good_punisher (25-10-08), Majid OC (25-10-08), N@VID (25-10-08)
منم به این تاپیک اومدم و نشستم از اولش تا آخرش رو خواندم !
راستش tec یه قطعه ای هست که در نگاه اول خیلی دل می بره . ادم میشینه میگه خیلی جمع و جوره . سر و صدا نداره . 2 تا سیم برق بهش وصل میکنی اونقدر سرد میکنه که حتا برفک میزنه !
اما وقتی وارد کار میشی میبینی عجب قطعه ناجوریه . امپر زیاد میکشه و تهیه منبع تغذیه بسیار سخته . گرمای بسیار زیادی تولید میکنه که مهارش واقعا سخته . و بد تر از همه برای ما که توی ایران هستیم و برق نسبتا گرون هست و اکثر دوستان هم میخوان در روز 20 ساعت سیستمشون روشن باشه !!
از همه اینا بگذریم .
من خنک کننده cpu خودم tuniq tower هست و یه دونه tec خریدم که گمونم 80 یا 72 وات باشه زیاد مهم نیست اما وانش توی همین رنج 60 تا 80 هست .4*4 هست
وقتی اونرو بین cpu و tuniq tower قرار دادم به یه موضوع عجیب بر خوردم .
core temp من در حالت idel خیلی عالی بود 9 درجه !!! داشتم کف بر میشدم که به چه سادگی چه نتیجه خدایی گرفتم . اما وقتی با orthos سیستم رو بردم زیر load دما به طرز وحشتناکی افزایش پیدا کرد و به 65 درجه رسید !!!
این در حالیه که با خود tuniq tower دما در حالت لود 50 درجه هست و این یعنی اینکه با tec در حالت لود 15 درجه دما بدتره !!!
مشکل بی شک از سرد کردن طرف گرم نیست چرا که Tuniq tower واقعا خنک کننده قوی هست و من مطمئن ام که دمای سمت گرم به 50 هم نرسیده . مشکل از پاور هم نمیتونه باشه چرا که من یه پاور گرین 300 وات رو اختصاص دادم به این کار .
اما نکته گمون میکنم در اینجاست که tec ما کلا در بهترین حالت 80 وات برق میکشه . کلی از این 80 وات صرف تولید گرمایی میشه که برای ما مضره . حالا ببینید چند واتش صرف خنک کردن cpu میشه .
وقتی cpu میره روی لود گمون کنم 60 تا 90 وات برق میکشه و ما میخواهم با یه دونه tec 60 واتی به جنگش بریم اینه که کم میاره .
بنا بر این به tec با وات زیر 120 فکر هم نکنید !
اما توصیه میکنم اینو حتما تست کنید تا متوجه اختلاف دمایی شدید بین idel و load بشید !!! از 9 به 65 !!! = 56
اما با tuniq tower از 34 به 50 = 16
من فکر میکنم اگه میخواهید توی فکر tec باشید اصلا به tec هایی با وات کمتر از 120 فکر هم نکنید .
من تهران نیستم اگه یکی از دوستان میتونه tec با وات 120 یا 160 تهیه کنه ببینه بازم در حالت لود این قد دما افزایش داره !!!
good_punisher (25-10-08), Majid OC (25-10-08), N@VID (25-10-08)
سلام :
کاملا درسته ... خيلي ظاهر فريبنده اي داره !
Thermoelectric Cooler (TEC) 226 Watt
برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
من اين رو گير آوردم :
فکر نکنم تو ايران باشه !
http://www.crazypc.com/products/5912.html
قيمت : $31.99
Imax (Amps) 24
Qmax (Watts) 226.1 Umax
15.2 VDC Vmax
(Volts) 14.4 DTmax
Measured power draw at 12V DC: 18A
good_punisher (25-10-08), Majid OC (25-10-08)
سلامheavaz جان خوش اومدی عزیز!!برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنیدبرای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط heavaz60 برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
خوشحالم از اینکه این تاپیک به مرور زمان داره تعداد اعضای تست کننده TEC میره بالا ........برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
بله همون طور که اشاره کردید TEC اصلا قطعه پایداری از لحاظ رنج دمایی ولی برای کنترلش راه هایی وجود داره
که بهترین راهش اینه که طرف گرمش رو به شدت خنک کنیم مثلا با واتر بلوک ، یخ خشک ، Phase Cheng ،...که در تمام مدل ها از 60 وات گرفته تا 360 واتش برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید که در سایت های خارجی مورد بحث و بررسی قرار میگیره ودماهای منفی 100 درجه از این TEC 300 وات میگیرن !!
