سلام - دوستان اگر به این موضوع گرانفروشی دید گسترده تری داشته باشیم، می بینیم نه فقط در حوزه ی کیس و کامپیوتر و ... ، بلکه در تمامی محصولات مصرفی کشور نفوذ کرده و امروزه جلوگیری ازش کار دشواری شده...
تنها راه پیشگیریش هم ابتدا توکل بر خدا و سپس فرهنگسازی درست و صحیح هست. یک مشکل ریشه ای دست 4 نفر نیست که امر به معروف و نهی از منکر کنیم و مشکل حل شه! بلکه دست یک ملت یا جامعه هست.
اینکه فقط و فقط بیایم به قیمت یک فروشنده و یک محصول خاص گیر بدیم کاری از پیش نمی بره... قطعاً اون فروشنده هم دقدقه و مشکلات خاص خودش رو داره و بدون شک هم هزینه های بسیار زیادی داره که ماها ازش مطلع نیستیم و قطعاً شما اگر جای اون فروشنده بودین با وجود مشکلاتی که سر راه شما بود، شاید دست به یک سری کارهای دیگه می زدید!
یک فروشنده وقتی سرمایه ی عظیمی رو در یک تجارت میذاره و مثل این کیس کالا رو به انحصار در میاره، پیش بینیش از ماحصل سود فروش، یک عددی هست که اون عدد، بیانگر هدف و نتیجه ی سرمایه گذاری هست. قاعدتاً هر انسانی هر چی سود بیشتری عایدش بشه، خوشحال تر خواهد بود و کسی از پول بدش نمیاد...
اشتباه نگیرید! بنده قصد دفاع از گرانفروشی یا دفاع از همکار خودم رو نمی کنم و قطعاً هم سخیف نمی کنم سطح کسب و کار و امثال اینگونه تجارت ها رو که خودم هم باهاش درگیرم.
من دارم میگم این مشکل ریشه ای، گسترده تر و عمیق تر از این حرفاست که بخوایم به قیمت یک فروشنده ی خاص و یک محصول خاص گیر بدیم...
متاسفانه جامعه ی ما به سمتی پیش رفته که وقتی کالایی اولین بار وارد کشور میشه، قیمتش از حد متعارف کمی متجاوز کرده هست. این موضوع تا جایی در کشور ما پیشرفته که به امری طبیعی و عادی بدل شده.
البته ناگفته نماند حتی در خارج از کشور ما هم وقتی یک کمپانی محصولی رو عرضه می کنه به بازار، قطعاً کمی سود بیشتری برای خودش در نظر می گیره در ابتدای عرضه اون کالا به بازار و بعد به مرور و با معرفی نسل جدید از اون کالا، قیمت نسل قبلی رو آرام آرام کاهش میده... اما خب در کشور ما شاید این موضوع، پر رنگ تر و بیشتر به ضرر خریداران بوده...
خلاصه اینکه بنده هم با شما تا حدی موافق هستم که نباید بیش از حد متعارف قیمت بالا فروخت و از شرایط موجود، سو استفاده کرد. کمی هم بایست خودمون رو جای فروشنده بذاریم تا بعد بتونیم در کل قضاوت صحیح و منصفانه ای داشته باشیم...
Bookmarks