سلام.برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط Shahryar برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
دوست عزیز، شما به خیلی مباحث اشاره کردید. پاسخ دادن دقیق با آن ها ساعت ها وقت می بره. البته من سعی می کنم تا آنجایی که در امکان دارد بدانها پاسخ دهم.
در ابتدا شما صحبت از کالاهای چینی می فرمایید و ساخت آن ها که اکثرا در چین ساخته شده. این مطلب زیاد ارتباطی به بحث ما نداره. روند تولیدات کالای چینی و قبضه بازارها بحثی جهانی هست.
کشور چین به واسطه مدیریت حیرت آور دولت مردان اون که چیزی شبیه به معجزه هست تونسته به این توفیق نائل بشه. فراهم آوردن بستر تولید رقابتی، تعامل سازنده با جهان، بحث های شناورسازی پول کشور چین (یوآن)، نرخ بهره چین، فضای کسب و کار، نیروی کار فراوان و ارزان و هزاران هزار از این واژه ها که هر کدومش توسط زبده ترین کارشناسان اقتصادی جهان در کتاب ها به بحث و تحلیل پرداخته می شود.
میفرمایید میگفتند چین یعنی آشغال. بله درست است. هنوز هم همین طور است. منتها شما چند مساله را توجه نفرمودید.
شما کالای چینی خرید می کنید؛ اما با برند asus. شما کالای تولید شده در چین را خریده اید اما با مارک گیگا بایت. یعنی عقبه تکنولوژی کشوری دیگر. شما مارک متفرقه نخریده اید.
این مساله نه تنها در زمینه قطعات کامپیوتر بلکه در کلیه زمینه های موجود اعم از صنعتی و تولیدی و .... وجود دارد. نمونه ساده اتوبوس های جدید خطوط BRT شهر تهران که توسط شرکت یونگ مان تولید شده. در اصل تولید مشترک یونگ چین و مان آلمان. حالا فقط کافی عقبه مان آلمان رو جستجو کنید. 180 سال سابقه. بیش از 500 هزار پرسنل در سراسر جهان. فعالیت در رسته های مختلف صنعتی. فروش سالانه چند صد میلیارد یورویی.
پس ببینید. چین در حال حاضر در کالاهایی با فناوری بالا که از لحاظ بین المللی به دلیل محصولات سایر رقبا از سایر کشورها، خریداران شناخت و انتظار حد اقل کیفیت رو از اون کالا یا خدمات دارند هنوز به تنهایی نمی تواند وارد عمل شود. بنده به دلیل فعالیتم مثال های فراوان از این موارد رو می شناسم.
حالا اگر کشوری دیگر زمینه و عرصه را برای شرکت هایی بین المللی معتبر از لحاظ تولید فراهم می کرد، مطمئن باشید شرکت های معتبر برای تولید وارد آن کشور هم می شدند. مثلاً اگر همین مادربورد در چند سال آینده ساخت هند و یا اندونزی باشد ، شما با برند asus نمی خرید؟ چرا. خرید می کنید. چرا؟ چون چاره ای ندارید. چون محصولی ساخت تایوان و یا کره و ..... نمی توانید معادل آن پیدا کنید.
پس این تسخیر که شما از آن صحبت می کنید، نه به واسطه ارتقای کیفیت کالاهای چینی ، بلکه به واسطه حضور برندهای معتبر در کلیه زمینه ها و از جمله کامپیوتر برای تولید در چین است.
شهریار جان، شما که در این زمینه ها کارشناس هستید. سری به بازار مادربورد و یا سایر قطعات با قیمت های بالا بیندازید، اکثر مادربورد های 200 تا 400 هزار تومنی با اینکه بیش از یکسال هست وارد شده هنوز فروخته نشده و کمترین فروش رو داشته اند. دلیل چیست؟ خیلی ساده. جیب خریدار ایرانی.
حال اگر مطالعات میدانی بازار اروپا رو دیده باشید، بیشتر فروش مادربرد از قیمت 150 یورو شروع شده به بالا. و دلیل آن سرانه بالا در اروپا می باشد.
