پاسخ: خرید لپتاپ گیمینگ در شرایط این روزها؟
نقل قول:
سلام
خداروشکر که راضی بودید
در مورد رم شما هاینیکس رو سرچ کردید که برنامه سی پی یو هم نوشته. این برنامه ها برند خود چیپ حافظه رو تشخیص میدن نه برند سازنده دیم رو.
برای مثال چن هفته پیش پردیتور یکی از دوستان رو که مشخصاتش هم تقریبا مثل لپ تاپ شما بود اس اس دی و رمش رو ارتقا دادم.
برند رمش کینگستون بود با چیپ های حافظه هاینیکس، البته برا اون دو تا 8 روش بود که با دو تا 16 عوضش کردم.
خلاصه شما هم اگه لپ تاپ رو باز میکردید میدید که مارک ماژول احتمال زیاد همون کینگستون هست. اما در کل مشکلی نیست اگر رمی با برندهای دیگه و چیپ هاینیکس پیدا کردید هم همون حکم رو داره دقیقا.
اگر حتی از برند دیگه با چیپ دیگه ای هم بود مثل سامسونگ یا مایکرون هم هیچ اشکالی نداره.
فقط حتما مشخصات یکی باشه، یعنی
4800 CL40
تا جایی که میدونم تو ایران هم کروشیال هم سامسونگ هم ای دیتا هم کورسیر هم تیم گروپ هم ترنسند و کینگمکسش هست.
تو اینا مشخصا چیپ کروشیال ، مایکرون، و سامسونگ، سامسونگ، هست.
اما ای دیتا ممکنه هاینکس باشه.
نبود هم اشکالی نداره. بین اینا ای دیتاست که گارانتی مادام العمر آونگ داره.
بقیه اغلب گارانتی های شرکتی یک ساله دارن. البته کینگ مکس هم گارانتیش آواژنگ هست.
در مورد اس اس دی هم در حال حاضر با توجه به افزایش قیمتی که تو بازار اس اس دی ها اومده و کمبود موجودی ها.
بهترین گزینه 2 ترابایتی برای کاربری ها مثل شما رو Lexar NM620 2TB میدونم. از دو مدلی که نوشتید هم ارزونتره هم سریعتر (منظور قیمت های حال حاضر هست) و جزو جن 3 های پر سرعت و با عمر نوشتاری خوب حساب میشه. سرعت خوندن/نوشتن 3500/3000 با عمر نوشتاری 1000 ترابایت.
درحالیکه اس اس دی های هم قیمت و حتی تا حدی گرونترش تو رنج سرعتی 2000/1200 اینا هستن با عمر نوشتاری 450 ترابایت
در مورد حرف فروشنده هم اگر ساکن تهران هستید که مستقیم ببریدش خود آواژنگ و به فروشنده نباید بدید.
اگر شهرستان هستید باز چیزی که بهتون گفتن درمورد هم رم هم اس اس دی مصداق داره. گارانتی لکساره ام.آی. تی هست
من 4.400 خریدم اما الان فک کنم 5 و خورده ای شده (که با توجه به بازار و قیمت ها اوکی هست)
خیلی ممنون واقعاً.
من متاسفانه تهران نیستم و در نزدیکی شیراز هستم.
با فروشنده تماس گرفتم. چند نکته هست که باهاتون مطرح میکنم.
اولاً ایشون گفتند این مدل لپتاپ بعید هست که یک رم 16 گیگ داشته باشه و حتماً 2 تا رم 8 گیگ داره که جهت ارتقا باید اون رمها رو بردارید. آیا از تصاویر cpu-z مشخص نیست که یک عدد رم هست؟ چون اگر مشخص نباشه باید اول ببرم پیشش تا لپتاپ رو باز کنیم برای اطمینان.
ولی باز هم پرسیدم که فرض کنیم یک رم 16 گیگ روی لپتاپ باشه اونوقت چه رمی باید در کنارش بذاریم؟ که ایشون گفتند برندش مهم نیست و فقط مشخصاتش با رم 16 خودش یکی باشه.
درباره SSD هم اینبار گفتند اوکیه و زیاد به گارانتی هم سخت نمیگیریم. حالا باز سعی میکنم گارانتی اصلی بخرم.
