پاسخ: بحث و تبادل نظر در مورد خنک کننده های T.E.C و مسائل مربوطه
من شخصا هر چیزی که می خواستم در مورد TEC بدونم رو پیدا کردم . و الان با این دانسته ها میخواهم اینجا رو اتیش بزنم . :1. (26):
-- اول چند تا نکته در مورد TEC ها :
1. خیلی از TEC های 40 وات میتونند به اختلاف دمای 69C برسند
2. TEC های 226 وات هم فقط میتونند به اختلاف دمای 69C برسند !
3.نتیجه میگیریم که TEC های با وات پایین تر راندمان بهتری دارند .
4. هرگز در عمل نمیشه به این اختلاف دمای 69C رسید ( که علت اینرو بعدا متوجه میشید )
-- اما مهمترین فورمول برای محاسبه DELTA T ( اختلاف دمای واقعی بین سطح سرد و گرم ) :
Delta T = (1 - (Heat Load/Max Cooling Power)) * Max Temp Difference
DELTA T : اختلاف دمای واقعی بین سطح سرد و گرم .
HEAT LOAD : گرمای تولید شده بوسیله جسمی که میخواهیم سردش کنیم ( در اینجا CPU ) ( به وات )
MAX COOLING POWER :ماکزیموم وات مصرفی TEC
MAX TEMP DIFFERENCE :ماکزیموم اختلاف دمای تئوری بین سطح سرد و گرم که بر روی TEC نوشته میشه ( اغلب 69 درجه )
چند مثال :
اکثر CPU های امروزی گرمایی حدود 60 تا 65 وات تولید میکنند مثالهای زیر برای CPU با 60 وات نوشته شده :
1 ) TEC با 40 وات روی CPU با 60 وات :
Delta T = -34C این یعنی اینکه دمای طرف سرد افزایش پیدا میکنه و دمای CPU حتا از قبل هم بیشتر میشه . به عبارت دیگه TEC زورش به cpu نمیرسه و شروع میکنه به پختنش !!!
2) TEC با 60 وات روی CPU با 60 وات :
Delta T = 0 یعنی هیچ تغییری در دما نداریم .
3) TEC با 170 وات روی CPU با 60 وات :
Delta T = 46C . و این یعنی اینکه الان tec این قدرت رو داره که 46 درجه بین سطح سرد و گرم اختلاف ایجاد کنه .
4) TEC با 226 وات روی CPU با 60 وات :
Delta T = 51C در این حالت 51 درجه اختلاف دما ایجاد میشه اما در حالی که 28 % مصرف انرژی افزایش پیدا کرده ( نسبت به TEC با وات 170 ) تنها 11% دما کاهش پیدا کرده .و زیاد مقرون به صرفه نیست
نتیجه گیری :
برای استفاده از TEC بر روی CPU باید از TEC هایی با وات بالا استفاده کرد و الا نتیجه کاملا بر عکس میشه !
-- پیدا کردن مشخصات CPU :
برای پیدا کردن مشخصات CPU و یافتن المان HEAT LOAD برای CPU خودتون میتونید عبارت : " Thermal Design Power " رو توی گوگل سرچ کید تا وات مصرفی CPU خودتون رو در حالت LOAD 100% پیدا کنید .
به عنوان مثال برای CPU اینتل E8400 سرچ میکنیم : " Thermal Design Power intel e8400 " به سایت خود اینتل میریم و مشخصات رو استخراج میکنیم .
همچنین می تونید از سایت : " برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید !برای عضویت اینجا کلیک کنید ] " هم کمک بگیرید و بی دردسر HEATLOAD مربوط به CPU رو پیدا کنید .( این سایت در حالت اورکلاک هم بهتون مشخصات رو نشون میده )
اما برای محاسبه وات مصرفی CPU در حالت اورکلاک از فورمول زیر هم میتونید استفاده کنید :
OC Wattage = TDP * ( OC MHz / Stock MHz) * ( OC Vcore / Stock Vcore )^2
TDP در اینجا در حقیقت همون Thermal Design Power هست .
