من عقیده زیادی به بحث در زمینه تاریخچه TCP/IP و شروع از آرپانت ندارم و بیشتر تمایل دارم که به معرفی پروتکل های موجود بپردازم
مدل رفرنس TCP/IP شامل 4 لایه است و نسبت به مدل OSI 7 لایه (که بعدا به آن اشاره خواهم کرد) بسیار ساده تر و انعطاف پذیرتر می باشد.
برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
در ابتدا مفهوم ساده ای لایه ها را عنوان می کنم.
در TCP/IP وظیفه اتصال به شبکه ، انتقال اطلاعات ، سیستم های کنترلی و ... توسط 4 قسمت مجزا صورت می گیرد که هیچکدام از عملکرد دیگری اطلاع ندارد و تنها از یکی سرویس می گیرد و به دیگری سرویس می دهد.
اگر بخواهم یک مثال ساده بزنم چرخه خرید نان را می توان عنوان نمود.که کشاوز ، آسیابان ، نانوا و خریدار مشابه لایه های می باشد.
برای مثال برای آسیابان مهم نیست کشاورز چی کار می کنه و گندم را چطور تهیه می کند بلکه تنها گندم را می گیرد یکی سری تغییرات روش انجام می دهد (آرد می کند) و سپس به لایه بالایی سرویس می دهد (آرد را به نانوا می دهد)
در این مثال سه نکته مهم را عنوان کردم:
1- لایه ها از پایینی سرویس می گیرد و با یک سری تغییرات در سرویس دریافتی به بالایی می دهند
2- لایه های مستقل از هم هستند در اگر بتوان در هر لایه بدون اینکه خروجی آن تغییر کند یک عنصری دیگری جایگزین کرد لطمه ای به کل سیستم نمی زند (برای همین راحت می توان قسمت های مشکل دار و قدیمی را حذف کرد) در مثال می توان بجای آسیاب بادی از آبی و یا برقی استفاده کرد
3- در هر مرحله خروجی ها تغییر می کند و تنها یک سری از پردازش ها اجرا می شود (کلا در مدل TCP/IP از دوباره کاری به شدت پرهیز شده است)
تا اینجا 60 درصد قسمت سخت این مدل را فرا گرفته اید

Bookmarks