------------------------
یه سئوال دیگه هم داشتم. فرض کنیم من SSD و رم بهصورت آنلاین خریدم و بعد با لپتاپ بردم پیش فروشنده. اگه فروشنده بههر دلیل بگه اینها رو قبول نمیکنم یا اصلاً بگه اینها با لپتاپ سازگار نیست، فروشندهها رم و SSD رو پس میگیرن؟ (پلمپ کالا هم باز نشده باشه.)
نمیدونم همچین کاری بکنم یا ریسک داره.
چون در غیر اینصورت باید یکبار برم شیراز و بگردم. اگر در بازار شیراز پیدا شد که عالیه، در غیر اینصورت باید دوباره بیام خونه و آنلاین بخرم.
3 :تعداد فایل پیوست
نقل قول:
اولاً ایشون گفتند این مدل لپتاپ بعید هست که یک رم 16 گیگ داشته باشه و حتماً 2 تا رم 8 گیگ داره که جهت ارتقا باید اون رمها رو بردارید. آیا از تصاویر cpu-z مشخص نیست که یک عدد رم هست؟ چون اگر مشخص نباشه باید اول ببرم پیشش تا لپتاپ رو باز کنیم برای اطمینان.
ولی باز هم پرسیدم که فرض کنیم یک رم 16 گیگ روی لپتاپ باشه اونوقت چه رمی باید در کنارش بذاریم؟ که ایشون گفتند برندش مهم نیست و فقط مشخصاتش با رم 16 خودش یکی باشه.
اطلاعات بیشتر جهت مشخص شدن تعداد ماژولهای رم لپتاپ
من بازم اسکرینشات از برنامه CPU-Z و تسک منیجر میذارم. شاید برای بررسی لازم باشه. طبق این اسکرینشاتها ما یک رم 16 گیگ داریم. ولی خب شاید هم خطا داشته باشند.
توضیح اینکه در برنامه CPU-Z اسلات 1 تا 4 هست که اسلاتهای 2 و 3 و 4 هیچ اطلاعاتی نشون نمیده.
نقل قول:
خیلی ممنون واقعاً.
من متاسفانه تهران نیستم و در نزدیکی شیراز هستم.
با فروشنده تماس گرفتم. چند نکته هست که باهاتون مطرح میکنم.
درباره SSD هم اینبار گفتند اوکیه و زیاد به گارانتی هم سخت نمیگیریم. حالا باز سعی میکنم گارانتی اصلی بخرم.
------------------------
یه سئوال دیگه هم داشتم. فرض کنیم من SSD و رم بهصورت آنلاین خریدم و بعد با لپتاپ بردم پیش فروشنده. اگه فروشنده بههر دلیل بگه اینها رو قبول نمیکنم یا اصلاً بگه اینها با لپتاپ سازگار نیست، فروشندهها رم و SSD رو پس میگیرن؟ (پلمپ کالا هم باز نشده باشه.)
نمیدونم همچین کاری بکنم یا ریسک داره.
چون در غیر اینصورت باید یکبار برم شیراز و بگردم. اگر در بازار شیراز پیدا شد که عالیه، در غیر اینصورت باید دوباره بیام خونه و آنلاین بخرم.
لپ تاپ شما یک رم 16 گیگ داره ، دو تا 8 نیست.
پس شما یک ماژول 16 با مشخصاتی که گفتم یعنی 4800 و تاخیر 40 تهیه کنید. از یکی از برندهایی که گفتم.
اس اس دی هم مدلی که گفتم یعنی لکسار ان ام 620
کاملا سازگار هست و بدون مشکل نصب میشن و کار میکنن و نیازی به پس دادن یا غیره نخواهد بود.
نقل قول:
اطلاعات بیشتر جهت مشخص شدن تعداد ماژولهای رم لپتاپ
من بازم اسکرینشات از برنامه CPU-Z و تسک منیجر میذارم. شاید برای بررسی لازم باشه. طبق این اسکرینشاتها ما یک رم 16 گیگ داریم. ولی خب شاید هم خطا داشته باشند.
توضیح اینکه در برنامه CPU-Z اسلات 1 تا 4 هست که اسلاتهای 2 و 3 و 4 هیچ اطلاعاتی نشون نمیده.
رم خود برند هاینیکس با چیپ هاینیکس فقط 8 گیگ 4800ش رو پیدا کردم.
اما حتما با این چیپ اما برندای دیگه هست ولی متاسفانه چون تهران نیستید امکانش نیست که برید بازار از نزدیک چک کنید و خرید کنید.
