در رایانه های ابتدایی ، یک پردازنده به نام CPU مسئولیت انجام کلیه محاسبات و پردازشهای اجرایی را انجام می داد . پس از مدتی کارشناسان یک پردازنده دیگر به نام GPU را طراحی نمودند تا وظیفه انجام پردازشهای گرافیکی را به آن بسپارند و CPU برای انجام سایر دستورات آزاد شود . بدین ترتیب ، کارتهای گرافیکی (که GPU یا پردازنده گرافیکی بر روی آن نصب است ) ، با دارا بودن مقداری حافظه ، عملیات گرافیکی یک سیستم رایانه ای را انجام می دهند . اینکه قدرت گرافیکی سیستم شما در چه حدی است ، به کارت گرافیکی این سیستم مرتبط است . حال این سوال پیش می آید که راندمان کلی یک سیستم به چه عاملی بیشتر مرتبط است و اینکه برای تهیه یک سیستم قوی ، برای کدام قطعه باید پول را خرج نمود ؟
از آنجایی که سرعت پردازنده های کنونی به اندازه کافی بالاست ، و افزایش فرکانس (چیزی که معمولا در نسخه های جدید تر پردازنده های اینتل مشاهده می شود) ، کمک چشمگیری به افزایش راندمان کلی سیستم نمی کند ، انجام هزینه برای خرید پردازنده های بالاتر خیلی منطقی به نظر نمی رسد . از طرفی دیگر ، اگر شما یک کاربر گرافیکی ، بازی ، انیمیشن و نرم افزارهای سه بعدی می باشید ، برای شما کارت گرافیکی بسیار مهم تر از پردازنده می باشد .
نظر شما چیه؟برای کدام قطعه باید پول خرج کرد؟
نویسنده:shahram maleki
برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
|
دلیل شما کاملا منطقی بود...
من هم از همین رویه استفاده کردم...GPU High End ولی CPU Main Stream...برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
Trance (24-12-08)
کاش به شکل نظر سنجي مي شد ...
Trance (24-12-08)
سلام :
فرمايشات شما صحيح !
ولي فرمايشات شما براي کاربران با سطح کاربري معمولي که کارشون فقط گيم يا فيلم ديدن هست ، صدق مي کند
البته گرافيست ها يا گيمر ها نسبت به کارشون خوب معلومه دنبال گرافيک بالاترند ...
ولي چه مي شه کرد که ما خوره CPU هستيم و اورکلاک !
يعني اورکلاک پردازنده و رم رو به اورکلاک گرافيک ترجيح مي ديم !
البته من نظر شخصيم بود ، نياييد بد و بي راه بار ما کنيد ...
کاش به شکل نظر سنجي مي شد ...
با تشکر .
به نظر من CPU مهم تر از GPU هست
تکنولوژی ها و سرمایه گذاری ها این موضوع را تصدیق می کند نه فقط در PC
بستگی به نیازها و استفاده کاربر داره، برای یک سیستم گیم ارزون قیمت مسلما اگه CPU یک E5200 باشه و کارت گرافیک 4830 بهتر از یک E7300 و 9500GT بازدهی داره. وقتی اورکلاک CPU در کار باشه باز هم این اختلاف بازدهی بیشتر میشه.
برای یک سیستم که قراره کار محاسباتی انجام بده (مثلا Matlab) کارت گرافیک آنبرد هم باشه تفاوت چندانی نمی کنه (مگر در استفاده های خیلی خاص) اینجا هرچقدر CPU قوی تر باشه دقیقا بازدهی بالاتر میره.
AMD Ryzen 5800X
MSI X570 Tomahawk
Geforce RTX 3080 FE
32GB Crucial DDR4-3600 CL16
WD SN750 Black 1TB SSD
Corsair HX1200i
LG 27GP850B
|
به نظر من CPU مثال در بازی GTA سی پی یو E8500 در حالت استوک 3.16 هست و با VGA 4850 30 فریم بیشتر نمی داد با اورکلاک CPU از 3.16 به 4.3 15 فریم افزایش داشتم پس از نظر من CPU تو بازی مهم تره ( البته حرف Stream جان بسیار درسته و بستگی به کاری که می خوایم با CPU انجام بدین داره)
Trance (24-12-08)
به نظر من به بازی بستگی داره !
بازی ای مثل GTA IV بیشتر از CPU استفاده میکنه تا از GPU مشاهده کنید :
همانطور که در تصویر مشاهده کردید این بازی در زمانی که رندر میشه از 99% CPU استفاده میکنه در صورتی که GPU فقط 50% استفاده میشه !!!!
و در کرایسیس وارهد قضیه برعکس میباشد :
همانطور که در عکس مشخص هست از CPU زیر 50% استفاده میشه در صورتی که 99% از GPU استفاده میشه !!!!
تا اونجایی که من تجربه کردم در کارهای گرافیکی اگر CPU از یک حدی ضعیف تر باشه سیستم نمیتونه از حداکثر کارایی GPU استفاده کنه. ضمنا" هرچقدر GPU قویتر باشه به همان نسبت نیاز به CPU قویتری هست.
البته نمیدونم عکسش هم صادق هست یا نه ؟
آخرین ویرایش توسط mehdi_s82 در تاریخ 09-01-09 انجام شده است
میزان استفاده ی CPU در 3D Mark 2006 :
1 کاربر در حال مشاهده این موضوع. (0 عضو و 1 میهمان)
Bookmarks