پاسخ: بحث و تبادل نظر در مورد خنک کننده های T.E.C و مسائل مربوطه
سلام .
نمی دونم چی شد دوباره همه خاموش شدن . بابا یه UPS بخرید واسه خودتون خیال همه رو راحت کنید :1. (38):. یهو همه با هم پست دادن رو ترک می کنن . :1. (1): . بابا ترک پست جرم داره ها . میرید بازداشتگاه . گفته باشم :1. (27): .
خلاصه
اینم از ترکوندم پمپمون . تبدیلش کردم به یه پمپ اکسترنال با سر شلنگی های 10 مم . فقط بدیش اینه که سر و صداش خیلی زیاد شده . وقتی توی آب بود اصلا بگم یک ذره صدا داشته باشه . موقع تست همش فکر می کردم خاموش شده یا کم آورده . ولی الان یه موقع وصلش می کنم میگم چجوری میشه از شر این صدا خلاص شد . خودم به این فکر افتادم که توی عکس سوم میبینید . ولی طرح خیلی خوبی نیست . صدا از جلوی پمپ خارج میشد و من فکر کردم به خاطر پشت پمپه که اینقدر صدا داره . :1. (28):
راستی . کاشکی یه نفر یه چسب خوب برای آب بندی کردن و درز گرفتن معرفی می کرد که بشه کندش . :1. (28):
عکس اول :
برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید !برای عضویت اینجا کلیک کنید ]
عکس دوم :
عکس سوم :
منتظرم نظر بدید که چجوری صداش رو خفه کنم . اعصابم ریخته به هم . همش فکرم در گیره .
فعلا
سلام :
یک جعبه بساز که بتونی موتور رو بزاری داخلش و از داخل نمد یا یونلیت بزار ...
بعد یک طرف هم یک فن بزار تا موتور هم نسوزه ، چون موتور طراحی شده تو آب باشه و با آب خنک بشه .
بیچاره پمپه رو چی کارش کردی !؟!:1~@$S (8):
البته مهم اینه 20 تومنی جلو افتادی در مورد صدا که طبیعیه خوب هر وسیله که می خواد جهت حرکت نیرو یاF رو تغییر
بده منظورم از نظر برداریه یعنی آب وارده از محور X توسط گشتاور یا همون پره مو تور در جهت محور Y خارج می شود
که عامل اصلی همین ایجاد صدا است
تازه در مدل 30 هزار تومنی اکسترنال که پرتابه آب 4.1 متر داره صداش 2 برابر اینه!مثلا اکسترناله باید کمتر باشه ؟!
عایق صدا:
این پمپ ها چون در آب قرار می گیره و آب می تونه عایق مناسبی براش باشه ولی در حالت اکسترنال تنها چاره اینه که وقتی پمپ شروع به پمپاژ می کنه طرف بالایی رو با انگشتتون نگه دارید و بزار آب تمام قسمت های داخلی محفظه پره و خود موتور رو بگیره یعنی از تو پر شه در واقع با این عمل ما پمپ رو باید خالی از هوا بکنیم بعد سریع جای انگشتتون شیلنگ خروجی آب به سمت بلوک رو می زنید تا در این عمل هرچی بیشتر منافظ وسوراخ های ورود هوا رو بگیریم صدای پمپ کاهش پیدا می کنه و عایق بندی درست اولین راه کاهش صدای پمپه !!
چسب عایق :
چسب عایق آب در کار می تونه چسب 123 باشه (اسم چسب یک ، دو ، سه ، هست) و PVC چسب آکواریوم و چسب دو قلو و . . . . .من اینا رو امتحان کردم جواب داده :
باتشکر :11():
مجید
سلام .
ایول . ممنون از نظراتتون .
یه کاری رو امتحان کردم جالب بود . با فشار آب صداش رو خفه کردم:1~@$S (2): . یعنی با کاهش ارتفاع پمپ نسبت به محل بلاک باعث شدم که فشاری که بر اثر جرم خود آب به وجود میاد روی پمپ زیاد بشه :1041: . این جوری همه هوای توی پمپ خالی شد . این جوری فقط با بلند تر گرفتن طول شیلنگ ها می تونم صدای پمپ رو به اندازه کاملا قابل قابل تحملی بیارم پایین . الان اگه وصلش کنم صداش برام مثل یه موسیقی عاشقانه می مونه :3925: .
