حجم عکس ها را کم کنید . دو پست پشت سر هم ارسال نکنید . دما هم ثابت نیست . بستگی به گردش هوای کیس و دمای محیط داره .نقل قول:
Printable View
حجم عکس ها را کم کنید . دو پست پشت سر هم ارسال نکنید . دما هم ثابت نیست . بستگی به گردش هوای کیس و دمای محیط داره .نقل قول:
برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید !برای عضویت اینجا کلیک کنید ]برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید !برای عضویت اینجا کلیک کنید ]
سلام اینا عکسای فن هست که درکیس نصب شده
کیس استرایکر
مادربرد z390 gaming pro carbon
i7-8700k
3 فن فابریک کیس گرین + سه فن معمولی گرین بالای کیس
جوری که توی بررسیا دیدم دما باید نهایتا 69 دجه باشه اما برای من تا 80 هم میرسه به صورت لحظه ای و میانگین روی 74 تا 77 هست و با فن نوتوس 200 فقط حدود 5-6 درجه اختلاف داره چون با فن نوتوس تا 84-85 میرسید.حتی دمای محیط از دمای محیط در زمان استفاده از فن نوتوس200 پایینترم هست(زمانی که دارم این تست رو میگیرم دمای اتاق جوری هست که خنک رو به سردیه. چون دماسنج در دسترس نیست حدودی گفتم)
الان میخوام ببینم این دمای حدود 80 برای این سی پی یو با این کولر پرمدعاخیلی زیاد نیست؟! اگه مشکل داره دلیلش چیه و از کدوم قطعه میتونه باشه؟ و اگه 9900k جای سی پی یو فعلی باشه باید انتظار چه دمایی رو داشته باشم چون در آینده قصد ارتقا به اون سی پی رو دارم.
فیلم تستش 5 مگابایته که لینک دراپ باکسشو میذارم.
برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید !برای عضویت اینجا کلیک کنید ]
دمای 80 برای پردازنده تحت فول لود مناسبه مخصوصا با ایرکولینگ.
اگر دما خیلی بالا بره و به 100 برسه دچار THERMAL THROTTLING میشه و پردازنده فرکانسش رو میاره پایین تر که خنک تر بشه.
اگر نتونه کامپیوتر رو خاموش میکنه.
اگر در حالت IDLE دمای 80 میگیرید بالاست و ممکنه از خمیر سیلیکون باشه یا ایر کولینگ درست و با فشار کافی رو پردازنده نصب نشده باشه یا هیت پایپ ها نشتی داده باشند که بصورت فیزیکی میتونید هیت پایپ ها رو چک کنید.
هم چنین درصد کار کردن فن رو.
از طریق بایوس مادبردتون میتونید الگوی کار کردن فن رو تو دماهای متفاوت تنظیم کنید. و هم چنین از طریق نرم افزار ویندوز مادربردتون.
9900K هم در حالت توربو بوست داغ تر از 8700K هست.
با این حنک کننده میتونید 9900K بندازید.
برای پایین آوردن دما به جز دلایلی که بالاتر ذکر شد (الیته DELIED کردن پردازنده و استفاده از LIQUID METAL هم دما رو چندین درجه پایین میاره اما ابزار خاصی میخواد و ریسکش زیاده چون دقت فراوانی میخواد که به پردازنده آسیب نرسه)
میتونید با UNDER VOLT کردن بسته به کیفیت تراشه تون حتی تا 15 درجه دما رو تو فرکانس مشابه کاهش بدید.
برای اینکار میتونید از THROTTLE STOP استفاده کنید.
اگر خنک کننده قابلیت نصب فن دوم رو داره میتونید اضافه کنید.
فن های کیس رو هر چن تا که قابل نصب هست اضافه کنید و توی کانفیگ مناسب قرار بدید بطوری که فن های جلویی و پایینی (اگر قابل نصب هست) هوای خنک رو به داخل بدن و فن های بالا (اگر قابل نصب هست) و انتها هوای داغ رو خارج کنن.
و تعداد و سرعت چرخش فن ها رو تنظیم کنید که دچار فشار هوای منفی نشه.
همچنین دمای کارت گرافیک هم وقتی که فول لود باشه زیاد میشه و میتونه باعث بالارفتن دمای داخل کیس و در نتیجه پردازنده بشه.
کارت گرافیک رو هم میشه UNDER VOLT کرد و سرعت چرخش فنهاش رو کنترل کرد.
پنل کناری کیس رو ببندید و باز نذارید.
