rbm (28-11-24), Speed Racer (28-11-24)
سلامبرای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط Speed Racer برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
با میکروکد جدید (سومین) که اخیرا منتشر شده (تو دو هفته اخیر تقریبا) و بایوس جدید (سومین بایوس مربوطه) مشکلشون دیگه کامل حل شده.
در مورد نسل اولترا 200 مشکلشون ناشی از چیز دیگه س که اونم با آپدیت میکروکد و بایوس حل شد،
یک میکروکد و آپدیت بایوس جدید هم در راهه که علی الظاهر تا درصد قابل توجهی بهینه شون میکنه و کاراییشون رو بالاتر میبره (هرچند مثل نسل 12 که اول اومده بود یا رایزن های نسل اول مثلا مدتی طول میکشه وقتی یک تکنولوژی جدید میاد تا به بلوغ برسه و به ماکسیمم کاراییش
در اصل کارایی که تو اولترا 200 دیده میشه الان کمترین حالتش هست و از این به بعد مخصوصا طی دو سال آینده همواره با آپدیت های پیاپی بهینه تر و سریعتر میشه.
هرچند در کل اولترا 200 یه جورایی مثل سری اولترا 100 (که قرار بود برای پی سی هم بیاد اما کنسل شد برا لپ تاپ فقط اومد) هر دو بیشتر حالت آزمایشی دارن
و تو سری اولترا 300 بیشتر تکامل پیدا میکنن و تو اولترا 400 به بلوغ کاملشون میرسن
همونطور که تو رایزن ها حتی تا سری 4000 هم همچنان برخی مشکلاتش پابرجا بود و تو 5000ش به تکامل رسید و شد یک سری پرفکت.
یعنی 4 نسل طول کشید!
هر چند سمت اینتل هیچ وقت این همه زمان نیاز نبوده و بین یک نهایت دو سال طول کشیده تا باگ هاشون رفع بشه کامل معمولا
مشکلی که دارن فعلا مربوط به ایرانه فقط (چون تو خارج قیمت سری 200 با نسل 14 یکیه) که به قیمت خون پدرشون میفروشن (قیمت i5 245k هم اندازه 14900k i9!!!)
و فعلا قطعا ارزش خرید نداره (همواره نسل های اینتل که جدید میان قیمت فضایی اولش دارن اما این سری فضاییترینشون بود! (درحالیکه برعکس سری های قبلی کمترین بهبود رو هم هنگام لانچ داشت)
باید چند ماه صبر کرد که هم برد های سری b و h و q بیان، هم پردازنده های نان ک، هم قیمت سری ک و برداش هم تو ایران معادل سازی بشه
در ضمن سمت ای ام دی هم با اینکه سری 9000 فناوری جدید نسبت به 7000 حساب نمیشه اما بازم یک سری خبر از سوختن پردازنده های رایزن 9شون دادن
که نه تنها پردازنده تو عکس ها سوختنشون کاملا مشهوده بلکه کلا سوکتش رو هم زده سوزونده.
در مورد نسل 13 و 14 اینتل هم ، همه ی پردازنده هاش این مشکل رو نداشتن، بلکه سیلیکون هایی که از مرکز ویفر و نزدیک به مرکز جدا شدن که با فرکانس و ولتاژ پایین تر میتونن تو فرکانس بالاتر کار کنن جزو خرابی ها بودن چون این پردازنده ها اگه با ولتاژ بالاتر کار کنن اسیب میبنن، درحالیکه اون سیلیکون هایی که از گوشه ها جدا شدن چون نیاز به ولتاژ بیشتر برای کار کردن تو همون فرکانس یکسان با مدل های جدا شده از نزدیکی مرکز دارن،
نسبت به افزایش ولتاژ هم خیلی مقاوم تر هستن و دچار مشکل نشدن.