راستی . یه چند تا سوال دیگه هم دارم . اول این کیس رو نگاه کنید تا بعد بپرسم .( من بد جوری تو کف اینم . کاشکی میشد یه جورایی کیسم رو این طوری رنگش کنم . ) :
این رنگی که شلنگ ها داره به خاطر کولنته ؟ یا از خود شیلنگه ؟ آخه این VGA water block ی که خریدم یه تیکه کوچولو شیلنگ 6.5 مم داشت که از خودش رنگ سبز منتشر میکرد . خیلی ازش خوشم اومد . یعنی به اصطلاح خود ترمال تیک UV بود .:love:
اگه کسی جایی میشناسه از این شیلنگ ها بفروشن معرفی کنه دعاش می کنیم :1. (23):. بالاخص رنگ قرمز و سبزش . خیلی خوشگلن :1. (1):
دوم : اون تیوب شیشه ای که کنار کیس هست رو نگاه کنید . در واقع تانک کولنته . کسی لوله شیشه ای یا پلالستیکی یا اکرولیک جایی ندیده این مدلی . خودم نظرم روی قطر بین 40 مم تا 80 مم بیده . حالا اگه کسی بشناسه کجا میشه تهیه کرد ممنون میشم بازم دعاش می کنیم :1. (38):.
سوم این که : خیلی قشنگه .... :3925::1~@$S (1): . کسی می تونه راهنماییم کنه که چجوری کیسم رو این جوری کنم . ولی به همین زیبایی بشه ها . :1~@$S (7):. ( البته این رو برای این گفتم که رو دلم نمومنه . میدونم باید توی تاپیک کیس مدینگ بگم . )
فعلا
اگه دعا نمی کردی جواب نمی دادم !:1. (26):
شوخی کردم !:1. (38):
بله درسته :126fs3186991:تنظیم اختلاف سطحم در این پمپ های ضعیف خیلی در تولید مقدار صداشون تاثیر داره :wink:
طول شیلنگ هم فکر کنم قبلا در مورد گفته بودم ؟:1~@$S (8):
رنگ کردن کیس:
در مورد رنگ کردن کیس به نظر من مدل پایین برچسب است یعنی طرف طرحش رو کشیده رو کاغذ برچسب چاپ کرده وبعد چسبونده رو کیسش که کار سختی نیست در مورد درش هم طلق پلاستیکی 3 میلیمتر رو اندازه درش باید
بخری و ادامه برچس رو روی در بچسبونی اون دست گیرها هم که تزئینی یه باید خودت نصب کنی .
راستی از شابلون و اسپرهای رنگ می تونین درست رنگ کنین .
نقل قول:
آخه این VGA water block ی که خریدم یه تیکه کوچولو شیلنگ 6.5 مم داشت که از خودش رنگ سبز منتشر میکرد . خیلی ازش خوشم اومد . یعنی به اصطلاح خود ترمال تیک UV بود .
کلک نگفته بودی VGA water block خریدی ؟!:121fs725372::1. (27):
بله هومن خیابونه بود کنار میدون امام خمینی ، ناظم الطبا بود نمیدونم اسمش یادم نیست خلاصه اونجا شیلنگ رنگی داره ! یکم بگردی پیدا می کنی :1. (38):
در مورد اون تانک کولنت هم به نظرم بری ناصر خسرو لوازم آزمایشگاهی فروشا دارن یا جمهوری رو میری جلو
سه راه جموری به طرف میدون منیریه اونجاهم لوازم آزمایشگاهی اینا می فروشن فکر کنم بتونی مدل طلقی شو
پیدا کنی
راستی بحث ساخت کیس رو به نظرم یک جای دیگه ادامه بدیم بهتره ؟!!نه!
