روغن نباتي جامد بدون‌اسيد چرب ترانس بزودي دربازار عرضه مي‌شود
تهران، خبرگزاري جمهوري اسلامي ‪۸۵/۱۱/۳۰‬

داخلي. اجتماعي. سلامت. روغن.

مديركل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي اعلام كرد: براي نخستين بار در كشور، روغن نباتي نيمه‌جامد بدون اسيد چرب ترانس توليد شد و بزودي وارد بازار مي‌شود.

دكتر"سيد مرتضي صفوي" روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار "ايرنا" افزود:
توليد اين روغن نباتي داراي تركيب مناسبي از ساير اسيدهاي چرب ضروري است و خواص تغذيه‌اي مناسبي دارد.

اين مسوول در وزارت بهداشت تصريح كرد:اين روغن‌هاي نباتي به دليل دارا بودن اسيدهاي چرب غيراشباع باعث كاهش كلسترول خون و در نتيجه كاهش خطر ابتلا به امراض قلبي و عروقي مي‌شود.

وي با بيان اينكه بيماريهاي قلبي و عروقي اولين علت مرگ و مير در كشور است، اظهار داشت: يكي از غذاهاي اصلي مردم روغن و چربي‌ها است و همه افراد در هر سن و با عادات غذايي متفاوت روزانه مقاديري از روغن و چربي را مصرف مي‌كنند.

صفوي، عمده‌ترين منبع روغن در رژيم غذايي را روغن نباتي دانست و گفت:
با وجود تاكيد متخصصان تغذيه و اطلاع رساني وسيعي كه درمورد مصرف نكردن بيش ازحد روغن و به حداقل رساندن مصرف چربي‌هاي اشباع وجود دارد، متاسفانه هنوز بيشترين سهم مصرف روغن در جامعه را روغن نباتي تشكيل مي‌دهد.

وي‌افزود: مصرف روغن‌هاي جامد به دليل درجه اشباع بالا و وجوداسيدهاي چرب ترانس، سبب افزايش كلسترول خون، گرفتگي عروق، فشار خون بالا و افزايش خطر ابتلا به امراض قلبي و عروقي مي‌شود.

صفوي ادامه داد:بنابراين در يك رژيم غذايي سالم بايد مصرف اسيدهاي چرب اشباع به حداقل رسانده شود و اسيدهاي چرب ترانس نيز حذف شود.

وي اظهار داشت:خوشبختانه صنايع روغن نباتي كشور در اين زمينه پيشرفت- هاي قابل توجهي داشته‌اند و طي سالهاي اخير ميزان اسيدهاي چرب ترانس در روغن‌هاي جامد نباتي كاهش يافته است.

صفوي به مردم توصيه كرد در رژيم غذايي خود تنوع و تعادل را رعايت كنند و از مصرف بيش از حد غذاهاي چرب، سرخ شده و غذاهاي آماده بپرهيزند.

وي گفت:وزارت بهداشت نيز در جهت سياست‌هاي خود براي اصلاح الگوي مصرف روغن، شركت‌هاي توليدي روغن نباتي كشور را به توليد روغن‌هايي با خواص تغذيه‌اي سالم و بدون اسيد چرب ترانس تشويق مي‌كند.

صفوي افزود:همچنين وزارت بهداشت از ساير صنايع غذايي مصرف‌كننده روغن نظيرتوليدكنندگان كيك وكلوچه،بيسكويت، شكلات، بستني، چيپس و پفك مي‌خواهد كه فرمولاسيون فرآورده‌هاي خود را بازنگري كنند و ازانواعي از روغن كه اسيدهاي چرب اشباع و ترانس كمتري دارند استفاده كنند، تا در جهت ارتقاي كيفيت و خواص تغذيه‌اي محصولات خود و در نهايت سلامت جامعه گام بردارند.