سلام،برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط Speed Racer برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
سال بعد اگه دلار صد هزار تومان نشده بود خدا رو شکر کنید،
شما که تو ایران زندگی میکنید، کدوم زمانه این اتفاق افتاده که این دومین بار باشه، ارزش ریال همواره در حال کاهش بوده و هست و خواهد بود .
روزانه 3 همت (هزار میلیارد تومان) پول بدون پشتوانه داره چاپ میشه، همین الانش قیمت دلار بالای 80 تومنه (ببینید بانک مرکزی داره شمش طلا رو با دلار چن تومن پیش فروش میکنه) و به طور مصنوعی 60 و خورده ای نگه داشته شده.
در ضمن شما وقتی 1000 دلار داشته باشی قطعاتی که الان هزار دلار باشن اگه سال بعد ارزونتر نشده باشن (که میشن) گرونتر نخواهند شد، بنابر این شما باز میتونید حداقل همون ها رو تهیه کنید در حالت کمی بدبینانه ش (اما تو حالت نرمال اتفاقا اگه همون ها رو بخواید احتمالا شدن 850 دلار و با هزار دلار میشه کمی بهترش رو تهیه کرد)
در کل هم بین اینکه کسی دلار نگه داره بهتره یا طلا اینا خودش کلی توضیحات داره، خود علم اقتصاد علم پیچیده و مهمی هست ، که البته چون اقتصاد ایران بر طبق هیچ استانداردی تقریبا پیش نمیره، امکان پیش بینی تقریبا دقیق با ضریب خطای خیلی کم هم در موردش امکان پذیر نیست.
برای همین هم میبینید اقتصاد دان های خیلی باسواد هم که پیش بینیشون در باره اقتصاد خیلی از کشور ها و اقتصاد جهانی درست درمیاد در مورد ایران خیلی وقتا اشتباه میکنن.
بنده هم نه تو اقتصاد نه تو حوزه کامیپوتر (تو هیچ بخشیش) نه تو هیچ چیز دیگه ای نه ادعایی دارم نه متخصص هستم نه هیچی.
به صرف تجربه شخصی خودم و اطرافیان چیزی که از نظرم احتمالا به واقعیتی که اتفاق بیفته نزدیک تر باشه رو صرفا گفتم و میگم.
حالا گاهی اوقات بوده از نظرم دلار خریدش بهتر بوده، گاهی طلا، توی طلا هم گاهی سکه تمام، گاهی نیم، گاهی ربع
(مثلا درحال حاضر سکه تمام ارزشش بیشتره، حدودا 8 گرم طلای 24 عیاره.
تمام بهار آزادی 41 تومنه الان. یعنی گرمی حدود 5 تومن میفته
نیم 26 تومن که از نظر مقدار طلا گرمی میفته حدود 6 و نیم.
ربع هم 16 تومنه که گرمی حدود 8 تومن میفته.
سکه گرمی هم 7 تومنه.
مشخصه که تمام ارزش خرید بیشتری داره چون شما عملا داری گرمی 24 عیار رو 5 تومن میخری (درحالیکه تو بقیه طبق شرحی که داده شد پول بیشتری داری میپردازی، مخصوصا تو ربع عملا گرمی 3 میلیون بیشتر داری میدی!)
این صرفا یک مثال ساده بود و وارد جزییات نشدم (در این حد ساده نیست اما چون نه اینجا انجمن مربوط به ارز یا فلزات گران بهاست، نه بنده اقتصاد دان یا فروشنده ی این چیزا هستم، خیلی ابتدایی گفتم)
از نظر شخصی خودم خرید طلای دست دوم خالص شده بیشترین ارزش خرید رو داره (که تو بازار بزرگ تهران اگه بگردید پیدا میشن جاهایی که میفروشن)
چون رو طلای نو شما هر چی مثل انگشتر یا آویز اینا بخرید رقم قابل توجهی بابت اجرت روش میکشن، اما رو طلای دست دوم اینجوری نیست.
خالص شده منظور این بود که یه جاهایی طلای دست دوم رو به همون شکلی که هست (که کلی جرم گرفته) میفروشن و دوستی بود که یک گردنبند دست دوم خریده بود 42 گرم اما بعد تمیز کرده و خالص کردن 10 گرم ازش کم شد (یعنی 10 گرم جرم و آشغال بهش چسبیده بوده در طی زمان استفاده)
از این جهت مهمه.
در حالت نزدیک به بعید، فک کنید آسمونی به زمین اومد و دلار سال دیگه به جا 80 تومن یا 100 تومن ، 50 تومن شده بود، شما هم 1000 دلار داشتی، باز ضرر نمیکنی
چون چیزی میخوای بخری که قیمتش دلاری هست ، اون موقع اون قطعات هم به همون میزان ارزونتر میشن. باز شما ضرر نمیکنی
ففط در حالتی ضرر میشه که شما بخوای جنس داخلی بخری، چیزی که با ریال تولید شده ، وارداتی نیست.
وگرنه در مورد اجناس وارداتی که با دلار یا درهم محاسبه میشن ضرر نخواهید کرد (حتی در بدترین شرایط)
مگه اینکه خود دلار ارزشش از بین بره که جز در موارد استثنایی در آینده ی نزدیک در چند ساله پیش رو اتفاق نمیفته (مگر جنگی در وسعت بزرگ مثل آمریکا و چین مثلا در بگیره، وگرنه جنگهای کوچیک که آمریکا قطعا پیروز میشه توشون (مثل حمله ش به عراق یا کوزوو یا لیبی، باز اونا هم اثر منفی روش نمیذارن)
ولی در مورد یورو مثلا شاهد بودیم بعد حمله روسیه به اوکراین یه مدت ارزش یورو حتی از دلار هم پایین تر اومد (هرچند به سال نکشیده اوکیش کردن)

Bookmarks