به عنوان مثال CPU خود من E6750 هست با TDP برابر 65 وات که من اونو از 1333 تا 1760 اورکلاک کردم و VCORE رو هم از 1.35 به 1.46 افزایش دادم . در این صورت داریم :
OC Wattage = 65 * ( 1760 / 1333) * ( 1.46 /1.35 )^2
OC Wattage = 65 * ( 1.32) * ( 1.081 )^2 که در نهایت اورکلاک وات ( یا همون HEAT LOAD ) برابر 100.35 وات میشه .( همچنین از این فورمول میتونید برای محاسبه اورکلاک بهینه هم استفاده کنید )
-- پیدا کردن دمای واقعی طرف سرد ( بعد از پیدا کردن DELTA T ) :
بعد از اینکه DELTA t رو پیدا کردید تازه این بحث مطرح میشه که طرف سرد دماش چند درجه است . و این بستگی به این داره که چقدر زورتون میرسه سطح گرم رو خنک کنید . اگر DELTA T = 50 درجه بود و سطح گرم ما 25 درجه , میشه مطمئن بود که دمای طرف سرد منفی 25- هست . اما اگر دمای طرف گرم 50 درجه بود دمای سطح سرد ما به 0 درجه میرسه .( البته دقت کنید که این محاسبات رو ما برای CPU در حالت لود 100 % انجام دادیم . من با نصب یه TEC با وات 60 روی CPU خودم به دمای 9 درجه در حالت IDEL رسیدم اما وقتی CPU رو روی LOAD گذاشتم دما به 70 درجه رسید !!! این درحالیه که دما با TUNIQ TOWER در حالت لود 50 هست اما یا TEC به 70 رسید !!! یعنی حتا بدتر )
-- کنترل دمای سطح گرم :
همونطوری که توی محاسبات بالا گفته شد برای CPU باید حداقل از یه TEC با وات 160 استفاده کرد و نکته ای که اینجا مطرح میشه اینه که آیا شما باید در این حالت 160 وات گرما رو از سطح گرم مهار کنید ؟؟
خیر . در این صورت گرمای حداقل 60 واتی CPU رو , محاسبه نکردید !!! در حقیقت ما باید 160+60 =220 وات گرما رو مهار کنیم !!! و برای اینکه این مقدار گرما براتون ملموس تر باشه باید بگم که CPU خود من در حالت لود با TUNIQ TOWER به دمای 50 درجه میرسه و این در حالیه که TUNIQ TOWER فقط داره 65 وات گرما رو مهار میکنه حالا حساب کنید ببینید با 220 وات گرما باید چکار کرد !!!
به همین منظور فکر کردن به خنک کننده های هوایی در اینجا محاله و باید به فکر WATRE COOLING بود .اونم نه هر WATER COOLING ی !
-- نتیجه گیری کلی :
TEC با توجه به نکاتی که گفته شد از نظر من مقرون به صرفه نیست . شاید اگه من توی یه کشوری زندگی میکردم که برق ارزون بود به فکر نصب TEC میوفتادم . اما شما فقط حساب کنید که حداقل 160 وات TEC, چند وات واتر کولینگ برای خنک کردن قسمت گرم گمونم چیزی بیش از 250 وات مصرف برق داریم اونم بطور مداوم !
این نوع کولینگ فقط به درد اور کلاک های خیلی قوی میخوره که اورکلاک های خیلی قوی هم بازز کارشون با TEC وات 160 حل نمیشه ! چرا؟
بریم سر E6750 خودم که تا 3.5 اورکلاکش کردم بالا واسه همین CPU محاسبه کردیم که HEATLOAD شد 100 وات .
DELTA T =(1- ( 100/160)*69 در نتیجه DELTA T میشه : 25 درجه !
