بله دلیل تعبیه نکردنش پایین اومدن قیمت تمام شده هست (همونطور که از رم های با پهنای باند کمتر و ارزون تر توشون استفاده میشه)
اما مشکل اینجاست که حتی برخی لپ تاپ های گرون قیمت 3000 دلاری هم این کنترلر رو توشون تعبیه نکردن، مثل بعضی مدل های alleinware

رم و اس اس دی و همین کنترلر چیزهایی هستن که شرکت ها میتونن روشون سود بیشتر کسب کنن و اکثر خریدار ها هم هیچوقت متوجه نشن چون فقط به اعداد اصلی دقت میکنن مثل چن گیگابایت بودن و توی سایت هاشون هم هیچ مشخصه دیگه ای از این قطعات نمیزنه
قفط حجم و نوع فرم فاکتور رو مینویسن.
مثلا 512GB M.2 SSD

یا برای رم که توی تاپیک دیگه گفتم از نمونه های 1rx16 استفاده میکنن که هر چند روی سیستم های مبنی برا اینتل تفاوت چشمگیر ایجاد نکرد حتی تعویضش با رم های بهتر
اما توی لپ تاپ های بر پایه ای ام دی تفاوت فاحش بود.
در جدی که ایسوس لپ تاپ پرچمدار جدیدش که قیمتش هم بالاست مدل تورنومنت ادیشن رو با پردازنده 5900hx برای تست به کانال های بسیار معروف و معتبر برای تست داده بود تا برتریش رو نشون بده
و تو تست های انجام شده با معادل اینتلیش یعنی i9 امتیاز کمتری گرفت. (خیلی وقتا شرکت ها نمونه های فرستاده شده توسط خودشون برای کانال های ریویو و تست رو کمی متفاوت و با قطعات سریعتر و بهتر توی بخش رم و اس اس دی مخصوصا میفرستن تازه)

اما وقتی مشاهده شد که از رم های 1rx16 توی مدل ای ام دی استفاده شده و با رم های 1rx8 با تاخیر کمتر برندی مثل جی اسکیل روی لپ تاپ با پردازنده ای ام دی استفاده شد.
کارایی به اندازه قابل توجهی افزایش پیدا کرد و موفق شد امتیاز بیشتری از معادل اینتلیش به درست بیاره.

جالبه که وقتی همون رم های مدل پایین تر رو که که روی لپ تاپ ایسوس بود روی نمونه اینتلی انداختن تفاوت خیلی کمتز و ناچیز بود (نسبت به ای ام دی)

گرافیک های دسکتاپی بله این مشکل دیگه توشون وجود نداره. همچنین قابلیت گرفتن تصویر همزمان از گرافیک داخلی پردازنده و گرافیک جدا هم وجود داره. که برای مثال از یک کارت یک رده بالاتر از 1050 ti یعنی 1060 و سری های جدید تر که قابلیت 4 تصویر همزمان رو دارن + یک گرافیک اینتل میشه تا 7 تصویر همزمان غیر یکسان گرفت (البته لازمه اش اینه که خود کارت 4 تا خروجی و مادربرد 3 تا رو داشته باشه و گرنه خب مشخصا تعداد کمتر میشه اما قابلیت سخت افزاریش هست)

اون کاهش کارایی هم توی کارتهای رده بالا محسوس تر هست اگر کنترلر جدا نباشه. و کارتی مثل 3080 درصد قابل توجهی کارایی بهتری میده وقتی به مانیتور جدا وصل میشه.

در مورد VIRTUAL MEMORY هم جفتمون یک چیز مد نظرمونه منتها چون این جا برای دوست دیگه مون داریم توضیح میدیم من ساده گفتم چون توی منوی ویندوز این گزینه به عنوان VIRTUAL MEMORY توی تنظیمات هست.
توی بحث تخصصی نکته شما درست هست، اما این جا چون مبحث ساده است، به رم نصب شده رم فیزیکی و به پیج فایل مجازی اطلاق میکنیم که دوستان دیگه سر در گم نشن.

در مورد هم بنده لفظ "توی مثل مناقشه نکنید" رو مطرح کردم (یعنی این جمله کامل نه که به کلمات جدا دقت کنید مثل کلمه ی مناقشه)
یعنی اصل مطلب مهمه که باید گرفت نه جزییات جایی که اهمیت ندارن.

بنده متوجه منظور شما شدم، خواستم بگم من هم قصد اسائه ادب نداشتم.
سلام ببینید رفتم کلی ور رفتم تملم کارایی که گفتا بودید انجام دادم فهمیدم مشکل از کجاست امیدوارم راه حلی بتونم براش پیدا کنیم.
مشکل اصلی به اینجا بر میگرده که وقتی vsynce رو روشن میکنم این لگ و مشکل ایجاد میشه ولی وقتی خاموشه اصلا همچین اتفاقی نمیوفته مثلا تو بازی gta v وقتی vsynce خاموشه روی 1080 low به من 100 اف پی اس میده و در مکان های مختلف بین 80 تا 120 جا به جا میشه و هیچ لگ تا گیر کردن یا همان فریز یک ثانیه اتفاق نمی افته ولی وقتی روشنه هر چند وقت یکبار این اتفاق میوفته.

و من مانیتورم 60 hz است.