خوب دوست عزیز cpu بالا گرفتین یه خنک کننده خوب هم میگرفتین
فن های Thermalright خوب هستن اگه پیدا کنی
در ضمن به جای ضریب بالا fsb رو ببر بالا که دما رو خیلی پایین تر میاره و ولتاژ کمتری می خواد
خوب دوست عزیز cpu بالا گرفتین یه خنک کننده خوب هم میگرفتین
فن های Thermalright خوب هستن اگه پیدا کنی
در ضمن به جای ضریب بالا fsb رو ببر بالا که دما رو خیلی پایین تر میاره و ولتاژ کمتری می خواد
AMD FANATIC
|
|
عضو VIP شهرسختافزار
دوست عزیز ، در ابتدا پیشنهاد می کنم ، در صورتی که Bios مادربورد رو آپدیت نکردید ، هر چه زود تر اقدام کنید . معمولا مادربورد های High-End کمپانی Asus همیشه در ابتدا مشکلات Bios زیادی دارند .
آخرین ورژن Bios رو از این لینک دانلود کنید و با استفاده از این آموزش آپدیت کنید .
========================
حال اگر بخوایم به صورت فنی ، اورکلاک پردازنده شما رو با Air cooling بررسی کنیم :
توان مصرفی پردازنده شما در فرکانس 4Ghz چیزی حدود 230W ( وات ) میشه . از طرفی بهترین Air Cooling های موجود ، حداکثر تا توان های 140-150 وات توانایی خنک کنندگی دارند . در واقع در توان های بالاتر از مقدار یاد شده ، دیگه کارایی مناسبی ندارند .
برای مثال کولر فعلی شما در حالت Passive ( بدون استفاده از فن ) حداکثر توانایی دفع 90W حرارت را می باشد . البته این رو هم اضافه کنم که کولر شما در حالت استفاده از 2 فن 2000RPM جزو 9 خنک کنده AIR برتر دنیاست .
در نهایت به شما پشنهاد می کنم که حدالمقدور ، پروفایل سبکتری برای اورکلاک پردازده در نظر بگیری . اجازه ندید حرارت پردازنده در بدترین حالت از 66 - 67 درجه فراتر بره . در غیر اینصورت در دراز مدت پردازنده گران قیمتتون آسیب جدی می بینه .
اگر قصد استفاده 24/7 از سیستم رو دارید ، فرکانس 3500 - 3600 که توان مصرفی حدود 190-200 وات رو طلب میکنه ، میتونه انتخاب خوبی باشه .
اگر فرکانس مورد نظر ، بای شما کافی نیست ، بهتر از بهترین خنک کننده های آبی حا حاضر استفاده کنید .
علی جان ،چطوری به این نتیجه عجیب رسیدی ؟برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط Olesius برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
افزایش توان مصرفی پردازنده با فرکانس کاری هسته پردازنده ، رابطه مستقیم داره . حال، فرکانس هسته پردازنده می تونه از دو روش افزایش فرکانس BCLK و در پردازنده هایی که دارای CPU Ratio Unlock هستند ، با استفاده از افزایش CPU Ratio افزایش پیدا کنه . در هر دو صورت افزایش توان مصرفی پردازنده وجود داره .
از طرفی ، در صورتی که از افزایش فرکانس BCLK استفاده بشه ، بر روی دیگر Bus های کنترلی پردازنده ، نظیر QPI Controller پردازنده هم تاثیر خواهد گذاشت . از طرفی این تاثیر باعث افزایش توان مصرفی کنترلر نام برده میشه . حال اگر توان مصرفی کنترلر مورد نظر با افزایش ولتاژ تامین بشه ، همین افزایش ولتاژ ممکنه باز هم توان مصرفی کلی پردازنده رو افزایش بده . از طرفی اگر انرژی مورد نظر با افزایش ولتاژ، تامین نشه ، ناپایداری پردازنده رو در پی خواهد داشت .
اصلا در اینگونه پردازنده ها ، برگ برنده همین Clock Ratio آنلاک هست که اورکلاک رو کم دردسرتر میکنه . اون وقت شما داری دقیقا برعکس اظهار نظر میکنی ؟!
.
.
....
......
