تاپیک فوق العاده خوبیه .اگر فرض رو بر این بگیریم که بیشتر عنصر تشکیل دهنده سی پی یو از سیلیکن باشه و از اونجایی که سیلیکن یک نیمه رسانا هست(نیمه رسانا: زیر مجموعه عناصر رسانا) باشه پس میشه نتیجه گرفت که سی پی یو هم قابلیت رسیدن به ابر رسانایی رو خواهد داشت!
ایا فرض، صورت مسئله و نتیجه ای که گرفتم درسته؟!
اما کلا اگر هدفت ریشه یابی بحث خنک سازی هر چه بیشتر سطح پردازده با استفاده از خنک کننده هایی مثل نیتروژن مایع باشه باید خدمتت عرض کنم تئوری بحث Superconductors با این بحث هیچ ارتباطی نداره .
این رو در نظر بگیرید که دمای بسیار پایینی که شما توسط ترمومترهای مهندسی با نیتروژن مایع مشاهده می کنید ( کمتر از 180- سانتی گراد ) راه زیادی رو باید طی کنه تا به هسته پردازده برسه .
این راه طولانی شامل انتقال دما از سطح داخلی کانتینر مسی تا سطح بیرونی ( سطحی که با IHS پردازنده در ارتباط هست ) ، سطح بیرونی تا سطح IHS پردازنده ( به واسطه خمیر سیلیکن ) و از همه مهم تر، سطح IHS پردازده با سطح هسته پردازده هست که اون هم به واسطه Thermal Interface Material (TIM)l صورت می گیره .
به زبان خیلی ساده اون دمای فوق العاده کم هیچ گاه به جایی که باید برسه ( هسته پردازنده ) نمیرسه ! یا به زبان عامیانه تر اگر هم برسه خیلی از قوانین تئوری بحث فوق العاده سنگین رفتار ذاتی نمیه هادی ها در علم الکترونیک رو به هم می ریزه . در واقع تو اون دما هر چیزی که من و شما تو این کتاب های درسی و غیر و درسی در این مورد خوندیم رو زیر سوال می بره ! ( اصلا یه دنیای دیگه ای داره برای خودش :دی )
یا به بیانی دیگر به طور تخمینی خیلی بیشتر از اون دمایی که شما تصور می کنی فعالیت یک پردازنده رو مختل می کنه( Cold Bug ) . برای اثبات این قضیه می تونید برای مثال Datasheet رسمی کمپانی اینتل برای مدرن ترین پردازنده های حال حاضرش ( Nehalem Micro-Architecture ) رو ملاحضه کنید :
برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
همانطور که ملاحضه می کنی کمپانی اینتل در جدول " Processor Absolute Minimum and Maximum Ratings " به روشنی اشاره کرده خانواده پردازنده های فوق توانایی عملکرد پایدار رو از دمای 40- درجه سانتی گراد کمتر ندارند .
بازم اگر سوال یه شبهه ای برات مونده مطرح کن .... من شخصا از اینجور بحث ها خیلی استقبال می کنم . برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید

Bookmarks