به نظر من بحث یکم مبهمه .
ببینید این حرفی که شما میزنی چیپ به چیپ فرق میکنه و چیز ثابتی نیست که بشه تعیینش کرد و اورکلاک دقیقا یک بازی حساب شده هست . شما فرکانس را میبری بالا تر و به همین دلیل باید ولتاژ را ببری بالا و ولتاژ تا جایی میبری بالا که دمای سیستم مناسب باشه و خطر خرابی وجود نداشته باشه . اون زمانی که میگید کارایی سیستم پایین میاد و به خاطر گرم شدن هست و اینکه پایین میاد کارایی یعنی اگه ادامه بدید سیستم Crash میکنه ، خراب میشه و ... . پس همون کاهش کارایی هم میتونه نشونه ای از خرابی باشه . اما اورکلاک یک بازی حساب شده هست پس میتونیم طوری بازی کنیم که امن باشه کارمون یعنی ولتاژ را تا حدی بالا میبریم و فرکانس که مشکلی پیش نیاد . برای مثال خود بنده با CPU E2180 ام راحت میتونم در فرکانس 3 گیگاهرتز کار کنم بدون هیچ مشکلی با فن استوک اما اگه دمای بیش از حد معمول میرفت بالا این کار را نمیکردم چون به مرور زمان خراب میکنه . ولی حالا که نمیکنه پس ارزش داره که ما از فرکانس بالاتر با دمای مطمئن استفاده کنم . چون این طوری عملکرد بسیار بهتری در برنامه ها میتونم داشته باشم بدون هزینه اضافی . استفاده از کولینگم یک محاسبه منطقی هست متناسب با کار شما و میزانی که میخواین اورکلاک کنید . فقط مسئله ای که هست :
بعضی ها واقعا با اورکلاکینگ و کولینگ حال میکنند یعنی میدونند که اگه این هزینه را صرف خرید یک پردازنده قوی تر کنند شاید بهتر باشه اما بازم ترجیح میدند اورکلاک کنند ضمن اینکه در اکثر موارد شما میتونید به فرکانس هایی برسید که پردازنده ای که در اون رنج قیمت ( با احتساب قیمت کولر ) هست نمیتونید برسید و کارایی بهتری دارید پس صرفه با اورکلاکینگ هست .
سیستم های نیتروژن هم به نظر من امکان نگهداریش و استفاده 24/7 وجود نداره و برای رکورد هست بیشتر مثل DICE و ... . اما سیستم های Air cooling ، واتر کولینگ و بعضا Phase Change ها میشه به صورت 24/7 استفاده کرد ولی پارامتر های زیادی این وسط وجود داره مثل : صدا ، امن بودن سیستم خنک کننده و ... .
قربانت
شهریار برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید

Bookmarks