پاسخ: خرید لپتاپ گیمینگ در شرایط این روزها؟
با درود مجدد به جناب @برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید !برای عضویت اینجا کلیک کنید ]
والا در تاپیک دیگری اشاره کردم که سیستم قدیمیم خراب شده. الآن با همکاری شرکتمون، شرایط خرید لپتاپ برام فراهم شده و طبعاً نیاز به کارت گرافیک نیست. من همینطوری این مدل زیر رو بهشون گفتم فعلاً:
Acer Predator Helios 300 PH315 Core i7-11800H 16GB-512SSD-6GB RTX3060
لطفاً با توجه به گذشت 2 ماه از پیشنهادهای این تاپیک، میشه دوباره راهنمایی کنید که این مدل هنوز لپتاپ مناسبی در حال حاضر هست یا نه؟
حالا خودم در اینترنت سرچ کردم انگار مدل بالا دیگه کم پیدا میشه! مدل جدیدترش اومده که خیلی جالبتره. مثلا این لینک:
PHP Code:
https://technokade.com/خرید-لپ-تاپ-ایسر--acer/4538-acer-predator-helios-300-ph315-55-70zv-i712700h-16gb-512gb-ssd-6gbrtx3060-165hz-laptop.html?utm_medium=PPC&utm_source=Torob
در لینک بالا نوشته DDR5 و سیپییو هم 12700H (14 Core). بهنظر ارزش خرید خیلی بالاتری داره.
در کل دنبال یک لپتاپ با کارت گرافیک 3060 6gb، با کیفیت ساخت خیلی خوب، نمایشگری که چشم را کمتر بزنه و صدای فن معقول هستم. ممنون میشم راهنمایی کنید.
این مدلها هم هستند، اگه مایل بودید نظرتونو درباره این مدلها هم بگویید.
Msi katana gf66 12ue
MSI crosshair 15 A11UEK
نقل قول:
با درود مجدد به جناب @
برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید !برای عضویت اینجا کلیک کنید ]
والا در تاپیک دیگری اشاره کردم که سیستم قدیمیم خراب شده. الآن با همکاری شرکتمون، شرایط خرید لپتاپ برام فراهم شده و طبعاً نیاز به کارت گرافیک نیست. من همینطوری این مدل زیر رو بهشون گفتم فعلاً:
Acer Predator Helios 300 PH315 Core i7-11800H 16GB-512SSD-6GB RTX3060
لطفاً با توجه به گذشت 2 ماه از پیشنهادهای این تاپیک، میشه دوباره راهنمایی کنید که این مدل هنوز لپتاپ مناسبی در حال حاضر هست یا نه؟
حالا خودم در اینترنت سرچ کردم انگار مدل بالا دیگه کم پیدا میشه! مدل جدیدترش اومده که خیلی جالبتره. مثلا این لینک:
PHP Code:
https://technokade.com/خرید-لپ-تاپ-ایسر--acer/4538-acer-predator-helios-300-ph315-55-70zv-i712700h-16gb-512gb-ssd-6gbrtx3060-165hz-laptop.html?utm_medium=PPC&utm_source=Torob
در لینک بالا نوشته DDR5 و سیپییو هم
12700H (14 Core). بهنظر ارزش خرید خیلی بالاتری داره.
در کل دنبال یک لپتاپ با کارت گرافیک 3060 6gb، با کیفیت ساخت خیلی خوب، نمایشگری که چشم را کمتر بزنه و صدای فن معقول هستم. ممنون میشم راهنمایی کنید.
این مدلها هم هستند، اگه مایل بودید نظرتونو درباره این مدلها هم بگویید.
Msi katana gf66 12ue
MSI crosshair 15 A11UEK
سلام
بله هنوز هم این مدل جزو مدل های خوب و پیشنهادی هست (مگر اینکه از نظر قیمتی گزینه دیگه ای توی یک زمان ارزش خرید بیشتری پیدا کنه) وگرنه اون مدل پردیتور چه با کانفیگ نسل 11ش و چه 12ش بسیار لپ تاپ های خوب و با کیفیت و با امکانات بالایی هستن مخصوصا برای کاربری گیمینگ
و نسبت به رقبای هم قیمتشون توی ایسوس و ام اس آی و دل اینا (دقت کنید نوشتم هم قیمت پس مدل استریکس ایسوس که همرده پردیتور هست اما خیلی گرونتر با کانفیگ یکسان (توی ایران) یا حتی ام اس آی رو مقایسه نکنید چون عامل بودجه همیشه مهمه.
اگر بودجه تون به خزید مدل نسل 12ی میرسه خب اون مشخصا بهتره هم هسته های بیشتری داره یعنی 14 هسته در مقابل 8 هسته 11800 یا 11900 و هم کش بیشتر و فرکانس بالاتری داره هم از حافظه سریعتر ddr5 پشتیبانی میکنه.
البته با وجود سریعتر بودن حافظه ddr5 یعنی 4800 مگاترنسفر بر ثانیه در مقابل 3200 برای نسل 11 اما در عمل به جز موارد خاص و برنامه های خاص مخصوصا آرشیوینگ توقع کارایی خیلی بالاتری نداشته باشید.
