سلام
عزیز . شما بهترین کاری که می تونید بکنید اینه که یه کانتینر طراحی کنید . و بهترین مرجع برای اندازه گیری ها در طراحی یه کانتینر دقیقا مادر برد و cpu خودتونه .
اما باید بگم که مهمترین مسئله در طراحی این وسیله دو مورد هست . یکی قسمت داخلی و کف کانتینر که با LN2 تماس داره . یعنی باید جوری باشه که سطح تماس مناسبی رو بر قرار کنه . مورد بعدی که که مهم تره همون قسمت کف کانتینر هست . ولی اینبار از بیرون . یعنی قسمتی که باید بیاد روی cpu بشینه .
طرحی رو به ذهنم رسیده بود که نمی دونم طرح خوبی هست یا نه . ولی این طوری که بنده برداشت می کنم بیاد پرفرمنس بسایر بالاتری داشته باشه و درد سر انتخاب نوع فلز رو هم بر میداره . و اون هم این مطلبه که در کف کانتینر یه سوراخ قرار بگیره دقیقا به ابعاد اون قسمت داخلی cpu که فکر کنم بهش میگن die . حالا این چه مزیتی داره . مزیتش اینه که اون فلز که روی cpu میبینم در واقع یه جور هیت سینکه . ما وقتی با کولینگ کار می کنیم داریم این هیت سینک رو خنک می کنیم تا اون هم die رو خنک کنه . حالا ما بیایم دقیقا خود این هیت سینک رو خنک کنیم . و البته نکته جالبی که به نظرم میاد اینه که دیدم که این هیت سینک در واقع از جنس مس ساخته شده . اون سطح فلزی روش هم به احتمال زیاد باید از آب نقره استفاده کرده باشن که به شدت پرفرمنس کار رو بالا میبره .
این طرح رو جایی ندیدم . ولی اگه یه اسپانسر خوب برای این کا و بالاخص تیم کولینگ ssa پیدا بشه حتما این طرح ور انجام میدم و سعی می کنم روش کار کنم . لازم به ذکره که جنبه های دیگه ای هم داره که باید بهش دقت کنید .
ولی اگه از طرح بالا فعلا استفاده نکنید بهتره .
طرح هایی که الان استفاده میشن کارایی خوبی دارن . و اگه طرح شما هم همین شکلی باشه مشکلی پیش نخواهد اومد .
و اما . یه نکته رو که من اشتباه کردم و دقت نکردم شما ها در ذهن داشته باشید . اون قسمتی از کف کانتینر که قراره روی cpu باشه بهتره به اندازه یه دایره 3.5 * 3.5 یا 4 * 4 باشه که به صورت یه پله بالا اومده . یعنی با یه اختلاف ارفاع حدودا 2 مم از سطح زیرین کانتینر ساخته میشه . اگه این طوری نسازن مشکلی که پیش میاد اینه که سطح زیرین کانتینر با خازن ها و مدارات pwm اطراف cpu برخورد می کنه و مزاحمت ایجاد می کنه . ایطوری دیگه نمی تونید مطمئن باشید که کانتینر با cpu در تماس مستقیم هست یا نه .
اگه ابعاد رو خواستید در بیارید توصیه می کنم یه کولیس تهیه کنید به قیمت حدودا 5-9 تومن . با اون بشینید اندازه های مختلف رو بسنجید . بعد هم توی یه تاپیک بزارید . مثلا همین جا . اگه چیزی کم بود و به ذهن بچه ها برسه متذکر میشن .
ضمنا طرحت رو هم قبل از ساخت حتما با بچه های کولینگ سایت هماهنگ کن . این طوری اگه مشکلی داشته باشه قبل از هزینه رفعش می کنی .
فعلا
Bookmarks