کیس رو روی زمین یا ارتفاع نزدیک به زمین نذارید و بهتره روی میز قرار داده بشه و اگر پایه نداره براش نصب بشه.
همیشه داخل کیس و فن ها رو تمیز نگه دارید چون گرد و خاک باعث کمتر شدن کارایی فن ها و خنک کننده ها میشه.
از خمیر سیلیکون بسیار مرغوب استفاده کنید.
در مورد UNDER VOLTING اگر سوال دارید میتونید همینجا بپرسید.
۱-الان که تو لود ۱۰۰درصد به ۸۰درجه رسیده پس هیت پایپها ایراد ندارن،درسته؟ایرادشون چجوری باید چک بشه؟
۲-درصد کار کردن فن رو چک کنم منظورتون اینه که چه مدت کار کرده؟مثلا چند سال کار کرده باشه نشونه اینه که فنش مشکل داره یا اینکه از ظاهرشم میشه حدس زد؟
۳-از بایوس روی سه حالت pwm و smart fan و dc چک کردم دما تغییری نداشت.
۴-اگه میشه حدودی بگید که تو همین شرایط اگه 9900k جای cpuی فعلی بذارم از ۹۰درجه بالا میزنه؟
۵-فکر نکنم تو این شهر کسی بتونه دیلید انجام بده اما خب خمیر مورد استفاده cooler master master gel pro 2 هست که قبلا با مشورت از همینجا گرفتم.
۶-فن دوم نمیشه نصب کنم چون پشت فن با قسمت عقب کیس فاصله زیادی نداره و جا نمیشه.
۷-در مورد under volt اصلا اطلاعات ندارم.آیا بجز کاهش دما روی پرفورمنس هم تاثیری داره.یعنی باعث کاهش قدرت هم میشه؟
۸-گرافیک که خیلی کم مصرفه و دماش پایینه و فاصلشم از فن حدود ۱۰ سانت یا بیشتر۷ چون پایین کیس نصبش کردم.
۹-سه فن گرین ۱۰۰۰ دور دقیقه با رابط مولکس بالای کیس وصلن که هوا رو خارج میکنن و رو سرعت آخر میچرخن.دوتا فن فابریک گرین قرمز رنگ فکر کنم ۱۳۰۰ دور باشن جلوی کیس باد رو داخل میکشن و یکی کشابهشون عقب کیس هوا رو خارج میکنه.این سه تا فن فابریک به صورت pwm وصل شدن اما تو نرم افزار aida فقط دوتارو نشون میده که یکیشون رو دور آخر میچرخه ولی یکی دیگه بالا و پایین میشه،سومی نمیدونم چرا تو بایوس یا نرمافزار نشون داده نمیشه؟زیر کیس هم که فنی نداره.
۹-در کیس همیشه بستس و پایه هم داره و روی میزه و از دیوار پشتش هم بیشتر از ۳۰ یانتیمتر فاصله داره.کیس هم کمتر از یک ماهه که سرویسش کردم.
ممنون که وقت گذاشتید و تا آخر خوندینش
- - - Updated - - -
۱-الان که تو لود ۱۰۰درصد به ۸۰درجه رسیده پس هیت پایپها ایراد ندارن،درسته؟ایرادشون چجوری باید چک بشه؟
۲-درصد کار کردن فن رو چک کنم منظورتون اینه که چه مدت کار کرده؟مثلا چند سال کار کرده باشه نشونه اینه که فنش مشکل داره یا اینکه از ظاهرشم میشه حدس زد؟
۳-از بایوس روی سه حالت pwm و smart fan و dc چک کردم دما تغییری نداشت.
۴-اگه میشه حدودی بگید که تو همین شرایط اگه 9900k جای cpuی فعلی بذارم از ۹۰درجه بالا میزنه؟
۵-فکر نکنم تو این شهر کسی بتونه دیلید انجام بده اما خب خمیر مورد استفاده cooler master master gel pro 2 هست که قبلا با مشورت از همینجا گرفتم.
۶-فن دوم نمیشه نصب کنم چون پشت فن با قسمت عقب کیس فاصله زیادی نداره و جا نمیشه.
۷-در مورد under volt اصلا اطلاعات ندارم.آیا بجز کاهش دما روی پرفورمنس هم تاثیری داره.یعنی باعث کاهش قدرت هم میشه؟
۸-گرافیک که خیلی کم مصرفه و دماش پایینه و فاصلشم از فن حدود ۱۰ سانت یا بیشتر۷ چون پایین کیس نصبش کردم.
