پاسخ: کمک در ساخت Water Cooling
نقل قول:
سلام دوستان.
من سامانم , دانشجوی مهندسی IT دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی.
خیلی وقت پیشا به فکر ساختن یه سیستم water cooling افتادم ولی امکاناتم خیلی کم بود.
الان دارم با استفاده از دستگاه CNC ودستگاه فرز برای cpu و GPU و chipset ام water block درست میکنم.
دقت این دستگاه ها فوق العاده زیاده و بی شک بلاک هایی که درست می کنم از مدل های گرون قیمت کاخونه ای بهتر کار میکنن.
وقتی بلاک ها رو ساختم حتما عکس ها شو براتون up میکنم.
کار شماها به کجا رسیده؟
خوشحال میشم باهاتون تبادل اطلاعات کنم.:11():
ایمیلم:saman_voice2006@yahoo.com وsaman.voice2009@gmail.com
سلام و خوش اومدی
سامان خان اگر لطف کنی و عکس بزاری خیلی ممنون میشم ، البته حاضرم سر پرفورمنس باهات مسابقه بدم :lol:
ولی از الان بهت بگم که مشکل اصلی واتر کولینگ یه بخشش به بلاک مربوط میشه بخش عمدش به سیستم خنک کنندش بستگی داره
مثلا برای این قطعاتی که گفتی بسته به نوعش بین ۲۰۰ تا ۱۰۰۰ وات حرارت تولیدی وارد مایع میشه
حالا بایستی به یه طریقی این حرارت رو از آب بگیری بعضی از دوستان میان از رادیاتورهای کوچک استفاده میکنند و اونو سری با بلاکهاشون میبندند
در این حالت فشار لازم به رادیات نمیاد و مایع درست خنک نمیشه
البته با رادیادتهای بزرگ و پمپ قوی هم آنچنان نتیجه دلچسبی نگرفتم ( رادیات نیم متری با 16 تا فن 12 سانتی :1. (28):)
یه آب سرد کن جزبی ساختم ( یه چیزی تو مایههای بخاری نفتیای قدیم ) بد نشد ولی باز نتونست همه قطعات رو روی آور کلاک جواب بده
سیستم فریونی هم بد جور صدا داره و یه جورائی نمیصرفه
اینها رو گفتم که بعد از تست مثل بعضیا تو لک نری و بدونی از کجا خوردی :cool:
منتظر دیدن طرحهای خوبت هستم
موفق باشی
سلام nima_hl جان.
من در مورد بلاک ها مطمئنم چون نمونه ی اولیش رو به gigabyte galexy2 وصل کردم و بهتر از بلاک cpuش وblue eye کار کرد.حتما نمونه ی نهاییش بهتر میشه. ولی اصلا در مورد رادیاتورش اطلاعات ندارم.
راستی اگر سرعت چرخش مایع زیاد باشه بهتره یا کم تر ؟
به نظرم اگر سرعتش زیاد نباشه بهتره , چون از نظر ترمو دینامیک اگر سرعتش زیاد باشه دستگاه بعد از یه مدت کوتاه به یه دمای تعادل ثابت میرسه.البته اینارو با اطلاعات پیش دانشگاهی میگم. تازه ترم اول دانشگاهم.
ببینم ینی شما میگی که رادیاتور بخاری پراید یا پیکان جواب نمیده؟
هر جوریم که بخام رادیاتور بسازم فکر نکنم بهتر از این دوتا بشه.خرجش هم حتما خیلی زیاد میشه.
رادیاتور galexy 2 دقیقا اندازه ی رادیاتور بخاریه پرایده و تا اون جایی که من دیدم با همون معماری.
نقل قول:
سلام nima_hl جان.
من در مورد بلاک ها مطمئنم چون نمونه ی اولیش رو به gigabyte galexy2 وصل کردم و بهتر از بلاک cpuش وblue eye کار کرد.حتما نمونه ی نهاییش بهتر میشه. ولی اصلا در مورد رادیاتورش اطلاعات ندارم.
