنم کارایی سی پی یو به اندازه چه سی پی یو میشه؟؟؟:love:
ممنون:1. (21):
پاسخ: بحث و تبادل نظر پیرامون اورکلاکینگ سیستم های Intel ( راهنمایی + رفع اشکال )
نقل قول:
اگه من با یه مین مناسب تا این 4.5 که شما گفتید اور کنم کارایی سی پی یو به اندازه چه سی پی یو میشه؟؟؟:love:
اصلا دریق از افزایش کارایی :D من تست کردم اینقدری نیست که فکرشو بکنی مثلا یک CPU E2180 بدون اورکلاک از 4.5 اون باز قوی تره !!!!
خوب!!!همان کاری رو که شهریار عزیز گفته بود رو انجام دادم این بار تونستم به فرکانس 4056 برسم که رنکینگمو حتی تغییر هم نداد :دی .نگاه که میکنم (تیو همین hwbot( تو فرکانسی مثل 4200 هم با 1.88 استیبا گرفتن یعنی اونقدری بوده که تونستن ولید بگیرن!! ولی من به محض بالاتر بردن fsb از 368 با مشکل کرش فوق سریع!!! مواجه میشم یعنی حتی یه f7 رو هم نمیرسم بزنم ولید بگیره!!!!(راستی رم هم روی 1:1 هستش)بقیه تنظیمات هم همونی که تو اون عکسا بودن.
نقل قول:
خوب!!!همان کاری رو که شهریار عزیز گفته بود رو انجام دادم این بار تونستم به فرکانس 4056 برسم که رنکینگمو حتی تغییر هم نداد :دی .نگاه که میکنم (تیو همین hwbot( تو فرکانسی مثل 4200 هم با 1.88 استیبا گرفتن یعنی اونقدری بوده که تونستن ولید بگیرن!! ولی من به محض بالاتر بردن fsb از 368 با مشکل کرش فوق سریع!!! مواجه میشم یعنی حتی یه f7 رو هم نمیرسم بزنم ولید بگیره!!!!(راستی رم هم روی 1:1 هستش)بقیه تنظیمات هم همونی که تو اون عکسا بودن.
حسام جان دماتون چه قدر هست ؟
+ یک عکس از تنظیمات ولتاژ هاتون بدید . :love:
دما که والاا زیر 60 نمیاد!!!
البته یه ایده دارم که رادیاتور رو بزارم توی لگن پر از یخ!! که هنوز انجامش ندادم.ولی اینجور ناگهانی کرش میکنه میتونه از دما باشه؟؟؟؟.
برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید !برای عضویت اینجا کلیک کنید ]
نقل قول:
دما که والاا زیر 60 نمیاد!!!
البته یه ایده دارم که رادیاتور رو بزارم توی لگن پر از یخ!! که هنوز انجامش ندادم.ولی اینجور ناگهانی کرش میکنه میتونه از دما باشه؟؟؟؟.