۹-سه فن گرین ۱۰۰۰ دور دقیقه با رابط مولکس بالای کیس وصلن که هوا رو خارج میکنن و رو سرعت آخر میچرخن.دوتا فن فابریک گرین قرمز رنگ فکر کنم ۱۳۰۰ دور باشن جلوی کیس باد رو داخل میکشن و یکی کشابهشون عقب کیس هوا رو خارج میکنه.این سه تا فن فابریک به صورت pwm وصل شدن اما تو نرم افزار aida فقط دوتارو نشون میده که یکیشون رو دور آخر میچرخه ولی یکی دیگه بالا و پایین میشه،سومی نمیدونم چرا تو بایوس یا نرمافزار نشون داده نمیشه؟زیر کیس هم که فنی نداره.
۹-در کیس همیشه بستس و پایه هم داره و روی میزه و از دیوار پشتش هم بیشتر از ۳۰ یانتیمتر فاصله داره.کیس هم کمتر از یک ماهه که سرویسش کردم.
ممنون که وقت گذاشتید و تا آخر خوندینش
می تونید 9900 K بندازید با همین کولر و اگر دیدید دماش بالا میره میتونید از طریق بایوس و نرم افزار هم مصرف واتش رو محدود کنید و هم فرکانس بوستش رو که داغ نکنه
اول چک کنید ببینید خنک کننده تون رو شرکت سازنده براش چه توان واتی رو اعلام کرده که قادر به خنک کردن هست و میتونید عددی 10 یا 20 وات کمتر از اون عدد اعلامی رو توی بایوس ست کنید.
آندرولتینگ باعث کاهش کارایی نمیشه بلکه اتفافا تا حدی هم کارایی رو افزایش میده چون وقتی پردازنده خنک تر باشه میتونه توی فرکانس بالاتر به مدت بیشتری کار کنه.
البته آندرولتینگ با اورکلاکینگ تضاد داره و برای اورکلاک معمولا نیازه که ولتاژ را بیشتر کرد که قطعا شما به این خنک کننده قصد اورکلاک ندارید.
و اینکه هر چی کیفیت ویفر بهتر باشه میتونید عدد بیشتری رو برای آندرولت وارد کنید.
برای هر پردازنده هم عدد متفاوت میشه اما با اعمال مرحله ای و اضافه کردن اندک اندک عدد میتونید به عدد مناسب دست پیدا کنید . روی عددی که دیگه هنگ کرد باید عدد یک پله قبل تر رو اعمال کنید براش.
با THROTTLE STOP میتونید هم توان حرارتی پردازنده رو در صورت نیاز محدود کنید.
هم با آندرولت کردن با 9900K هم به راحتی کار کنید
هم میتونید 4 تا پروفایل بسازید.
من 4 تا با عنوان پاور سیوینگ و بالانس و گیم و اورکلاک ساختم و تنظیمات بهینه هر کدوم رو اعمال کردم.
برای مثال توی پاور سیوینگ گذاشتم فقط روی فرکانس بیس کار کنه و آپشن های کاهش مصرف انرژی رو هم فعال کردم.
تو بالانس هسته ی اول 5 گیگاهرتز و بقیه 4
تو گیم هسته ی اول 5 و بقیه 4.5
توی اورکلاک همه 5 که البته با کولر قبلی 5.2 بود
و هر پروفایل رو جدا میتونید عدد متفاوتی برای آندرولت بدید چون مثلا روی فرکانس پایه عدد بیشتری برای آندرولت میتونید بدید و سیستم پایدار کار کنه تا پروفایلی که فرکانس بوست بالا بهش دادید.
و نرم افزار رو هم میتونید تو اسکجوال ویندوز بذارید که همیشه با استارت ویندوز شروع به کار کنه.
براتون عکسای تنظیماتش رو میذارم.
خمیر سیلیکونتون هم خوبه اگر اصل بوده باشه و تاریخش نگذشته بوده باشه.
فن ها رو هم اونجوری که توضیح دادید درست نصب کردید.
درصد کار کردن فن منظورم دور گردشش یعنی RPM بود. با منظم کردن نمودارش توی بایوس میتونید بگید که تو چه دمایی فن با چه سرعتی کار کنه.
دمای 80 توی فول لود هم اشکالی نداره.
سایت سازنده توان این خنک کننده رو ۲۸۰ وات اعلام کرده و از نظر توان اسمی مشکلی نداره.