راستی اگر سرعت چرخش مایع زیاد باشه بهتره یا کم تر ؟
به نظرم اگر سرعتش زیاد نباشه بهتره , چون از نظر ترمو دینامیک اگر سرعتش زیاد باشه دستگاه بعد از یه مدت کوتاه به یه دمای تعادل ثابت میرسه.البته اینارو با اطلاعات پیش دانشگاهی میگم. تازه ترم اول دانشگاهم.
ببینم ینی شما میگی که رادیاتور بخاری پراید یا پیکان جواب نمیده؟
هر جوریم که بخام رادیاتور بسازم فکر نکنم بهتر از این دوتا بشه.خرجش هم حتما خیلی زیاد میشه.
رادیاتور galexy 2 دقیقا اندازه ی رادیاتور بخاریه پرایده و تا اون جایی که من دیدم با همون معماری.
سلام
راحتت کنم اگر بلاک رو با خود الماس بتراشی و مایع هم بهترین نانو سیال هم بریزی نهایت اینه که دمای cpu جذب مایع بشه و به سرعت مایع گرم بشه
شما اگر اون بلاکها رو با هم سری کنید سرعت مایع کم میشه فشار رو هم نمیتونید زیاد کنید چون روی ورودی اولین بلاکتون فشاری زیادی میاد که موجب نشتی میشه در نتیجه توی رادیاتورتور که معمولا آخر سیکل قرار میدن همیشه جریان ناچیزی در حال جریان هستش و مایع اونجور که باید خنک نمیشه
شما کیفیت بلاکها رو بالا میبرید این خیلی آلیه ولی باعث میشه دمای مایع به سرعت بالا بره حالا باید یه فکری برا خنک کردنش پیدا کنید
در سیستمهای بازاری چون میخوان داخل یا نهایت پشت کیس همه چیز نصب بشه از رادیاتورهای کوچیک استفاده میکنند
حالا برای مثال میگم این رادیاتور گالاکسی میتونه تا 100 وات گرما رو دفع کنه ، اگر gpu رو هم به سیستم اضافه کنید حالا به اندازه 300 وات گرما به مایع وارد میشه حالا هم گرمای ورودی بیشتر شده و هم اینکه به خاطر بلاک gpu یکم سرعت کم شده
اینجا رادیاتور شما عملا 80 وات گرما رو بیشتر نمیتونه دفع کنه در حالی که گرمای ورودی ما 300 وات بود
اینجا آب در مدت زمان کوتاه از دمای محیط به دمای ۷۰-۸۰ درجه میرسه و عملا بجای خنک کردن شروع به پختن قطعات میکنه
شما در انتخاب رادیاتور باید ببینید که چقدر گرما به مایع وارد میکنید برای مثال برای یه amd sempron 140 و یه کارت 4770 شما با یه رادیات کوچیک و ۱-۲ تا فن 12 سانتی هم میتونید سیستم رو بالانس کنید
ولی وقتی میرید سراغ i7 و nvidia 295 اینجا شما به یه رادیات نیم متری و بالای ۸ تا فن 12 سانتی برای خنک کردن مایع نیاز دارید
تازه در بهترین حالت شما میتونید تفاوت ۱۰-۲۰ درجه با محیط داشته باشید یعنی اگر دمای محیط 30 درجه باشه شما در بهترین حالت به دمای ۴۰ تا ۵۰ درجه میرسید که با صرف وقت و هزینه بهتره برید سراغ خنک کنندههای هیت پایپی
تنها در صورتی لیکوئید کولینگ ارزش داره که شما از یک خنک کننده اکسترمی برای خنک کردن مایع استفاده کنید
یه چیزی مثل فریزر در این حالت هم شما یه سیستم غول پیکر دارید که کلی برق مصرف میکنه و البته کلی هم صدا تولید میکنه
این آخر تستهام بوده تا اینجا :lol:
باز اگر بد توضیح دادم یا سئوالی دارید بفرمائید
نقل قول:
سلام
؟ :
رادیاتور بخاریه پیکان :
برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید !برای عضویت اینجا کلیک کنید ]
رادیاتور بخاریه پراید که دقیقا مثل بالایی هست که فقط نصف اون اندازه داره !
و نوع مسی پیکان !