به همین خاطر به نظرم از اونجایی که مشکلی پیش نمیاد سراغ همون برند سامسونگ یا کروشیال یا ای دیتا برید.
قیمتی هم تو بازه 2-2.500 هستند.
اس اس دی پیشنهادی هم با گارانتی متفرقه ش 5 تومن و با اصلی ام آی تی 5.350 هست
جالبه تو این فرآیند گرون شدن رم و اس اس دی هنوز فروشگاه هایی هستند که توشون یک سری سوتی هست. خود من از همین راه تونستم ام اس آی ام480 پرو که رقیب و در حد 990 پرو سامسونگ هست حدود یک میلیون ارزون تر از ام480 (خالی) که رقیب و در حد 980 پرو هست بخرم.
الان هم خود ام آی تی مدل اون ام 610 پرو رو که یک رده پایین تر و کندتر و یک رده از لحاظ عمر نوشتاری پایین از 620 هست رو حدود یه تومن هم گرونتر داره میفروشه (اون اس اس دی سرعتش حدود 2500 مگ و عمرش 450 ترابایت هست یعنی حدود 1000 مگ کند تر در سرعت و 650 ترابایت عمر نوشتاری کمتر به نسبت 620 جدا از گرونتر بودنش!)
نقل قول:
اما حتما با این چیپ اما برندای دیگه هست ولی متاسفانه چون تهران نیستید امکانش نیست که برید بازار از نزدیک چک کنید و خرید کنید.
به همین خاطر به نظرم از اونجایی که مشکلی پیش نمیاد سراغ همون برند سامسونگ یا کروشیال یا ای دیتا برید.
جالبه تو این فرآیند گرون شدن رم و اس اس دی هنوز فروشگاه هایی هستند که توشون یک سری سوتی هست. خود من از همین راه تونستم ام اس آی ام480 پرو که رقیب و در حد 990 پرو سامسونگ هست حدود یک میلیون ارزون تر از ام480 (خالی) که رقیب و در حد 980 پرو هست بخرم.
الان هم خود ام آی تی مدل اون ام 610 پرو رو که یک رده پایین تر و کندتر و یک رده از لحاظ عمر نوشتاری پایین از 620 هست رو حدود یه تومن هم گرونتر داره میفروشه (اون اس اس دی سرعتش حدود 2500 مگ و عمرش 450 ترابایت هست یعنی حدود 1000 مگ کند تر در سرعت و 650 ترابایت عمر نوشتاری کمتر به نسبت 620 جدا از گرونتر بودنش!)
با تشکر
هنگام خرید، CL40 رو از کجا باید تشخیص بدم؟ از اینترنت که چک کردم روی بعضی از رمها دیدم C40 یا CL40 وجود داره، ولی بعضی مدلها انگار چیزی ننوشته.
چون حضوری میخوام بخرم میترسم فروشنده به اشتباه بگه CL40 هست.
بعد در برنامه CPU-Z، کجا CL رم را نوشته؟ اینجا:
JEDEC #7
؟
رفتم برای خرید حضوری. کل شیراز یک نفر Lexar NM620 2TB نداره. :(
البته مشکلی نیست. ssd رو اینترنتی میخرم.
نقل قول:
با تشکر
هنگام خرید، CL40 رو از کجا باید تشخیص بدم؟ از اینترنت که چک کردم روی بعضی از رمها دیدم C40 یا CL40 وجود داره، ولی بعضی مدلها انگار چیزی ننوشته.
چون حضوری میخوام بخرم میترسم فروشنده به اشتباه بگه CL40 هست.
بعد در برنامه CPU-Z، کجا CL رم را نوشته؟ اینجا:
JEDEC #7
؟
همون C40 یعنی CL40 و تو مشخصاتش مینویسن معمولا قبل خرید.
تو خرید حضوری هم که دیگه همه چی رو میشه تست کرد، هم روش تاخیر رو نوشته هم سینگل رنگ یا دوال رنک بودنشون رو با عناوین 1RX8 , 2RX8 , 1RX16
که شما مدل 1RX16 رو نخرید بهتره، اون دو مدل دیگه اوکی تره.
تو خرید حضوری حتی میتونید به برند چیپ ها هم دقت کنید.
