"حدادعادل": سياست ايران كمك به امنيت ،ثبات و پيشرفت در افغانستان است تهران، خبرگزاري جمهوري اسلامي ‪۸۵/۰۹/۲۱‬
داخلي. سياسي. ديدار. حدادعادل.

" غلامعلي حداد عادل " رييس مجلس شوراي اسلامي روز سه شنبه در ديدار با رييس كميسيون قضايي مجلس افغانستان تاكيد كرد كه‌سياست جمهوري اسلامي ايران كمك به امنيت ، ثبات و پيشرفت در افغانستان است.

به‌گزارش اداره اخبار و رسانه‌هاي گروهي مجلس،حداد عادل به‌علايق تاريخي، فرهنگي و ديني دو كشور اشاره كرد و گفت: جمهوري اسلامي ايران با تمام توان و امكانات‌خود آماده كمك به دولت و ملت‌افغانستان براي رهايي از مشكلات است.

وي از افزايش ارتباطات پارلماني ميان ايران و افغانستان ابراز خرسندي كرد و افزود: هنوز ظرفيت‌هاي فراواني براي گسترش سطح همكاري‌هاي پارلماني في‌مابين دو كشور وجود دارد كه بايد از آنها استفاده كرد.

رييس مجلس شوراي‌اسلامي ابراز اميدواري‌كرد كه با خروج نيروهاي اشغالگر، مردم افغانستان ، خود اداره كشورشان را بر عهده بگيرند.

حداد عادل بر استفاده عادلانه ايران و افغانستان از آب رودخانه هيرمند بر اساس ضوابط و مقررات بين‌المللي تاكيد كرد.

وي در بخش ديگري‌از سخنانش با ابراز نگراني‌از افزايش كشت و توليد مواد مخدر درافغانستان به تلاش مستمرجمهوري اسلامي ايران براي مقابله با ترانزيت مواد مخدر اشاره كرد و اظهار داشت:ايران براي مقابله باترانزيت مواد مخدر جدي است اما غرب بايد سهم خود را از مبارزه با مواد مخدر بپردازد.

رييس‌كميسيون قضايي‌مجلس افغانستان نيز از نتايج مذاكرات خود با مقامات ايران‌در خصوص گسترش همكاري‌هاي پارلماني و قضايي بين دو كشور ابراز خرسندي كردو گفت: دولت و ملت‌افغانستان خواستار گسترش هرچه بيشترمناسبات برادرانه با جمهوري اسلامي ايران در تمام عرصه‌ها هستند.

"عالمي بلخي "، تروريسم و موادمخدر را عامل بسياري‌از مشكلات افغانستان دانست و افزود: دولت افغانستان در مبارزه با توليد و كشت مواد مخدر بسيار جدي است اما كشت مواد مخدر در مناطق خارج از كنترل دولت افغانستان ، صورت مي‌گيرد.