ادامه موضوع رو با TEC با وات بیشتر ادامه بدیم :
عزیز من یک TEC مدل 80 وات گرفتم ولی با شرایط یکسان خنک کنندگی طرف گرم و پاور در مقایسه با مدل 60 وات که تا منفی 19 درجه
اول می رفت و روی منفی 15 درجه ثابت خنک می کرد و برفک میزد ولی در این مدل 80 وات که باید طبیعتا بیشتر خنک می کرد تازه من دو تا فن دور بالا پشتش گذاشتم ولی باز م از منفی 8 درجه بیشتر نرفت که نرفت .
حالم خیلی گرفته شد ولی هیچ وقت نا امید نمی شم :1. (28):
شایدم ترمومتره مرخص شده و دما رو اشتباه نشون میده ولی آخه اگر بخواد اینجوری باشه دمای محیط رو در حالت عادی درست نشون میده
بنظرتون اشکال از چیه؟:1. (26):
قربانت :11():
مجید
پانیشر جان چرا اکثر عکس هایی که شما میذاری را من نمیتونم ببینم؟!؟!
مجید جان یا کیفیت TEC مشکل داشته یا اینکه دمای محیطی که توش تست میکردی عوض شده و یک چیز دیگه!!
مدل 80 وات گرمای بیشتری تولید میکنه و سیستم قبلی جواب گوی حرارت اضافه نیست شما با واترت یه تست کن ببین چه طوریاست
سلام
خوب . کیس و طرح روش باشه برای تاپیکش
اون چیزه ( VGA block = اون چیزه ) رو هم که خوب دیگه ... شما تا حدودی در جریان بودی . یعنی شما فقط میدونستی که قراره یه چیزی بخرم :1. (26):. البته درست میگی . فقط یک نفر از بچه های سایت کاملا در جریان بود . اونم آقا امید بود . می خواستم وقتی خریدمه بودمش چند تایی عکس بگیرم و بزارم تا از طرحش لذت ببرید . من که سیر نمیشم وقتی نگاهش می کنم . حتی بعد از افطار که کلی غذا خوردم .:1. (37):
راستش من هر چی اون طرف ها ( اون طرف ها = نظام الاطبا ) رو دیدم و توی ذهنم دارم میگردم چیزی که شبیه این شلنگه باشه ندیدم . همه چیزایی که اونا داشتن شلنگ های پر فشار بود که اونا هم کدر هستن . ولی این شیلنگه کاملا شفافه . خود فونیران داره . ولی متاسفانه یه ست رو میده 12 تومن:2mo5pow: . عین کولنتش اصلا ارزش نداره با این قیمت . یا مثلا کانکتور ها که همون سر شیلنگی های بدون نیاز به بست و این جور چیزاست رو یک ستش رو میده 25 تومن . :1~@$S (4)::127fs3556139:
عکی ها رو هم باور کن توی آپلود سنتر همین سایت میگذارم . برو توی البوم هام رو نگاه کن . پر عکسه . ولی نمی دونم چرا این طوریه . ان شاء الله باید سایت اصلاح بشه :1. (13): ( ائتلاف اصلاح طلبان سایت pcnetwork :1~@$S::127fs3556139:) ( البته اشتباه نشه ها . بنده اصلاح طلب نیستم . برای خنده گفتم دور هم باشیم . :121fs725372: )
دوست عزیزمون آقای دارک درست می فرمایند . در واقع TEC با توان بالانتر گرما رو سریع تر از طرف سرد میگیره و به طرف گرم میبره . برای همینه که میگن توانش بیشتره . اگه یادتون باشه توی فیزیک هم به همین معنی بود . در واقع توان همون آهنگ مصرف انرژیه یا حتی آهنگ تغییرات توی ریاضی هم به این موضوع ربط داره . یا مثلا توی یه یخچال این توان به نوعی میزان گرمای گرفته شده از ماده گرم رو هم نشون میده . ( البته خیلی دقیق یادم نیست . ولی توانی که می نویسن بیشتر همون توان موتوره . که با استفاده از بازده و این جور چرت و پرت ها که حالم ازشون به هم می خوره :beurk:میشه گرمای مبادله شده رو محاسبه کرد . )
حالا شما بین یه 60 و 80 دیدی این طوریه . برو ببین بین 60 و 160 چقدر تفاوته . اصلا نمیشه نگاهش کرد . نگاهش کنی داغ می کنه . برای همینه که میگن کار با TEC با توان کمتر راحت تره . اگه یادت باشه توی یکی از پست هام گفته بودم که اگه بخوام روی TEC ها بیشتر کار کنم حتما میرم یه 120 یا 160 می خرم . در مقابل هم گفتم که حتما روی ثبات دمایی کولینگم هم خیلی باید کار کنم .