شما حساب کنید این همه مصرف برق برای 25 درجه اختلاف دما . حالا باید دید آیا واتر کولینک ما میتونه 260 وات گرما رو اونجوری مهار کنه که دمای سطح گرم برسه به 50 یا 40 درجه تا در این صورت بتونیم تفاوت رو احساس کنیم !!!! و دمای CPU تازهه بشه 15 یا 25 درجه !!!
قضاوت با شما که آیا TEC مقرون بصرفه هست یا خیر و ایا هنوزم دوست دارید ازش استفاده کنید یا نه !
اما :
- ریسک تشکیل شبنم ( فراموش نکنید که در حالت IDEL و با TEC وات 160 این امکان وجود داره )
- مصرف برق زیاد
- بازدهی کم
- امکان خرابی TEC زیر کار
- بروز اشتباهات احتمالی( از جمله اشتباه وصل کردن قطب مثبت و منفی که CPU شما رو میپزه )
- و ....
به من میگه قید TEC رو بزن !
سلام :
من هم با گفته هاي بالا موافقم .
خوب ببخشيد مگه عقلمون رو از دست داديم اين همه خودمون رو به دردسر بندازيم و هم TEC بخريم و هم
يک واتر کولينگ ...
اگر دماي 15 . 20 درجه مي خوايم خوب از همون اول 200 هزار خرج مي کنيم يک واترکولينگ شرکتي مي خريم !
مي شه داستان اين که لقمه رو دور سرمون بچرخونيم !
از نظر اقتصادي بازده TEC صفر هست ( از نظر من )
اصلا اين TEC ساخته شده براي مثلا يخچال اتومبيل ...
اونهايي که TEC دارند و ديگه بي خيال استفاده اون روي CPU شدند ، برن باهاش يک يخچال اتومبيل درست کنند .
من هم به همين نتيجه رسيدم که TEC بدرد اين کار نمي خوره و آخر رفت هايپر زد 600 رو خريدم ...
راستي CPU من 90 نانومتري و صد در صد گرمتر از يک 45 نامتري هست .
بدون اورکلاک دماي CPU 3.2 من روي 24 درجه هست ... با اور روي 4000 28 تا 30 درجه ...
اين رو گقتم که بجاي اين همه خرج اضافه اون هايي که سي پي يو 45 نامتري دارند ، گزينه مناسبي
دارند بنام هايپر زد 600 ... چون من دماي 2180 رو ديدم تو مايه هاي 30 تا 35 بود ( فن استوک )
اگر TEC مناسب بود ، اين همه شرکت کولينگ سازي ، پس چرا خبري ازشون نيست ؟!
مي گم خوبه از اين جا به بعد راجع به چيزي جديدي بحث کنيم ...
پدر بنده براي من تعريف کرده که زمان جنگ تو سنگرشون يک يخچال داشتند که بدون برق کار مي کرده !
با نفت کار مي کرده ! در اصل با يک شعله در حد شعله شمع ...
نکته جالب اين جاست که از نظر سرما دهي هيچ فرقي با يخجال هاي امروزي نداشته ...
من تحقيق کردم و به اين نتيجه رسيدم اين يخچال با آمونياک کار مي کرده و از خاصيت شيميايي آمونياک
استفاده مي کرده .
حالا حساب کنيد کولينگي بدون صدا و مصرف برق ... مصرف بسيار بسيار و باز هم بسيار پايين گاز شهري ...
و با سرمادهي يک يخچال .
بدليل شکل اين يخچال مي شه کل سيتم رو خنک کرد ... يعني به عبارتي رم + CPU + چيپ ها + پل ها + هارد + ...
جالب شد ! نه ؟
حالا مي پردازيم به توضيح کار کرد اين يخچال يا به عبارتي کولينگ !
برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید !برای عضویت اینجا کلیک کنید ]
یخچال نفتی:
یخچال نفتی بر خلاف یخچال برقی و کولر های گازی که بر اساس فرئون فشرده و کمپرسور کار می کنند دارا ی هیچ قسمت متحرکی نیست و نیروی محرکه خود را مستقیما از شعله آتش نفت می گیرد اساس کار یخچال نفتی بر پایه جذب و دفع آمونیاک در آب می باشد. سازوکار یخچال نفتی به صورت مرحله به مرحله به این شکل می باشد.
1- در دمای معمولی آمونیاک در آب حل می شود ولی اگر به مخلوط آمونیاک و آب گرما بدهیم چون آمونیاک بسیار جوشنده تر از آب می باشد آمونیاک آغاز به جوشیدن نموده و از مخلوط آب و آمونیاک به صورت گاز بخار آمونیاک گرم متصاعد شده و مقذاری بخار اب نیز با خود همراه کرده تبخیر می کند. 2-در سر راه این بخار گرم یک جدا کننده قرار دارد که قطره های آب را از بخار آمونیاک جدا کرده و درون مخزن مخلوط آب و آمونیاک بر می گرداند.( این قسمت را داشته باشید تا بعد زیرا در راه بازگشت این آب جدا شده به مخزن یک اتفاق دیگر هم می افتد.
3- سپس بخار آمونیاک درون یک سری لوله های پره دار به نام چگالنده شده و گرمای خود را از دست می دهد و به صورت آمونیاک مایع در می آید.( توجه این قسمت همانند یخچال های برقی در پشت یخچال قرار دارد(
4-سپس این آمونیاک مایع سرد تر شده ( دارای دمایی بالاتر از دمای محیط) وارد محفظه و لوله های پره دار دیگری می شود که درون یخچال جای دارد و در معرض گاز هیدروژنی که درون این محفظه قرار دارد واقع می شود و به سرعت بخار شده و جهت تبخیر گرمای محیط درون یخچال را جذب می کند.( در نتیجه درون یخچال سرد می شود.
5-سپس مخلوط آمونیاک و هیدروژنی که به صورت مخلوط گازی سردی است وارد جذب کننده می گردد درون جذب کننده مخلوط آمونیاک و هیدروژن با آبی که در مرحله دوم از گاز داغ آمونیاک جدا شده بود تماس داده می شوند.در این جا آمونیاک که درون آب بسیار حل برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید !برای عضویت اینجا کلیک کنید ] است درون اب حل می شود و هیدروژن جدا شده دوباره به درون محفظه بخارنده ( اواپراتور - که همان محفظه درون یخچال باشد ) باز می گردد.
6- مخلوط آب و آمونیاک دوباره به درون مخزن مخلوط آب و آمونیاک بازگشته و توسط گرمای شعله نفت دوباره بخار شده و مراحل 1 تا 6 به صورت چرخه دوباره تکرار می شود.
دلیل تبخیر آمونیاک در هیدروژن چیست؟
برای پاسخ به این پرسش باید به ترمودینامیک محلول ها نگاهی بیندازیم. می کوشم با یک مثال ساده پاسخ پرسشتان را بدهم.ببینید . آب خالص در 100 درجه می جوشد و در صفر درجه یخ می زند ولی اگر به آب مقداری نمک بیفزاییم دیگر در 100 درجه نمی جوشد بلکه در دمایی بالاتر از 100 درجه می جوشد.اگر به آب مایعی مانند الکل بیفزاییم در صفر درجه یخ نمی زند بلکه در دمایی پایینتر یخ می زند و در دمایی پایین تر از 100 درجه نیز تبخیر می شود . همین جریان در باره آمونیاک و گاز هیدروژن اتفاق می افتد.