خود بنده چندین مدل از نسل 13 و 14 داشتم، کلی هم فروختم، فقط و فقط یک نفر پردازنده ش به مشکل خورد که اونم کسی بود که خیلی با ولتاز و فرکانس ایناش ور میرفت چون داشت باهاش اورکلاک یاد میگرفت و زد سوزوندش. البته چون باکس خریده بود براش ارسال کردیم اون ور و یک نوش رو گرفتیم (تازه به جای پردازنده های ساخت کاستاریکا، چین، ویتنام، مالزی که تو ایران هست، با پردازنده ساخت آمریکا تعویضش کردن)
البته بنده هم حواسم بود که برای همه مشتریان چک کردم هر بار اومدن میکرو کد و بایوس ایناشون رو و بهشون اطلاع دادم یا اوردن براشون آپدیت کردم
To improve is to change. To perfect is to change often
rbm (28-11-24), Speed Racer (28-11-24)
با تشکر از شما ...برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط XFXForce برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
فقط کاری که باید بکنیم این هست که آخرین ورژن آپدیت بایوس را از سایت سازنده مادربورد دانلود کنیم و بایوس مادربورد را آپدیت کنیم ؟؟؟
این میکروکد جدید که میفرمایید را جداگانه باید نصب کنیم
و به چه شکلی نصب میشه ؟؟؟
آخرین ویرایش توسط mahdi1535 در تاریخ 28-11-24 انجام شده است
rbm (28-11-24)
من با توجه به مطالعاتی که انجام دادم می دونم حتی با میکروکد نسل 13 و 14 قابل اعتماد نیستند مخصوصا در ایران که گارانتی ندارن.برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط mahdi1535 برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
الان حرف من اینه اگه شما یا دیگر کاربران یکی از پردازنده های نسل 13 و 14 به فرض i5 و i7 و i9 بخرن و به دلیل مشکلاتی که داشت حتی با میکروکدهای جدید ابتدا معیوب شوند و بعد به طور کامل غیر قابل استفاده بشن اونوقت چه کسی مسئولیت این رو بر عهده می گیره. مثلا اگه شما یا دیگر کاربران از یک سایت اینترنتی یا از فروشگاهی در بازار یا از فردی از طریق اینترنت یکی از این پردازنده ها رو خریده باشید برای شما به رایگان تعویض می کنن یا میگن به ما ربطی نداره؟ پردازنده های اینتل هم در ایران دارای گارانتی نیستن که بشه روی شرکت اینتل حساب باز کرد. پس عملا دست شما به هیچ جا بند نیست و ضرر زیادی می کنید
قبلا هم گفتم که روی حرف کسی حساب باز نکنید مخصوصا اگه فروشنده باشن. مگه اینکه تضمین کتبی بدن اگه پردازنده معیوب شد یکی نو به صورت کاملا رایگان به جاش بدن و مثل ایتل 5 سال هم گارانتیش بکنن
اگه شما دیدی برای پردازنده های نسل 13 و 14 قبول نمی کنن بدونید که 100 درصد مطمئن نیستند که این میکروکدها به صورت قطعی مشکل رو برطرف کنه. شاید 3 سال بعد پردازنده شما معیوب بشه و اون موقع هیچکسی جوابگو نیست. البته می دونم روی نسل های دیگه هم کسی تضمین نمیده ولی چون این دو نسل مشکل پیدا کردن و اینا مدعی هستن که کاملا سالم می مونن عرض کردم
مثلا شما نسل 10 و 12 اینتل و نسل های مختلف رایزن AMD رو بخر و من اعتراضی نمی کنم. با اینکه همه توی این سایت می دونن من از طرفداران اینتل هستم ولی اینجا نمیگم AMD نخر چون من وظیفه دارم که اطلاع رسانی کنم و به فکر جیب کاربران ایرانی باشم نه به فکر واردکننده ها یا اینتل. چون اینایی که می خوان سیستم جدید بخرن توی این گرونی تحت فشار قرار می گیرن تا یک سیستم بخرن و سیستمی که باید بخرن باید بی نقص باشه
mahdi1535 (29-11-24)
اکثرا همراه با مادربرد یک نرم افزار مدیریتی هم ارائه میشه که خودش بروزرسانی درایور تجهیزاتی مثل بلوتوث و صدا و ... انجام میده ، سرعت فن ها و دمای قطعات رو نمایش میده ،برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط mahdi1535 برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
داخل همین نرم افزار بروز رسانی بایوس و میکروکد پردازنده هم وجود داره که با چند کلیک ساده انجام میشه
شما میتونید بعد خرید قطعات ، اگر موفق به بروزرسانی نشدین، همینجا تاپیک ایجاد کنید و درخواست آموزش بدین
آخرین ویرایش توسط rbm در تاریخ 28-11-24 انجام شده است
CPU: core i3 12100f
2666 Ram: 2*8 DDR4
Motherboard: Gigabyte H610 S2 H
VGA : RTX 2060 Super 8GB
HDD + SSD + NVme2
Power:600 Green
mahdi1535 (29-11-24)
سلامبرای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط Speed Racer برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
عزیز با آپدیت سوم (که گفتم همین اواخر (تو دو هفته ی گذشته اومده) هم برای میکرو کد هم برای بایوس مشکلشون حل شده حتی اونایی که مشکل داشتن.
