پاسخ: خرید لپتاپ گیمینگ در شرایط این روزها؟
نقل قول:
سلام
اول از همه بگم شما همین که با اکثر افراد فروشنده و فعال توی حوزه سخت افزار توی ایران صحبت کنید و یا برید بازار اگر ازشون مشورت بخواید که 90 درصد ایسوس رو میگن، اگر خودتون هم مدلی مد نظرتون باشه از برند دیگه باز تا جای ممکن سعیشون رو میکنن که نظرتون رو برگردونن اونم با دلایل الکی و اکثرا اشتباه،
اما چرا؟ چون همونطور که قبل تر هم گفتم روی ایسوس سود بسیار بیشتری میکشن تا برندهای دیگه چون سالهاست که ایسوس توی بازار ایران به عنوان بهترین جا افتاده (به اشتباه، یک برند که بهترین باشه نداریم اصلا بلکه توی هر قطعه ای و هر رده ای باید بررسی بشه)
و مردم هم اکثرا اطلاعات کافی ندارن و فک میکنن چون ایسوس گرون تره پس بهتره در حالیکه توی ایران گرونتره و فروشش خیلی بیشتره توی جهان اگر بررسی کنید چه لپ تاپ چه تبلت چه پی سی معمولا 4 م یا 5 م هست و پایین تر از حتی ایسر یا دل یا اچ پی
جالبه بهتون بگم خیلی سال پیش قبل از اینکه حتی ایسوس لپ تاپ بزنه (سال 2007) توی ایران کسی میخواست لپ تاپ خوب بخره میگفتن دل بگیر که به خرکار بودن مشهور بود و واقعا هم تا مدتی لپ تاپای خیلی خوبی میزد، یا اچ پی، اما اون ها هم بعدش افت شدیدی کردن از نظر کیفیتی
و من وقتی از همون اول مدل های ایسوس رو دیدم و بررسی کردم دیدم چقد بهتر از دل و اچ پی (که زمان افتشون دیگه بود) هست و اون موقع که من ایسوس رو پیشنهاد میدادم همه بازار خلافش بود و به جز مشتریای خودم که ریش و قیچی رو کلا دست خودم میسپرن باقی با توی بازار نظرشون توسط فروشنده ها معمولا عوض میشد.
تا اینکه ایسوس هم بعد چن سال شروع کرد به افت کردن مخصوصا توی سری های پایین رده اما بعدش حتی به میان رده رسید این افت کیفیتی، از اون ور با در دست گرفتن بازار ایران قیمتش برخلاف قدیم که مناسب تر از دل و اچ پی بود، خیلی بالاتر رفت توسط وارد کننده ها و فروشنده ها
کافیه یه بار قیمت هاش رو چک کنید تا ببینید که این که گفته پردیتور قیمتش بالاست و در مقابل ایسوس سری جی مناسب تره چقد اشتباهه.
چون اتفاقا ایسوسه اختلاف قیمتش خیلی بیشتره و گرون تره و یکی از دلایل پیشنهاد پردیتور مناسب تر بودن قیمت هست در کنار امکانات و کیفیت بالاش (که در همون حد سری استریکس ایسوس هست و بعضا حتی بهتر)
برای مثال دو مدل زیر رو چک کنید
ASUS ROG Zephyrus M16 GU603ZM i7 12700H 16 512SSD 6 3060 WQXGA
Asus ROG strix G15 G533ZM i9 12900H 16 512SSD 6 3060 FHD
که مشابه پردیتور هایی هستن که پیشنهاد دادم اما قیمتشون رو ببینید توی رنج 90 تا 100 میلیون قرار میگیرن! که خیلی گرون تر از پردیتور ها هستن و با این بودجه میشه پردیتور i9 32gb 512gb ssd+1tb ssd rtx 3070 2k گرفت
حتی اگر سراغ مدلهای با پردازنده ای ام دی هم برید 6800 یا 5800h که قیمت مناسب تری دارن باز نسبت به معادل ایسری شون خیلی گرون تر هستن.