چون علاوه بر سرعت بالا به عنوان نکته مثبت در مقابل تاخیر بسیار بالاتر هم دارن به عنوان نکته منفی و هم چنین قیمت بالاتر (تقریبا دو برابر ddr4 برای ظرفیت مشابه هر ماژول)
اما از اونجایی که به جای یک باند 64 بیتی از دو باند 32 بیتی استفاده میکنن ترافیک دیتا نصف میشه. همچنین از نوع ساده ecc پشتیبانی میکنن. و از نظر حجم هر ماژول هم میتونن تا دوبرابر روی یک ماژول بدن.
مثلا اگر لپ تاپ ddr4 رو میتونید راحت ماژول 16 گیگش رو پیدا کنید و دو تا 16 بندازید برای 32 گیگی کردن توی ddr5 میتویند برای 64 گیگ اینکارو کنید ، توی سیستم های دسکتاپ هم که برای سری میان رده ماکسیمم رم 128 گیگ بود تا الان
با ddr5 و نسل جدید رم ها که هر ماژول میتونه به جایی 32 گیگ، 48 گیگ باشه میشه تا 192 گیگ رم رو رسوند (همچنین شاهد رم های 24 گیگی و 48 گیگی سینگل و دوال هم خواهیم بود
همچنین چه مدل نسل 11 چه 12ی این لپ تاپ از اس اس دی جن 4 هم پشتیبانی میکنن ( دو تا اسلات ام .2 میخوره و یک 2.5 اینچ برای هارد یا اس اس دی ساتا اضافه) و اس اس دی روی خودش هم جن 4 هست برعکس برندهای دیگه که جن 3 گذاشتن اس اس دی رو.
و رم روی خودش هم دوال هست (باز برعکس برخی برندهای دیگه که از رم های سینگل برای کاهش قیمت تموم شده استفاده میکنن)
مدل کاتانا هم خوبه اما به پردیتوره نمیرسه. مدل نسل 11یش که سبک تره و بیشتر برای کسایی که زیاد جابجایی دارن میخوره، همچنین از آدپتور ضعیف تر 180 واتی (در مقابل 230 واتی ایسر) استفاده میکنه که باعث میشه هم گرافیکش هم پردازنده به برق کمتری دسترسی داشه باشن و درنتیجه فرکانس پاینتری داشته باشن، از نظر پورت هم باز مدل پردیتور بهتره.
مدل کراس هیر که کلا یک رده پایین تر از کاتانا هست حتی.
اما اینو اضافه کنم در کل از لپ تاپ های گیمینگ قدرتمند (غیر اسلیم و با توان بالا) انتظار صدای کم فن توی حالت ای پرفرومنس رو نداشته باشید چون برای خنک نگه داشتن اون قطعات باید فن ها دور بالا بچرخن و حتی مدل پردیتور یا استریکس با فن های قدرتمند و هیت پایپ های قوی و دیزاین خوب سیستم کولینگشون باز توی هنگام فول لود مثل گیم صداشون میاد
هرچند قدرت و سرعت چه گرافیک و پردازنده و چه گردش فن ها توسط کاربر کاملا قابل تنظیم هست مثل نورپردازی کیبورد و ...
همچنین با استفاده از کولپد های قدرتمند میتونید دماشون رو پایین تر هم بیارید اما بازم معجزه که نمیشه، مگر اینکه کلا لپ تاپ سرویس بشه و تمام پد های حرارتی با مدل های با کیفیت بسیار بالا تعویض بشن و همچینن ترمال پیست گرافیک و پردازنده با لیکویید متال ، فقط در این حالت دما اونقدی پایین میاد که میشه با سرعت بسیار پایین فن ها باز دمای مناسب داشت. (که این کار هم هزینه بر هست همچنین لپ تاپ رو از گارانتی خارج میکنه و هم کار هر کسی نیست انجامش)
اگر بودجه تون به همون مدل نسل 12 پردیتور رسید که چه بهتره (همچنین مدل نیترو 5 با گرافیک 3070 هم تقریبا توی همون رنج هست که اونم ارزش خرید بالایی داره و مخصوصا برای گیم هایی که پردازنده خیلی قوی نمیخوان (برخلاف گیم های استراتژیک ریل تایم) این که گرافیک قویتر باشه الویت داره، همچنین 3070 علاوه بر داشتن هسته های کودای بیشتر وی رمش هم 8 گیگه (در مقابل 6 گیگ 3060) هر چند برای بازی توی فول اچ دی 6 گیگ هم کافی هست اما از اونجا که من زیاد از این مدل لپ تاپ ها برای بقیه گرفتم اونایی که به مانیتور جدا وصل میکردن (این کار باعث افزایش کارایی گرافیک لپ تاپ هم میشه حتی تا حدود 10-15 درصد)
که مانیتور هاشون خوب بودن مثلا 2k یا با رفرش ریت بالا مثلا 240 ، 6 گیگ بودن وی رم 3060 کم میاورد و حتی ارور کم آوردن حافظه گرافیکی میومد بسته به بازی