شما به نظرم یه تست پایداری دما هم ازش بگیرم . مطمئن باش دمای این پایدار تره .
در کل حرف آقای دارک رو گوش کن . برو با واتر کولینگه هم یه تست بگیر و کیفش رو ببر .
راستی . این واتر کولینگه رو که یکی از بچه ها عکسش رو گذاشته دیدید ؟ با TEC هم آب رو خنک میکنه هم CPU رو . خیلی جالب بود . فقط نمیدونم که گرما این وسط کجا میره ؟ ( و این جاست که فیزیک باقالی میشود :1~@$S (3): . یعنی یه جورایی مخ منه که باقالی میشه :1~@$S (8):) مگه به آب منتقل نمیشه ؟ یعنی آب داره تقریبا 4 تا TEC رو خنک میکنه و 3 تا از همین TEC ها هم دارن آب رو خنک می کننن. این که نمیشه . عملا آب داره 1 TEC رو خنک می کنه ( 1=3- 4 ) . پس خود آب داره گرم میشه . این دیگه پرفرمنس نداره که . کارایی سیستم خیلی میاد پایین .:2mo5pow:
ملالی نیست جز دوری شما :121fs725372: ( = منتظر نتایجت هستیم :1. (38): )
فعلا
از شایان و محمد عزیز تشکر می کنم چشم حتما با واتر بلوک تست می گیرم میزارم قضیه سر اینه که می خواستم ببینم با هیت سینک میشه پایدارش کرد که دیگه به واتر نیازی نباشه :11()::wink:
در مورد آدرس شایدم من این طور یادم بود ولی شیلنگ کاملا شفاف سفید رنگ وجود داره ! من دیدم رنگی شو نه ندیدم!:1. (2):
در مورد این طرح که با TEC هم آب رو خنک میکنه هم CPU رو مورد تحلیل بررسی می کنیم :
طرح امسال جشواره خوارزمی بنده حقیقر بود که قبلا از این که این مدل خارجی متولد بشه دقیقا 2سال جرقه این ایده در مغز کوچک من زده شد و این شد که ما آب رو با TEC مثل آب سرد کن خنک میکنه و پمپ می شد روی CPU و با این کار فرکانس CPU اینتل 641 که 3.2 گیگاهرتز کار می کرد رو به فرکانس 5.2 گیگاهرتز رسوندم .
طرح تا مرحله استان تهران رفت و مقام استانی قراره بیاره حالا چندم معلوم نیست ؟
به دلیل پایین بودن سطح داوری استانی که هر کی میرفت برای دفاع از خودش 20 دقیقه نیم ساعت تو بود و می یومد بیرون ولی من که رفتم تو ساعت 3.5 برای این داورها ازکارم دفاع کنم رفتم تو ساعت 8 شب باخو د داورها اومدم بیرون :1. (38): ولی بازم حالیشون نمیشد قضیه چیه ؟! جالب اینه که دو تا دکترای الکترونیک از صنعتی شریف یک استاد دانشگاه رشته فیزیک داور بودن ولی بازم حرف دلم رو نفمیدین
و همین شد که کار برای مرحله کشوری انتخاب شد ولی فرستاده نشد :1. (28):
منم فقط گریه کردم:cry:
بازم تا همین مرحله که کار بالا اومد خدای بزرگ رو شاکرم که من رو در این برهه زمانی تنها نذاشت و ما هرچه داریم از اوست :11():
ایشالا امسال کامل ترش می کنم دوباره می فرستم . . .. . . . . من ولکن نیستم :love:
Air-, Liquid- and Thermo-Electrical Cooling Technologies in One: CoolIT Freezone Review
تحلیل بررسی خنک کننده Coolit Eiminator TEC
محمد جون در اینجا :
اون قطعه مشکی رنگ وسط هیت سینکه که گرمای سه تا TEC رو میگره و توسط فن هیت سینک خنک میشه
که سه تاTEC اون بلاک های آبی رنگی که روش هستند وآب درون آنها پمپ میشه و آب پمپ شده رو خنک می کن
و آب خنک شده به بلاک نهایی میره و CPU خنک می کنه عیب این نمونه خارجی پایدار نبودنش چون 1 هیت سینک برای 3 تا TEC در واقع بعد از مدتی گرمای تولیدی بر سرمای تولیدی طرف سرد غلبه کرده و راندمان سیستم رو پایین میاره در واقع آب گرم تر و گرم تر میشه در نتیجه بعد از چند ساعت همون فن CPU رو جای کولینگ می بندی :1. (26):
عیب بعدیش مصرف برق وحشناک این دستگاهه!
