منم به این تاپیک اومدم و نشستم از اولش تا آخرش رو خواندم !
راستش tec یه قطعه ای هست که در نگاه اول خیلی دل می بره . ادم میشینه میگه خیلی جمع و جوره . سر و صدا نداره . 2 تا سیم برق بهش وصل میکنی اونقدر سرد میکنه که حتا برفک میزنه !
اما وقتی وارد کار میشی میبینی عجب قطعه ناجوریه . امپر زیاد میکشه و تهیه منبع تغذیه بسیار سخته . گرمای بسیار زیادی تولید میکنه که مهارش واقعا سخته . و بد تر از همه برای ما که توی ایران هستیم و برق نسبتا گرون هست و اکثر دوستان هم میخوان در روز 20 ساعت سیستمشون روشن باشه !!
از همه اینا بگذریم .
من خنک کننده cpu خودم tuniq tower هست و یه دونه tec خریدم که گمونم 80 یا 72 وات باشه زیاد مهم نیست اما وانش توی همین رنج 60 تا 80 هست .4*4 هست
وقتی اونرو بین cpu و tuniq tower قرار دادم به یه موضوع عجیب بر خوردم .
core temp من در حالت idel خیلی عالی بود 9 درجه !!! داشتم کف بر میشدم که به چه سادگی چه نتیجه خدایی گرفتم . اما وقتی با orthos سیستم رو بردم زیر load دما به طرز وحشتناکی افزایش پیدا کرد و به 65 درجه رسید !!!
این در حالیه که با خود tuniq tower دما در حالت لود 50 درجه هست و این یعنی اینکه با tec در حالت لود 15 درجه دما بدتره !!!
مشکل بی شک از سرد کردن طرف گرم نیست چرا که Tuniq tower واقعا خنک کننده قوی هست و من مطمئن ام که دمای سمت گرم به 50 هم نرسیده . مشکل از پاور هم نمیتونه باشه چرا که من یه پاور گرین 300 وات رو اختصاص دادم به این کار .
اما نکته گمون میکنم در اینجاست که tec ما کلا در بهترین حالت 80 وات برق میکشه . کلی از این 80 وات صرف تولید گرمایی میشه که برای ما مضره . حالا ببینید چند واتش صرف خنک کردن cpu میشه .
وقتی cpu میره روی لود گمون کنم 60 تا 90 وات برق میکشه و ما میخواهم با یه دونه tec 60 واتی به جنگش بریم اینه که کم میاره .
بنا بر این به tec با وات زیر 120 فکر هم نکنید !
اما توصیه میکنم اینو حتما تست کنید تا متوجه اختلاف دمایی شدید بین idel و load بشید !!! از 9 به 65 !!! = 56
اما با tuniq tower از 34 به 50 = 16
من فکر میکنم اگه میخواهید توی فکر tec باشید اصلا به tec هایی با وات کمتر از 120 فکر هم نکنید .
من تهران نیستم اگه یکی از دوستان میتونه tec با وات 120 یا 160 تهیه کنه ببینه بازم در حالت لود این قد دما افزایش داره !!!
Bookmarks