نیترو 5 با 3070 مدل جدید نیو دیزاین با پردازنده 5800H هم هست که قیمت مناسبی داره (حدود 15 میلیون ارزونتره) که اونم ارزش خرید بالایی داره. 5800h هم پردازنده خوبیه، 8 هسته ای، درسته به 12700 اینا نمیرسه همچنین چون ای ام دی هست پورت تاندربولت هم نداره (که لپ تاپ های اینتلی که گفتیم دارن از طریق تایپ سی شون میشه استفاده کرد و از قابلیت های متعددش استفاده کرد از وصل کردن هاب های بسیار خفن تا تصویر گرفتن همزمان چن تایی و حتی اتصال کارت گرافیک اکسترنال (که البته اونقد گرون درمیاد که به صرفه نیست چون به جز خود گرافیک که باید بگیرید یک هزینه زیادی هم باید برای کیس اکسترنال مخصوصش بدید که پاور هم توشه و آخرش خیلی گرون درمیاد همچنین با اینکه گرافیک دسکتاپی استفاده میشه اما به دلیل محدودیت سرعت خود رابط تاندربولت دچار کاهش کارایی خواهید شد (مخصوصا که کسی که گرفیک اکسترنال میندازه سراغ مدل های بالارده میره)
روی مدل نیترو 5 ماوس و هدست و ماوس پد گیمینگ اورجینال خود ایسر هم هست (که خودشون چن میلیون ارزششون هست)
پیشنهاد بنده تا حد ممکن خرید مدلی هست که گرافیک 3070 داشته باشه ولو با پردازنده ضعیف تر
مگر اینکه گیم های بازی میکنید که پردازنده قدترمند هم توشون خیلی مهمه، مثل ریل تایم استراتژی ها مثل کمپانی آو هیروز یا بازی هایی مثل توتال وار و ...
یا اینکه صرفا کاربری گیم نیست و با نرم افزارهای دیگه ای هم قراره کار کنید که اونا براشون پردازنده خیلی مهم باشه
Re: پاسخ: خرید لپتاپ گیمینگ در شرایط این روزها؟
بسیار سپاسگزارم.
الآن سوالم اینه که مدل نسل 11 (با مشخصاتی که گفتم) با اون نسل 12 (لینک در پست قبل)، هر دو با گارانتی، تفاوت قیمتشون چند هست؟ چون مدل نسل 11 توی اینترنت پیدا نمیشه. شما فک میکنید جایی پیدا میشه؟
نسل 11 قیمتش هرچی باشه، حداکثر چند میلیون بیشتر میتونم هزینه کنم. شاید 5 میلیون، نه بیشتر. همونم ترجیح میدهم انجام ندهم.
ضمناً توی نسل 12 پردیتور باتری بهتر (فک کنم به خاطر اینکه جا برای هارد ندارد و باتری بزرگتر براش گذاشتن) قرار نداره؟ یا وات گرافیک از 105 به 130 نرسیده؟ اینا مهم نیست؟ یا مثلا دو تا اسلات SSD.
در ادامه بقیه سوالهامو میپرسم.
Re: خرید لپتاپ گیمینگ در شرایط این روزها؟
نقل قول:
پیشنهاد بنده تا حد ممکن خرید مدلی هست که گرافیک 3070 داشته باشه ولو با پردازنده ضعیف تر
والا من فک کنم بالای 90 درصد مواقع مانیتور جدا بهش وصل کنم (الآن مانیتور 22 اینچ معمولی دارم). احتمالاً در آینده مانیتور 32 اینچی نسبتاً پیشرفته بخوام بخرم.
بازی اول شخص و سوم شخص (مثلاً tomb raider) یا استراتژی (مثلاً Civ V) بازی میکنم. در بازی Civ V با سیستم خودم، اونقدر پردازش هنگام turning کند میشد که غیرقابل بازی میشد. این بازی البته ریل تایم نیست.
نرمافزار هم چیز خاصی استفاده نمیکنم و فک نکنم جای نگرانی باشه. برنامهنویس وب هستم.
در کل فک کنم این پردازندههای 11800H و 12700H برای استفادههایی که من میکنم زیاد هستند و پردازنده ضعیفتر و کارت قویتر هم میتونه خوب باشه. چون ازون طرف گرافیک 3060 ممکنه لب مرزی باشه!
لطفاً بگید معایب این نیترو 5 نسبت به پردیتور، بهجز پردازنده ضعیفتر چیه؟
مثلا SSD سرعت کمتری داره؟ کیفیت ساخت شاید اونقدر خوب نیست؟ خنککننده بدتر؟
مواردی که از کاربرد type-c گفتید، الآن قرار نیست استفاده کنم! ولی میترسم در آینده استفادههای دیگری براش بیاد که نداشتنش باعث افسوس بشه.
اما اتصال مانیتور پیشرفته و کارت قویتر هم برام کاربرد داره (مزیت 3070 در نیترو 5).
حالا با این اوصاف، لطفاً پیشنهادتونو بگید.