درود مجدد و تشکر فراوان از شما
این مدل دوم ایسوس که گفتید (scar) رو بررسی کرده بودم. راستش عاشقش شدم. طراحی بسیار جذابی داره و طبق ریویویی که ازش دیدم از نظر صدای فن هم صدای کمتری داره. ولی خب بعیده بودجهمون به اون برسه. :lol:
نقل قول:
به این نکته هم توجه کنید هر چی رزولوشن بالاتر میره تفاوت پردازنده های رده های مختلف کمتر میشه توی گیم، مثلا توی رزولوشن اچ دی خیلی بین 12100 با 12600 با 12900 فرق هست توی فول اچ دی کمتر میشه، توی 2k خیلی کمتر و توی 4k دیگه خیلی کم میشه.
و شما هم که گفتید میخواید مانیتور جدا وصل کنید احتمال زیاد دنبال مانیتوری بهتر هستید و 2k یا 4k میگیرید ، جدا از اینکه خود لپ تاپ هایی که نوشتم مثل زفیروس ایسوس یا حتی پردیتور ایسر (هم فول اچ دی داره هم 2k) 2k هستن
پس اهمیت پردازنده کمتر میشه باز و در عوض گرافیک بیشتر.
جدا از هسته های بیشتر 3070 اون 2 گیگ حافظه وی رم بیشترش هم توی رزولوشن بالاتر خیلی خودش رو نشون میده.
چون کلا لپ تاپ با گرافیک 3060 زیاد فروختم و خیلی از کاربران بودن که ارور کم بودن وی رم رو میگرفتن (مخصوصا اونایی که به مانیتور جدا وصل کرده بودن)
در مورد رم بیشتر یا اس اس دی این دو تا رو همیشه مییشه اضافه کرد پس الویتتون اینا نباشه ، و حتما اول گرافیک قویتر یعنی 3070 بعدش تازه پردازنده باشه بعد از اون رم و اس اس دی
که اضافه کنم ایسوس مدل های زیادی داره که رمشون لحیم شده هست مثل مدل زفیروس که بالا هم نوشتم، و فقط یک اسلات رم اضافه دارن که باعث دست بسته تر شدن توی ارتفا میشه. در مقابل دو اسلات فیزیکی
اما اون یکی مدل استریکس یا پردیتور و نیترو دو تا اسلات رو دارن.
مشکل بعدی اینه که روی ایسوس ها اغلب از رم های ارزون تر و کند تر استفاده شده یعنی مدل های 1rx16 حتی روی مدل های بالا رده و اینایی که مثال زدم.
اما ایسر از رم های بهتر 1rx8 و 2rx8 استفاده کرده. اما بعضی مدل ها دو تا 8 هست بعضی مدل ها یک 16 که توی کارایی مدل دوال چنل بهتره برای ارتفا مدل یک 16 که کافیه یک 16 دیگه کنارش بندازید (نیازی به فروش دو تا 8 هم نیست هر چند خود شرکت گارانتی کننده اون رم ها یا اس اس دی روی خودش رو میخرن ازتون)
از نظر کم آوردن 16 گیگ رم برای اغلب کارها کافیه (به جز کارهای حرفه ای) از جمله گیم ها، اما هستن گیم هایی که 16 گیگ کم میاد و بهتره بیشتر باشه که 24 گیگ هم کافیه اما اون موقع تا 16 گیگش دوال چنل میشه اما اگر 32 باشه کلش دوال چنل میشه.
در مورد اس اس دی هم سری های پردیتور و استریکس از اس اس دی های جن 4 استفاده میکنن که مدل زفیروس و بعضی پردیتور ها (شانسیه) از samsung pm9a1 که همون 980 پرو هست و جزو بهترین اس اس دی های دنیاست استفاده میکنن.
اما مدل استریکسه از اس اس دی sk hynix که سرعت خوندن و نوشتن خیلی پایین تری استفاده میکنه، و بعضی پردیتور ها (توی مدل های کاملا یکسان) از اس اس دی های مایکرون استفاده میکنن که سرعت رید خیلی خوبی دارن اما سرعت رایتشون پایینه.
برای ارتفا هم بهتره اس اس دی جن 4 خودش بمونه به عنوان درایو اصلی و یک جن 3 قیمت مناسب به عنوان درایو دوم باشه چون نیازی نیست که اون به سرعت اولی باشه اصلا ، اگر بخواید از خود گارانتی که اونا معمولا فقط با یک برند (که قیمتی براشون به صرفه تر هست و جزو خوب ها هم نیست) کار میکنن. و بهتره خودتون رم و اس اس دی رو تهیه کنید و اونا فقط نصب کنن (چون در صورت نصب توسط خودتون از گارانتی خارج میشه)
که اس اس دی adata legend 700 برای درایو دوم و ظرفیت بالا مناسبه از نظر قیمتی و گارانتی مدل بالاترش هم میشه 740 و 750
نکات خیلی خوبی رو اشاره کردید.
