Computex (30-08-09), Jagvar (30-08-09), Mahdi_Moosavi (30-08-09), Shahryar (30-08-09), vandelin (30-08-09)
در دنیای امروز Overclocking یک واقعیت است.
خیلیها برای کاری که میکنند دلیل منطقی دارند ومیدانند چرا و عده زیادی هم نمیدانند چرا.و عده ای هم صرفا از روی
تفریح و تفنن وشاید برای ارزاء خاطر وکنجکاوی !
ولی برای یک شروع کننده شاید قبل از اینکه بپرسد ; چگونه Overclock کنم این سئوال بیشتر مطرح باشد ; اصلا چرا
Overclock کنم ؟!
از دوستان عزیزی که در کار Overclocking سهیم هستند ( با سابقه یا کم سابقه ) دعوت میشود در پاسخ به این
سئوال مفید و آموزنده شرکت کنند ...... با تشکر.
9
9
Computex (30-08-09), Jagvar (30-08-09), Mahdi_Moosavi (30-08-09), Shahryar (30-08-09), vandelin (30-08-09)
|
|
اورکلاک یعنی اینکه از حداکثر توان سیستم استفاده کنی . این باعث میشه هزینه کمتر بپردازید این اورکلاک به شکل عادی است ولی در زمینه رکوردزنی فقط هدف ثبت رکورد هست حتی ممکن هست قطعه بعد از ثبت اور قابل استفاده نباشد .
D J V A H I D (10-09-09), N@VID (30-08-09)
با بهادر کاملا موافقم من با اور بدون افزایش ولتاژ تا حد ممکن برای کاهای سنگین مثل رندر سازی سه بعدی صرفه جویی میکنم در زمان و پولم انگار که سی پی یو قویتری دارم مثلا طرحی در 18 دقیقه رندر میشه در حلت اور کلاک در 14 دقیقه رندر میشه .
ضمن تشکر از جواب شما باید عرض کنم :برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط AMD>INTEL برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
اولا پاسخ به نظر شما نباید هرگز بعنوان اعتراض تلقی شود.
ثانیا اینکه اگر ما سیستمی را به حداکثر توان برسانیم قابل استفاده نیست چرا که این سیستم stable نیست ضمن اینکه
با صرف هزینه بیشتر ( تهیه یک cooling مناسب+هزینه های دیگر) عملا ما نه تنها در هزینه صرفه جوئی نکرده ایم.بلکه با آسیب تدریجی به سیستم هزینه بیشتری را پرداخته ایم.
ثالثا اگر ما توان سیستم را فرضا به حد قابل اطمینانی بزسانیم ( مثلا سرعت cpu را از 3 به 3.6 برسانیم) باز این سرعت ثانوی کاری را نمیتواند آنگونه سریع تر انجام دهد که سرعت اولیه نتواند.(البته هزینه ضرر تدریجی به سیستم به کنار)
البته اگر کسی پاسخ دهد " با تمام هزینه هایش من اورکلاک میکنم تا لذت ببرم یا رکورد بزنم " . جوابی است قابل قبول
ولی نه منطقی.
عضو VIP شهرسختافزار
ولی اورکلاک کاربردی ( حساب شده و با در نظر گرفتن Safe ترین حالت ممکن ) می تونه با حداقل امکانات هم فراهم بشه .برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط شجاع حسینی برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
در صورتی که احیانا با جمله بالا موافق نیستید می تونم براتون یه مورد با جزعیات کامل تشریح کنم .
.
.
....
......
Jagvar (30-08-09)
ببینید دوست عزیز یک سری مسایل هست که شما باید به اون توجه کنید
1 - اورکلاک اگر زیاد نباشد هیچ آسیبی به سیستم نمیزند البته بشرطی که دما تحت کنترل باشد
2 - اورکلاک هر قطعه باعث افزایش کارایی آن میشود حتی اگر ناچیز باشد
3 - شما تفاوت کارایی را در کارهای سنگین حس میکنید نه در حالت عادی در ویندوز !
