حتما تاپیکی در ارتباط با رایزن میزنم.
من تمام تست ها و بنچمارک های رایزن رو مشاهده کردم و در یوتیوب دنبال کردم، آشنا هستم و اگر شد تاپیکی در این رابطه میزنم.

گیگاهرتز، گیگاهرتزه. ربطی به شرکت نداره. هر یک دانه هرتز یعنی 1سیکل کاری، 3گیگاهرتز یعنی 3میلیارد سیکل کاری. اگر برای مثال در هر یک سیکل کاری 5عدد دستورالعمل انجام بشه، در 3میلیارد سیکل کاری، 15میلیارد دستورالعمل انجام میشه.
برای همینه هرچقدر سیکل کاری بره بالا،قدرت هم میره بالا.

بدیه گیگاهرتز بالا کجاست؟ هرچقدر گیگاهرتز بره بالا، بصورت تصاعدی "دما" میره بالا.

قضیه ی TURBO فرکانس یعنی چی؟!
یعنی 1 یا 2 هسته از سی پی یو موقتا مقداری فرکانسشون میره بالا.مثلا وقتی سی پی یو نوشته 3 گیگاهرتز ، توربو تا 3.6 گیگاهرتز.معنیش این نیست که 3.6 گیگاهرتز هم میره! نه،یعنی برخی مواقع برای برخی از عملیات اونهم فقط 1 یا 2هسته، تا 3.6 گیگاهرتز میرن بالا،بعدش برمیگردن به 3گیگاهرتز.
مثلا سی پی یو رایزن 1700، سه گیگاهرتز بسامد داره، ولی تا 3.7 گیگاهرتز توربو هم داره، یعنی 1 یا 2 هسته برخی مواقع تا 3.7 گیگاهرتز هم میرن بالا.
چرا فقط یک یا دو هسته؟ چون دما میره بالا اگر همه ی هسته ها بخوان یهو به 3.7 گیگاهرتز برسن! واسه همین این حالت Turbo یا Extended Frequency Range برای این منظور بوجود اومده

حالا آورکلاک یعنی چی؟! یعنی تمام هسته ها رو به یک فرکانس برسونی و چک کنی ببینی آیا سیستم Stable میمونه یا اینکه ارور میده و خاموش میشه!؟!!

فقط سری K در اینتل قابلیت آورکلاک دارن فقط هم بر روی مادربورد های سری Z
ولی سی پی یو های رایزن همشون قابلیت آورکلاک دارن.
حالا سی پی یو های رایزن چقدر آورکلاک میشن؟! با خنک کننده ای که توی جعبه هست،تا 3.9 گیگاهرتز تمام هسته ها آورکلاک میشن و با خنک کننده مایع، تا 4.1 گیگاهرتز آورکلاک میشن.
سی پی یو های اینتل چقدر؟! بستگی به خنک کننده ای که استفاده میکنید شاید تا 5گیگاهرتز هم آورکلاک بشن.

این 1گیگاهرتز بسامد بالاتر سی پی یو های اینتل، بخاطر این هست که شرکت اینتل 3نسل هست که 14نانومتر رسیده و به بلوغ رسیده و بخاطر تجربه خوب تونسته به این فرکانس راحت برسه.و از طرفی، اینتل مقدار هسته هاش نصف رایزن هست.برای همین این 1گیگاهرتز در یه سری عملیات بهش کمک میکنه.

گیگاهرتز بالاتر در کدوم عملیات تاثیر خیلی خوبی میزاره؟!
در همه چیز!

تعداد هسته ها مهم تره یا گیگاهرتز بالاتر؟!
هر دوتاش! ولی با یه نسبت خاصی!»

برنامه ها و بازی هایی که برای تعداد هسته های بالا طراحی نشدن، نمیتونن از 8 هسته با 16 رشته استفاده کنن، یعنی سازنده ی اون بازی به برنامه یاد نداده که آقا شما فلان کار رو به این هسته بسپار،یه کار دیگه رو به اون یکی هسته و....
بقول معروف اون بازی یا برنامه برای تعداد هسته های بالاتر Optimize نشده.

برنامه هایی که Optimize نشدن در تعداد هسته پایین،ولی فرکانس بالا بهتر کار میکنن!!

ولی این مشکل کم کم رو به حل شدن میره چرا چون هم سی پی یو آپدیت میشه و خودش بصورت اتوماتیک تقسیم وظیفه میکنه و به مرور در این کار بهتر میشه، و هم برنامه ها و Developer ها (سازندگان بازی و نرم افزار) متوجه شدن که تعداد هسته و رشته ها داره بیشتر میشه و یکی دوسال دیگه بازی ها همگی از تعداد هسته های بالاتر سود میبرن.
برای همینه بنچمارک بعضی بازی هایی که Optimize نشدن،در اینتل بهتر هست و در Ryzen بد تر.ولی داریم بازی هایی که Optimize شدن مثلا OverWatch مثلا Doom مثلا Ashes of the Singularity و همینطور دارن آپدیت و آپتیمایز میشن و به تعداد این لیست افزوده میشه.

ایشون درست میگن،اینتل ساپورت بهتری داره خیلی وقته اکثر نرم افزار ها روی اینتل کار میکنن و روی این اکوسیستم Optimize شدن و طبیعیه که زمان میبره رایزن بخوان بیاد و سازندگان نرم افزار ها باهاش ارتباط بهتری برقرار کنن.

مثلا نرم افزار های Adobe خیلی خوب هماهنگ شدن با 4هسته و 8رشته پردازشی (خیلی شبیه به سری Core i7 های اینتل) و اگر 8هسته و 16رشته داشته باشی،تاثیر خاصی نمیبینی در عملکرد شاید چند ثانیه بنچمارک بهتری ببینی.
و همینطور خیلی از بازی ها.

این نقطه ضعف بزرگ AMD و سری Ryzen هستش.
بنظر من که سری Zen+ یعنی رایزن بعدی،بهتر خواهد بود.هرچند همین رایزن هم ارزش خریدش بالاست.

ولی از لحاظ بنچمارک خام:

Intel Core i7 5960X :
8هسته 16رشته در 3.0 گیگاهرتز نتیجه» 238.3 میلیارد دستورالعمل در ثانیه.
یک هسته یک رشته یک سیکل کاری نتیجه: 9.9 دستورالعمل در ثانیه.
منبع

AMD Ryzen 1800X :
8هسته 16رشته در 3.6 گیگاهرتز نتیجه» 304.5 میلیارد دستورالعمل در ثانیه. (برتری عملکرد کلی)
یک هسته یک رشته یک سیکل کاری نتیجه: 10.6 دستورالعمل در ثانیه. (برتری معماری)
منبع

چکیده منابع در ویکیپدیا
================================================== ====
عزیزان،من زیاد تو فاز اینتل در مقابل AMD و طرفداری و اینها نیستم،بیشتر این بحث ها رو دوس دارم و برای همین می نویسم،قصدم جنگ و این صحبت ها نیست.
موفق باشید عزیزان
برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید

آقا محسن عزیز ترکیب زیر خوبه به نظر شما

Gigabyte AB350 Gaming 3

AMD Ryzen 5 1500X

من قصد عوض کردن پاور رو ندارم Green 535A مشکلی که نداره

یه گرافیک 9500GT هم دارم که به نظرت روی این مادربرد نصب می شه که نبود گرافیک رو جبران بکنه

می مونه 16 گیگ رم 2400 و یک ssd که احتمالا samsung 850 evo 250GB می گیرم و دو تا هارد یک ترابایتی