برای استارت دوست دارم از تئوری سه جزئی دژاوو بطور بسیار خلاصه و مختصر آشنا بشویم
Déjà vu یک کلمه فرانسوی هست (نمی دونم چرا ولی تمامی کلمات در این زمینه فرانسوی هستند) که به معنی already seen هست که دقیقا نمی دونم معادل فارسی است چی هست ولی Déjà که یک کلمه کلیدی این تئوری هست به معنای already می باشد و vu از voir به معنی دیدن می باشد
قبل از معرفی کامل دوست دارم یک پوینت ویوو در این باره برای شما عنوان کنم
آیا تا به حالت در طول زندگی خود احساس کرده اید که یک زمان خاصی را قبلا تجربه کرده اید ؟
آیا ناگهانی احساس خاصی در درون خود مانند شادی ، افسردگی و ... بی آنکه علتش را بدانید تجریه کرده اید ؟
آیا تا کنون صحنه هایی را بخاطر آورده اید که نمی توانید زمانی را که تجربه کرده اید تعیین کنید ؟
آیا در خواب و حتی بیداری به چیزی هایی پی برده اید که حتی از کلیت آن بی اطلاع بوده اید ؟
آیا تا کنون در حین اینکه به چیزی فکر می کنید به خاطر بیاورید که قبلا به این موضوع فکر کرده اید ؟
دژاوو این موضوع را بیان می کند این اتفاقات باید بر اساس یک مبنای منبعی خاص باشد که در اکثر افراد وجود دارد نه اینکه اشاره به مشکل روانی داشته باشد
و به دنبال آن چندین نظریه برای توجیه آن بیان شده است من با 5 تا از آنها آشنایی دارم و به تازگی شنیده بودم که 2 نظریه دیگر به آن اضافه شده است البته هنوز آن دو منتشر نشده اند
این گونه تجربه ها به سه دسته تقسیم می شوند
Already Lived : مواردی که مربوط می شود که شما احساس می کنید چنین صحنه ای را که همکنون تجربه می کنید پیش از این تجربه کرده اید حتی در آینده هم می تواند باشد (تئوری Premonition جالب تر در مورد پیش آگاهی توجیه های بهتری دارد ) Already Lived شایع ترین نوع دژاوو هست که اغلب افراد آن را حداقل یکبار آن را تجربه داشته اند
Already Felt : همانطور که از نامش مشخص است مربوط به اتفاقات روحی و روانی است که قبلا تجربه داشته ایم که اولین بار نظریه Forgotten توجیه این دسته را عنوان کرد
Already Visited : این دسته مربوط به پیش آگاهی هایی در زمینه فضاها و مکان های غیر طبیعی (شاید بتوان گفت تا کنون درک و تجسم نشده و از عدم وجود آن در جهان آگاه هستید ) به همراه اشیا آشنا . Already Visited به ندرت تجربه می شود و نظریه OBE توانسته این موضوع را توجیه کند.
دژاوو تعیین کرده است که چه چیزهایی باعث می شود چنین تجربه ای در زندگانی روزمره داشته باشیم
از مهمترین فاکتورهای موثر عبارتند از :
1- شرایط سن : عموما از سنین نوجوانی تا میان سالگی شایع هست و دوران جوانی اوج آن عنوان شده است
2- شرایط جسمانی : عموما بدن سالم ولی خسته امکان تجربه بیشتری دارد
3- شرایط روانی : عموما کسانی که در ارضای خواسته های فاقد نهایت خود افراط می کنند شانس کمتری دارند بخصوص ارضای ش-ه- و-ت
4- شرایط خانوادگی و اجتماعی :
5- شرایط متافیزیکی و ...
بحث در باره دژاوو بسیار مفصل تر هست ولی قصد من دژاوو نیست برای همین خیلی از قسمت ها را حذف کردم
با تشکر

Bookmarks