والا نمیدونم این اروری که میگید چقدر جدّیه و راه حلی براش هست یا نه (فک کنم باید تنظیمات بازی رو پایین بیارم)، ولی سعی میکنم بهجای خرید SSD، یک مدل با 3070 بخرم.
نمیدونم چه مدل لپتاپی با کارت 3070 مناسبه. سری نیترو با 3070 گفتید ولی ترجیح میدم نیترو نخرم.
الآن هم که پردیتور با 3070 سرچ کردم خیلی کم پیدا میشه. پردیتور 3070 با نسل 12 که چیزی نبود، ولی با نسل 11 چند تا سایت موجود داشتند. حالا نمیدونم تو بازار هم گیر میاد یا نه.
ضمناً اینم نمیدونم که پردیتور با 11900h یا 12900h خوب هستند؟ میترسم داغ باشند. در یکی از تاپیکهای همین سایت، کاربری بود که نیترو با پردازنده 11900h داشت و به مشکل دما برخورده بود.
نقل قول:
مدل های با پردازنده amd ایسر رو که قبلا معرفی کردم
توی ایسوس هم
Asus ROG strix G513QR Ryzen7 5800H 16 1SSD 8 3070 FHD
Asus ROG strix G15 G513RM Ryzen7 6800H 32 1SSD 6 3060 WQHD
که با قیمت 70-75 تومنیشون اختلاف قیمت زیادی با مدل پردازنده ای ام دی ایسر دارن باز
اما قویترین لپ تاپی که میشه با قیمت زفیروسه ایسوس گرفت چیه؟
Lenovo Legion 7 Ryzen 9 6900HX 32 1SSD 12 RX6850MXT WQXGA 16
پردازنده قدرتمند پرچمدار 6900hx
گرافیک بسیار قوی 6850 که 12 گیگ هم هست و کارایی در حد 3080 ti لپ تاپ داره (اما قیمت لپ تاپ های با 3080 ti خیلی خیلی بالا تره)
رم بالا، اس اس دی بالا
مانیتور با کیفیت
در کل در مورد پردازنده های لپ تاپی باید بگم که اینتل با نسل 13ش و ای ام دی با نسل 7000ش ترکوندن و تونستن حتی با پردازنده های موبایلی با مصرف کمتر پردازنده های حتی پرچمدار نسل قبلشون رو شکست بدن که خبر خیلی خوبی برای کسایی هست که دنبال پردازنده های خیلی قوی روی لپ تاپ ها بودن اما همیشه اختلاف کارایی حتی بالاترین مدلش قابل مقایسه با مدل مشابه دسکتاپیش نبود. و مثلا یک i9 لپ تاپی در حد حتی یک i5 دسکتاپی کارایی میداد. اما الان که پرچمدار هم اینتل هم ای ام دی لپ تاپشون حتی 12900k رو شکست داده خیلی جالب شده.
مخصوصا ای ام دی چون مصرفش تقریبا نصف پردازنده اینتلی هست اما حتی قدرت بیشتری داره (هر چند باید منتظر بنچمارکای بیشتر موند) اما جهش کارایی عالی داشته.
من نیازی به مدلهای خیلی قوی ندارم. کارت 3070 هم چون ممکنه به مشکل بخورم، سعی میکنم بخرم.
ولی متوجه منظور شما هستم. میخواید بگید خرید مدلهای ایسوس معقول نیست.
در کل راستش گیج شدم. ولی سعی میکنم مدلی با پردازنده اینتل و کارت 3070 (ترجیجاً پردیتور) بخرم.
الآن نگرانیم اینه که اگر بگویند ایسر پردیتور با 3070 پیدا نمیشه چکار کنم؟ شما نظرتون چیه. چه مدلی بهعنوان جایگزین پیشنهاد کنم (ترجیحاً با 12700h یا 12900h)؟
نقل قول:
نکات خیلی خوبی رو اشاره کردید.
