كولر آبي با بدنه پلاستيكي و بدون پمپآب مصرف برق را به شدت كاهش ميدهد تهران، خبرگزاري جمهوري اسلامي ۸۵/۰۹/۲۱
علمي. اختراع. كولر. صرفهجويي.
كولر آبي جديدي با عنوان "كولر آبي با بدنه پلاستيكي و بدون پمپ آب" پس از بررسيهاي فني و علمي در اداره ثبت اختراعات به ثبت رسيده كه به گفته مخترع آن در صورت استفاده از اين كولرها روزانه ۲۰۰مگاوات در مصرف برق كشور صرفهجويي خواهد شد.
"رسول صغيرا" مخترع اين طرح روز سه شنبه در گفتوگو با ايرنا گفت " در فصل گرما كولرها به طور متوسط ۱۸ساعت در روز روشن هستند كه در صورت استفاده از كولرهاي جديد،براي هر كولر روزانه ۱۸۰۰تا ۶۳۰۰وات صرفهجويي در مصرف برق حاصل ميشود.
به گفته وي طبق آخرين استعلام از كارخانههاي توليد كولرآبي، يك دستگاه كولر آبي ۴۵۰۰داراي توان مصرفي حداقل ۴۵۵وات مربوط به موتور و ۹۰تا۱۰۰ وات در ساعت مربوط به پمپ آب است كه در شرايط تئوريك برابر با ۵۴۵وات در ساعت خواهد بود اما در شرايط عملي اين مصرف به ۷۵۵وات در ساعت ميرسد.
وي در خصوص تشريح چگونگي محاسبه صرفهجوييگفت: با استفاده از كولر آبي جديد براي يك مصرفكننده خانگي اولا برق مصرفي پمپ آب ( ۹۰تا ۱۰۰وات) كاملا حذف ميشود و ثانيا در فصل گرما به واسطه گرمشدن بدنه كولرهاي فعلي كه از فلز است، گرمشدن هواي داخل كولر باعث ميشود نيمي از توان مصرفي نيز صرف خنك شدن هواي داخل كولر شود، در نتيجه حداقل ۲۰۰وات در ساعت نيز در اين بخش صرفه جويي خواهد شد.
وي افزود: بر اساس محاسبات فوق حداقل ۱۰۰تا ۳۵۰وات در ساعت صرفهجويي در مصرف توان مصرفي براي هر كولر بدست ميآيد كه باتوجه به اينكه كولرها در فصل گرما به طور متوسط ۱۸ساعت در روز روشن هستند، اين صرفه جويي براي هر كولر در روز به عدد ۱۸۰۰تا ۶۳۰۰وات ميرسد.
صغيرا تصريح كرد هم اكنون حدود يك ميليون دستگاه كولر در كشور مورد استفاده قرار ميگيرد كه در صورت استفاده و يا جايگزيني كولرهاي جديد ميتوان روزانه ۲۰۰مگاوات برق كه برابر ميزان برق توليدي در چند نيروگاه است را صرفهجويي كرد.
وي در تشريح جزييات كولرهاي جديد گفت با توجه به تعبيه حوضچهاي براي آب در دربهاي كولر جديد ابتدا آب تا يك ارتفاع مشخص بالا آمده و سپس بر روي فيلترها سرريز ميشود با اين كار آب تنها بر روي يك قسمت بخصوص از فيلتر ريخته نشده، بلكه به صورت يكنواخت در سراسر فيلتر سرريز ميشود.
به گفته وي جايگزيني ياتاقانهاي غلتشي به جاي لغزشي براي بادبزن ( (fanباعث كاهش در توان مصرفي كولر و در نتيجه افزايش راندمان ميشود.
مخترع كولرهاي پلاستيكي و بدون پمپ آب تصريح ميكند: با اعمال اصلاحات در طرح جديد ميتوان رده انرژي را حداقل (در بدترين شرايط) از Gبه Fو در شرايط عادي از Gبه Fارتقا داد و اين به معناي آن است كه مصرف انرژي در هر كولر قابل كاهش است.






Bookmarks