مطلبی که شما میگید مربوط به قبلش میشه که تا دو تا بایوس و دو تا میکروکد اینتل داد که باعث شد خرابی ها کمتر بشن اما کاملا نتونست جلوشون رو بگیره، اما تو سومی دیگه کلا حل شده.
جدا از اینکه میگم اینجوری هم نیست که بگیم اکثریت نسل 13 و 14 ها خراب میشن (حتی اگه هیچ کدوم از این میکروکد ها و بایوس های مربوطه نصب نشن)
تو جامعه آماری من از هر 100 یوزر یکی به مشکل خورده که اغلب پردازنده رده بالا داشته، و تنظیمات مربوطه به ولتاژ، کالیبراسیون، محدویدت واتیج pl1 و pl2 رو تغییر دادن (که البته کسی که پول میده برد سری z میخره و پردازنده رده بالا حق داره بتونه از این قابلیت ها استفاده کنه.
اما این امکانات چیزای هستن که سازندگان برد اضافه کردن و از اعداد و مقادری اعلامی اینتل بالاتر میبرنش
مثلا بگم، اینتل برای نسل 13 و 14 ماکسیمم واتنیج pl2 ی که اعلام کرده 254 وات هست (pl1 هم 125 وات) اما خب کسایی که میخوان قدرت بیشتری بگیرن میان برای هر دو حالت عدد 4096 وات رو میذارن (نه که انقدر مصرف کنه که نداریم اصلا، بلکه این عدد یعننی محدودیت واتی رو کلا حذف کن)
یا از 7 کالبیراسیون مربوط به پردازنده تو اعداد بالاتر تنظیم میکنن که قابلیت اورکلاک بیشتری بهش میده
تکنولوزی های مربوط به محدودیت و محافظت از کمتر بودن ولتاژ از حداقل وبیشتر بودن از حداکثر رو غیر فعال میکنن دستی، چون روی اورکلاک میزانش اثر منفی میذاره
یا حتی قابلیت هایی مثل ایسوس انهنسمنت که یک گزینه هست و صرفا که فعالش کنی کلی از اعداد اعلامی اینتل بالاتر میبره ولتاز و فرکانس و چیزای پردازنده رو
یا تو ام اس آی اسمش گیمینگ مود هست
تو گیگا پرف درایو که این یکی چندین حالت داره (از این جهت گیگا بهتره) مثلا یکیش 6 گیگاهرتزه ، که کی که 13700، 13900، 14700 و 14900 ک داشته باشه با فقط همین گزینه (با کولر مایع) میتونه به جای تنظیماتن متعدد و بدون هیچ علمی از اورکلاک فرکانس هسته های پرفورمنسش رو به 6 گیگاهرتز برسونه (این که حالا تک هسته ش این عدد برسه یا همه شون بسته قدرت کولر داره
که اگه کولر aio باشه با قویترینشون همون تک هسته میتونه برسه اما با کاستوم لوپ همشون هم میتونن)
بیشتر کسایی که به مشکل خوردن از این قشر افراد بودن که ولو در حد فعال کردن قابلیت گیم مود یا پرف درایو یا انهنمنت حتی فعالش کردن.
