سلامبرای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط XFXForce برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
در این باره ، نگید که دلم خیلی پر هست .
این تاپیک ، تازه تاپیک خیلی خوب و دلسوزانه در این انجمن هست . تاپیک هایی بوده که ندیدید و در مقابل این ، چیزی به حساب نمیاد .
مشکل اصل و اساسی ما (نه در این انجمن و در این تاپیک ها ، بلکه در کشور و جامعه ی مسلمین) ، که عامل اصلی عقب موندگی ما شد ، صرفا عمل نکردن به فقط یک آیه ی قرآن هست . اون هم جز آیه ی "قُتِلَ الْخَرَّاصُونَ" (آیه 10 سوره ذاریات) نیست .
در ترجمه ی این آیه که مثل بعضی از آیات ، بد ترجمه میشه ، اغلب ، به این صورت ترجمه شد که "کشته باد دروغگویان" .
در صورتی که "خَراص" ، به کسی که دروغ گو هست ، گفته نمیشه (که ما الان در تصورمون از دروغ گو اینه که به کسی میگن دروغ گو که خودش حرف راست را میدونه اما از قصد ، دروغ میگه) .
بلکه "خَراص" ، به کسی گفته میشه که درباره ی چیزی ، علم کافی نداره (و علم سطحی داره یا گاها اصلا علم نداره) و بر اساس حدس و گمان اش درباره ی اون چیز ، بدون مدرک مستدل یا گاها با مدرک ضعیف ، حرف میزنه و نظر میده (و گاها نظر قطعی میده) .
"خَرص" ، تقریبا معادل "ظن" که همون حدس و گمان هست ، هست .
درباره ی این آیه و تفاسیرش میتونین تحقیق کنین .
درباره ی خرص و ظن و حدس و گمان (و با حدس و گمان و بدون مدرک محکم و معتبر صحبت کردن) ، خدا آیات بسیار تکان دهنده ای داره که آدم پشتش میلرزه که یه وقت با حدس و گمان صحبت کنه (جوری که فرضا نگه من در این موضوع ، شک دارم و بدون مدرک معتبر ، به چیزی که علم دقیق نداره ، بگه من هر حرفی که میزنم ، شکی توش نیست و مطلق هست) .
یک نمونه آیته ای که منو واقعا تحت تاثیر قرار داد ، همین آیه بود (که مبادا با حدس و گمان حرف بزنیم اما نگیم که فرضا دقیق نمیدونم یا حداقل اگه مدرکی خلافش اثبات شد ، حتی باز هم مجدانه روی حرف مون بمونیم که این حرکت دیگه جزء اعجوبه هاست) .
آیات بیشتری هم درباره ی حدس و گمان (ظن) و بدون علمِ حتی کافی داشتن و نظرِ حداقل قطعی ندادن ، هست که اونها هم جالب هستن (آیه 36 سوره اسراء و همچنین آیه 36 سوره یونس و همچنین آیه 23 سوره نجم که جالب و درس آموز هستن) .
--------------------
هر چند ، اون موقع (که تقریبا 8 سال پیش بود) ، خودم هم این طور نبودم و درباره ی چیزی که اطمینان نداشتم ، نظر میدادم (بدون اینکه اغلب ، بگم که فرضا شک دارم) و تا فرضا کسی با مدرک مستدل و محکم ، حرفم را رد نمیکرد ، از حرفم دفاع (حتی کورکورانه) میکردم . یعنی خودم پیگیر نبودم که فرضا دقیقا درست هست یا نه (حدودی پیگیر بودم اما تقریبا سطحی) .
یه علمی هم که بدست میاوردم ، برای بقیه اش هم چندان تلاش نمیکردم و کامل نمیکردم و بقیه اش را سعی میکردم که طبق تجربیات و حدس و گمانم پیش برم .
یعنی خودم هم این مشکل را قبلا داشتم (به دیگران نمیگم) .
الان هم گاها یه ریشه هایی اش را دارم اما سعی ام بر اینه که تا جای ممکن ، این طور نباشم .
================
یه تاپیک دیگه بنام "مباحث آنتی ویروس پادویش" بود ، که داستان عجیبی داشت .
