شركت ايتاليايي نمونه اوليه سفينه بدونسرنشين خود را آزمايش كرد
تهران، خبرگزاري جمهوري اسلامي ۸۵/۱۲/۲۳
علمي. فضا. سفينه. ايتاليا.
يك شركت خصوصي فعال در زمينه هوافضا در ايتاليا ماه گذشته نمونه اوليه نخستين سفينه فضايي خود را آزمايش كرده است.
به گزارش سايت اينترنتي "اسپيس.كام"، اين سفينه به نام "كستر" ( (Castorتوسط مركز غيردولتي تحقيقات هوافضاي ايتاليا( (CIRAتوليد شده و روز ۲۴فوريه پس از يك پرواز ۲۱كيلومتري به كمك يك بالن هوا در درياي مديترانه فرود آمده است و حسگرهاي موجود در سفينه تمامي جزييات مربوط بدين پرواز آزمايشي را ثبت كردهاند.
"جنارو روسو" سرپرست برنامههاي فضايي شركت "سيآيآراي" اعلام كرد اين پرواز آزمايشي اهميت بسيار زيادي داشته است زيرا انجام آن نشان ميدهد كارشناسان شركت "سيآيآراي" ميتوانند تمام عمليات مربوط به يك پرواز فضايي را انجام داده و هدايت كنند.
در سفينه آزمايشي "كستر" به طول ۹/۲متر و طول بال چهار متر، حدود ۵۰۰حسگر تعبيه شده بود تا تمامي اطلاعات پرواز، از جمله فشارهاي ايروديناميك ناشي از پرواز با سرعت مافوق صوت، براي تجزيه و تحليل محققان ثبت شود.
محققان ايتاليايي اعلام كردند مرحله پرواز اين سفينه با موفقيت انجام شده است، اما در مرحله فرود، سفينه هنگام بازكردن سه چتر نجات خود به دليل سرعت بالا دچار آسيبديدگي شد.
به گفته مسئولان "سيآيآراي"، بازسازي سفينه "كستر" به ۱۲تا ۱۸ماه زمان نياز خواهد داشت. اين شركت سفينه آزمايشي ديگري را نيز مشابه سفينه "كستر" و با نام "پلوكس" توليد كرده است كه اين سفينه دوم با استفاده از اطلاعات جمعآوري شده در پرواز ماه گذشته سفينه "كستر"، امسال پرواز مشابهي را انجام خواهد داد. سفينه "پلوكس" به علاوه در سال ۲۰۱۲با كمك يك موشك اروپايي از نوع "وگا" براي پرواز آزمايشي به خارج از جو زمين ارسال خواهد شد.
طرح ۲۳۴ميليون دلاري شركت "سيآيآراي" براي توليد يك سفينه بدون سرنشين و كارآمد همچنان با انجام پروازهاي آزمايشي در سالهاي آينده دنبال خواهد شد. اين شركت هنوز از طرحي براي توليد سفينههاي سرنشيندار خبر نداده است.







Bookmarks