رباتیک
يکي از شاخه هاي گسترده علم مکانيک رباتيک مي باشد. از اين جهت بر آن شدم که مقالاتي در مورد علم رباتيک هر چند مختصر و جزئي ارائه شود.

يکي از مهمترين قسمت هاي علم رباتيک توانايي کنترل و در عين حال FeedBack (بازخورد) گيري از سيستم مي باشد؛ اين قسمت از علم رباتيک هر چند بسيار گسترده و مستلزم مطالعه بيشتر مي باشد اما مي توان نحوه کنترل و بازخورد گيري توسط کامپيوتر را مي توان به شکل شماتيک و کاملا مختصر توضيح داد.

ابتدا به شرح مختصري در مورد انواع اطلاعات پرداخته و سپس مقالاتي در اين مورد ارائه مي شود. در ضمن از استاد گرامي دکتر کبکانيان (استاد ديناميک) بسيار قدرداني مي کنم که من را بر آن داشتند که در مورد Computer Interface اطلاعاتي کسب کنم و در اختيار شما قرار دهم.

اطلاعات در اطراف ما به دو صورت آنالوگ و ديجيتال موجود مي باشند. دستوراتي که کامپيوترهاي کنترل با آن سر و کار دارند به صورت باينري (دودويي) است. اما در عين حال دستوراتي را که مثلا ما بايد به يک الميچير بدهيم به صورت تابعي از ولتاژ و ... مي باشد و اصطلاحا بايد به صورت آنالوگ باشد. براي تبديل اطلاعات از حالت ديجيتال به آنالوگ ما از convertor هايي به نام D/A (digital to analog) استفاده مي شود و براي تبديل اطلاعات از حالت آنالوگ به ديجيتال از تبديلهايي به نام A/D استفاده مي شود.

اطلاعات از کامپيوتر و با استفاده از portهاي موازي و... گرفته شده و به تبديل کننده D/A انتقال پيدا مي کند. اما چون به دليل اينکه ولتاژ خروجي از کامپوتر حداکثر 5 ولت است و اين براي کنترل سيستم هاي ما کافي نيست لازم است تا از تقويت کننده هايي (Amp.) نيز استفاده کنيم که به صورت سري با D/A نصب مي شود.

حال توجه شما را به مقالاتي در مورد پرتهاي موازي- تبديل کننده هاي ديجيتال به آنالوگ و بالعکس جلب مي کنم:

http://ltl13.exp.sis.pitt.edu/Websit...Paper/ADDA.htm

و می توانید مطالب بیشتری در این مورد در سایت howstuffworks پیدا کنید