آمونیاک خالص در دما و فشار اتاق به صورت گاز است ولی آمونیاکی که از کندانسور بیرون می آید دارای دمای بالاتر از اتاق و فشاری به مراتب بیشتر از اتاق می باشد.( این فشار از طریق بخارهای متصاعد شده از روی چراغ نفتی تامین می شود) پس دقیقا در درلحظه پیش از واردشدن امونیاک به اواپراتور آمونیاک خالص به صورت مایع می باشد.این آمونیاک وقتی درون اواپراتور با هیدروژن در هم حل بشوند نقطه جوش محلول آمونیاک هیدروژن بسیار بسیار پایین تر از نقطه جوش آمونیک خالص می باشد بنابراین آمونیاک با هر دمایی هم که وارد اواپراتور شده باشد محلول آمونیاک و هیدروژن فورا تبخیر می شو د حتی اگر دمای اواپراتور –دمای درون یخچال -خیلی برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید !برای عضویت اینجا کلیک کنید ] درجه باشد.
روشن است این محلول برای تبخیر شدن دمای محیط اطرافش را جذب می کند.
آیا می دانستید چرخه یخچال نفتی را چه کسی اختراع کرده است؟.
" آلبرت انشتین " به همرا یک دانشمند دیگر بنام Leo Szilard
اين هم يک عکس ديگر :
اين هم براي اون هايي که TEC دارند و مونده روي دستشون ...
يخچال اتومبيل :
مي بينيد که با TEC ساخته شده و محل قرار گيري فن خنک کننده TEC کاملا مشخصه !
سلام
آقا من فکم بسته نمیشه . :surprised: یکی کمک کنه . مجید کجایی که دهنم باز مونده . کمک . help me .
خدا وکیلی دم این دوست جدیدمون گرم . به خودم میگم که : خیلی قشنگ خورد تو پوزت . من که کیف کردم . دلم خنک شد .
ولی انصاف رو بخوایم رعایت کنیم ها همه رو کردی تو کوزه . اونقدر علمی و دقیق بود که هیچ حرفی روش نیست .
تمام صحبت ها 100 % تایید میشه . همشون .
این که TEC به درد کار توی کامپیوتر نمی خوره رو بنده به صورت تجربی قبول کرده بودم . ولی نمی دونستم اوضاعش اینقدر خرابه . فقط میدونستم که در مقابل مصرف برق فوق العاده بالایی که داره اصلا نمی ارزه که ازش استفاده بشه . یعنی حتی میشه گفت که بازدهی زیر صفر هم بگیم کمشه . ( علوم آماری رو برده زیر سوال . بازدهی منفی دیگه خیلی نوووووبره والا . )
راستی . از این سیستم یخچال آمونیاکی که گفتید هم خیلی خوشم اومد . البته می دونستم که از آمونیاک میشه برای کولنت یخچال استفاده کرد . ولی نمیدوتسم که میشه بدون موتور و کمپرسور هم این کار رو کرد . یعنی فکر می کردم یخچال هایی که با آمونیاک کار می کردن حتما یه چیزی شبیه به همین یخچال های امروزی بودن . ولی نگو که سخت در اشباه بودی و ...
آن کس که نداند که نداند که نداند . در جهل مرکب تا ابد دهر بماند .
ولی بازم به مرام شما که اقلا تا ابد دهر نموندیم توش .
بازم از لطف این دوست عزیز خیلی ممنونم . واقعا عالی بود . با این که خلاف قوانین انجمنه . ولی بازم ازت تشکر می کنم . یعنی راستش رو بخوای این پست رو بیشتر به دلیل قدر دانی از شما زدم .