در جایی فرموده اید همین چندین سال پیش هم ملت همه می گفتند AMD می سوزه. دوست عزیز من که در پست قبل اشاره کردم شخصاً این حرف های کوچه بازاری را بدون تحقیق شخصی قبول نمی کنم. شما درباره ملت میگویید؟ این ملت یعنی چه اشخاصی. پس این مطلب که شما فرموده اید نتیجه چه شد و بیش از 80 درصد بازار قطعات را محصولات چینی تشکیل می دهند، نه به علت کیفیت چین ، بلکه با توجه به مطالب ذکر شده در بالا می باشد. همان پاوری antec هم که بنده از آن صحبت می کنم در همان موقع ساخت چین بود و نه تایوان.
در جایی فرموده اید. در کل این درست نیست که شما بگید چون یک پاور در هفت سال پیش قطعاتم را سوزونده الانم هر پاوری از اون شرکت باعث خرابی قطعات من میشه .من عرض کردم با توجه به سابقه بدی که از این پاور دیدم، دیگه نمی خواهم تجربه قبلی برایم تکرار شود. عرض کردم نسبت ها تغییر نیافته است. این مفهوم ساده یعنی ارزش آن پاوری 250 وات که 18 تا 20 هزار تومانی در سال 82 بوده و مهندس به آن اشاره فرمودند، معادل امروزی آن که پاور 500 تا 535 وات در محصولات گرین است چیزی در حدود 50 تا 55 هزار تومان است. آیا از این روشن تر مساله پیدا می شود؟
در جای دیگری فرموده اید: در طی 7 سال همه چیز می تونه عوض بشه؟ آیا این به این معنی هست که شما قبول دارید پاورهای تولیدی سالیان قبل به مراتب کیفیتی پایین تر از الان داشته اند؟ پس این به این معنی هست که شرکت green از پایین بودن کیفیت پاور مطلع بوده و قصد آن از فروش در آن مقطع زمانی فقط سودآوری و فروش به هر نحو ممکن بوده و خریدار به نوعی موش آزمایشگاهی قرار گرفته است؟!!!
فرموده اید و از من سوال کرده اید که می دانی P/P چیه ؟؟ نخیر. من نمی دانم P/P چیست و از ندانستن آن هم احساس بدی به من دست نمی دهد. اصلاً یک خریدار عادی یک کالا مگر باید تمام این موارد را بداند؟؟!!! شما مادربردی که خرید کرده اید، آیا از فروشنده نقشه مدارات آن بورد را هم گرفته اید؟؟!!!
آیا این که کالا در چه ساعتی تولید شده هم برای شما مهم بوده؟!!!! اصلاً نیاز بوده شما این مطالب را بدانید؟!!! خریدار عادی مثل بنده و اکثر دوستان، باید فقط و فقط و فقط از این مطلب اطیمنان داشته باشد که مبلغی که برای آن کالا پرداخت می کند، در مقابل آن بهترین کیفیت را طلب کنند. چیزی که در مورد پاور گرین شخصا ندیدم.
در جای دیگر فرموده اید، افراد خیلی زیادی هستند که از این پاورها راضی هستند. دوست عزیز این مطلب را که خودم هم در پست قبلی تایید کردم. مطلب جدیدی نیست. مثل همه کالا ها یک سری راضی و یک سری ناراضی. منتها شما به مسئله و مشکلاتی که برای من و یا خیلی از دوستان اتفاق افتاد در جریان خرید این پاور ، التفات نفرمودید.
در آخر هم فرموده اید، به زودی یکی ازین بررسی ها که با حضور نمایندگان شرکت های خارجی مثل TT و ... بوده منتشر میشه و می تونید در اونجا کیفیت این پاور را هم ببینید.
خود این مطلب هم نقایصی بسیار داره که به صورت خلاصه اشاره می کنم.
خود شما بفرمایید چه کلاس از پاورها در این تست مورد محک و زمایش قرار گرفته اند. منظورم توان پاورهای می باشد. به طور یقین همه حداقل بالای 800 وات و بالاتر بوده، اگر اشتباه نکنم. اشتباه می کنم بفرمایید. پس این مطلب شما در رنج پاور متوسط حداکثر تا 500 تا 550 وات نمی باشد. پس به طور طبیعی این مطلب برای خریدار عادی که در این محدوده خرید می کند مثل بنده زیاد مثمر ثمر نیست و کمکی به آن نمی کند.