4 - اگر شما دما رو کنترل نکنید حتی در فرکانس دیفالت هم میتونه باعث صدمات بشود
5 - توی هر پردازنده ( هم گرافیکی و هم مرکزی ) با توجه به قدرت اصلی و معماری ما افزایش کارایی داریم
6 - قطعات مخصوص اورکلاک طوری طراحی میشند که آسیب نببیند بهتر بگم مواد مرغوب تری در انها استفاده میشود + امکانات ( این موارد باعث میشه چند مادربرد با چیپ یکسان قیمتهایی متفاوت داشته باشند )
7 - اورکلاک باعث افزایش کارایی و همچنین افزایش دما میشود برای این منظور خنک کننده ها طراحی شدند با قیمت های مختلف و کارایی های مختلف
8 - منظور از حداکثر توان مقداری هست که شما بتوایند بصورت 24 ساعت در 7 روز هفته از آن استفاده کنید ( با توجه به امکاناتی که دارید )
9 - عامل هایی که اورکلاک را محدود میکنند بیشتر دما و قدرت قطعه هست بطور مثال شما نباید انتظار داشته باشید با یک مادربرد 60 هزار تومانی بتونید به اندازه ی یک مادربرد 130 هزار تومانی اورکلاک کنید
10 - خود شما حساب کنید پردازنده E5200 همراه با یک مین مثل UD3R و کولر Hyper 212 سرجمع حدودا 240 هزار تومان میپردازید و این پردازنده را تا 4.0 اورکلاک میکنید این پردازنده در فرکانس 4.0 کارایی اش از پردازنده 8600 با قیمت 330 هزار تومان بیشتر است و شما 90 هزار تومان صرفه جویی کردید
11 - قطعات الکترونیکی از قانون خاصی تبعیت نمیکنند امکان دارد سیستم اورکلاک نشده خیلی زودتر از سیستم اورکلاک شده خراب شود خرابی همیشه ممکن هست ولی چیزی که در میزان خرابی تاثیر دارد کیفیت ساخت قطعه هست که در بالا نیز گفتم قطعات بهتر و مرغوب تر قیمت بالاتر نیز دارند
موفق باشید
برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
Computex (30-08-09), Jagvar (30-08-09), Mehdi_Full (30-08-09), roben (07-10-09)
|
|
کاربر شهرسختافزار
بله
اوركلاك درصورتيكه درست صورت بگيره هيچ آسيبي به سيستم نميرسونه
من كه تا حالا نديدم كسي پردازندش بر اثر اوركلاك بسوزه.حتي كسائي كه بصورت غير منطقي اوركلاك ميكنند. دوستان تاحالا كسي رو ديدن كه پردازندش بر اثر اوركلاك سوخته باشه؟
پس به اعتقاد من اوركلاك پردازنده كاملا مطمئن هست.
ولي در مورد رم و كارت گرافيك نميتونم اين رو بصورت قطع بگم چون چند مورد سوختگي مشاهد كردم.
Jagvar (30-08-09)
HWBOT SSA Member
با سلام خدمت دوستان عزیزبرای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط شجاع حسینی برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
تمام سوالاتی که شما دوست عزیز پرسیدین خیلی جالب و بسیار کار آمد و اطلاع دهنده برای دیگر افراد هستش.
سعی می کنم سوالات شما رو به صورت تکی جواب بدم که بیشتر مورد پسند قرار بگیره.
1- در اور کلاک های روزمره و به صورت معمول اصلان اورکلاک رو در حالت حداکثر قرار نمی دیم.(بخواطر همون دلایلی که خودتون گفتین)
)(جواب سوال3 و2- در باره ی هزینه ای که مثلا اضافی هستن اصلا اسن چنین نیست (نمی دونم کار شما) اما یه فردی که کار رندر رو انجام میدهد یا شرکت های نسبتا کوچیک.برای این گونه افراد مطمعنا بهترین و با ارزشترین چیز وقتی هست که برای رندر کردن سپری می کنند.و همیشه این رو مد نظر قرار بدین که اور کلاک بسیار کم باعث میشه گلوکاه های یک سیستم بر طرف بشه، به صورتی که نتنها به اندازهی اور کلاک بلکه در این گونه موارد به صورت تصاعدی کارایی افزایش خواهد داشت.