والا نمیدونم این اروری که میگید چقدر جدّیه و راه حلی براش هست یا نه (فک کنم باید تنظیمات بازی رو پایین بیارم)، ولی سعی میکنم بهجای خرید SSD، یک مدل با 3070 بخرم.
نمیدونم چه مدل لپتاپی با کارت 3070 مناسبه. سری نیترو با 3070 گفتید ولی ترجیح میدم نیترو نخرم.
الآن هم که پردیتور با 3070 سرچ کردم خیلی کم پیدا میشه. پردیتور 3070 با نسل 12 که چیزی نبود، ولی با نسل 11 چند تا سایت موجود داشتند. حالا نمیدونم تو بازار هم گیر میاد یا نه.
ضمناً اینم نمیدونم که پردیتور با 11900h یا 12900h خوب هستند؟ میترسم داغ باشند. در یکی از تاپیکهای همین سایت، کاربری بود که نیترو با پردازنده 11900h داشت و به مشکل دما برخورده بود.
قضیه دمای بالای پردازنده های رده بالای اینتلی توی نسل های اخیر همه شمول هست، چه توی دسکتاپ چه توی لپ تاپ، با این تفاوت که توی دسکتاپ خب میشه از کولرهای رده بالاتر استفاده کرد یا حتی سراغ کاستوم کولینگ رفت.
مخصوصا 12900k , ks و 13900k , ks که حتی بهترین aio های 360ی هم کم میارن (اگر کسی نتونه کاستوم کول کنه دیگه 420 پیشنهاد میدم شخصا)
میشه با تغویض ترمال پیست با مدل بهتر دماش رو پایین تر آورد با حتی با لیکوید متال تعویضش کرد اما چون از گارانتی درمیاد اوکی نیست
اما در کل چه حتی پردیتور و یا استریکس هم بگیرید باز دمای بالا رو دارن و یا باید صدای بیشتر فن ها رو تحمل کنید یا اینکه مثل راهکاری که برای همون که میگید مشکل دما داشت دادم تنظیمات خاصی رو ست کنید.
همونطور هم که گفتم قبلا بازم میگم سری نیترو نه تنها پر فروش ترین سری ایسر هست بلکه چندین بار پرفروش ترین توی اروپا و اقیانوسیه هم شده و بسیار محبوب و خوش ساخته در کنار قیمت مناسبش
3070 با نسل 11 پردیتور هم موجوده توی بازار،
نقل قول:
من نیازی به مدلهای خیلی قوی ندارم. کارت 3070 هم چون ممکنه به مشکل بخورم، سعی میکنم بخرم.
ولی متوجه منظور شما هستم. میخواید بگید خرید مدلهای ایسوس معقول نیست.
در کل راستش گیج شدم. ولی سعی میکنم مدلی با پردازنده اینتل و کارت 3070 (ترجیجاً پردیتور) بخرم.
الآن نگرانیم اینه که اگر بگویند ایسر پردیتور با 3070 پیدا نمیشه چکار کنم؟ شما نظرتون چیه. چه مدلی بهعنوان جایگزین پیشنهاد کنم (ترجیحاً با 12700h یا 12900h)؟
معقول نیست از این جهت که خیلی اختلاف قیمت دارن! بحث دو سه میلیون نیست که، انقد گرون تر واقعا منطقی نیست دیگه
حالا یکی باشه که محدودیت پول نداشته باشه و حالا به هر دلیلی مثل پسندیدن ظاهر مدل گرون تر یا صرف علاقه به یک برند داستانش فرق میکنه
اما برای اکثر افراد بودجه خیلی مهمه و نمیصرفه که بیشتر هزینه کنن برای سخت افزار پایین تر حتی،
از نظر موجودی هم مدل پردیتور هم نیترو موجود هستن هم توی بازار هم توی اینترنت، حالا اگه خریدارتون یا خوب نگرده مثلا یا اصلا دلش نباشه به این ها و بخواد مدل دیگه ای اوکی کنه دیگه داستانش فرق میکنه (چون خیلی مسول خرید ها رو دیدم که فقط با جاهای خاصی کار میکنن و درصد هم میگیرن و به جز مدل های خاص بقیه رو اوکی نمیکنن که اون موقع دیگه باید دید بالاترین چیزی که خود مسول خریده اوکی میکنه چی هست دیگه)
نقل قول:
قضیه دمای بالای پردازنده های رده بالای اینتلی توی نسل های اخیر همه شمول هست، چه توی دسکتاپ چه توی لپ تاپ، با این تفاوت که توی دسکتاپ خب میشه از کولرهای رده بالاتر استفاده کرد یا حتی سراغ کاستوم کولینگ رفت.