در وحله اول دمای شما بسیار بالا هست ! معمولاً فرکانس های بالا با دما های زیر صفر بدست میاند . عامل دما به نظرم باید اول از هر چیزی حذف کنید تا بشه در مورد پروفایل بهینه هم صحبت کرد . :love:
سلام من مدتی هست که اینجا عضو شدم و تقریبا اکثر تایپیک ها درباره آورکلاک پردازنده و رم رو خوندم اما هنوز چند تا سوال باری من پیش اومده و ممنون می شم اگه کمکم کنید
1-می خواستم بدونم Latency چیست و اگه زیا یا کم بشه چه اتفاقی میفته ؟
2- تایمینگ رم چگونه در آورکلاک به ما کمک میکنه و چه موقه باید آن را تغییر داد؟
مثلا 5-5-5-15 رو بکنیم 4-4-4-12 چه اتفاقی میفته؟ آیا هرچه کمتر باشه بیشتر می توان رمو آور کرد؟ یا کم یا زیاد کردن آن دلیل دیگری دارد
3- در آور کلاک باید سیستم رو پایدار نگه داشت بالا ترین فرکانس در پایدار ترین حالت .. اما من باید از کجا بفهمم پایداره آیا فقط باید با برنامه speed فن دما رو چک کنم و در برنامه stress prime سی پی یو را تا مثلا یک ساعت روی فشار قرار بدهم و دوباره دما رو چک کنم و یا با برنامه super- pi سی پی یو را تحت فشار قرار بدهم ؟
4 - از کجا بفهمم که چه موقه باید ولتاژ cpu pll voltageرو زیاد کنم cpu من E8400 core 2 duo 3.00 GHZ هست که تا 3436 MHZ که رفتم دست به ولتاژ نزدم و ویندوز هم راحت بالا اومد اما میخوام بدونم دادن ولتاژرو از کی شروع کنم و اگه 10 تا 10 تا زیاد کنم چه قدر ولتاژ بدم؟ راستی وقتی رو cpu pll voltage میرم خودش نوشته min 1.50 و max 2.76 max شو یادم نیست فکر کنم 2.76 حالا من باید از 1.50 شروع کنم ولتاژ دادن ؟
البته وقتی که cpu pll voltage رو زیاد می کنم
cpu voltage رو atuo هست آیا باید اونو هم از حالت Atuo خارج کنم ؟ و اگر اونو خارج کنم چه قدر اونو زیاد کنم (اگه 10 تا 10 تا فرکانسو زیاد کنم ) مادربرد من P5Q هست و رمم OCZ DDR2 800 5-5-5-15
5- این Cpu Clock skew چی البته می دونم میزان تخیر در هر ثانیه است (اگه درست گفت باشم ) اما میخوام بدوم کی باید اونو تغییر بدم
6- درباره NB clock shew هم توضیح بدید لطفا
با تشکر پیشاپیش از شما عزیزان این فروم امیدوارم با این سوال هام شما رو خسته نکرده باشم:give_rose::give_rose:
[quote]سلام من مدتی هست که اینجا عضو شدم و تقریبا اکثر تایپیک ها درباره آورکلاک پردازنده و رم رو خوندم اما هنوز چند تا سوال باری من پیش اومده و ممنون می شم اگه کمکم کنید[/
QUOTE]
با عرض سلام متقابل به شما دوست عزیز.
تا اونجایی که بتونم بنده در خدموتون هستم هرجا هم که نتونستم جواب بدم دوستان حتما کمک می کنند.:give_rose:
نقل قول:
1-می خواستم بدونم Latency چیست و اگه زیا یا کم بشه چه اتفاقی میفته ؟
در جواب این سوال کلمه لتنسی در فارسی یعنی تخیر، و اگر اشتباه نکنم برای مدت زمان تخیری که سی پی یو اطلاعات زخیره شده از داخل رم رو می خونه یا می نویسه اطلاق میشه. (البته اگر اشتباه نکرده باشم)
نقل قول:
2- تایمینگ رم چگونه در آورکلاک به ما کمک میکنه و چه موقه باید آن را تغییر داد؟
داداش در مورد این یک سوال اگه بگم باید یک تاپیک زده بشه، بیراه نگفتم:cool:ولی به صورت ساده چند خطی توضیح می دم:
اول یک چیز رو باید مد نظر قرار بدیم که هدف از اورکلاک چی هستش!
مثلا رکرد cpu-zبزنید؟ یا برای افزایش کارایی سیستم اور می کنید؟ یا برای چیزای دیگه ...
اما در کل زمانی که شما تایمینگ پایین تری داشته باشید یعنی میزان زمان کمتری طول خواهد کشید که سی پی یو اطلاعات ذخیره شده از حافظه را بخواند یا بنویسد.
در اورکلاک اگر هدف شما افزایش کارایی باشه پس بنا به جله بالا باید تایمینگ رو کم کنیم.
اما در بعضی مواقع شما برای ثبت رکرد cpu-z دارید تست می گیرید، که در این صورت باید سیستم رو طوری پیش ببرید که در فرکانس های بالا فشاری که بر مین میاد رو کم کنید. عملا با بالا بردن تایمینگ ها و پایین اوردن فرکانس مقداری از فشاری که بر سی پی یو و مین میاد رو کم می کنید.
