1- چگونه می توان یك تخم مرغ تازه و كهنه را از یكدیگر تشخیص داد ؟
اگر یك تخم مرغ تازه را در ظرف آبی وارد كنیم در میان آب غرق میگردد در حالیكه یك تخم مرغ كهنه بر سطح آب شناور میماند.
2- دلیل شناور ماندن تخم مرغ كهنه بر سطح آب چیست ؟
دلیل این شناوری رشد كیسه هوایی تخم مرغ در اثر گذشت زمان و تبخیر آب تخم مرغ از آن است.
3- چرا گاهی اوقات تخم مرغ به سختی پوست كنده میشود ؟
این خود دلیلی بر تازگی تخم مرغ است ، اگر این تخم مرغها را به مدت یك هفته تا 10 روز در انبار نگهداری نمایند بعد از پختن معمولا" راحت تر پوست كنده میشوند.
4- چرا بعضی از تخم مرغها دارای یك حلقه سبزرنگ به دور زرده خود میباشند ؟
علت تشكیل این حلقه تركیب آهن و گوگرد موجود در تخم مرغ میباشد.
5- آیا تخم مرغهای دارای این حلقه های سبزرنگ را میتوان مصرف نمود ؟
بلی ، زیرا این حلقه ها دلیلی بر امر خرابی تخم مرغ نیست و اثری بر ارزش غذایی آن ندارد.
6- كدام كشور بیشترین مصرف سرانه تخم مرغ را دارد ؟
ژاپن
7- رشته های نخی شكل سفید رنگ موجود در سفیده تخم مرغ چه نامیده میشود ؟
شالاز
8- ساختار شالاز از چه ماده ای تشكیل شده است ؟
پروتئین
9- وظیفه رشته شالاز در تخم مرغ چیست ؟
نگهداری زرده در مركز سفیده تخم مرغ است.
10-چرا گاهی سفیده تخم مرغ كدررنگ است ؟
كدر بودن سفیده تخم مرغ به دلیل وجود دی اكسید كربن موجود در تخم مرغ است.
11-آیا این امر ( كدری سفیده تخم مرغ ) دلیل بر تازگی آن است ؟
بلی ، دلیل این امر دی اكسید كربن موجود در تخم مرغ بوده كه فرصت خروج از پوسته را نیافته است.
12- كریستال زرد یا سبزرنگ موجود در سفیده تخم مرغ بیانگر چیست ؟
حضور بلورهای زرد یا سبزرنگ در سفیده خام به دلیل وجود ریبوفلاوین تخم مرغ است.
13- آیا خوردن تخم مرغ خام صحیح است ؟
خطر مسمومیت غذایی تخم مرغهای خام و ناپخته بالاست و بهتر است كه غذاهای حاوی تخم مرغ خام مصرف نشوند.
14- چرا باید تخم مرغها را در بسته های مخصوص خودشان نگهداری نمود ؟
سطح پوسته تخم مرغ حاوی روزنه های بسیار است و اگر تخم مرغ را در بسته های مخصوص خودشان نگهداری ننماییم ، از این طریق تخم مرغ بو و طعم غذاهای درون یخچال را جذب مینماید.
15- بهترین راه ذخیره تخم مرغها چیست ؟
بهترین راه ذخیره تخم مرغها این است كه در بسته های مخصوص خود و در یخچال نگهداری شوند.
16- برای چه مدت میتوان تخم مرغها را نگهداری نمود ؟
تخم مرغهای تازه را میتوان در بسته بندی های مخصوص خودشان و در دمای یخچالی 4 تا 5 هفته پس از تولید نگهداری كرد.
17- جهت كاهش كیفیت تخم مرغها چه باید كرد ؟
به محض خرید ، تخم مرغها را از یخچال فروشگاهها آنها را به یخچال منازل منتقل كرد.
18- چرا باید تخم مرغها را در یخچال نگهداری كرد ؟
تخم مرغها نیز مانند سایر مواد غذایی فسادپذیر بوده و دارای تاریخ مصرف است. اگر تخم مرغ را در فضای باز نگهداری نماییم این امر فساد تخم مرغ را تسریع میبخشد.
19- رنگ پوسته تخم مرغ به چه عواملی بستگی دارد ؟
این امر به نژاد مرغهای تخمگذار مربوط است.
20- آیا رنگ پوسته تخم مرغ اثری در ارزش غذایی آن دارد ؟
خیر ، رنگ پوسته وابسته به نژاد بوده و هیچ اثری بر ارزش غذایی آن ، كیفیت ، طعم و نوع پخت آن ندارد.
21- آیا بین لاله گوش مرغهای تخمگذار و رنگ تخم مرغهای آنها ارتباطی وجود دارد ؟
بلی ، مرغهای با لاله گوش سفید تخم مرغ سفید و مرغهای با لاله گوش قرمز تخم مرغهای قهوه ای تولید مینمایند.
22- علل ایجاد لكه های خونی در تخم مرغ چیست ؟
گاهی اوقات لكه های خونی كوچك در زرده تخم مرغ دیده می شود ، این لكه ها دلیل بر نطفه دار بودن تخم مرغ نیست ، بلكه به علت پارگی عروق خونی بر روی زرده در طی شكل گیری تخم مرغ بوجود می آیند.
23- آیا از تخم مرغ های دارای لكه خونی میتوان استفاده نمود ؟
بلی ، میتوان با نوك چاقو آن لكه ها را برداشت و از تخم مرغها استفاده نمود.
24- درجه بندی یك تخم مرغ بر چه اساسی تعیین میگردد ؟
تخم مرغها را بر مبنای كیفیت پوسته ، كیفیت داخلی و اندازه كیسه هوایی آنها درجه بندی میكنند.
25- نگهداری تخم مرغ به مدت 1 روز در دمای اتاق معادل چند روز نگهداری آن در یخچال است ؟
معادل با نگهداری آن به مدت یك هفته در یخچال است.
26- بهترین محل نگهداری تخم مرغها در یخچال كجاست ؟
تخم مرغ را باید در طبقات یخچال و در بسته های مخصوص خودشان نگهداری نمود.
27- چرا درب یخچال محل مناسبی جهت نگهداری تخم مرغ نیست ؟
چون دارای نوسانات دمایی زیادی است.
28- مصرف سرانه تخم مرغ در ایران چقدر است ؟
84/5 كیلوگرم در سال
29- 5 گروه عمده غذایی كدامند ؟
1- گروه نانها
2- گروه سبزیها
3- گروه میوه ها
4- گروه گوشت ، ماكیان ، تخم مرغ ، ماهی و حبوبات
5- گروه شیر و لبنیات ( ماست و پنیر )
30- آیا میتوان تخم مرغ را به عنوان یك رژیم غذایی سالم مصرف نمود ؟
تخم مرغ در گروه گوشت و ماكیان قرار دارد و میتوان آنرا به طور متناوب به جای گوشت قرمز ، ماهی و مرغ استفاده نمود.








Bookmarks