مخصوصا 12900k , ks و 13900k , ks که حتی بهترین aio های 360ی هم کم میارن (اگر کسی نتونه کاستوم کول کنه دیگه 420 پیشنهاد میدم شخصا)
میشه با تغویض ترمال پیست با مدل بهتر دماش رو پایین تر آورد با حتی با لیکوید متال تعویضش کرد اما چون از گارانتی درمیاد اوکی نیست
اما در کل چه حتی پردیتور و یا استریکس هم بگیرید باز دمای بالا رو دارن و یا باید صدای بیشتر فن ها رو تحمل کنید یا اینکه مثل راهکاری که برای همون که میگید مشکل دما داشت دادم تنظیمات خاصی رو ست کنید.
همونطور هم که گفتم قبلا بازم میگم سری نیترو نه تنها پر فروش ترین سری ایسر هست بلکه چندین بار پرفروش ترین توی اروپا و اقیانوسیه هم شده و بسیار محبوب و خوش ساخته در کنار قیمت مناسبش
3070 با نسل 11 پردیتور هم موجوده توی بازار،
نقل قول:
معقول نیست از این جهت که خیلی اختلاف قیمت دارن! بحث دو سه میلیون نیست که، انقد گرون تر واقعا منطقی نیست دیگه
حالا یکی باشه که محدودیت پول نداشته باشه و حالا به هر دلیلی مثل پسندیدن ظاهر مدل گرون تر یا صرف علاقه به یک برند داستانش فرق میکنه
اما برای اکثر افراد بودجه خیلی مهمه و نمیصرفه که بیشتر هزینه کنن برای سخت افزار پایین تر حتی،
از نظر موجودی هم مدل پردیتور هم نیترو موجود هستن هم توی بازار هم توی اینترنت، حالا اگه خریدارتون یا خوب نگرده مثلا یا اصلا دلش نباشه به این ها و بخواد مدل دیگه ای اوکی کنه دیگه داستانش فرق میکنه (چون خیلی مسول خرید ها رو دیدم که فقط با جاهای خاصی کار میکنن و درصد هم میگیرن و به جز مدل های خاص بقیه رو اوکی نمیکنن که اون موقع دیگه باید دید بالاترین چیزی که خود مسول خریده اوکی میکنه چی هست دیگه)
خیلی ممنون.
فقط دقیق متوجه نشدم. میدونیم که نیترو یا پردیتور با
11900h نسبت به 11800h
و
12900h نسبت به 12700h
قدرتشون بالاتره. ولی مشکل دما در اون حد نیست که باعث بشه بگیم اون ضعیفترها انتخاب بهتریاند؟
من یکم ناراحت شدم. چون احتمال میدم مدلی که پردیتور و پردازنده نسل 12 و 3070 کنار هم داشته باشه در بازار نباشد. اگر در بازار بیرون موجود هست لطفاً مشخصات دقیقتر اون لپتاپ رو بهم بگید. اگر در اینترنت هم هست لطفاً لینکشو بهم بدید.
اگر هم نیست یا ممکنه نباشه، لطفاً شما نظر خودتونو بگید که بین پردیتور و پردازنده نسل 12 و 3070 کدومها رو حذف کنم و مدلی که بهترین انتخاب از نظر شما هست رو بهم بگید. چون یکم خسته شدم و انتخاب برام سخته.
ببخشید شما رو هم خسته کردم.
درباره خریدار هم، اگه مشخصات دقیقتر بهم بگید و بهش بگم این مدل با این مشخصات در بازار موجوده، شاید مجبور به پیدا کردنش بشه.
اگر هم لینکی از مدل لپتاپ باشه بازم خوبه. چون اگر هم بگوید در بازار موجود نیست، میگم از این سایت خریداری کنید.