کلا هرچه وات TEC بره بالا کار کردن باهاش سخت تر میشه اشالله اگر تونستم حتما یک 160 واتش رو می خوام بخرم وتست کنم .
البته الان یه مدتی هست که دارم با 60 و80 واتش آزمایش میکنم ببینم میشه باهاش به پایداری و ثبات رسید یا نه ؟!برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
قربانتبرای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
مجید
آخرین ویرایش توسط Majid OC در تاریخ 25-10-08 انجام شده است
good_punisher (25-10-08), heavaz60 (25-10-08), N@VID (25-10-08)
سلام
یک سوال من 2 تا TEC خریدم اما روی اونها ننوشته که چند وات هستند چطور میتونم چک کنم که چند وات برق لازم دارند؟
عزیزبرای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط ViViD برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
بر روی TEC یک شماره سریال درج شده که اگر دقت کنی اینجوریه :
TEC1-12706= 60 Watt
TEC1-12708= 80 Watt
برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
اگر هم شماره دیگه ای نوشته عکس بگیر بزار یاشماره سریالش رو بنویس تا ببینم مشخصات فنیش جیه؟برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
اگر هم چیزی ننوشته که باید آمپر متر و اهم متر داشته باشی مشخصاتش رو دراری راستی از جایی که خریدی
خب برو پیشش بگو آقا این چند واته ؟مشخصاتش چیه ؟برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
قربانت مجیدبرای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
good_punisher (25-10-08), sadeghros.1 (01-03-11), ViViD (25-10-08)
سلام آقا مجید نه متسفانه روی TEC هایی که خریدم هیچی درج نشده و چون از شهرستان خریدم دسترسی به اونجا ندارم که ازش سوال کنم و فکر هم نکنم بدونه خودش برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
خوب من هم آمپرمتر دارم هم اهم متر چطوری بفهمم که چند واته؟ همینجوری بهش وصل کنم آخه من از الکترونیک چیزی سرم نمیشه (صنایع برنامه ریزی و تحلیل سیستم خوندمبرای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ) البته ابتدایی یک چیزایی میدونم اما اگر توضیح بدی و ناشیانه کاری نکنم بهتره تا به بلای مادربرد دچار نشم
قربونت برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
Majid OC (25-10-08)
|
شما فقط کافیه آمپر متر و برداری و در مسیر حرکت یا همون شدت جریان عبوری قرار بدی اول از همه
TEC رو به پاور برق 12 ولت باید بزنید چون حداکثر ولتاژ این قطعه مد نظره یک سر امپرمتر که روی 10ADC تنظیم شده باشه چون دیگه از 6 آمپر که TEC شما بالاتر نیست .پس شما سیم زرد و مشکی پاور استفاده کنید :
سیم قرمز TEC رو به سیم زرد پاور و سیم مشکی TEC رو به سیم قرمز آمپر متر یا (اهم متر تون هم اگر آمپر رو بسنجه با حرف A نمایش داده شده که نشون میده آمپر سنج هم هست ) وصل می کنید وسیم مشکی آمپرمتر رو به سیم مشکی پاور یک لحظه در حد 15 ثانیه که بزنید جریان رو نشان میده و سریع بکشد
حتما طرف گرمش رو با هیت سینک خنک کنید !!برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
قربانت مجید
آخرین ویرایش توسط Majid OC در تاریخ 25-10-08 انجام شده است
good_punisher (25-10-08), ViViD (25-10-08)
مجید جان اگه برای شما ممکن هست با core temp یا everest یه تست دمایی بگیر بزار .
شما هم هم اینقدر بین idel و load اختلاف دما دارین ؟
مجید جان چه راه سختی پیشنهاد دادی!!
ایشون اگه اهم متر رو بگیره و مقاومت TEC رو حساب کنه مشکل حله از رابطه V x R میتونن توان رو محاسبه کنن
ولتاژ هم که مشخصه 12 هست
AMD>INTEL (26-10-08), good_punisher (26-10-08), ViViD (26-10-08)
بله اینم یک راهشه !!برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنیدبرای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط Dark Devil برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
دیدم گفت آمپر متر هم داره ، گفتم؟!برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
شما درست می فرمایید شایان جان برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
good_punisher (26-10-08), ViViD (26-10-08)
1 کاربر در حال مشاهده این موضوع. (0 عضو و 1 میهمان)
Bookmarks