سلام
آقا یه سوالی هم برای بنده پیش اومده .
مگه P5Q premium میتونه رم های DDR III رو ساپورت کنه ؟
من که توی سایت asus هر چی نگاه می کنم میبینم که میتونه تا فرکانس 1200 برای رم های DDR II جا داشته باشه . اینم لینکش :
http://www.asus.com/products.aspx?l1...12&modelmenu=1
و اما . جناب shin08 عزیز .
اولا من تا حالا amd استفاده نکردم . پس نمیتونم نظری بدم که خوبه یا بد .
ولی در باره اینتل ها می تونم بگم که اگه می خوای از بین cpu های اینتل انتخاب کنی به هیچ عنوان الان سراغ dual core و core 2 due نرو . دقیقا به همون دلیلی که خیلی ها گفتن . این که ممکنه الان بنچ مارک ها نشون بده که core 2 due از core 2 quad قوی تر بوده . ولی یه چند وقت دیگه دوباره به همون سایت های معروف برو و نگاه کن ببین core 2 due چجوری جلوی core 2 quad لنگ میندازه .
ضمنا . بین quad ها به نظر بنده برو سراغ اونی که با توجه به قیمتش فرکانس core بالاتری هم داره . خیلی هم به کش دقت نکن . سعی کن در درجه اول فرکانس رو مد نظر قرار بدی .
مثلا من اگه بخوام دوباره سیستم ببندم برای خودم حاضرم به خاطر این که فرکانس core در Q9650 روی 3.0GHz استیبل شده پول بدم پاش ( فکر بد نکنید . از این پولا خبری نیست . ) ولی حاضر نیستم به خاطر 6 مگ کش بیشتر توی Q9450 نسبت به Q 9400 ، پول بیشتر خرج کنم .
به نظر میاد cpu از همه به صرفه تر Q 9400 باشه و بعد از اون Q9550 .
از cpu بگزریم .
دعوای اصلی سر مادر برد و رم هست .
شما الان 2 تا گزینه رو مورد بررسی قرار میدید .
1-خرید 8 گیگ رم DDR II با فرکانس 1066MHz . که منجر به خرید مین بردی با ساپورت DDR II میشه
2- خرید 4 گیگ رم DDR III با فرکانس 1333MHz و تقریبا همون قیمت بالا . که منجر به خرید مادر برد با ساپورت DDR III میشه .
و اما . من بین فرکانس های موجود برای رم در بین مادر برد های مختلف بیشترینی که دیدم مال striker II extreme بود . ( لازمه که بگم با صحبت dark devil عزیز راجع به انصراف از خرید R.O.G موافقم .) فرکانسی که این مین ساپورت میکنه800 و 1066 و 1333 در حالت عادی بود و در حالت اور کلاک هم میتونه 1600 و 1800 و 2000 رو هم ساپورت کنه . مسئله اینجاست که مادر بردی ندیدم که رم با فرکانس بیشتر از 1333 رو ساپورت کنه . البته الان همچین چیزی رو ندیدم .
پاراگراف بالا میگه که شما اگه بخوای DDR III بخری مجبوری مادر بردی بخری که شاید بعدا فرکانس بیتشر از 1333 رو به خوبی نشناسه . ( اگه دارم راجع به ساپورت کردن فرکانس اشتباه می گم خواهشا دوستان اصلاح بفرمایند .)
از طرفی . شما مطلب خوبی رو گفتی . خرید 8 گیگ رم DDR II با حد اکثر فرکانس ممکنه که به قیمتش هم بیارزه .
این کار از یه نظر خوبه و نظر دیگه خوب نیست . خوبه چون شما حجم 2 برابری از حافظه رو در اختیار خواهی داشت . و با فرکانسی مثل 1066 فکر نکنم کسی بتونه بگه چیز بدیه . و خوب نیست چون شما مجبور میشی مادربردی بخری که DDR II رو ساپورت کنه . که جلوی ارتقای سیستمت رو در چند سال آینده میگیره .
قابل توجهتون که من هم بعد از خرید سیستمم متوجه شدم که اگه مادر برد رو با ساپورت DDR III انتخاب میکردم هم فرکانس بالاتری داشتم و هم بعدا می تونستم ارتقا بدم . ولی به این فکر افتادم که رم های خودم رو ( corsair 2 * 2 GB DHX 800 CL = 4 ) به زودی بفروشم و رم های dominator یعنی : corsair 2 * 2 GB 1066MHz CL=5 رو بخرم . قیمتش هم هست 165 تومن . البته جدید ترین قیمتمه . با این وصف هر موقع هم احساس کردم که رم هام کمه ( شتر در خواب بیند پنبه دانه ) یه سری دیگه dominator می خرم و میزارم کنارش که بزنه کل برنامه ها رو به هم بپیچونه .
خلاصه اینجاست که ... در صوت انتخاب هر کدوم از گزینه های مورد نظرت باید از یکی دل بکنی و به دیگری دل خوش کنی .( دل نبند که گرفتار میشی پسر )
کجا بودیم ؟ آهان . وضعیت رم و مادر برد رو خودت باید اول مشخص کنید که چی ازش می خوای . بعد بگو تا دوستان دیگه که از مول های مختلف با کارایی های مختلف آشنایی دارن بهت معرفی کنن ( متاسفانه دایره اطلاعات بنده خیلی کمه . برای همین هم شرمنده روی گلت شدم که نمیتونم راهنمایی و انتقال تجربه کنم )
راستی . یه چیز باحال هم از کسی پرسیدم و کف بر شدم . بزار اول این رو بگم که ویندوز مثل xp که 32 هست حد اکثر میتونه 3.2 گیگ از رم های شما رو بشناسه ( بیچاره من که فقط 2و5 گیگش رو میشناسه ) . این رو گفتم که بگم اگه رم هاتون از 3.2 بیشتر باشه ( فعلا کاری به DDR II یا DDR III بودنش ندارم و فرکانس هم مطرح نیست . فقط حجم رم ) ما بقی رم که از 3.2 بیشتر هست رو در ویندوز به طور مستقیم استفاده نخواهد کرد .( احتمالا بد توضیح دادم . ببخشید ) و اما کاری که با این اضافه رم میشه کرد اینه که اون رو به هارد تبدیل کیند . این کار باعث میشه که شما یه هارد داشته باشی که سرعتش چند برابر سرعت هارد دیسک هست . ( اینجاست که یه نقش افرینی بزرگ از فرکانس رم رو خواهید دید .) حتی فکر کنم این هاردی که شما در رم به وجود آوردی سرعتش از vilocyraptor هم بیشتر هست . ( یعنی احتمالا خیلی بیشتر هست .) باید بگم که تاثیر این فضای تبدیل شده به هارد در عمل رندر خیلی بیشتر از سرعت هارد و حتی بیشتر از raid هست .
احتمالا با تفاسیر بالا : یک - هیچ به نفع 8 گیگ رم DDR II . ( البته تا وقتی که نتونید از فرکانس های بالاتر رم DDR III بهره ببرید )
بقیه در پست بعدی ....

Bookmarks