------------
آقا این کارت گرافیکها واتشون خیلی فرق داره. مثلاً مدل جدیدتر پردیتور فک کنم 150 واته، قبلیه 130 وات. نیترو 5 با اینکه 3070 هست ولی واتش خیلی کمتره انگار. در اینباره هم اگه یه توضیح بدید ممنون میشم.
- - - Updated - - -
نقل قول:
چندان چیزهای سنگینی نیستن و یه پردازنده ی 4 هسته ای هم ممکنه زیاد هم باشه .
پروژه های همزمان که میگید ، دقیقا به چه کارتون میاد؟
یعنی فرضا 3 تا پروژه ی وب توی ویژال استودیو تعریف میکنید که هر 3 تا را همزمان در مرورگر اجرا کنید؟
به هر حال ، پردازنده ی 4 هسته ای کافی هه . unity هم که میگید در حالت معمولی میخواین استفاده کنید .
16 گیگ حافظه اگه میتونید تهیه کنید (سعی کنید زیر 12 گیگ نباشه) .
اگه بازی تون ، بازی های استراتژیکی هست (مثل civilization) ، برای 60 فریم در اون تنظیمات ، نیاز به گرافیک قوی ندارید . همون 3050 ، خیلی زیاد هم هست (اتفاقا در این حالت ، 1650 را توصیه میکنم که کاملا جوابگوست) .
در این حالت ، پردازنده ی 4 هسته ای و رم 12 گیگ هم جوابگوست .
اما اگه بازی های گرافیکی و غیر استراتژیک انجام میدین (مثل اغلب بازی های رایج) ، در این حالت تنظیمات و ریزولیشن ، 3060 تهیه کنید . البته برای آینده نگری (یا حتی بازی های الان در تنظیمات ultra) ، حتی 3070 تهیه کنید .
در این حالت ، پردازنده ی 6 هسته ای اگه میتونید و رم 16 گیگ تهیه کنید .
تا جایی که میدونم ، لپتاپ های امروزی ، باطری هاشون از داخل ، متصل هستن و قابل جداسازی (موقع روشن بودن لپتاپ) را ندارن .
حالا از دوستان دقیقا بپرسید .
با سلام و احترام
نظر شما هم دوست دارم بشنوم. با توجه به موارد استفادهای که در پستهای اول به شما گفتم، نیترو 5 (پردازنده 5800H) چقدر کافیه؟
پاسخ: Re: خرید لپتاپ گیمینگ در شرایط این روزها؟
نقل قول:
با سلام و احترام
نظر شما هم دوست دارم بشنوم. با توجه به موارد استفادهای که در پستهای اول به شما گفتم، نیترو 5 (پردازنده 5800H) چقدر کافیه؟
سلام
در پست 6 ، طبق نیازمندی هاتون توضیح مبسوط دادم .
الان هم که نیازمندی هاتون عوض نشده .
در جریان قیمت ها و مقایسه شون با هم نیستم اما در کل پردازنده ی 12600H ، از 5800H نسبتا عملکرد بهتری داره (ممکنه هم بسته به شرایط مختلف ، تفاوت داشته باشه اما در کل 12600H بهتره) .
حالا نمیدونم توی ایران موجود هست یا نه و با چه قیمتی .
نسل 13 را هم نمیدونم برای لپتاپ اومد یا نه .
از آقا امیر حسین بپرسید .
نقل قول:
والا من فک کنم بالای 90 درصد مواقع مانیتور جدا بهش وصل کنم (الآن مانیتور 22 اینچ معمولی دارم). احتمالاً در آینده مانیتور 32 اینچی نسبتاً پیشرفته بخوام بخرم.
بازی اول شخص و سوم شخص (مثلاً tomb raider) یا استراتژی (مثلاً Civ V) بازی میکنم. در بازی Civ V با سیستم خودم، اونقدر پردازش هنگام turning کند میشد که غیرقابل بازی میشد. این بازی البته ریل تایم نیست.
نرمافزار هم چیز خاصی استفاده نمیکنم و فک نکنم جای نگرانی باشه. برنامهنویس وب هستم.
در کل فک کنم این پردازندههای 11800H و 12700H برای استفادههایی که من میکنم زیاد هستند و پردازنده ضعیفتر و کارت قویتر هم میتونه خوب باشه. چون ازون طرف گرافیک 3060 ممکنه لب مرزی باشه!
مواردی که از کاربرد type-c گفتید، الآن قرار نیست استفاده کنم! ولی میترسم در آینده استفادههای دیگری براش بیاد که نداشتنش باعث افسوس بشه.
اما اتصال مانیتور پیشرفته و کارت قویتر هم برام کاربرد داره (مزیت 3070 در نیترو 5).
------------
آقا این کارت گرافیکها واتشون خیلی فرق داره. مثلاً مدل جدیدتر پردیتور فک کنم 150 واته، قبلیه 130 وات. نیترو 5 با اینکه 3070 هست ولی واتش خیلی کمتره انگار. در اینباره هم اگه یه توضیح بدید ممنون میشم.
