سلام
نظر چند کاربر هیچ اهمیتی نداره وقتی خود شرکت اینتل اعتراف به خرابی نسل 13 و 14 کرد اون هم تحت فشار خرابی هایی که جهانی شد. باز در خارج یه گارانتی 5 ساله براشون هست ولی تو ایران دست کسی به جایی بند نیست و کسی هم تضمین نمی کنه
سلام دوستان
با توجه به صحبت های پیرامون مشکل پردازنده های نسل 13 و 14 و اینکه اینتل با ارائه سومین میکرو کد تونسته مشکل رو رفع کنه و همچنین تولیدکنندگان مادربرد هم با ارائه بروزرسانی بایوس به رفع مشکل کمک کردند ، من در انجمن سایت Tom's Hardware از کاربران خواستم تا نظرشون رو درمورد مادربرد هایی که تونستن مشکل ناپایداری پردازنده رو هندل کنند اعلام کنند !
جواب های ارائه شده در این تاپیک در اختیار دوستان قرار داده میشه
من عاشق مادربردهای MSI هستم. از تجربه خودم میگم، این مادربردها خیلی خوب ساخته شدهاند و بدون هیچ مشکلی کار میکنند. مدلهای Pro Z690 و Pro Z790 هر دو خیلی خوبن. من از i3-12100 با Pro Z690 A استفاده کردم و i5-14600K رو با Pro Z790-A Wifi. هر دو خیلی سریع و پایدار کار میکنند. i3-12100 برای استریم خوبه و i5-14600K برای گیمینگ.
سیستم i5-14600K هنوز یک ساله نشده و من مرتب آپدیتهای بایوس رو چک میکردم و از اولش هم ولتاژ پردازنده رو کم کردم. وقتی سیستم رو اول روشن کردم، یه سوال پرسید که چه خنککنندهای داری: فن معمولی، کولر برجدار یا واترکولر. من فن معمولی رو انتخاب کردم که خیلی هم خوب شد.
هر کدوم از این سه تا گزینه، تنظیمات متفاوتی برای مادربرد داشت. گزینه اول تنظیمات خیلی نرمالی داشت، ولی دو تای دیگه ولتاژ خیلی زیادی میدادن و دمای پردازنده خیلی بالا میرفت. خوشبختانه من گزینه اول رو انتخاب کردم، چون بعدش فهمیدم که بعضی از مادربردها از کارخونه با تنظیمات خیلی بالا فرستاده میشن و باید خودم دستکاریشون میکردم.
من آپدیتهای بایوس رو نصب میکردم. آخرین آپدیت که حدود یک ماه پیش اومد، همه تنظیمات من رو بهم ریخت، ولی قرار بود دما رو پایین بیاره. با کمال تعجب، دما بیشتر شد و مجبور شدم برم دوباره تنظیمات رو درست کنم.
به طور خاص، من فرکانس پردازنده رو روی ۵.۳ گیگاهرتز برای هستههای اصلی و ۳.۹ گیگاهرتز برای هستههای کممصرف تنظیم کرده بودم و ولتاژ رو روی ۱.۱۸ ولت محدود کرده بودم. با این تنظیمات، دمای پردازنده زیر ۸۰ درجه سانتیگراد میموند. اما بعد از آپدیت بایوس، فرکانس به ۴.۹ گیگاهرتز برای هستههای اصلی و ۳.۸ گیگاهرتز برای هستههای کممصرف کاهش پیدا کرد و دما به ۹۰ درجه سانتیگراد رسید. مجبور شدم دوباره ولتاژ رو کم کنم. این بار تنظیمات سختتر بود، ولی تونستم دما رو به ۷۰ درجه سانتیگراد برسونم و فرکانس رو به ۵.۴ گیگاهرتز برای هستههای اصلی و ۴.۳ گیگاهرتز برای هستههای کممصرف برسونم.
در کل، مادربرد MSI خیلی راحت کار میکنه و کلی ویدیو و پست تو یوتیوب و ردیت هست که بهت کمک میکنه تنظیمات i5-14600K رو درست کنی.
من از اون نسل پردازندههای اینتل دوری میکنم. در مورد برند مادربرد، همهشون خوب کار میکنند، فقط از مادربردهای ایسوس دوری کن چون با آخرین آپدیت بایوس که برای رفع مشکلات نسل قبلی بود، عملکرد مادربرد و پردازنده کاهش پیدا کرده. با MSI، گیگابایت و ازراک مشکلی نخواهی داشت.