لازم شد یک مورد رو بگم :
زیاد به تست های OCCT توجه نکنید این نرم افزار ها تنها دما رو بالا میبرند
بگذارید مثال بزنم : در تبدیل فرمت ها H264 با متد الماس چند رشته ای و بهترین تنظیمات و در حالت لود صد در صد چهار هسته برای پردازنده Q9400 و در فرکانس 3.6 دمای 44 درجه رو به ارمغان می اورد ولی نرم افزاری مثل OCCT در یک تست 1 دقیقه ای دمای پردازنده را تا 60 درجه افزایش می دهد شایان ذکر هست مدت زمان تبدیل نزدیک به 37 دقیقه بود و دما هیچ وقت از 44 تجاوز نکرد
من احساس میکنم شما از خمیر کولر مستر استفاده کردید و درست هم سطح پردازنده رو نپوشاندین من خمیر کولرمستر رو تست کرده ام زیاد قوی نیست اگر هم درست استفاده نشه اصلا درست عمل نمیکند
به شما پیشنهاد میکنم در مرحله ی اول خمیر پردازنده رو بررسی کنید ، در حال حاضر خمیر Tunq TX2 یک خمیر بسیار قوی هست میتونید اون رو تهیه کنید و استفاده کنید
از صاف بودن سطح زیرین کولر نیز اطمینان حاصل کنید
موفق باشید
برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
HWBOT Crew
خدمت آقا مهدی عزیز عرض می کنم که چه طوری به این نتیجه عجیب!! رسیدم...برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط Mahdi_Moosavi برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
درسته که دستمون به Core i7 نخورده ولی فنوم 9950 رو هر روز داریم تست می کنیم...!!برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
من نگفتم که با ثابت نگه داشتن ضریب و افزایش BCKL توان مصرفی پردازنده افزایش پیدا نمی کنه...! عرض کردم که بهترین راه اوورکلاک این پردازنده پایین نگه داشتن ضریب هست...
ضریب بالاتر به مراتب ولتاژ بالاتری رو طلب می کند... در حالی که با ضریب پایین تر و کمی BCKL بالاتر می شود دقیقا به همان فرکانس رسید با ولتاژی به نسبت پایین تر...!!
با سپاس...برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
baloot3d (05-06-09)
عضو VIP شهرسختافزار
خب ، این شد نظر شخصی شما . بنده هم با پردازنده هایی با CPU Ratio آزاد کار کردم و به هیچ وجه نظر شما رو ندارم .برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط Olesius برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
می تونی با استفاده از یک دلیل و برهان علمی یا با استناد از منبعی معتبر، ادعاتون رو ثابت کنید ؟
.
.
....
......
baloot3d (05-06-09)
دوباره سلام خدمت دوستان
بچه ها الان مشکل اینه که روی فرکانس های غیر 3.2 ( 3.6 و 4 ) روی هر ولتاژی ( غیز از Auto ) بین 1.20 تا 1.35 گذاشتم ، ویندوز بالا نمی یاد . آیا باید کار دیگری هم بکنم ؟ مشکل کجاست به نظرتون ؟
لطفا اگه میشه یک پروفایل بایوس برای آورکلاک این دستگاه برام پیدا کنین خیلی ممنونتون میشم ، چون تنظیماتش خیلی پیچیده است و با دستکاری هر ولتاژی ولتاژ های دیگر تغییر می کنه .
تعداد تنظیمات ولتاژ در قسمت های مختلف بسیار زیاد است .
ممنونم از راهنمایی هاتون
|
|
HWBOT Crew
آقا مهدی عزیز...ببین علی جان . شما به خاطر توجیح اظهار نظر اشتباهی که داشتی ، تو هر پست داری موضعت رو تغییر میدی . تو پست های قبلیت گفته بودی :
این برداشت شماست...!! من سعی کردم به قول خودتون!! ساده تر توضیح بدم... کل مطلب فرقی کرده؟؟!! ضریب پایین و BCKL بالا...
چرا پیش نکشیدم...؟؟!!شما تو کدوم پستت به Perofrmance بالاتر اشاره کرده بودی ؟ دقیقا موضع شما این بود که در حالتی که BCLK افزایش پیدا میکنه ، پردازنده توان مصرفی کمتری نسبت به افزایش CPU Ratio داره !
یعنی می خوای نوشته های مکتوب خودت رو هم نقض کنی ؟ شما که به قول خودت، منظور من رو فهمیدی چرا تو پست های قبلت این موضوع رو پیش نکشیدی !