کلی گشتم. این دو مدل که هر دو تقریباً یکی هستند رو پیدا کردم:
PHP Code:
https://laptoperooz.com/product/acer-ph315-i932153070/
PHP Code:
https://laptoperooz.com/product/ph315-641500-i9-64gb-2tb-rtx3070/
همینم باید تماس بگیرم که الآن موجود هستند یا نه. مشخصات رم و SSD هم عجیبه. یکیشون 64 گیگ رم و 2 ترابایت SSD داره.
البته ترجیح میدادم لپتاپ جدیدتری بخرم. چون این چند روز همش نسل 12 تو ذهنم بود و الآن قضایا بهگونه دیگری داره رقم میخوره.
بعد از مشورت و تفکر بیشتر و اینکه قضیه خرید مانیتور بزرگ اصلاً قطعی نیست و مشخص نیست کی اتفاق بیافته، تصمیم گرفتم که همون مدلی که اول بهشون گفتم رو دست نزنم.
چون من این چند روز کلی درباره مزیتهای نسل جدید پردیتور نسبت به نسل قدیمیتر شنیدم و اصلاً حس خوبی ندارم برگردم به نسل قبل. احساس میکنم با خرید نسل قبلی پردیتور دارم چندین مزیت کوچیکتر رو فدای چیزی که شاید در آینده پیش بیاد (مزیت 3070) میکنم، و این کاری نیست که بخوام انجام بدم.
البته اگر پردیتور با نسل 12 و 3070 موجود باشه (که فکر میکنم نیست)، سعی خواهم کرد اون تهیه بشه.
در غیر اینصورت همون پردیتور جدید با 12700H و کارت 3060 خوبه.
درک میکنم که شما هم میخواید کارتی پیشنهاد بدید که خیلی مطمئن باشه. و واقعاً ممنونم.
نقل قول:
خیلی ممنون.
فقط دقیق متوجه نشدم. میدونیم که نیترو یا پردیتور با
11900h نسبت به 11800h
و
12900h نسبت به 12700h
قدرتشون بالاتره. ولی مشکل دما در اون حد نیست که باعث بشه بگیم اون ضعیفترها انتخاب بهتریاند؟
کاملا ممکنه چون نسل 12ی ها مصرف حداکثر خیلی بیشتری از نسل 11 دارن درنتیجه اگر کولینگ یکسان باشه دمای بیشتر و درنتیجه زودتر به ترمال تروتلینگ برخوردن رو شاهد میشیم.
یکی از دلایلی هم که آداپتور های قویتری لپ تاپ های نسل 12 (با سخت افزار یکسان دیگه با نمونه نسل 11) دارن همین مصرف بیشتر پردازنده هست.
عدد اعلامی اینتل برای PL1 ش 35 وات برای نسل 11 و 45 وات برای نسل 12 هست که 35 وات حالت low tdp هم میشه تنظیمش کرد (یا نسل 11 رو روی 45 وات) اما همونطور که توی دسکتاپ 12100 و 12400 و 12700 و12900 همگی رو 65 وات اعلام میکنه اما توی عمل خیلی فرق دارن مخصوصا توی سرعت بوست، توی لپ تاپ هم همینطوره.
و توی سرعت بوست نسل 12 مصرف خیلی بالاتری دارن و حرارت بیشتری تولید میکنن. نسل 13 از اون هم بیشتر، اما نقطه مقابل پردازنده های ای ام دی چه توی لپ تاپ نسل 5000و 6000 و 7000 چه پی سی مصرف کمتری دارن و حرارت کمتری ایجاد میکنن (بعضا حتی نصف اینتل)
همچنین PL2 نسل 12 رو 115 وات اعلام کرده که بعضا تا 135 وات میره. اما نسل 11 روی 65 وات هست که تا 85 بعضی مدلها میره.
اما اعدادی که توی عمل به ماکسیمم ثبت شده توسط سایت نوت بوک چک خیلی بیشتر از این هاست و برای 12900 تا 220 وات و برای 11900 تا 150 وات توی ماکسیمم لود سینه بنچ ثبت شده که خیلی رقم بالا و اختلاف زیادی بین این دو هست.
اینم اضافه کنم نسل 11 های لپ تاپ برخلاف پی سی که 14 نانومتری بودن، 10 نانومتری هستن مثل نسل 12.