- - - Updated - - -
با سلام و احترام
سلام
بازی Civ مخصوصا آخریش کلا سنگین هست و هم پردازنده قدرتمند و هم گرافیک قوی و هم رم بالا میخواد برای اجرا کیفیت مناسب.
در کل دقت کنید پردازنده های لپ تاپی به دلیل مصرف پایین و کولر ضعیف تر همیشه ضعیف تر از دسکتاپی هستن حالا گاهی خیلی ضعیف تر گاهی کمی.
اما بعضی نسل ها حتی i9 لپ تاپ کارایی معادل یا حتی کمتر از i5 دسکتاپ داشته. توی نسل 12 با هسته های e قضیه بهتر شد اما توی نسل 13 عالی شده و از نظر کارایی خیلی نزدیک پردازنده بسیار پر مصرف تر دسکتاپی کارایی میده (البته مصرف نسخه لپ تاپی هم خیلی بالاتر رفته)
همچنین ای ام دی پردازنده های نسل 7 لپ تاپیش با مصرف خیلی کمتر کارایی خیلی خوبی از خودشون نشون دادن. البته فعلا نمیتونید نسل 13ی بخرید و یکم طول میکشه تا تو بازار بیان و اکثرا هم با گرافیک های سری 40 هستن که اونا هم فقط رده بالاهاش فعلا اومدن
اینکه میگید مانیتور جدا وصل میکنید همونطور که گفتم خوبه و حتی کارایی بیشتری میده لپ تاپ، البته مشخصا اون 22 اینچی که دارید قدیمی هست و به پای مانیتور خود لپ تاپ از نظر کیفیت و رفرش ریت اصلا نمیرسه. همچنین مشخصا از خیلی چیزا مثل hdr یا gsync اینا هم پشتیبانی نمیکنه.
اما اگر مانیتور گیمینگ خوب بگیرید دیگه عالی میشه. مثلا 32 اینچ که گفتید سامسونگ اودیسه جی 7 خیلی گزینه عالی هست.
البته دقت کنید اکثر مانیتور ها ماژول جی سینک رو ندارن و از free sync پشتیبانی میکنن ولو دیدید روش نوشته gsync compatible فقط وقتی توسط display port خروجی گرفته بشه امکان فعال کردنش با گرافیک جیفورس روی این مانیتور ها هست و اونایی که نوشته gsync ultimate هستن که ماژول جدا دارن.
و خب اکثر لپ تاپ ها برای تصویر دادن فقط خروجی hdmi دارن (یا در کنارش تصویر گرفتن از تایپ سی)، اما مدل پردیتور mini display port هم داره که از این جهت خیلی خوبه که هم جی سینک رو میشه فعال کرد روی مانیتنورهایی که فری سینک پرمیوم دارن، هم میشه همزمان رزولوشن بالا با رفرش ریت بالا 10 بیتی hdrرو فعال کرد مثل اودیسه جی 7 که گفتم. در حالیکه وقتی از خروجی hdmi تصویر گرفته بشه امکان فعال سازی همه این قابلیت های اون مانیتور با هم نیست (روی مدل نسل 11ی hdmi 2.0 هست)
به جز مدل جدید نسل 12ی که نسخه hdmi 2.1 گذاشته شده (بحث gsync همچنان بدون پشتبانی میمونه در حال استفاده از HDMI)
در مورد تعداد اس اس دی هر دو مدل دو تا M.2 رو میخورن که یکیشون جن 4 و اون یکی جن 3 هست. اما مدل نسل 12ی باتری قویتری داره روش.
همچنین توان کلی بالاتری داره یعنی 280 وات (در برابر 230 وات نسل 11) که همون 230 وات هم بالا حساب میشه چون مدل تاف ایسوس 200 وات و یا کاتانای نسل 11 هم 180 واتی بودن
برای گرافیک هم حتی مدل نسل 11 یکی از قویترین 3060 ها رو داره با 105 وات که باز مدل های رقبا وات کمتری دارن اما توی نسل 12ی به 130 وات افزایش پیدا کرده که دیگه ماکسیمم برای 3060 هست
نه 150 وات که نوشتید چون اصلا 3060 این قدرتی نیست دیگه بلکه اکثرا 3070 TI ها رو 150 واتی میذارن.
اون مزایا هم برای تایپ سی نبود بلکه برای تاندربولت بود که شکل فیزیکیش توی نسخه های جدید همون تایپ سی هست (اما همه تایپ سی ها تاندربولت پشتیبانی نمیکنن)
وگرنه تایپ سی معمولی رو نسخه ای ام دی هم داره.
تفاوت سری پردیتور و نیترو و اسپایر هم شبیه به مشابه ایسوس هست.
یعنی پردیتور مثل استریکس یا سری G قدیم
نیترو مثل تاف یا سری K قدیم
اسپایر مثل ویو بوک یا سری X قدیم
مدل نیترو یکی از محبوب ترین لپ تاپ های جهان هست و بارها تونسته پرفروش ترین لپ تاپ ویندوزی مخصوصا توی اروپا بشه
چون کیفیت مناسب رو در کنار قیمت خوب میده.