از اینکه پیش نکشیدم ناراحت شدید...؟؟ برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
به سخره گرفتن آقا مهدی عزیز در این مکان کار درستی نیست...!! هرچند بعید هم نیست که استوک بوده باشه!!!تمام این بحث ها به کنار ، شما تو دو پست پشت سر هم، گفته های خودتون رو نقض کردید ! ملاحظه بفرماییید :
تو پست بالا اشاره کردید، که داریم درباره اورکلاک کاربردی با AIR صحبت میکنیم ، حالا در پست جدیدتون می فرمایید :
این رتبه های اولی که شما فرمودید نکنه فرکانس 5- 5.5 گیگاهرتز رو با کولر استوک پایدار کردند ؟!!!
همانطور که خودتون هم می دونید چنین رکورد هایی فقط با استفاده از Xtreme Cooling پایدار میشه .
اگر کمی با آرامش بیشتر!! مطالعه می فرمودید متوجه می شدید که منظور من این بود با استفاده از Ln2 و دمای -180 درجه هم ضریب 30 اعمال نشده...!!
طبق فرمایش دوستمون:در ادامه پستتون سوال میکنید که ؟
بنده از شما سوال میکنم ، در سیستمی که قراره به صورت 24 ساعته رندر سنگین بگیره ، کدوم پروفایل پایداری بیشتر و در نهایت Safe تر هست ؟
کدوم پروفایل برای داشتن اورکلاکی کاملا بدون دردسر برای افراد تازه کار مناسب تر هست ؟
کدوم پروفایل در برابر ریسکی که سلامت قطعات رو تحدید می کنه، ارزش افزایش Performace ی که به سیستم اضافه میکنه رو داره ؟
همانطور که خودتون اشاره کردید ، ما داریم در باره اورکلاک کاربردی سیستم این دوستمون صحبت میکنیم ، برای ثبت رکورد پروفایل تحویل این دوستمون نمیدیم . این طور نیست ؟
پس کارایی براشون مهم هست...!!! و خواستار این هستند که پروژه های مربوطه هرچه سریعتر به اتمام برسن...مخصوصا اگر یه پروژه باشه که باید زود هم بیرون بیاد ، برای همین هم باید دستگاه ها اورکلاک بشن تا جایی که میشن باید اور بشن تا کارمون راه بیوفته
در حال حاضر فقط مشکل دما دارن که با تنظیم دقیق ولتاژ این مشکل برطرف می شه... احتمالا خمیر حرارتی مناسبی هم استفاده نشده... دمای پردازنده در حالت لود به زیر 70 برسه مشکلی نخواهیم داشت!
بورد Rampage هم بوردی نیست که BCKL 150-160 مشکلی براش پیش بیاره...
اگر داشته باشد چی...؟!!بله ، چرا که نه ؟ فرکانس QPI و DRAM تغییرات قابل توجهی داره ! اگر مادربود مورد نظر ضرایب خوبی برای تغییرات این فرکانس ها نداشته باشه ، همون مشکلی که قبلا خدمت عرض کردم پیش میاد .
نمی توان به صرف اینکه ممکن هست مشکلی پیش بیاد مطلبی رو رد کرد... کاری که شما انجام دادید...!!
آقا مهدی عزیز فکر نمی کنم شما هم با ادامه بحث کمکی به دوستمون کرده باشید...!!!هدف بنده هم از اول بحث همین بود ! شما تو اون پست اولتون با اظهار نظر عجیبتون گمان نمی کنم می تونستید به این دوستمون کمک کنید ! شما به جای قبول اشتباهاتون بحث رو با تغییر مواضعتون تو هر پست جدید کش دادید ، حالا از من انتظار دارید تا بحث رو تموم کنم ؟! برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
اگر اشتباهی رخ داده بود قطعا قبول می کردم! ولی اینکه شما اصرار بر اشتباه بنده دارید قابل درک نیست...!!
شما گفته های من رو جدا کردید و جداگانه پاسخ دادید (هرطور که مایل بودید برداشت کردید و پاسخ دادید)... در حالی که مثل قطعات پازل باید به تصویر نهایی (مفهوم کلی!) دقت می کردید...!!