ولی این مبحث سری دراز دارد...:yes:
اما برای مثالی که زدین(فکر کنم جوابتون رو گرفته باشید) اما میزان تخیر کمتر و فرکانس بالا تر باعث کارایی بیشتر میشه (اما به شرطها و شروطها)
نقل قول:
- در آور کلاک باید سیستم رو پایدار نگه داشت بالا ترین فرکانس در پایدار ترین حالت .. اما من باید از کجا بفهمم پایداره آیا فقط باید با برنامه speed فن دما رو چک کنم و در برنامه stress prime سی پی یو را تا مثلا یک ساعت روی فشار قرار بدهم و دوباره دما رو چک کنم و یا با برنامه super- pi سی پی یو را تحت فشار قرار بدهم ؟
ببینید بعضی وقت ها منظور از اور کلاک پایدار، یعنی این که بتونیم یک تست d3 mark 05 رو پاس بکنه می گیم پایدار. و یا به اور کلاکی پایدار می گیم که بتونیم سیستم رو برای 24/7 (هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز) از سیستم استفاده کنیم.که در این صورت هرچی بیشتر سیستم زیر فشار بتونه جواب بده بیشتر پایدار خواهد بود.
حالا این فشار شما با هر نرم افزاری می تونید تست کنید اما اون نرم افزار هایی رو نتیجه واقعی رو نشون شما میده که واقعا سیستم رو زیر فشار ببره.
در مورد دما هم یکی از عامل های پایداری دما هستش یعنی زمانی که شما دمای بالای 60 درجه برای سی پی یو دارید در حالت بی کار نمیشه گفت که سیستم پایدار هست!(چون یک تست linexدر حات all دما رو به قدری بالا خواهد بورد که سیستم خود به خود ریست بشه) البته باز به نوع نگرش به اورکلاک پایدار فرق می کنه.:wink:
نقل قول:
- از کجا بفهمم که چه موقه باید ولتاژ cpu pll voltageرو زیاد
شما زمانی pll رو می تونید زیاد کنید که سی پی یو در حالت زیر فشار کم بیاره مثلا در فشار 50% درست عمل کنه اما در فشار 100% سیستم ریست بشه. و ولتاژ pll بیشتر برای پایداری استفاده میشه (pll رو نسبت به نوع معماری پردازنده باید بالا برد)
مثلا برای سی پی یو شما چون 45 نانومتر هستش پیشنهاد میشه که تا حد اکثر در فرکانس های 4.6 مقدار pll رو بالاتر از 1.62 بیشتر لازم نیست.(البته به مین هم بستگی داره)
نقل قول:
تا 3436 MHZ که رفتم دست به ولتاژ نزدم و ویندوز هم راحت بالا اومد
خود مین دور از چشم شما در فرکانس های نزدیک به دیفالت خودش ولتاژ های مورد نیاز رو ست می کنه.(اما پیداری رو نمیشه از بالا اومدن ویندوز ملاک قرار داد)
نقل قول:
یخوام بدونم دادن ولتاژرو از کی شروع کنم و اگه 10 تا 10 تا زیاد کنم چه قدر ولتاژ بدم؟
درمورد افزایش ولتاژ بهتره بگم در ساده ترین روش اینه که بیایید با نرم افزار های مانیتورینگ ولتاژ هارو برسی کنید سپس برید خودتون ولتاژ بدین در بایس(ملاک افزایش ولتاژ تجربیه و نمیشه کلی بحث کرد)
اما در حد اکثر افزایش ها بهتره 0.02 + 0.1 ولتاژ افزایش یابد چون در برنامه های مانیتورینگ همیشه 0.2 کمتر نشون داده میشه.
در مورد افزایش fsb بنده پیشنهاد می کنم 5 تا 5تا بالا ببرید.
نقل قول:
وقتی رو cpu pll voltage میرم خودش نوشته min 1.50 و max 2.76 max شو یادم نیست فکر کنم 2.76 حالا من باید از 1.50 شروع کنم ولتاژ دادن ؟
البته وقتی که cpu pll voltage رو زیاد می کنم
قضیه مین و ماکس چیز دیگه هستش و شاید اصلا به اون ها رجوع نشه.