مدل پردیتور ظاهر خشن تری داره، کمی سنگین تر هست و ضخیم تر، هر چند چند سری پردیتور داریم مثلا هلیوس، تریتون، بعد هلیوس خودش 300 داره 500 داره 700 داره.
اما سری نیترو هم کیفیت ساخت خوبی داره. باید دید آخرش اختلاف قیمتشون چقدر میشه و آیا برای شخص شما اون اختلاف قیمت میصرفه یا نه (هرچند توی ایران کلا ایسر خیلی قیمتش مناسب تره تا ایسوس و ام اس آی که روشون خیلی سود میکشن)
سری نیترو خروجی دیسپلی پورت نداره البته.
از نظر گرافیک هم بله چه توی 3060 و چه 3070 مدل پردیتورش قدرت بیشتری داره جدا از گرافیک کل لپ تاپ هم TDP بیشتری داره
اما با این وجود گرافیک 3070 سری نیترو از 3060 سری پردیتور قوی تر هست (روی حالت پردازنده یکسان و رم یکسان)
سرعت اس اس دی مدل نیترو بله پایین تر هست چون جن 3 هست اما پردیتور جن 4 هست (که این نباید عامل انتخابتون باشه چون امکان ارتقا داره)
- - - Updated - - -
نقل قول:
------------
- - - Updated - - -
با سلام و احترام
سلام
بازی Civ مخصوصا آخریش کلا سنگین هست و هم پردازنده قدرتمند و هم گرافیک قوی و هم رم بالا میخواد برای اجرا کیفیت مناسب.
در کل دقت کنید پردازنده های لپ تاپی به دلیل مصرف پایین و کولر ضعیف تر همیشه ضعیف تر از دسکتاپی هستن حالا گاهی خیلی ضعیف تر گاهی کمی.
اما بعضی نسل ها حتی i9 لپ تاپ کارایی معادل یا حتی کمتر از i5 دسکتاپ داشته. توی نسل 12 با هسته های e قضیه بهتر شد اما توی نسل 13 عالی شده و از نظر کارایی خیلی نزدیک پردازنده بسیار پر مصرف تر دسکتاپی کارایی میده (البته مصرف نسخه لپ تاپی هم خیلی بالاتر رفته)
همچنین ای ام دی پردازنده های نسل 7 لپ تاپیش با مصرف خیلی کمتر کارایی خیلی خوبی از خودشون نشون دادن. البته فعلا نمیتونید نسل 13ی بخرید و یکم طول میکشه تا تو بازار بیان و اکثرا هم با گرافیک های سری 40 هستن که اونا هم فقط رده بالاهاش فعلا اومدن
اینکه میگید مانیتور جدا وصل میکنید همونطور که گفتم خوبه و حتی کارایی بیشتری میده لپ تاپ، البته مشخصا اون 22 اینچی که دارید قدیمی هست و به پای مانیتور خود لپ تاپ از نظر کیفیت و رفرش ریت اصلا نمیرسه. همچنین مشخصا از خیلی چیزا مثل hdr یا gsync اینا هم پشتیبانی نمیکنه.
اما اگر مانیتور گیمینگ خوب بگیرید دیگه عالی میشه. مثلا 32 اینچ که گفتید سامسونگ اودیسه جی 7 خیلی گزینه عالی هست.
البته دقت کنید اکثر مانیتور ها ماژول جی سینک رو ندارن و از free sync پشتیبانی میکنن ولو دیدید روش نوشته gsync compatible فقط وقتی توسط display port خروجی گرفته بشه امکان فعال کردنش با گرافیک جیفورس روی این مانیتور ها هست و اونایی که نوشته gsync ultimate هستن که ماژول جدا دارن.
و خب اکثر لپ تاپ ها برای تصویر دادن فقط خروجی hdmi دارن (یا در کنارش تصویر گرفتن از تایپ سی)، اما مدل پردیتور mini display port هم داره که از این جهت خیلی خوبه که هم جی سینک رو میشه فعال کرد روی مانیتنورهایی که فری سینک پرمیوم دارن، هم میشه همزمان رزولوشن بالا با رفرش ریت بالا 10 بیتی hdrرو فعال کرد مثل اودیسه جی 7 که گفتم. در حالیکه وقتی از خروجی hdmi تصویر گرفته بشه امکان فعال سازی همه این قابلیت های اون مانیتور با هم نیست (روی مدل نسل 11ی hdmi 2.0 هست)
به جز مدل جدید نسل 12ی که نسخه hdmi 2.1 گذاشته شده (بحث gsync همچنان بدون پشتبانی میمونه در حال استفاده از HDMI)
در مورد تعداد اس اس دی هر دو مدل دو تا M.2 رو میخورن که یکیشون جن 4 و اون یکی جن 3 هست. اما مدل نسل 12ی باتری قویتری داره روش.
