آلپاکا



آلپاکا گونه اهلي شده گونه شترهاي جنوب آمريکا است که از گونه وحشي آلپاکاها گرفته شده است. ظاهر اين حيوان مانند گوسفند است البته با رنگهايي متنوع و گردني بلندتر، در حاليکه گوسفندها تنها در رنگ سفيد پرورش داده مي شوند.
آلپاکاها به صورت گله اي نگهداري مي شوند و در طول سال در ارتفاعات کوههاي آند، پروي جنوبي، بوليوياي شمالي و شيلي شمالي که 3500 الي 5000 متر بالاتر از سطح دريا هستند مي چرند.
آلپاکا بسيار کوچکتر از لاما است و برخلاف آنها براي باربري مناسب نيستند. اما الياف فيبري در آنها با ارزش است که البته اين الياف پشمي نيستند. بافتهايي را که ميتوان با استفاده از الياف اين حيوان بافت عبارتند از: پتو، ژاکت، کلاه، دستکش، روسري، انواع متنوعي از منسوجات و باراني در امريکاي جنوبي و ژاکت، جوراب و کت در ديگر قسمتهاي جهان. اين فيبرهاي در بيش از 52 رنگ در پرو، 12 رنگ در استراليا و 22 رنگ در آمريکا وجود دارند.


ميمون شبگرد هندي Tarsier


ميمون شبگرد هندي گونه مخصوصي از اين خانواده است. تکامل ژنتيکي اين ميمون سالها مورد بحث قرار داشت تا آنکه آن را نزديک به گروه simiansطبقه بندي نمودند.
ميمون شبگرد هنديچشماني درشت و پاهايي کشيده دارد. پاهايشان در امتداد استخوان قوزک پايشان است که البته نامشان نيز بر همين اساس برگزيده شده است. اصولا حشره خوار هستند و حشرانت را با پريدن بر روي آنها شکار مي کنند اما از پرندگان و مارها نيز تغذيه مي کنند. اين ميمونها در حين پريدن از درختي به درختي ديگر قادرند تا پرندگان را حتي در حال پرواز نيز شکار کنند. بارداري در اين حيوانات 6 ماه به طول مي انجامد و پس ازان تنها يک نوزاد به دنيا ميآورند. ميمون شبگرد هندي ذاتاً شبگرد است اما مانند ديگر حيوانات شبگرد ممکن است برخي از اين ميمونها در روز نيز فعاليتهايي زايد با کم داشته باشند. با اين وجود بر خلاف ديگر حيوانات شبگرد فاقد روشنايي چشم در شب هستند. بعلاوه داراي ويژگيهاي استثنايي حيوانات شبگرد نيز هستند.


سوسمار گردن چين دار



نام سوسمار گردن چين دار يا سوسمار يا اژدهاي چين دار به دليل وجود لايه اي از پوست ناهموار که معمولاً به سمت سر و گردن اين سوسمار تا شده انتخاب شده است. گردن اين حيوان توسط ستون فقرات بلند و غضروفي حمايت مي شود. اين سوسمار در هنگام ترس دهانش را کاملاً باز ميکند به نحويکه دهان صورتي و زردش کاملاً نامايان مي شود، سپس پوست اطراف گردنش با باز مي کند به صورتيکه رنگ نارنجي کمرنگ آن مشخص شود. البته اين امر به تنظيم دماي بدن وي نيز کمک مي کند.
طول حيوان بالغ به 1 متر مي رسد. روي زمين با 4 دست و پا راه مي روند. درهنگام خطر بر روي 4 پا مي دوند و نهايتاً بر روي پاهاي عقبي سرعت مي گيرند. جنس نر اين حيوان در دوران بلوغ و جواني به طور قابل ملاحظه اي از جنس ماده آن بزرگتر است. پوست دور گردن و صداي هيس هيس اين سوسمار به منظور ترساندن حيوانات شکارچي نيز کاربرد دارد. در هنگام حمله حيوانات شکارچي، سوسمار گردن چين دار با دو پاي خود از نزديکترين درخت بالا رفته و در بالاترين نقطه خود را مستتر مي سازد.