الان تو بایوس آخری که میگم تازه دیگه اومده
همون اول دو تا گزینه اضافه شده
کارکرد بر اساس مشخصات اعلامی اینتل (تا الان هیچ پردازنده نسل 13 و 14ی که تو این مشخصات کار میکرده حتی قبل این بایوس ها نبوده که براش کوچیکترین مشکلی پیش اومده باشه)
یا گزینه بعدی حالت پیشرفته اورکلاک سازنده
اینم اضافه کنم که اورکلاک یا اورولتاز کلا گارانتی رو باطل میکنه، چه سمت ای ام دی چه اینتل، اما خب چون میگم چیپ هایی که از مراکز ویفر جدا میشدن تحمل کمتری در قبال ولتاژ بیشتر داشتن و یا اسیب میددن یا حتی میسوختن اینتل برای حلش سه مرحله اقدام کرد تا حلش کرد.
الان دیگه این قابیت بصورت دیفالت هست که نمیذاره اورولتاژ بهشون داده بشه،
مگر اینکه کاربر حرفه ای بعد از تایید کردن اخطاریه که اگه وارد این بخش بشید ممکنه باعث آسیب پردازنده تون حتی بشه سازندگان برد همچنان اون بخش رو باز گذاشتن
اما ینتل برای اطمینان بیشتر تو سطح میکرو کد خودش هم این قابلیت رو گذاشته تا حتی سازندگان هم نتونن مثل قبل به یوزر اجازه بدن تا مقادیر خطرناک وارد کنه
درسته اکثر برد ها همراه نرم افزار های مدیریتی میان اما همچنان این برنامه ها دارای باگ هستن و کامل هم نیستن، مثلا بار ها تو نرم افزار های ایسوس آرموری، ام اس آی سنتر یا گیگابایت کنترل سنتر یا بایوس ها رو اصلا شناسایی نکردن یا ورژن قدیمیتر رو آوردنبرای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط rbm برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
تو درایور ها هم که تقریبا اکثر موارد یکی دو ورژن قدیمی تر از آخرنش رو میارن
اما در مورد میکروکد هیچ برنامه ی بردی هیچ گزینه ای نداره، چون بهشون هیچ ربطی نداره
چیزیه که مربوط به اینتله
و توسط نصل درایور اینتل منیجمنت انجین (بعد از نصب سیستم عامل و درایور چیپست (و درایورهای اصلی) باید نصب بشه
بعد آخرین فریم وریر اینتل رو با جست و جو فرد پیدا کنه (که این یکی کار آسونی نیست چون اون میکروکدی که تو سایت خود مادربرد گذاشتن رو معمولا اون اول که ساختنش یه بار میذارن دیگه بیخیالش میشن
مثل ورژن درایور هاش که شاید یکی دو بار تو چن سال آپدیت شن مثلا)
برای همین درایور ها رو بهتره از سازنده اون قطعه از سایتش گرفت، مثلا اگه وای فای اینتل هست یا چیپ ستش یا هر چیزیش از سایت خود اینتل گرفت، ریل تک رو از سایت خود ریل تک و ...