البته این رو اضافه کنم که کار هایی از قبیل: تبدیل فرمت های تصویری و صوتی، کار با برنامه های صوتی و تصویری (بعضی از محصولات ادبی)، انتقال اصلاعات و .... که مطمعن هستم، تعدادشون کم نیستن رو میشه به اون کرهایی اضافه کرد که در بالا ذکر کردم.
-------------------------------------------------
نکته: به نظر من شاید خود کار اور کلاک و افزایش فرکانس چیزی نباشه که خود به تنهایی با عث این همه کار بشه بلکه کار هایی که قبل از اورکلاک انجام می دهیم تا یک اورکلاک قابل قبول رو داشته باشیم معثر هستش.
-------------------------------------------------
بنده این رو عرض کنم که به شخصه توان گرفتن سیستم جدید رو در یک برهه از زمان رو نداشتم. ایا به نظر شما باید صبر می کردم تا پولم برسه و سیستم بگیرم؟
سیستم من soket 478 بود و اون قدر هم ارزش نداشت که بفروشمش، من بعد از این که وارد علم اورکلاک شدم تونستم جون تازه ای به این سیستمم بدم (بدون هیچ خرج اضافی) به صورتی که مطمعن هستم بازی need for speed undercover هنوز روی بیشتر سیستم های 775 اجرا نمیشه اما من با تعداد فریم 10 در رزلوشن 1024*768 بازی می کردم و تعجب دوستان رو جلب کرده بود.(هنوز هم داره برای دیگر اعضای خوانواده کار میده)
=========================
پینوشت: هر کسی نظر خواص خدش رو داره من هم نظر خودم رو گفتم و تجربه ای که داشتم.
و هیچ کس تا خود اون فرد نخواد نمی تونه نظر کس دیگرو تغیر بده.
=========================
در کل ببخشید که سرتون رو درد آوردم، اینارو نتنها برای شما بلکه برای تمام دوستانی که در این گونه سوالات سردر گم هستن گفتم.
هیچ وقت هم نمی گم اور کلاک بدون خطر هستش.
مردمان به خیال این که آینده بهتر از حال است به امید آینده می نشینند اما نمی دانند که اگر دست روی دست بگذارند آینده بدتر از حال می شود
=================--------------------
سینوهه
آقای موسوی سلام!
فکرمیکنم احتیاجی به طرح جزئیات نباشد.
البته چنانچه ما بتوانیم سیستمی را در یک حالت "Permanently safe " در کوتاه یا بلند مدت اورکلاک کنیم بجای اینکه به یک سیستم Upgrade متوسل شویم ' واز نتیجه کارمان بنحو شایسته ای استفاده کنیم . کاری بزرگ و منظقی انجام داده ایم.
البته طرح سئوال من در این تاپیک با هدف طرح نظرات شما اساتید در این بحث و نتیجه گیری بهینه آن برای علاقمندان
صورت گرفته است.
ضمن تشکر ازLabyrinth و Microsystem باید یادآوری کنم احتراز از تنظیم Clock بالاتر از حد Default توسط سازنده صرفا
با انگیزه اقتصادی صورت نمیگیردبلکه Overclocking در هر شرایطی به دور از آسیب نسبی نمیباشد.
وقتی بتونید دما رو کنترل کنید . فشاری به سیستم نمیاد . اورکلاک در کنار یک تجربه یک جورعلاقمندی خاص هم هست . من بیشتر به اورکلاک نگاهی مثبت دارم تا یک روش که ممکن است عمر سیستم رو کم کند .
Labyrinth (30-08-09)
1 کاربر در حال مشاهده این موضوع. (0 عضو و 1 میهمان)
Bookmarks