همچنین توان کلی بالاتری داره یعنی 280 وات (در برابر 230 وات نسل 11) که همون 230 وات هم بالا حساب میشه چون مدل تاف ایسوس 200 وات و یا کاتانای نسل 11 هم 180 واتی بودن
برای گرافیک هم حتی مدل نسل 11 یکی از قویترین 3060 ها رو داره با 105 وات که باز مدل های رقبا وات کمتری دارن اما توی نسل 12ی به 130 وات افزایش پیدا کرده که دیگه ماکسیمم برای 3060 هست
نه 150 وات که نوشتید چون اصلا 3060 این قدرتی نیست دیگه بلکه اکثرا 3070 TI ها رو 150 واتی میذارن.
اون مزایا هم برای تایپ سی نبود بلکه برای تاندربولت بود که شکل فیزیکیش توی نسخه های جدید همون تایپ سی هست (اما همه تایپ سی ها تاندربولت پشتیبانی نمیکنن)
مدل نیترو یکی از محبوب ترین لپ تاپ های جهان هست و بارها تونسته پرفروش ترین لپ تاپ ویندوزی مخصوصا توی اروپا بشه
مدل پردیتور ظاهر خشن تری داره، کمی سنگین تر هست و ضخیم تر، هر چند چند سری پردیتور داریم مثلا هلیوس، تریتون، بعد هلیوس خودش 300 داره 500 داره 700 داره.
اما سری نیترو هم کیفیت ساخت خوبی داره. باید دید آخرش اختلاف قیمتشون چقدر میشه و آیا برای شخص شما اون اختلاف قیمت میصرفه یا نه (هرچند توی ایران کلا ایسر خیلی قیمتش مناسب تره تا ایسوس و ام اس آی که روشون خیلی سود میکشن)
از نظر گرافیک هم بله چه توی 3060 و چه 3070 مدل پردیتورش قدرت بیشتری داره جدا از گرافیک کل لپ تاپ هم TDP بیشتری داره
اما با این وجود گرافیک 3070 سری نیترو از 3060 سری پردیتور قوی تر هست (روی حالت پردازنده یکسان و رم یکسان)
سرعت اس اس دی مدل نیترو بله پایین تر هست چون جن 3 هست اما پردیتور جن 4 هست (که این نباید عامل انتخابتون باشه چون امکان ارتقا داره)
سلامی مجدد
یه نکته اینکه برای بازی های استراتژیک مثل civilization vi ، درسته که تقریبا هر چی پردازنده ، تعداد هسته هاش بیشتر باشه (و همینطور فرکانس اش) ، فریم بیشتری میده (البته به کارت گرافیک هم بستگی داره که قدرتش هم کافی باشه که اون مقدار فریم را رندر کنه) اما دقت هم کنید که این بازی ها ، فریم بسیار بالایی میدن .
فرضا پردازنده ی 12400 (دسکتاپ) ، توی civilization vi ، بصورت میانگین در FHD در تنظیمات Ultra با کارت 3080 (دسکتاپ)، حدود 211 فریم میده :
پردازنده ی 6700K نزدیک به 150 فریم .
پردازنده ی 12600H (لپتاپ) ، از 12400 هم طبق آمار که البته شاید دقیق نباشه ، قویتر هست (چه در تک یا چند هسته ای) . یا حتی 5800H هم حداقل در چند هسته ای ، عملکردی بسیار نزدیک به 12400 داره مخصوصا که در این نوع بازی ها به تعداد هسته هم وابسته هست .
مشکل اینجاست که اگه سیستمی (چه پردازنده یا گرافیک) انتخاب کنید که میزان فریم ریت اش بیشتر از فریم ریت مانیتورتون بره ، اولا دردسرهای sync کردن وجود داره (یا screen teering خواهید داشت و یا در نسخه های رایگان تکنولوژی های کارت گرافیک که این مشکل را حل کنه ، تاخیر و لگ خواهید داشت و یا در نسخه های غیر رایگانش ، هزینه ی اضافی تر خواهید داشت) و همچنین اینکه اون مقدار فریمِ اضافی ، به کارتون نمیاد و هزینه ی اضافی هست در واقع (هزینه ی اضافی تر هم باید برای نسخه ی غیر رایگان در کارت گرافیک که گفتم ، برای اینکه اون دردسرها را در همگام کردن شون نداشته باشید ، باید کنید) .
نقل قول:
سلام
درود بر شما
از توضیحات مفصل شما خیلی ممنونم. واقعاً استفاده میکنیم.
راستش فکر میکنم بیش از حد حساسیت نشان میدهم.
مدیر شرکت قراره لپتاپ را بخره و من مدل پردیتور نسل 11 با 3060 شش گیگ رو بهش گفته بودم میخوام. بهنظرم مدل مذکور و پردیتور نسل 12 با 3060 و نیترو (با 3070 هشت گیگ و 5800H)، هر سه مدلهای خوبی هستند. هر کدوم باشه راضی هستم و زیاد حساسیت نشون نمیدم.
نقل قول:
سلامی مجدد
یه نکته اینکه برای بازی های استراتژیک مثل civilization vi ، درسته که تقریبا هر چی پردازنده ، تعداد هسته هاش بیشتر باشه (و همینطور فرکانس اش) ، فریم بیشتری میده (البته به کارت گرافیک هم بستگی داره که قدرتش هم کافی باشه که اون مقدار فریم را رندر کنه) اما دقت هم کنید که این بازی ها ، فریم بسیار بالایی میدن .