فعلا
سلام
من یک راهکار دیگه به ذهنم آمده
حرفهای جالبی در چندین پست بالا همرو خوندم و استفاده TEC هم همه میدونند که در آبسردکن هست در اصل:wink:
حالا یک نظری دارم نمیدونم قابل اجرا هست یا نه اول هم روی سیستم خودم امتحان میکنمش البته نیازمند یک مقدار راهنمایی و کار هست
میخواستم بدونم با استفاده از TEC میشه سینک رو خنک کرد درسته؟ خوب اگر مستقیم TEC رو روی چیپ یا پردازنده نذاریم و روی یک سینک ببندیم چطور میشه در خیلی از سایتها این کار رو دیدم
به نظرتون نیاز به عایق کاری مادربرد هست؟ ممکنه دما به حدی برسه که برفک بزنه
یا ممکنه سینک شبنم بزنه روی پردازنده یا چیپ؟
چون به توجه به حرفهای دوستان که از TEC های قوی باید استفاده کنیم در مقابل پردازنده با وات بالاتر خوب میشه سینک روی چیپ (این کار رو برای چیپ انجام میدم) رو مقداری خنک نگاه داشت تا میزان بیشتری بشه فشار وارد کرد به چیپ برای اور
این راهکار اگر انجام شدنی هست من دست به کار بشوم؟ اگر نیاز به عایق روی مادربرد هست راهنمایی کنید چه کنم تا شروع به عایق کاری کنم مادربرد رو!!!
سلام دوست عزیز .
آقا وحید . شما هم می تونید روی طرح هایی که دارید کار کنید . این یک انتخاب شخصیه . در واقع طرحی که مال شماست و به ذهن شما رسیده تا موقعی که مال شماست تنها شما هستی که می تونی اجراش کنی یا در نطفه خفه اش کنی . پس بهتره که تصمیم روی دوش خودت باشه .
یه نکته خیلی مهم و جالب توی همه تحقیقات و پزوهش ها وجود داره . اونم اینه که یک پژوهش گر مثلا داره روی تهیه ماده A کار می کنه . به روش های مختلفی دست می زنه . حالا بین این پژوهش ها می زنه و یه ماده جدیدی تولید میشه که اسمش رو میزاریم ماده B . خوب . هدف ماده A بود . ولی ماده B تشکیل شد . یعنی کشف شد . حالا این یعنی چی . یعنی اکثر کشف ها و ابداعاتی که صورت گرفته در اوایل کار به عنوان هدف نبوده . بلکه به صورت کاملا اتفاقی آزمایشاتی که طراحی کرده بودید که به هدف خودتون برسید حالا منجر به کشف ماده جدیدی شد . یعنی اکثر کشفیات به صورت اتفاقی بوده . اسمش هم روشه . کشف . یعنی هیچ چیزی راجع بهش نمیدونستن و به طور اتفاقی چیزهایی فهمیدن .
این ها رو گفتم که بری سراغ تحقیق کردن راجع به این وسیله . مثل کاری که heavaz60 عزیز کرده . و البته خیلی های دیگه . ولی یه چیز رو مد نظر بگیر . تئوری رو که قوی کردی بعد برو سراغ عملی . یعنی حد اقل توی تئوری جواب بگیری بعد بری سراغ عملی . این محاسبات رو بر اساس علم ترمو دینامیک انجام بده .
اگر هم حوصله انجام محاسبات تئوری نداری کار دیگه که می تونی بکنی اینه که از همون اول عملی رو آغاز کنی . اونم یه مشکلی که داره اینه که ممکنه هزینه های زیادی رو پای تحقیقاتت بدی .
کار بهتر هم اینه که بر پایه تحقیقاتی که دیگران انجام دادن شما یه راهی رو شروع کنی . یعنی منابع تئوریک اولیه رو از دیگران بگیری . یا به قولی تحقیقی که دیگری پایه گذاری کرده شما حتی اگه تمومش نمی کنی یه کوچولو جلو ببری .
امید وارم همه بچه هایی که به کار تحقیقاتی و فنی علاقه دارن توی کارشون موفق بشن . حالا این تحقیقات می خواد به هر نتیجه ای که برسه .
