سلام سجاد جان،
یکی از مواردی که نیازش در کشور حس میشه، نرم افزار های ERP و MRP هستش. در این حوزه نرم افزار های مثل SAP بسیار قدرتمند هستن ولی غالبا با فرهنگ مالی و تجاری ما مطابقت ندارن. شرکت های زیادی هم در ایران به این سمت حرکت کردن چون بازار هدف بزرگی داره (هر کارخانه ی کوچک تا بزرگ) و هم اینکه قابلیت انحصاری کردنش بالا هست (میشه این نرم افزار رو با قیمت بسیار بالا فروخت). تا پارسال هم شرکت های زیادی خودشون رو اولین سازنده ی ERP در ایران معرفی می کردن ولی اینکه این ادعا ها تا چه صحت داره؛ الله اعلم. در کل این حوزه بازار داغی داره!میگم که برای شغل آخر کلافه شدم . نمیدونم دقیق باید چی کار کنم . با خودم گاها فکر میکنم یه پروژه ای بنویسم (حداقل از بیکاری درمیام و هم تمرین میشه و ...) و بعد بفروشم ولی نمیدونم اولا چی بنویسم و بازار بیشتر طالب چه پروژه ی هست و دوما بعد از اتمام ، کجا و چجوری بفروشم؟ فعلا روی پروژه های ویندوزی تمرکز میکنم چون تازه میخوام یه کم آموزش وب را دنبال کنم .
متاسفانه خیلی از حوزه های نرم افزاری در ایران مهجور موندن. مثلا حوزه ی اینترنت اشیا هنوز در ایران به اون شکل جا نیافتاده ولی به نظرم به زودی طرفداران زیادی پیدا می کنه. البته این بخش هم احتمالا مورد توجه دلالان و واسطه گران هستش تا با یافتن فرصتی مناسب به جای ورود فناوری به کشور، فقط محصول سر بسته رو ایران توزیع کنن. اما اگر روی برنامه نویسی وب تمرکز کنی، با یک برنامه ریزی مناسب میشه در این زمینه های نو حرفی برای گفتن در بازار داشت. به هر حال کیفیت نرم افزار تا حد زیادی به برنامه نویسیش وابسته است و همین قضیه باعث میشه راحت بشه با محصولات وارداتی (و عموما نامناسب) رقابت کرد.
بدون حاشیه از دیدگاه بنده، زمینه های چند رسانه ای مثل اتوران جای سرمایه گذاری زیادی در دراز مدت نداره (البته صرفا به این نظر اکتفا نکن!). می تونی بیش تر در حوزه هایی تمرکز کنی که جدید هستن و پتانسیل خوبی در کشور واسه رشد دارن (این مستلزم اینه که در مورد مدل های تجاری مطالعه کرد.). یا اینکه به دنبال ایده پردازی باشی (مسلما کسی ایده ی خودش را به ما نمیده!) و نیاز رو خودت در بازار ایجاد کنی. ولی در این مورد باید زود تر از بقیه شروع کنی و زود تر از اون ها تموم کنی (همیشه دست بالای دست زیاده)!خودم دوست دارم یه اتوران نیمه پیشرفته با سی شارپ بنویسم چون خودم خیلی به این برنامه نیاز دارم چون حجم نرم افزارهام بالاست ، یه برنامه ای برای مدیریت اتوماتیک برنامه ها و نصب شون میخوام (چون شبیه اتورانی که مد نظرم هست که اتوماتیک برنامه ها را مدیریت کنه ، من ندیدم که بخرم) ولی نمیدونم فروش خواهد داشت یا نه .
شاد باشی
آرمین برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید

Bookmarks