حالا قیمت ها هم به شرح زیر میباشد :
پیکان آلومینیومی 13000 تومان
پیکان مسی 25000
پراید آلومینیومی 10000
پراید برنجی 5000
پراید مسی 15000
حالا از بین این جند تا کولر موندم که کدوم بهترین خنک کنندگی را دارد ؟
و میرسیم به پمپ :
چه پمپی استفاده کنم که بیشترین فشار پمپاژ را دارا باشه و اندازه ی کوچک و قیمت پایین : نهایتا 15000 الی 20000 ؟
مخزن آب هم یه چیزی پیشنهاد بدهید و لوله هم چه لوله ای به لوله مسیه 212 میخوره که تبدیل هم داشته باشه که به رادیاتور وصلش کنیم ؟
راستی رادیاتور بخاری پراید اندازه ی فن 12x12 هست که پیکان هم 2 تا 12x12 روش قابل نصب هست :1. (38):
با تشکر:11():
میدونم که مال صی صد سال پیش این پست ولی شما میتونین 4 فن 120 استفاده کنین (مثل hyper 212 که پشتش هم میشه فن نصب کرد ) اینجوری باعث میشه که بهتر عمل کنه !!!! :yes:
خوب راستی اگه فقط از ضد یخ استفاده کنم چی میشه ؟؟؟؟
بهتر میشه یا بد تر !!!! ؟؟؟؟:1. (27):
همون طور که میدوین تویه ماشین 20 درصد از ضد یخ استفاده میشه تویه واتر کولینگ چند درصد هست ؟؟؟!!!
نقل قول:
خوب راستی اگه فقط از ضد یخ استفاده کنم چی میشه ؟؟؟؟
بهتر میشه یا بد تر !!!! ؟؟؟؟:1. (27):
همون طور که میدوین تویه ماشین 20 درصد از ضد یخ استفاده میشه تویه واتر کولینگ چند درصد هست ؟؟؟!!!
نسبت ترکیب روی خود ضد یخ توشته که معمولا 50-50 هستش
بیشتر یا کمتر استقاده بشه هم بازدش پائین میاد هم باعث خوردگی میشه
4 :تعداد فایل پیوست
خوب من اون واترکولینگ قبلیمو یکم دستکاری کردم و روی LGA775 نصبش کردم
همیطنور یک رادیاتور پراید هم گذاشتم براش که دمای مایع بیاد پایینتر
همچنین پمپ رو عوض کردم و قویتر گذاشتم
چندتا عکس میزارم :
برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید !برای عضویت اینجا کلیک کنید ]برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید !برای عضویت اینجا کلیک کنید ]برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید !برای عضویت اینجا کلیک کنید ]برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید !برای عضویت اینجا کلیک کنید ]
از آب رادیاتور هم به عنوان خنک کننده استفاده کردم
الان CPU E5200 تا 4.1 اور شده و زیر لود دما حدودا 55-60 هستش !
سلام
به رادیات 2 تا فن 12 ببند راستی رادیاتور پیکان بهتره چون طولش بیشتره
بعد یه سوال الان مسیر گردش آب کدوم طرفه ؟یعنی ابه گرم اول میره به فول بعد رادیاتور یا برعکس
نقل قول:
سلام
به رادیات 2 تا فن 12 ببند راستی رادیاتور پیکان بهتره چون طولش بیشتره
بعد یه سوال الان مسیر گردش آب کدوم طرفه ؟یعنی ابه گرم اول میره به فول بعد رادیاتور یا برعکس
سلام
نه به فن فعلا احتیاجی نیست چون خنکه همینطوری بعد اگر بخوام فن بزارم صداش بیشتر میشه
در مورد مسیر آب هم
قرمزه رفت هست و آبی برگشت به مخزن.
نقل قول:
سلام
نه به فن فعلا احتیاجی نیست چون خنکه همینطوری بعد اگر بخوام فن بزارم صداش بیشتر میشه
55 به نظرت بالا نیست البته اور شده ولی با فن پایین تر میاد یه فن 12 که اونقد صدا نداره میتونی 5 ولت بدی بهش بی صدا میشه :great:
یه سوال دیگه طرح بلاگ میشه بدی البته اگه ممکنه :give_rose: