نکته اول اینکه کارت rx6900xt در حال حاضر از نظر ارزش خرید توی کارتای پرچمدار بیشترین ارزش خرید رو داره.
چون با قیمت حتی پایین تر از msrp میشه تهیه کردش. تو همین ایران با این قیمت نهایتا کارت 3080 10 گیگ میشه تهیه کرد به اندازه قابل توجهی ضعیف تر از 6900 هست.
اگر ray tracing رو فاکتور بگیریم توی گیمینگ این کارت حتی از 3090 هم fps بیشتری میده.ااین از کلیت داستان
کدوم مدل 6900 رو خریدید، دقیق بگید برای مثال گیگابایت مدلی داره که کلا همین مشکل رو داره و حتی با تعویض بایوس و تغییر همه تنظیمات مشکلش همچنان پابرجا میمونه.
باید هم تنظیمات سخت افزاری رو چک کنید هم نرم افزاری.
برای مثال باید ببینید 8 پین های پاوری که وصل کردید قادرند برای مدت طولانی هر کدوم 150 وات رو کامل بدند و همچینین اسلات pci-e 75 وات رو یا نه.
میتونید از نرم افزار gpu -z برای این کار کمک بگیرید. قسمت سنسور ها.
کارت رو به کمک برنامه های بنچمارک روی حالت استرس تست گرافیک بذارید. ببنید گرافیک usageش کل مدت روی 100 درصد میمونه یا نه، و اگه رو 100 درصد بود مصرف برق پین ها رو چک کنید.
دمای gpu و vram رو هم مانیتور کنید.
توی تنظیمات کنترل پنل رادئون هم همه گزینه هایی که باعث تاثیر منفی میشن رو غیرفعال کنید.
روی حالت ماکسیمم پرفورمنس باشه. وی سینک، فری سینک همه خاموش باشن. گزینه مربوط به کاهش latency خاموش باشه.
پاور مود سیستم روی ultimate performance باشه که باید فعالش کنید اول.
از روی افتربرنر هم پاور لیمیت رو روی 100 بذارید بمونه. و در تست اول مموری و کور هم سرعتش استوک باشه.
سرعت فن ها در حین تست روی 100 درصد.
توی تست های بعدی پارو لیمیت و مموری اسپید و کور اسپید رو افزایش بدید و نتیجه ها رو مقایسه کنید.
اگر توی رزولوشن 1080 بازی میکنید سرعت رم و پردازنده هم خیلی موثر هست.
اگر کولر aio خوب دارید از داخل بایوس فرکانس پردازنده رو برای همه هسته روی یک عدد ست کنید. از 4.7 شروع کنید و تا حایی که دما به مشکل برنخوره هی بالاتر ببرید.
با aio خوب تا 5 گیگاهرتز هم باید جواب بده (البته فقط برای تست نه همیشگی)
رم رو هم پله به پله اورکلاک کنید اصولا تا 4 گیگاهرتز بدون مشکل بالا میره. البته خیلی کار ساده ای نیست چون هم تایمینگ ها هم ولتاژ باید افزایش پیدا کنن.
اما بیشترین جایی که سرعت رم و پردازنده خودش رو توی گیمینگ نشون میده تو همین 1080 هست.
درایور های ورژن های دیگه رو هم تست کنید اگر مشکل با راه کارهای بالا حل نشد.
اگر کارت دوال بایوس هست دقت کنید که روی بایوس پرفورمنس باشه. و اگه براش بایوس جدیدتری اومده (یا هر بایوس ورژن متفاوت دیگه ای) اونم تست کنید.
همچنین اگر sam فعال نیست فعالش کنید. (اگر هم فعال بود یه بار با غیر فعال کردن هم تست کنید)
اینم بگم مشکل اینجاست که اکثرا همه average fps رو مد نظر قرار میدن.در حالیکه 0.1 low و 0.01 low اهمیت بیشتری دارن تو روان تر اجرا شدن بازی.
که این موضوع هیچ ربطی به ای ام دی یا انویدیا بودن نداره و همه کارتا این داستان رو دارند.
منتها کارتایی بهتر هستند که حتی 0.01 شون هم بالا باشه و به avg fps نزدیک تر باشه.
مثال کارت ای ام دی fury توی اکثر گیم ها رقباش رو شکست میداد اون موقع هم اکثرا max fps و avg fps رو فقط تست میکردن. اما توی پلی روزانه نتیجه ها نشون میداد که انگار کارت خیلی ضعیف تر از چیزی هست که قدرتی که باید داشته و به لگ برمیخوردن.
وقتی 0.01 , 0.1 درصد رو تست کردن دیدن که بله ، درسته توی حداکثر و میانگین اف پی اس خیلی اعداد بالایی میده اما به همون اندازه هم توی 0.1 و 0.01 اف پی اس کمتری داره که باعث این مشکل میشه.
برای مثال جداکثر اف پی اس 150 میداد با میانگین 125 اما حداقش میمومد روی 30 فریم. وفتی این همه اختلاف باشه اصلا گیم روون اجرا نمیشه و لذت بخش نیست.
اگه یه کارت حتی ضعیف تر باشه از نظر حداکثر و میانگین اف پی اسی اما اختلاف حداکثر و حداقل اف پی اسش خیلی کم باشه بسیار بهتره از کارتی مثل فیوری که اونقد اختلاف داشت.
البته 6900 کارت بسیار خوبیه و مشکل فیوری رو نداره. صرفا جهت اطلاع بیشتر گفتم.
در ضمن خودم هم چن هفته پیش به مشکل مشابه ای برخوردم ، جوری که دیگه کارتم توی گیم ها به100 درصد نمیرسید و روی 50 اینا میموند (اما توی همه بنچمارک ها راحت همیشه روی 100 درصد میموند)
تمام راه ها رو هم تست کردم، روی بیش از 20 تا گیم هم تست کردم اما نشد.
آخرش شروع کردم دونه دونه به برگشتن به ریستور پوینت های قبلی که ساخته بودم تا اینکه روی 2 تا مونده به آخری مشکل کاملا حل شد.
البته تعویض ویندوز بهتر بود اما چون خیلی چیزا روی سیستم عاملم بود اون رو گزینه نهایی گذاشته بودم.

Bookmarks