این بحث کمی سنگین تر از بحث های پیشین است تنها درک مفهوم بسیار ساده ای از آن کافی است بهمین منظور آن را بسیار ساده کردم
تعریف مدولاسیون :
سوار کردن سیگنال داده بر روی یک سیگنال مرجع را مدولاسیون گویند که فرکانس سیگنال مرجع (یا حامل بیشتر) است.
کاربرد:
در تمام بسترهای مخابراتی که من دیده ام و در حال استفاده است از این روش استفاده می شود مثال در بلوتوث سیگنال حامل 2.4GHz است و یا در فیبر نوری سیگنال حامل در حدود 100THz است
در رادیویی در حدود مگاهرتز است.
چرا از مدولاسیون استفاده می کنیم ؟
فرض کنید در موبایل سیگنال صدا را بخواهیم بدون مدولاسیون انتقال دهیم.
همانطور که می دانید سیگنال صدا انسان بین 40 هرتز با 4 کیلوهرتز است برای نهایت کیفیت تا 20KHz (ماکزیمم محدوده شنوایی انسان) در نظر بگیریم.
در این صورت طول موج را از رابطه مقابل بدست می آید. 300/0.02=1500m
طول آنتن در مخابرات را یک چهارم طول موج فرض می کنیم در اینصورت طول آنتن در موبایل طراحی شده باید 375 متر باشد (فکر کنم اگر اینجوری به ایده موبایل نگاه کنیم بهتره کلا منصرف شویم)
ولی در موبایل های نسل دوم که ما استفاده می کنیم سیگنال صدا روی فرکانس MHz 1850-1910 مدوله می شود پس طول آنتن در حدود 4 سانت خواهد شد.
انواع مدولاسیون :
مدولاسیون به دو روش صورت می گیرد
آنالوگ :
این مدولاسیون سیگنال بصورت آنالوگ روی موج حامل تاثیر می گذارد که در شکل های زیر دیده می شود.
از بحث بیشتر اجتناب می کنم چرا که وارد مخابرات آنالوگ می شود.
این مدولاسیون بیشتر در رایو دیده میشود.
برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
سیگنال داده
سيگنال مدوله شده (AM مدولاسیون بر اساس دامنه)
نمايش مدولاسيون هاي FM و AM (مدولاسیون دامنه و فرکانس)
دیجیتال
صفر و یک ها تعیین کننده وضعیت سیگنال خروجی هستند که در شکل زیر به صورت بسیار ساده نشان داده شده است.
تمام تکنیک های مدولاسیون امروزی از روی این روش استفاده می کند
بعدا در صورت لزوم تکنیک های مدولاسیون را شرح خواهم داد.

Bookmarks