فرضا پردازنده ی 12400 (دسکتاپ) ، توی civilization vi ، بصورت میانگین در FHD در تنظیمات Ultra با کارت 3080 (دسکتاپ)، حدود 211 فریم میده :
پردازنده ی 6700K نزدیک به 150 فریم .
پردازنده ی 12600H (لپتاپ) ، از 12400 هم طبق آمار که البته شاید دقیق نباشه ، قویتر هست (چه در تک یا چند هسته ای) . یا حتی 5800H هم حداقل در چند هسته ای ، عملکردی بسیار نزدیک به 12400 داره مخصوصا که در این نوع بازی ها به تعداد هسته هم وابسته هست .
مشکل اینجاست که اگه سیستمی (چه پردازنده یا گرافیک) انتخاب کنید که میزان فریم ریت اش بیشتر از فریم ریت مانیتورتون بره ، اولا دردسرهای sync کردن وجود داره (یا screen teering خواهید داشت و یا در نسخه های رایگان تکنولوژی های کارت گرافیک که این مشکل را حل کنه ، تاخیر و لگ خواهید داشت و یا در نسخه های غیر رایگانش ، هزینه ی اضافی تر خواهید داشت) و همچنین اینکه اون مقدار فریمِ اضافی ، به کارتون نمیاد و هزینه ی اضافی هست در واقع (هزینه ی اضافی تر هم باید برای نسخه ی غیر رایگان در کارت گرافیک که گفتم ، برای اینکه اون دردسرها را در همگام کردن شون نداشته باشید ، باید کنید) .
درود به شما و تشکر
نسخه vi زیاد بازی نکردم، اما Civ V که بازی کردم در خود بازی و نرخ فریم مشکل خاصی نبود. اما وقتی دکمه اینتر رو میزدم که به turn بعدی برود، زمان زیادی طول میکشید. ابتدای بازی این مشکل وجود نداشت و هرچی میرفتی جلو و نقشه بازی شلوغتر میشد، این مدت زمان، طولانیتر میشد. بهطوری که در عمل گاهی غیرقابل تحمل میشد.
در اینترنت خوندم که یکی میگفت این مساله به پردازنده مربوطه (میزان فرکانس و کش پردازنده). همچنین طراحی این بازی طوری بوده که تنها از یک هسته پردازنده استفاده میکنه و این مساله باعث تشدید کندی شده.
پاراگراف آخر رو کامل متوجه نشدم. درباره Civ v صحبت میکنید یا همه بازیهایی که نرخ فریمشون بیشتر از نرخ فریم مانیتور است؟ مانیتور من 22 اینچ LG نسبتاً قدیمی IPS با فرکانس 60 هرتز هست.
اگه مشکلی پیش بیاد خب مجبورم مانیتور بهتری بخرم.
نقل قول:
درود به شما و تشکر
نسخه vi زیاد بازی نکردم، اما Civ V که بازی کردم در خود بازی و نرخ فریم مشکل خاصی نبود. اما وقتی دکمه اینتر رو میزدم که به turn بعدی برود، زمان زیادی طول میکشید. ابتدای بازی این مشکل وجود نداشت و هرچی میرفتی جلو و نقشه بازی شلوغتر میشد، این مدت زمان، طولانیتر میشد. بهطوری که در عمل گاهی غیرقابل تحمل میشد.
در اینترنت خوندم که یکی میگفت این مساله به پردازنده مربوطه (میزان فرکانس و کش پردازنده). همچنین طراحی این بازی طوری بوده که تنها از یک هسته پردازنده استفاده میکنه و این مساله باعث تشدید کندی شده.
پاراگراف آخر رو کامل متوجه نشدم. درباره Civ v صحبت میکنید یا همه بازیهایی که نرخ فریمشون بیشتر از نرخ فریم مانیتور است؟ مانیتور من 22 اینچ LG نسبتاً قدیمی IPS با فرکانس 60 هرتز هست.
اگه مشکلی پیش بیاد خب مجبورم مانیتور بهتری بخرم.
سلام
Civ V که بسیار قدیمی هه .
من با بازی و اصطلاحاتش مثل turn که گفتید آشنا نیستم و نمیدونم .
اما طبق چیزی که گفتید که هر چی بازی جلوتر میره ، مشکلش بیشتر میشه ، معمولا این نوع موارد بخاطر کمبود حافظه اتفاق میافته (رم یا vram) . اما باز هم باید بررسی بشه .
بله ، برای تمام بازی ها گفتم .
برای Civilization VI ، خاص تر بود چون جزء بازی های استراتژیک هست که معمولا این بازی ها ، فریم ریت بسیار بالاتری دارند .
وقتی لپتاپ میخواید بخرید ، دیگه هزینه ی خرید مانیتور چرا؟!!
اگه مانیتور میخواید بخرید ، pc تهیه کنید .