در مورد پاورهای tt که اشاره فرموده اید، در کلاس های پایین نماینده این شرکت و یا هر کسی که این برند رو وارد کرده است و بنده در جریان هستم، به طور کامل مدل های قدیمی و به بیان دوستان در فرم های دیگر خارج از رده را آورده اند. مدل های روز جهان از این شرکت در محدوده 500 تا 600 وات که رده عمومی می باشد حضوری ندارند. البته دلیل آن هم مشخص است و اگر برخلاف این عمل می کردند جای تعجب داشت.
نکته جالب تر اینکه، شرکتی اقدام به تست می کند که خود وارد کننده پاور است. البته من بر این مطلب خورده نمی گیرم، چون سایر شرکت ها و یا موسسات استاندارد دولتی ایران امکانات فنی و توان این کار را ندارند. لااقل دوست من این مطلب کاملاً مشخص است که در هیچ نقطه ای از جهان شرکتی که خود تولید کننده و یا وارد کننده پاور می باشد، به هیچ وجه اقدام به انتشار مقایسه و یا بنچ مارک رقبای خود به طور رسانه ای نمی کند. عرض کردم، من به این کار خورده نمی گیرم. شرایط کشور ما با همه جای دنیا متفاوت است. مثلاً در مورد مادربورد گیگا و یا برند دیگر، شما دیده اید گیگا بنچ مارک رقیب خود رو برای خریدار به طور رسانه ای اعلام کند و آن را منتشر کند. اصلاً این بحث خنده آور است. در تمام دنیا موسسات مستقل اقدام به این عمل می کنند. دلیل آن هم مشخص است.
یادم می آید، چند وقت پیش مطلبی درباره یکی از مدیران تازه کار شرکت گیگا در سایتی معتبر می خواندم که اگر لینک آن را پیدا کردم برایتان قرار می دهم، که گفته بود مادربردهای asus از خازن های ژاپنی بر خلاف ادعایشان استفاده نمی کند و از مدل های چینی نامرغوب استفاده می کنند تا قیمت ارزان تر تمام شود و ما این مطلب رو در آزمایشگاهایمان پی بردیم و نظایری از این حرف ها درباره محصولات رغیب. جالب است بدانید به محض انتشار آن خبر از سوی رسانه ها؛ آن مدیر جوان و تازه کار از سوی مقام مافوق خود از مدیریت برکنار شد. چون در عالم اقتصاد و رقابت چنین صحبت های سخیفی موقعیت و جایگاه خود گیگا را پایین می آورد و نه رقیب را.
و نکته دیگر آنکه شما می توانید ادعا بفرمایید که با توجه به شرایط تست پاور و استفاده از دستگاه های معتبر تست و ..... دستگاه کروم و هر چیز دیگری که من نمی دانم پاور گرین جزو مناسب ترین گزینه برای خرید است. اما دوست عزیز تمام آن شرایط در چند ساعت بوده است. به بیان ساده تر این ها تست های آزمایشگاهی است. چه بسا تولیداتی که در پیشرفته ترین کشورهای دنیا، سربلند از تمامی تست های بیرون آمدند، ولی نظر مصرف کننده به طور کامل تناقض آن را نشان می دهد. در کشور خودمان هم که به ظاهر تمام مسائل بر روی کاغذ و نمودار حل شده است. اما در مقام اجراء همه می دانیم چه مشکلات عدیده ای وجود دارد.
همچنین شما یک پاور را حداکثر چند ساعت یا حداکثر چند روزی تست کرده اید. چه تعهدی هست که نشان بدهد آن پاور دقیقاً مثل شرایط آزمایش و تست کار کند. شما تا کنون نشده محصولی بخرید که درباره آن اطمینان داشته اید و بعد کاملاً خلاف آنرا ببینید. پاوری که میخواهد سالیان سال برای مصرف کننده با شرایط و انتظارات مختلف کار کند، غیر قابل قیاس نیست با چند ساعت تست در آزمایشگاه.
با تشکر
Bookmarks