اگر قصد خرید مادربرد برای پردازندههای نسل ۱۳ یا ۱۴ اینتل دارید، میتوانید با خیال راحت سراغ برندهای مطرح مانند MSI، ایسوس، ایسوستار و گیگابایت بروید.
مادربردهایی که از چیپست سری Z اینتل استفاده میکنند، عموما سیستم خنککننده و مدار تغذیه (VRM) قویتری دارند و برای این پردازندهها مناسبتر هستند.
خبر خوب این است که اینتل مشکلاتی که در ابتدای عرضه پردازندههای نسل ۱۳ و ۱۴ وجود داشت را شناسایی و برطرف کرده است. شما میتوانید بهروزرسانی رسمی اینتل را که در تاریخ ۲۵ سپتامبر ۲۰۲۴ منتشر شده است از طریق لینک زیر مشاهده کنید:
Intel Core 13th and 14th Gen Desktop Instability Root Cause Update - Intel Community
اینتل همچنین برای این پردازندهها و مادربردهای سازگار، دو سال گارانتی اضافه در نظر گرفته است.
مهمترین نکتهای که باید به آن توجه کنید این است که مادربرد انتخابی شما بایستی از بایوس اصلاحشده (باگفیکسهای اینتل) استفاده کند.
درباره بایوس مادربرد MSI Pro Z790-A Wifi:
یادمه که قبل از نصب پردازنده 14600K، بایوس مادربرد رو آپدیت کردم. این کار رو تو فوریه 2024 انجام دادم چون بایوس قدیمی از پردازنده نسل 14 پشتیبانی نمیکرد. خیلی کار سادهای بود. فکر کنم الان یه نسخه جدیدتر از بایوس روی مادربرد هست، ولی دقیقاً نمیدونم کدوم نسخه چون یادمه قبل از آخرین نسخه، 3 یا 4 آپدیت دیگه هم اومده بود. بهترین کار اینه که قبل از نصب پردازنده، آخرین نسخه بایوس رو نصب کنی.
درباره افزایش دما:
بعد از آخرین آپدیت بایوس، سیستم خیلی داغ میکرد. سعی کردم با کمترین تغییر در تنظیمات برق، عملکرد و دمای قبلی رو برگردونم، ولی موفق نشدم. در نهایت، فهمیدم که انتخاب گزینه Water Cooled در بایوس و کاهش ولتاژ CPU Ratio از Level 21 به Level 5 (فکر کنم) و همچنین تنظیم فرکانس هر هسته اصلی روی 5.5 گیگاهرتز و هر هسته کممصرف روی 4.3 گیگاهرتز، مشکل رو حل میکنه. تقریباً مطمئنم این تنظیمات درست هستن.
اطلاعات بیشتر:
تو این انجمن، یه تاپیک هست که مراحل کارم رو توضیح داده. همچنین، چند تا ویدیو و لینک ردیت هم هست که تنظیمات دقیق برای 14600K روی همین مادربرد MSI Pro Z790 رو نشون میده. هنوز لینک دقیق رو پیدا نکردم، ولی بعداً میفرستمش.
ویرایش:
اینها لینکها هستن:
- لینک ردیت: این لینک در مورد تنظیمات 13600K هست، ولی مراحل کار برای 14600K هم مشابهه و نتیجه خیلی خوبی داده.
- لینک ویدیوها: این ویدیوها تنظیمات دقیق رو روی همین مادربرد نشون میده. همچنین، در مورد پتانسیل گرم شدن بیش از حد و چگونگی کاهش ولتاژ برای حل این مشکل توضیح میدهن.
Question - Intel Core i5-12600K vs. AMD Ryzen 5 7600: Best Choice for Creative Applications like Photoshop and After Effects? | Page 2 | Tom's Hardware Forum
Intel Core i5-14600K Review - Impressive OC Potential - Emulation: PlayStation 3 & Switch | TechPowerUp
https://www.reddit.com/r/intel/comme...erclocking_on/
آخرین ویرایش توسط rbm در تاریخ 11-12-24 انجام شده است
CPU: core i3 12100f
2666 Ram: 2*8 DDR4
Motherboard: Gigabyte H610 S2 H
VGA : RTX 2060 Super 8GB
HDD + SSD + NVme2
Power:600 Green
|
سلام
نظر چند کاربر هیچ اهمیتی نداره وقتی خود شرکت اینتل اعتراف به خرابی نسل 13 و 14 کرد اون هم تحت فشار خرابی هایی که جهانی شد. باز در خارج یه گارانتی 5 ساله براشون هست ولی تو ایران دست کسی به جایی بند نیست و کسی هم تضمین نمی کنه
دوستان واقعا حقیقت داره ؟
خوبه نخرریدم نسل 13 و 14 رو !