مزیت اصلی شم نو یز نسبتا پایین این دستگاهه!که در سایت های سخت افزاری بهش اشاره شده .
می رسیم به تست دمای این کولینگ من از دو تا سایت که این کولینگ تست کردن
نتایج شون رو می زارم:
سایتXbit Labs :
مشخصات:
تست دما:
البته بگم کم کولینگی پیدا میشه از پس تست سنگین 2.0 OCCT بر بیاد واقعا در درگیر کردن CPU وبالا بردن دما شاهکاره ؛ نگاه کنید :
برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید !برای عضویت اینجا کلیک کنید ] برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید !برای عضویت اینجا کلیک کنید ]
نمودار دما بر زمان کاملا به نمودار دقت کنید چه جوری دما ی CPUظرف 5 دقیقه دما به 62 درجه می رسه !!! تازه با این 3 تا TEC و کولینگ CoolIT !عجب برنامه ای این 2.0 OCCT !!؟البته کم کم با خنک شدن آب پایین تر می یاد ولی افزایش دما سیر صعودی رو طی می کنه توجه کنید که کولینگ CoolIT در مدت 1 ساعت تست مرز دمایی 70 درجه رو گزرونده ولی Enzotech Ultra-X خیر به 70 درجه اصلا نرسیده و یکی از فن های قدرتمند در خنک کردن CPU هست ولی چطور تونسته بر 3 تا TEC و واتر کولینگ غلبه کرده که اصلا به ظاهرشم نمی خوره در مقایسه با CoolIT که این همه دک و پز داره !!خیلی برای من جالب بود ؟!!
نتیجه نهایی دمای ثبت شده کولینگCoolITدر مقایسه با فن Enzotech Ultra-X بادور فن 1300تونسته در حالت 100 Load بر CoolIT غلبه کنه :
فن Enzotech Ultra-X این شکلیه :
تست دما از Cooling قدرتمند Enzotech Ultra-X در مقایسه با فن های دیگر که از همه یه سرو گردن خنک تره :1. (38)::
Intel:
AMD:
نتایج سایت legitreviews از تست کولینگ CoolIT:(می خوایم ببینیم یه سایت سخت افزاری معمولی چه نتیجه ای گرفته؟)
تست دما:
در حالت عادی:(با OCCT بالا نتایج رو مقایسه کنید!)
دمایپردازنده در حال Overclock وFSB=1600 :
توان کولینگ در حال Overclock وFSB=1600 :
دمایپردازنده در حال Overclock وFSB=1960 :
توان پردازنده در حال Overclock وFSB=1960 :
دمای پردازنده E6700 Overclock و FSB=1200 3.0Ghz:
راستی موقع که کولینگ رو خریدن یه گربه هم تو جعبه اش بوده:wink:
باتشکر :11():
مجید
سلام
فوق العاده بود .