اما همینطور که گفتم با نرم افزار های مانیتورینگ ولتاژ هارو ببینید و توی بایس ست کنید.
نقل قول:
cpu voltage رو atuo هست آیا باید اونو هم از حالت Atuo خارج کنم ؟ و اگر اونو خارج کنم چه قدر اونو زیاد کنم (اگه 10 تا 10 تا فرکانسو زیاد کنم ) مادربرد من P5Q هست و رمم OCZ DDR2 800 5-5-5-15
در اورکلاک در سطح های بالاتر باید از حالت اوتو خارج کنید. و...
رم هم اگه ولتاژ هم می نوشتین که در حالت دیفالت چقدر ولتاژ نیاز داره بهتر میشد اضحار نظر کرد.
مین هم برای شروع خوبه
نقل قول:
5- این Cpu Clock skew چی البته می دونم میزان تخیر در هر ثانیه است (اگه درست گفت باشم ) اما میخوام بدوم کی باید اونو تغییر بدم
6- درباره NB clock shew هم توضیح بدید لطفا
این رو من نمی دونم دوستان دیگه جواب بدن من هم یاد بگیرم!
ویرایش: این تاپیک رو هم یه وارسی بکنید. نکات ریزی وجو داره داخلش.
البته یه چنتا تست جامع هم من دادم اون هارو تا می تونید. روش توجه ویژه بکنید.چون مباحث تقریبا پایه اب هستش.
------------
ما مخلصیم داداش
:give_rose:
jagvar+ از راهنماییتون متشکرم :11(): :1. (10):
ولتاژ رم 1.8v در حالت دیفالت
لطفا درباره 45nm و ربط آن به 1.62 بیشتر توضیح بدید
مثلا اگه سی پی یو من 90 نانومتر بود اون وقت درچ فرکانسی تا چه حد ولتاژ رو باید بالا می بردم و اینو چجوری باید حساب کرد؟
نقل قول:
jagvar+ از راهنماییتون متشکرم :11(): :1. (10):
ولتاژ رم 1.8v در حالت دیفالت
لطفا درباره 45nm و ربط آن به 1.62 بیشتر توضیح بدید
مثلا اگه سی پی یو من 90 نانومتر بود اون وقت درچ فرکانسی تا چه حد ولتاژ رو باید بالا می بردم و اینو چجوری باید حساب کرد؟
خواهش می کنم وظیفه هستش
داداش بالا اون جایی که گفتم 0.2 ولت برنامه ها کمتر نشون میدن اصلاح کردم چون منظور 0.02 بود.
در مورد pll باید بگم که خودم هم نمی دونم دیلیش چیه:yes: ولی پیشنهاد می کنند.(توی فروم های خارجی دیدم و همچنین دوستان هم همین رو می گن)
اما در مورد 90 نانومتری ها من خودم تا 1.8 هم دادم:1. (35): ولی مدار فاز مین به حدی داغ میشه که دما باعث میشه دست ادم نمیشه در حد 3 ثانیه نگه داشت!
نحوه محاسبه خاصی من نمی دونم(من) اما خودم برای افزایش این ولتاژ بیشتر جهت پایداری استفاده می کنم و نه برای ار کردن.
مثلا: زمانی که ولتاژ ها همه چی خوب باشه، اما باز سیستم میاد بالا و وارد ویندوز میشه اما همچین که خواستی کاری انجام بدین سیستم ریستارت بشه و اگر ولتاژ سی پی یو یه حدیه که اگر دیگه افزایش بدیم باعش میشه که گرما بره بالاتر و باعث ناپیداری بیشتر، دیگه لازمه که pll رو افزایش بدیم. (منظورم اینه که باید خود ادم تجربه بکنه)
بنظرتون چرا اموزش اورکلاک به صورت کلی وجود نداره؟
بخواطر این که همه چی نسبیه و درصد احتمالات بالا هستش و بیشتر باید از روی تجربیات، اورکلاک رو انجام داد.:yes:
:11():