فعلا
نقل قول:
سلام
من یک راهکار دیگه به ذهنم آمده
حرفهای جالبی در چندین پست بالا همرو خوندم و استفاده TEC هم همه میدونند که در آبسردکن هست در اصل:wink:
حالا یک نظری دارم نمیدونم قابل اجرا هست یا نه اول هم روی سیستم خودم امتحان میکنمش البته نیازمند یک مقدار راهنمایی و کار هست
میخواستم بدونم با استفاده از TEC میشه سینک رو خنک کرد درسته؟ خوب اگر مستقیم TEC رو روی چیپ یا پردازنده نذاریم و روی یک سینک ببندیم چطور میشه در خیلی از سایتها این کار رو دیدم
به نظرتون نیاز به عایق کاری مادربرد هست؟ ممکنه دما به حدی برسه که برفک بزنه
یا ممکنه سینک شبنم بزنه روی پردازنده یا چیپ؟
چون به توجه به حرفهای دوستان که از TEC های قوی باید استفاده کنیم در مقابل پردازنده با وات بالاتر خوب میشه سینک روی چیپ (این کار رو برای چیپ انجام میدم) رو مقداری خنک نگاه داشت تا میزان بیشتری بشه فشار وارد کرد به چیپ برای اور
این راهکار اگر انجام شدنی هست من دست به کار بشوم؟ اگر نیاز به عایق روی مادربرد هست راهنمایی کنید چه کنم تا شروع به عایق کاری کنم مادربرد رو!!!
طرح بدی نیست . اولین مزیتش اینه که heat load بسیار کمی داریم چرا که خود هیت سینک مقدار زیادی از گرمای cpu رو دفع میکنه .
نیاز به عایق کاری مادربرد نیست اما باید محل اتصال tec به هیت سینک عایق کاری بشه .
ولی عمده ایرادی که داره اینه که جای زیادی میخواهد , و گمون میکنم همون tec با 60 وات کافی باشه . اما سئوال اینه که خود tec رو میخواهید با یه هیت سینک دیگه خنک کنید یا با واترکولینگ ؟ و اینکه tec رو روی چه هیت سینکی میخواهید ببندید . به مکان و جایی که اشغال میکنه فکر کردید ؟
البته توی چند صفحه قبل دیدم یکی از دوستان این کار رو کرده بود و روی فن استوک خود اینتل یه tec چسبونده بود و روی اون هم یه هیتسینک معمولی گذاشته بود با فن .( از همین هایی که توی الکترونیکی ها می فروشند )
من با دیدن عکس فهمیدم که با اون هیت سینک به این ضعیفی دوستمون نتیجه نمیگیره . به هر حال خنک کردن سمت گرم اولین نکته مهم هست .
دومین نکته که به نظر من مهم هست اینه که هیت سینکی که cpu رو خنک میکنه با ambient temperature در حال ایجاد تعادل دمایی هست . و مطمئن باشید که هرچقدر تلاش کنید که هیت سینک رو خنک کنید اون سرما رو دفع میکنه تا به تعادل دمایی نزدیک محیط برسه . برای همین هست که میگم سرمایی زیادی به مادربرد نمیرسه که بخواهد ایجاد مشکل کنه .
اقا یکی سایز قطعات LN2 المینیومیه 1 تیکه رو برای LGA 775 به صورت کامل بنویسه لطفآ
سلام
تاپیک پر محتوایی است. از دوستان تشکر میکنم بابت زحمتی که کشیدن.
یه سوال دارم. من برای کاری ( غیر از کامپیوتر ) نیاز دارم تقریبا 10_15 درجه دما را کاهش بدم. میخواستم از تجربیات دوستان استفاده کنم. آیا tec با فن معمولی و هیست سینگ معمولی جواب این کار را میده؟ لطفا در مورد هیت سینگ راهنمایی کنید که چی بگیرم و از کجا بگیرم.
کوچک بودن هیت سینگ برام مهمه
دوستان من واقعا به کمکتون نیاز دارم.
اگه جواب نداده لطفا بهم بگید تا وقت و هزینه ام را تلف نکنم