وقتی نیتروژن مایع و یخ خشک بخار میشن حجمشون چند صد برابر میشه
اگه این کار در فضای باز و با سرعت کم باشه اشکالی نداره
اما اگه در ظرف یا مکان بسته و با سرعت انجام شه = انفجار
از قرار دادن یخ خشک در بطری نوشابه و بستن درب خودداری کنید
هر چه ظرف مورد نظر محکم تر باشه خطرناکتره
چون بیشتر مقاومت میکنه و دیرتر پاره میشه و فشار داخل ظرف بالاتر میره
مثلا اگه یخ خشک رو داخل بادکنک بزارید شروع به تصعید کردن میکنه
بادکنک تا یه حدی فشار رو تحمل میکنه مثلا 2 اتمسفر بعدش انفجار
که البته نمیشه اسمشو انفجار گذاشت
اما توی ظرف نوشابه خانواده وضع فرق میکنه
چون میتونه مثلا 10 اتمسفر فشار رو تحمل کنه
اگه مقدار یخ خشک کافی باشه و همش تصعید بشه
اینبار یه انفجار واقعی داریم
اینو خودم دیدم البته بعد انفجار
بطری توی یخچال ترکید
در یخچال رفت تو دیوار
خدا رحم کرد کسی جلوی یخچال نبود وگرنه باید چند ماه می رفت بیمارستان






پاسخ با نقل قول
Bookmarks