راستش دیگه فعلا نمی تونم به فکر ترمو متر دیجیتال باشم . ولی دماسنج جیوه ای 10- الی 200 درجه دارم . از اون استفاده کردم . قبلا چند تایی هم 10- تا 110 یا شایدم 5- تا 110 داشتم که همش شکستن . دقت اونایی که از دست رفتن خیلی بیشتر بود . ولی این هم دقت خیلی خوبی داره .
علت خشک کنندگی این اسپری ها هم فکر کنم دو تا چیز باشه . یکی ترکیب شیمیایی که دارن و در واقع فکر کنم قبل از خشک شدنش این حالت رو بیشتر داره . یکی هم این که این ها رو با فشار گاز پر می کنن . همین که اسپری می کنید در واقع گاز به مایع فشار میاره و اون رو به بیرون اسپری می کنه . این اسپری کردن یه فرایند انبساطیه . عین شیر انبساط توی یخچال یا سیستم های فاز چنج . با انبساط فشار افت میکنه و طی این فرایند ماده مقدار زیادی از دمای خودش رو از دست میده . ( فکر کنم بعد از کندانسور این عمل انجام میشه . برای اینکه توی کندانسور نمیشه همه گرمای بعد از کمپرسور رو دفع کرد ) . در واقع این حالت خشک شدن یا خیلی سرد بودن هر اسپریی بر اثر همین موضوعه .
یه آزمایش ساده میگم انجام بدید . یه شیشه نوشابه بردارید . یه نی بزارید توش . دور در رو اونجایی که کنار بدنه نی هستش رو با دست بپوشونید . به طوری که بنادل گاز تا جایی که ممکنه فقط از نی صورت بگیره . حالا با تمام توانتون توی نی فوت کنید . هوا با غل غل زدن وارد ظرف نوشابه میشه . ولی دست شما نمیزاره که ناگهانی از محیط خارج بشه . پس فشار میاره به مایع و اون رو از داخل نی به بالا هدایت میکنه . ( اگه بتونید سر نی رو تنگ کنید و از جای دیگه فشار گاز خوبی رو به ظرف وارد کنید و همچنین افت فشار کمی رو هم داشته باشید نوشابه به حالت اسپری شدن خارج میشه . )
با ساندیس هم میتونید امتحان کنید . آخه نوشابه ضرر داره برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
خدمتتون عرض کنم که یه چیزی شبیه به همین ولی با کمی تفاوت توی کولینگ تاور اتفاق می افته . اونجا آب از بالای برج از لوله هایی که سوراخ دارن مثل آبیاری قطره ای یا مثل دوش آب میریزه پایی . ارتفاعی حدود 100 متر برای آبی از کوره نیروگاه در اومده بیرون . ( این آب در نیروگاه های اتمی با واسطه دماش رو از دست میده . یعنی آب داخل راکتور یک بار با یه آب دیگه تبادل گرما می کنه و دفعه بعدی اون آب مرحله دوم دما رو به یه کندانسور میده که آب توی این کندانسور بخار میشه و میره به ژنراتور . معمولا آب سیک دوم باز یابی میشه )
حالا آب قابل بازیابی رو میبرن توی برج . از همون ارتفاع 100 متری عین دوش آب میریزه پایین . از پایین هم یه فن خیلی بزرگ به اندازه پایین تاور هوا رو با سرعت بالا به جریان میندازه . قطرات آب به راحتی با هوا تبادل گرما می کنن و مقداری از آب هم از بالای برج به صورت بخار خارج میشه . ( حکایت این بخار اینه که یه مقداری از آب خودش رو بخار میکنه که دما رو از بقیه قطرات گرفته باشه . یه جورایی کولینگ تاور به این فرایند کمک می کنه که زود تر این آب ها بخار بشن . عین این که شما دست و پا هات رو بشوری و با همون حالت خیسی و نمناکی بری جلوی پنکه . اون آب گرما رو از شما میگیره میبره و شما احساس خنکی می کنی . )
ببخشید یکی بد توضیح دادم . یه خورده خوابم میاد واسه همین کنترل کلمات برای این که چی پشت سر چی باشه سخت بود .
فعلا

Bookmarks