میکروکد هم خیلی مهمه ورژنش که درست دانلود شه و بعد نصب شه
به هر حال بعد دانلود نسخه مربوطه باید توسط cmd دستور ارتقای میکروکد رو داد
فقط باید دقت کرد که اگه درست انجام نشه میتونه باعث سوختن سی پی یو میشه (فرقی هم نداره اینتل باشه یا ای ام دی، هر دوشون به دلایل مختلف هر چن از گاهی میکرو کد میدن، مثلا تو همین میکرو کد های اینتل صرفا مشکلی که داشتن برطرف نشد بلکه در کنارش یک سری مشکل امنیتی لو رفته هم پچ شد
یا ای ام دی هم که تو سال گذشته خیلی زیاد توش حفره امنیتی پیدا شد میکروکد داد برای حل این حفره ها
متاسفانه بازاریا اکثرا از این قضیه حتی خبر ندارن و هیچ کاری نمیکنن، اما بنده همواره هر پردازنده ای فروختم به اخرین میکروکد آپدیتش کردم، مادربردش هم به آخرن بایوس (تنظیمات بهینه بایوسش رو هم انجام دادم (جاهای دیگه خیلی جاها دیدم حتی xmp ر وفعال نکردن! و رم مثلا 6400 یا 7000 فروختن به مشتری اما چون فعال نکردن xmp رو مشتری با سرعت 4800 داشته کارایی میگرفته ازش (خیلی خیلی به این برخوردم تو سیستمایی که از بازار خریدن و چون ناراضی بودن برای بهینه سازی آوردن و دیدم اصلا حتی آسون ترین کار که ده ثانیه هم نمیشه یعنی اکس ام پی رو زحمت ندادن فعال کنن)
چه برسه به تنظیمات مهم و برخی شون پیچیده بایوس که میتونن تو کارایی قطعات تاثیر مهم بذارن
mahdi1535 (29-11-24), Speed Racer (28-11-24)
|
سلام استادبرای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط XFXForce برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
اون سوختن ای ام دی که مربوط به این خبر بود که یک مشکل فراگیر نبود و تو خبر نوشته مشکل از مادربرد و همچنین اشتباه کاربر بوده و ربطی به AMD نداشته بر خلاف نسل 13 و 14 اینتل که مشکل از خود اینتل بوده.
اولین تصاویر از سوختن پردازنده گیمینگ AMD Ryzen 7 9800X3D!
استاد امیرحسین لطفا اسم و لینک مقاله سومین آپدیت اینتل رو برام بذارید تا یکم تحقیق بکنم ببینم این مشکل به طور 10درصدی حل شدهبرای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط XFXForce برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
در آپدیت های اول و دوم اینتل سعی داشت با کم کردن ولتاژ که باعث کاهش فرکانس می شه مشکل رو حل کنه که در اصل باز پول کاربران هدر میره چون کاربر بر اساس فرکانس های نسل 13 و 14 اینتل که با همین فرکانس ها در بنچمارک های مختلف ثبت شده اقدام به خرید می کرد و الانم بر اساس همون خرید می کنه.
خود اینتل 100 مگاهرتز روی هسته های یک پردازنده میذاره و به عنوان نسل جدید عرضه می کنه ولی حالا با میکروکد معلوم نیست چقدر فرکانس هسته ها با این میکروکدها کم می شه. مثلا طرف 14500 رو می خره تا کمی فرکانسش بهتر از 13500 باشه ولی با میکروکد ممکنه 14500 به سطح همون 13500 برسه و کاربر پول 14500 رو میده ولی 13500 رو می خره و همینطور پول 13500 با فلان فرکانس کاری رو میده ولی با فرکانس پایین تر در اختیارش قرار می گیره
درسته اورکلاک کردن به طور کلی پردازنده رو از گارانتی خارج می کنه ولی این یک گزینه بسیار مهمه برای اونایی که با مادربرد به صورت Safe و یا دستی بر اساس تجربیات و با کولر بهتر قصد اورکلاک دارند که با اینکار از این حق هم محروم میشن
حتی من یادمه شما گفته بودید که می تونید 12400 رو اورکلاک کنید برسونید به 12500 و حتی 12600 و از نظر فنی فکر کنم بتونید 13400 و 14400 و حتی 13500 رو اورکلاک کنید ولی الان دیگه برای نسل 13 و 14 اینتل اینکار رو نمی کنید چون هم راهش ممکنه بسته شده باشه و هم اینکه ممکنه معیوب بشه
mahdi1535 (29-11-24)
1 کاربر در حال مشاهده این موضوع. (0 عضو و 1 میهمان)
Bookmarks