یک یا چند نفر ، هر از گاهی برای تخریب میومدن علیه این آنتی ویروس ایرانی حرف میزدن (منظورم هر کسی که نظر مخالف داشت ، نیست) ، فرضا میومدن ادعا میکردن که ما برنامه ای نوشتیم که پادویش را وادار به کرش کردن میکنه و میگفتیم برنامه را اینجا آپلود کنین یا حداقل جزئیات فنی باگ را اعلام کنین ، بجاش چی کار میکردن؟
میرفتن با همون برنامه ی خیالی شون ، یه ویدئو کلیپ درست میکردن که ببینید ما پادویش را (در این کلیپ) به کرش وا داشتیم!!
یا داخل ویدئو ، یه برنامه را ارائه میکردن اما اگه به ما برنامه ای هم میدادن ، یه برنامه ی دیگه (متفاوت از اونی که در ویدئو بود) را میدادن که اون هم اگه یادم بیاد ، توسط پادویش تست و اگه درست خاطرم باشه ، باعث کرش نمیشد که در کل مستندات بسیار ضعیف شون هم بدون ارائه ی جزئیات فنی بود و هم در چهارچوب قوانین شرکت های معتبر برای گزارش کشف باگ ، نبود .
و بصورت گسترده این کلیپ را در اینترنت و انجمن های مختلف پخش میکردن .
کلیپ هم که کسی که بنام خدای افترافکت و حتی خیلی ساده تر از افترافکت را بلد باشه ، هر نوع کلیپی را به راحتی میتونه بسازه (حتی با تکنولوژی دیپ فیک ، آدم را چنان جعل میکنن که با اصل اش نمیشه تشخیص داد) .
بعد ، بعضی ها هم باور میکردن .
تا جایی که پادویش مجبور شد که بصورت رسمی در سایتش گزینه ای بنام "برنامه ی جایزه ی شکار باگ پادویش" بذاره که هر کس با ارائه ی سند معتبر ، باگ این برنامه را در سطح های مختلف بگیره ، ما طبق اون سطح ، بهش مبالغ مختلفی جایزه میدیم (یعنی ماجرا تا این حد کِش پیدا کرد و مکررا ادامه دار بود) .که هنوز هم این گزینه ، در منوی "پشتیبانی" سایت پادویش هست :
آنتی ویروس پادویش، ضدویروس کاملا ایرانی - پادویش (padvish.com)
این اتفاق را ، نه یک بار و دوبار ، بلکه بصورت مداوم در اون تاپیک رقم میزدن بدون ارائه ی مدرک معتبر .
ناراحتی من ، از این نبود که چرا اون جوری حرف زدن .
دشمن ، عملکردش الان هم معلوم هست در فضای دسانه ای .
ناراحتی من از این بود که با اون همه ارائه نکردن مدرک توسط اونها ، مدیران این انجمن اصلا نیومدن بگن که فرضا فلانی که داره بدون مدرک صحبت میکنه (یا با مدرک نامعتبر صحبت میکنه که اگه فرضا اون را به هر شرکت چه داخلی یا خارجی ای بابت ارائه ی باگ برنامه اش ارائه بدن ، اصلا نگاه هم نمیکنه چه برسه به اینکه بابتش وقت بذاره) ، یه قانونی بذاریم که واقعا اگه کسی اصرار بر حرف بدون منطق اش که بصورت کاملا آشکار ، تخریب مصرانه و تخریب همه جانبه داره انجام میده ، حداقل جلوی این نوع پست ها را بگیرن و فرضا به طرف اخطار و در صورت ارائه نکردن مدرک معتبر و اصرار مکرر ، اخراجش کنن یا به نوعی جلوش را بگیرن .
خیلی از پست ها در اون تاپیک ، حذف شد و چند سالی هست که قفل هست (البته قبل از اون هم باز این اتفاق را رقم زده بودند) :
مباحث آنتی ویروس قدرتمند ایرانی Padvish End Point Security - Page 29 (shahrsakhtafzar.com)
مباحث آنتی ویروس قدرتمند ایرانی Padvish End Point Security - صفحه 15
اگه فرضا همه ی ما مردم ، به اون سوره ی قرآن عمل میکردیم و به کسی که سند معتبر ارائه نمیکرد ، اعتنا نمیکردیم که دیگه تخریب و تخریب گر برامون معنا نداشت و اصلا به حرفش اعتنا نمیکردیم و باعث نمیشد کمترین نتیجه اش که اقتصاد و پیشرفت ایران و مخصوصا اسلام هست ، عقب بیفته .
حیف که با قرآن ، بسیار بسیار فاصله داریم .

Bookmarks