جز یک سری تولید کننده ها که اسم خودشون رو روی چیپ ها هم میزنن (مثلا بعضی موارد میبینید روی چیپ ها هم زده ای دیتا یا کینگستون و .. درحالیکه اینا تولید کننده چیپ حافظه نیستن و برد رو تولید کردن)
تو اکثر موارد اسم خود سازنده ش هست و میتونید اینجوری بگردید تا رمی که چیپ ها Sk Hynix باشه هم حتی پیدا کنید.
تو برنامه بله، در مورد شما البته نه همگی، اون عدد بخش JEDEC #7 هست که درسته و مد نظر (وگرنه طبق استاندارد JEDEC این ماژول میتونه رو سرعت 2400 با سی ال 42 هم کار کنه (همه ی رم های تولید شده با استاندارد DDR سرعت کلاک چیپشون نصف عدد اعلامی هست و تو این استاندارده که چون در هر سیکل دو بیت جا به جا میکنن حکم سرعت دوبرابری رو پیدا میکنه، خودش مخفیف DDR= Double Data Rate که البته متاسفانه همچنان حتی سازنده ها و سایت های معتبر زیادی هست که هنوز از عبارت mhz جلوی عدد نهای استفاده میکنن که از لحاظ فنی غلط هست. پسوند درست mts هست یعنی Mega trasnfer per second ، چون مگاهرتزش که نصفش هست و اینو همه میدونن)
همچنین رو سرعت های 2266 و 2200 و 2000 با تایمینگ های متفاوت هم کار کنه.
که از قضا خود بایوس برد لپ تاپتون 2200 که میشه 4400 رو با تایمینگ 36-36-36-70-106 رو انتخاب کرده
به جای 4800 با تایمینگ 40-39-39-77-116
درسته شاید فک کنید پس از نظر فرکانسی که داره تو عدد پایین تری کار میکنه
اما اگر تاثیرات تایمینگ بهینه ای که بصورت خودکار اونم انتخاب کرده رو محاسبه کنیم کار خوبی کرده و 4400 با اون تایمینگ تایت بهتر از 4800 با اون تایمینگ لووس هست.
نقل قول:
رفتم برای خرید حضوری. کل شیراز یک نفر Lexar NM620 2TB نداره. :(
البته مشکلی نیست. ssd رو اینترنتی میخرم.
بله؛ جدا از اینکه هر جایی خب لکسار رو نداره، تو چن هفته ی اخیر موجودی خیلی از اس اس دی ها کم شده و هر چی میگذره کمتر هم خواهد شد
چون تولیدشون کم شده و کمتر هم میشه.
روند قیمت اس اس دی ها هم همچنان صعودی خواهد بود برای حداقل یک سال آینده (بعدش تولید شروع به بیشتر شدن میکنه اما تاثیر این کاهش عرضه یک سال دیگه هم رو بازار اثرش خواهد موند)
از نظر قیمتی هم البته اگر پیدا میکردید بین 500 تومن تا یک میلیون بهتون بالاتر میگفتن تو بازار به نسبت سایتی که بهتون گفتم.
2 :تعداد فایل پیوست
نقل قول:
سلام
امروز ارتقای لپتاپ انجام شد. یک رم 16 کروشال خریدم که قیمتش 200 گرونتر شده بود (2,550) و اساسدی هم NVMe Lexar SSD NM620 2TB که چند روز پیش سفارش داده بودم (5,200).
فعلاً هیچ مشکلی هم در کارکرد سیستم نیست و خیلی خوب شده.
فقط رم مشکلی نیست؟ اونجا که خواست ارتقا بده گفت ممکنه اگر کارهای سنگین انجام بدی صفحه آبی بیاد (چون برند رمها فرق داره). البته گفت احتمالش کمه.
بعد لپتاپ پس از 10 ماه استفاده خیلی خاک گرفته بود که با برس یکم تمیز کرد. ولی گفت باید کامل سرویس بشه (باز بشه و خمیر سیلیکونها هم تعویض بشه). امروز فرصت نداشتم.
بهنظر شما باید ببرم سرویس بشه؟
(برای ارتقای لپتاپ 200 تومن اجرت گرفت. بهجز این گفت میتونی 5 درصد از ارزش رم و اساسدی رو به ما پرداخت کنی یا گارانتی لپتاپ هم باطل میشه. من گفتم باطل بشه مشکلی نیست. چون چند ماه بیشتر نمونده بود و بعیده مشکلی برای لپتاپ پیش بیاد. فک کنم از اینکه رم و ssd از بیرون تهیه کرده بودم زیاد خوشحال نبودند.:lol:)