سوره مبارکه الرعد آیه ۱۱(امّا)خداوندسرنوشت هیچ قوم (و ملّتی) راتغییرنمیدهدمگرآنکه آنان آنچه رادرخودشان است تغییر دهند!
حتی اگر از یک آدمِ نابکار بپرسید که آیا ترجیح میدهدبا رذلی مثلِ خودش سروکار داشته باشد، یا با آدمی بزرگوار و خوش قلب، بدونِ تردید پاسخ خواهد داد :با آدمی بزرگوار و خوش قلب!
پیروزیِ فضیلت، در همین است! ابله | فئودور داستایوفسکی
تمام تاریخ معاصر ایران در این یک جمله شاملو خلاصه شده: «سخت است فهماندن چیزی به کسی که بابت نفهمیدنش پول میگیرد» به تعبیر دیگر وقتی شکم ها پر از حرام شد، گوش ها نمی شنود.
بعله حقیقت داره ولی نکته اینه که مشکل کاملا حل شده و برای پردازنده های غیر K دیگه با خیال کاملا راحت و اطمینان 100 درصد میتونید از نسل 13 و 14 انتخاب کنیدبرای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط maysamsina برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
HDD + SSD + NVme2
سلامبرای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط maysamsina برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
بله واقعیت داره و خوب شد نخریدی گرچه هنوز توی نسل 4 گیری کردی
سلام خوبی من خودم قطعه فروش هستم تا حالا ندیدم خرابی این 2 تا نسل که گفتی ولی بازم با دقت چک می کنم حرفی که زدی را
|
سلامبرای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط max_payne برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
به این مشکل خود شرکت اینتل اعتراف کرده و البته مجبور شده و یک مشکل جهانیه. اینتل برای این دو نسل گارانتی 5 ساله در نظر گرفته ولی توی ایران چون پردازنده های اینتل گارانتی ندارن در صورت معیوب شدن پردازنده، خریدار عملا کاری از دستش بر نمیاد و خیلی ضرر می کنه
این مشکل هم اینجوری نیست فردای خریدن پیش بیاد ممکنه دو سال دیگه پردازنده آسیب ببینه
فقط سری k اینطوری شده درسته ؟ یعنی i5 13400 , i5 14400 خرابی ندارن ؟برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط Speed Racer برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
سوره مبارکه الرعد آیه ۱۱(امّا)خداوندسرنوشت هیچ قوم (و ملّتی) راتغییرنمیدهدمگرآنکه آنان آنچه رادرخودشان است تغییر دهند!
حتی اگر از یک آدمِ نابکار بپرسید که آیا ترجیح میدهدبا رذلی مثلِ خودش سروکار داشته باشد، یا با آدمی بزرگوار و خوش قلب، بدونِ تردید پاسخ خواهد داد :با آدمی بزرگوار و خوش قلب!
پیروزیِ فضیلت، در همین است! ابله | فئودور داستایوفسکی
تمام تاریخ معاصر ایران در این یک جمله شاملو خلاصه شده: «سخت است فهماندن چیزی به کسی که بابت نفهمیدنش پول میگیرد» به تعبیر دیگر وقتی شکم ها پر از حرام شد، گوش ها نمی شنود.
این مطلب رو بخونبرای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط maysamsina برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
اینتل اعتراف کرد؛ پردازندههای غیر K هم کرش میکنند و خراب میشوند
برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط maysamsina برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
پردازنده هایی که زیر 65 وات هستند که شامل 13400 و 14400 میهش کاملا سالم هستن و خرابی ندارن!
HDD + SSD + NVme2
maysamsina (21-12-24)
1 کاربر در حال مشاهده این موضوع. (0 عضو و 1 میهمان)
Bookmarks