آندرولت همون آندرکلاکه؟ اگه آره چطور با کم کردن ولتاژ کارایی بیشتر میشه!یعنی سیپییو من که 4/7 گیگاهرتزه بعد از آندرولت روی همین فرکانس میتونه کار کنه؟
سرعت فن تو حالت عادی حدود ۳۵۰ و در دمای بالای ۷۰ به ۱۰۰۰ دور میرسه چون تو حالت pwm هست.نیازه که دستی تنظیمش کنم یا همینجوری خوبه؟ حداکثر دورش 1300دوره
منبعی میشه معرفی کنید که آندرولت با throttlestop رو آموزش بده چون نمیدونم طبق چه روشی باید فرکانس تعیین کرد یا ولتاژ کم و زیاد کرد.
آندرولت با آندرکلاک فرق میکنه. آندر کلاک باعث کمتر شدن کارایی میشه.
فرکانس پردازنده شما تو حالت توربو بوست همون 4.7 میمونه اما دما کمتر میشه.
و حتی شما میتونید به دلیل دمای کمتر تو 4.7 فرکانس رو بیشتر هم افزایش بدید چون مثلا دمایی تو حالت عادی تو 4.7 داره بعد از آندرولت مناسب همون دما رو توی 4.8 یا 4.9 خواهد داشت (تمام هسته ها)
برای سرعت فن عکس نمودارش رو از بایوس برام بفرستید.
آموزش آندرولت رو همینجا براتون میذارم
- - - Updated - - -
آندرولت با آندرکلاک فرق میکنه. آندر کلاک باعث کمتر شدن کارایی میشه.
فرکانس پردازنده شما تو حالت توربو بوست همون 4.7 میمونه اما دما کمتر میشه.
و حتی شما میتونید به دلیل دمای کمتر تو 4.7 فرکانس رو بیشتر هم افزایش بدید چون مثلا دمایی تو حالت عادی تو 4.7 داره بعد از آندرولت مناسب همون دما رو توی 4.8 یا 4.9 خواهد داشت (تمام هسته ها)
برای سرعت فن عکس نمودارش رو از بایوس برام بفرستید.
آموزش آندرولت رو همینجا براتون میذارم
سلامنقل قول:
در کیس را بسته نگه دارید .
اگر جلوی کیس امکان نصب فن داره حتما نصب کنید . همچنین فن تخلیه عقب رو هم سعی کنید قدرت بالایی داشته باشه .
خمیر حرارتی استفاده شده هم قید کنید .
اگر یادتان باشد روی واترکولر 360 تاکید داشتم .
برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید !برای عضویت اینجا کلیک کنید ]برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید !برای عضویت اینجا کلیک کنید ]فنهای عقب و جلوی کیس فنهای فابریک کیس استرایکر هستن و ۳فن بالای فنهای ۱۰۰۰دور گرین.با اینکه فنهای اصلی که ۱۳۰۰دور هستن روی pwm گذاشتم اما همیشه با نهایت سرعت میچرخن.این بخاطر سه پین بودنشون نمیتونه باشه؟چون سه پین هستن و من به سوکت چهار پین وصلشون کردم.
خمیر coolermaster mastergel برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید !برای عضویت اینجا کلیک کنید ]برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید !برای عضویت اینجا کلیک کنید ]چرا یکی از فن ها اینجا نشون داده نمیه؟
به نظرتون کل فن های کیس رو تغییر بدم یا آندرولت باعث کاهش دمای 5 درجه یا بالاتر میشه
چرا دیگه برای کنترل باید 4 پین باشن، وقتی سه پین هستن و به 4 پین وصل کردین دارن رو نهایت سرعت میچرخن
میتونید با اضافه کردن دیمر سرعتشون رو دستی کنترل کنید.
البته با توجه به دمای بالای پردازنده خوبه که نهایت سرعت هستن.
وقتی خنک کننده تون رو هم نگاه کنید زده دمای 65 درجه تو 90 درصد کار کنه شما بذاریدش رو 100 درصد.
در ضمن توان 280 وات بعید میدونم برای ایر کولینگی به این سایز و تک فن درست باشه.
البته باید بدونید تولید کنتدگان برای معرفی توان اسمی از یک استاندارد مشخص پیروی نمی کنن برای همین این عدد دقیق نیست که اگر بود شما باید دمای زیر 60 رو تو فول لود به دست میاوردید.
من 8700k رو با خنک کننده ای که توان اسمیش 130 وات توی فول لود 80 درجه دما داشتم.
با آندرولت حتی بیشتر از 10 درجه میتونید کاهش دما داشته باشید.