بله انتظار دارم بحث رو تموم کنید... ولی انگار به هر نحوی شده قصد دارید به من تحمیل کنید که اشتباه کردم...؟؟!!برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
از baloot3d عزیز عذر می خوام...
این طور که پیداست در این تاپیک به همه مسائل پرداخته خواهد شد, جز مشکل شما...!!!برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
آقا مهدی عزیز امیدوارم که در صحبت هام ناخواسته اهانتی نکرده باشم... هرچی باشه شما استاد ما هستید...برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
با سپاس...
Don_Corleone (05-06-09)
برادر در دو پلتفرمی که شما ازش صحبت می کنی چیزی به اسم FSB وجود نداره! اگه هم قرار باشه چیزی در اون دو پلتفرم شبیه به هم باشند (یا به قول شما مفهوم کاملا یکسان) هیچ کدوم ارتباطی با FSB ندارند.دوست گرامی از شما بعید بود به تفاوت کلمه BUS و FSB ایراد بگیرین.برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید چون تو پلتفورم های اینتل و ای ام دی کلمات متفاوت ولی کاملا مفهوم یکسانی دارند.
درسته؟
شاید قضیه فرق کنه، پس اگه دلایل علمی و مستند (نه چند عکس از سیستم!) درباره این قضیه دارید ارائه کنید. هدف این انجمن هم همیشه بحث علمی درباره مطالب مرتبط به سخت افزار بوده.
AMD Ryzen 5800X
MSI X570 Tomahawk
Geforce RTX 3080 FE
32GB Crucial DDR4-3600 CL16
WD SN750 Black 1TB SSD
Corsair HX1200i
LG 27GP850B
Extreme (05-06-09), Labyrinth (05-06-09), Mahdi_Moosavi (05-06-09), Moein (05-06-09), vandelin (05-06-09)
HWBOT Crew
برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط Mahdi_Moosavi برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنیددوستان کم لطفی می کنید...!!برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط Stream برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
این آقا پژمان مارو دست کم گرفتید...؟؟!! ایشون اهل فروم و پست دادن نیستند من خواهش کردم تا در کنار فعالیت در تیم شهر سخت افزار به فروم هم سر بزنند...
Don_Corleone
شاید من باید توضیحات بیشتری درمورد این دوستمون می دادم...!!!
ایشون برنامه نویس هستند...
تخصص اصلی ایشون در کنار اوورکلاک پردازنده, اوورکلاک کارت گرافیک هست... الان بیشتر از 7-8 سال می شه که فقط سیستم AMD استفاده می کنند... (عشق AMD)
بیان این نکات فکر نمی کنم چندان درست باشه...!! ولی بالاخره با یک کاربر آماتور روبرو نیستید...برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
خودشون میان بیشتر توضیح می دن...
ولی منظور ایشون باس پایین پردازنده و ضریب بالا در فنوم ها و سوکت 1366 بود که مشابه هم هستند... این طور نیست...؟؟
با سپاس...برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
Don_Corleone (06-06-09)
ببین علی جان من ایشون رو دست کم نگرفتم، اصلا به ایشون چیزی نگفتم ! نتایجشون رو در Hwbot هم دیده بودم..برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط Olesius برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
شناختن یک شخص دلیلی بر قبول صحبت ها بدون دلیل نیست، اگه اون صحبت رو K|INGP|N هم می کرد تفاوتی نمی کرد چون این قضیه بدون دلیل و مدرک مستند قابل پذیرش نیست.
مشترک بودن باس پایین پردازنده و ضریب بالا دلیلی بر تشابه دو پلتفرمه؟
من برای همین قضیه از ایشون دلیل می خواستم، با صرفا تشابه Specification ای که روی جعبه و در CPUZ نوشته میشه نمیشه درباره شباهت دو پلتفرم نتیجه گیری کرد.
AMD Ryzen 5800X
MSI X570 Tomahawk
Geforce RTX 3080 FE
32GB Crucial DDR4-3600 CL16
WD SN750 Black 1TB SSD
Corsair HX1200i
LG 27GP850B
Extreme (06-06-09), Labyrinth (06-06-09), Mahdi_Moosavi (06-06-09), Moein (06-06-09)
1 کاربر در حال مشاهده این موضوع. (0 عضو و 1 میهمان)
Bookmarks