در تمام مدتی که شما داشتی از این طرح میگفتی بنده مشغول خوندن دوباره سطر های بالایی بودم :1~@$S (8):. انقدر قشنگ از این طرح دفاع کردی که هنوزم در حال محظوظ شدن هستم . ( ممکنه همین الان برم خودم رو پرت کنم پایین :1041::1~@$S: )
این که بنده فکر کردم گرما داره کجا میره این بود که اصلا فکر این رو نمی کردم که این جسمی که وسط قرار داره هیت سینک باشه . یعنی عکس ها یه جوری بود که فکر کردم مخزن کولنته . فکر می کردم که اون دو تا TEC که به هیت سینک وصل هستن در واقع دارن دما رو از اون جسم سیاه رنچ میگیرن ( چون فکر می کردم که مخزنه ) و کلا ایراد بنده به این خاطر بود که اصلا به عکس ها دقت نکردم و خودم هم نمی تونستم برم دنبال اطلاعاتش .
ولی در کل خیلی خوب بود .
فکر کنم دلیل پایدار نبودن دمای این وسیله همین استفاده از TEC باشه . البته نه اینکه پایدار نباشه ها . این که یهو از دمای 35 به 60 رسیده . و سیستم هم با این دما همراهی کرده . البته خوب تونسته توی همون دما هم نگهش داره . اونم تا 1 ساعت . به نظر میاد استفاده از TEC در ارتباط با CPU یه یه اشکال کوچولو به این طرح باشه . چون نوسان دمایی TEC خیلی سریع اتفاق می افته ولی اگه اون بلاک رو مستقیم میگذاشت روی CPU بهتر نتیجه میداد .
بگذریم . آدم هایی که نادان هستن نادانیشون با حرف زدن زیادشون مشخص میشه . ( این حرف از خودم نیست . قبلا شنیده بودم ولی یجور دیگه . یادم هم نیست از کیه ) پس نتیجه میگیریم ( که باید به خودم بگم ) : بسه دیگه . حرف نزنی کسی بهت میگه چرا ؟ راحت و آروم به کسی کاری نداشته باش دیگه . برو خوابت میاد . :1~@$S (9): ( مجید در جریان این آخری هست )
و اما ... هیچی . این رو همین جوری گفتم .:hmm2:
راستی . من شیلنگ 10 که لازممه دارم . ولی دنبال 2 تا چیز میگردم . یا رنگی که خاصیت UV رو داشته باشه یا شیلنگی که این حالت رو داشته باشه . شیلنگش رو پیدا کردم ولی گرونه . و رنگش رو هم هر چی از هر کی می پرسم نمدونه که چی می خوام . حالا یکی کمکم کنه . اقلا اگه کسی راجع به رنگش چیزی میدونه بگه . چون بنده که تا حالا رنگی با این خصوصیات رو جایی ندیدم .
فعلا
محمد جان این حرف رو نزن عزیز من خجالت می کشم !:1. (22):
بابا ما داریم درس پس می دیم پش شما دوستان :127fs3556139:
بازم ممنون از لطفی که به من دارین :1. (21):
منم اون اول که دیدم این کولینگ رو فکر کردم که کلا پمپه؟!:love:
شما یادتون هست که من از کی می گفتم ، که این قطعه پایدار نیست تازه من الان مدل 80 واتشم تست می کنم که بدتره ولی دارم تلاش می کنم پایدارش کنم من فکرکنم اشکال از نوسان آمپر یا همون شدت جریانه که در نهایت باعث
این نوسان دما میشه جالب اینه که من فکر می کردم سنسور ترمومترم خراب شده نگو این TEC قاطی کرده یعنی یه مدتی که از وصل شدن به جریان 12 ولت می گذره شروع به نوسان شدید آمپر می کنه که اشکال اینجا به منبع تغذیه وارده !؟؟ بازم باید بامولتی متر یه تست بگیرم
شما که هرچی می نویسی ما خسته نمی شیم می خونیم بلکه من به شخصه کیییییف می کنم ؛می خونم :yes:
چشم من که خودت می دونی شیمی بارم نیست ولی حتما رفتم ناسر خسرو می پرسم چی به چیه ؟!
قربونت :11():
مجید