از نظر تعداد هسته ها، هر 8 هسته ی 11800 و 11900 هسته ی بزرگ هستن و p اما 12700 اینا 6 تا هسته p دارن و هسته های بافی از نوع کم مصرف e هستن که تک رشته ای هستن برای همین 8 هسته ای نسل 11 میشه 16 رشته ای اما 14 هسته ای نسل 12 میشه 20 رشته ای.
از نظر کش هم هر دو 24 مگ کش l3 دارن اما نسل 12 کمی کش l2 و l1 بیشتری داره.
اما یکی از معایب نسل 12 لپ تاپی (که توی دسکتاپ برعکس سری اول نسل 12 فقط داشتنش) نداشتن AVX-512 هست که نسل 11ش دارن که به کار شما نمیاد البته.
فرکانس بوستش هم بیشتره (البته همه چی تا وقی مهمه که دما اجازه بده وگرنه اعداد اعلامی وقتی دما اجازه حتی نزدیک شدن به اون اعداد رو هم نده مخصوصا برای تمام هسته ها فایده نداره)
همچنین خود سازنده ها که محدودیت توان میذارن و عملا روی خیلی مدل ها اصلا امکان رسیدن به اون عدد اعلامی اینتل نیست.
گرافیک داخلی نسل 12 از نوع Iris XE جدید تر با 96 واحد اجرایی هست که اندازه قابل توجهی بهتر از گرافیک UHD نسل 11 با 32 واحد اجرایی هست هرچند برای شما که از گرافیک جدا استفاده خواهید کرد فرق چندانی نداره (مگر اینکه مثلا توی حالت پاور سیوینگ که بصورت اتومات به گرافیک داخلی سوویچ میشه بگیم قوی تر خواهد بود که توی این حالت کلا کار سنگین انجام نمیشه)
نکته جالب مصرف کمتر نسل 12 نسبت به 11 توی حالت بی کاری هست، یعنی بازه مینیم و ماکسیممش خیلی زیاده، توی بیکاری مصرف کمتری داره برای مثال مصرف زیر 10 وات برای نسل 12 در مقابل 15 وات نسل 11
از اون جایی هم که خیلی از لپ تاپ ها هستن که با وجود قرار دادن گرافیک و پردازنده توی دو گوشه متفاوت برد و داشتن کلد پلیت جدا و حتی هیت پایپ و فن جدا اما هیت پایپ مشترک هم دارن که مزایا و معایبی داره، از مزایاش میشه گفت وقتی که فقط یکی از پردازنده یا گرافیک روی لود بالا باشن اون اتصال با هیت پایپ مشترک کمک میکنه که توسط خنک کننده اون یکی هم بهش کمک بشه توی دفع گرماش، عیبش هم وقتیه که مثلا به گرافیک بیشتر نیاز باشه مثل گیم اما پردازنده بیشتر داغ کنه در نتیجه باعث شه این گرما به سمت گرافیک هم منتقل بشه
من لپتاپی میخوام با این مشخصات:
پردازنده اینتل 12700h، (اگر هم 12900h هست مشکل داغ شدن وجود نداشته باشه)
کارت گرافیک هم انویدیا باشه، ترجیحاً 3070. (اگر مجبور شدم 3060 اوکیه)
نمایشگرش خوب باشه (رزولوشن فولاچدی کاملاً اوکیه)
طراحی لپتاپ و کولینگ و ... خوب باشه، قابل قبول باشه
الآن تکلیف چیه. آیا همچین لپتاپی با بودجه من نیست و باید به پردیتور با 12700h و 3060 راضی بشوم؟
شاید تا 80 هم بتونم هزینه کنم.
اگر هم از 80 گرونتره، بازم مدلشو لطفاً بگید شاید تونستم بخرم.
ببینید من گیمر حرفهای که نیستم. لپتاپ در درجه اول برای کارم هست و میخوام پردازندهای باشه که کاملاً عالی جواب کارمو بده. پس پردازنده قابل اغماض نیست. ولی کارت گرافیک حالا گاهی کم بیاره، اهمیتش اونقدر نیست و مشکلی پیش نمیاد!
میدونم خیلی وقت گذاشتید و منم زیادی سخت میگیرم. نمیدونم چی بگم که بهاندازه کافی تشکر کرده باشم. اگر مایل بودید اینبار هم راهنمایی کنید.