سلام مجدد
برد MSI MPG Z790 Carbon Wifi موجوده، با گارانتی و قیمت بسیار مناسب (چون موجودیش رو هر چی مونده بود خریدیم بقیه ندارن دیگه، اما نه مثل خیلیا برا احتکار و گرون تر فروختن، برعکس اینجوری با احتکار مبارزه میشه حتی. چون اخرین نفر دیگه ای که داشت 28 فروخت! تازه دلار 49 تومن بود اون موقع
Asus Tuf game z790 pro wifi با 17.5 گرونه واقعا، ماه پیش 14 و نیم بود، ASUS STRIX Z790-H WIFI رو 18 و نیم میدادن! که حتی اینم از مدل کربن ضعیف تره (همون طور که گفته م پیام قبلی مدل کربن معادل بالاترین استریکس که میشه E و ماکسیموس HERO هست از نظر امکانات و کیفیت و مدار تغذیه و ...
البته بردهای ایسوس و گیگا 192 گیگ رم همه ساپورت میکنن اما این برد MSI تا 256 گیگ
به نظرم بین مدل تاف حتی پرو با کرین دیگه خیلی فاصله س و کربن یه تومن گرون تره فقط، حتی خیلیا وقتی 28 میدادن هم میخریدن چون میدونستن چه برد خفنیه از هر جهت.

در مورد رم سری دومینیتور پلاتیتیوم و مخصوصا تیتانیوم برای اورکلاکر های حافظه مناسبه نه کاربران عادی،
اگر 32 گیگ میخواید بگیرید مدل واپیر ونوم پاتریوت بهتره، هم ماژول های با کیفیت تری داره (تو DDR5 بهترین جیپ های حافظه رو هاینیکس میسازه بعد سامسونگ بعد مایکرون ، وایپر ونوم بعد از وایپر اکستریم بالاترین مدل رم پاتریوت از بین ده مدل رم هست، (خودم تست کردم حتی تو اورکلاک هم که مشتریم میخواست بهتر از دومنیتور پلاتینیوم عمل کرد، تازه تاخیرش هم خیلی کمتره،
اما اگر کمی بیشتر بتونید هزینه کنید و مدل 48 گیگ 7000 رو بگیرید که خیلی بهتر میشه، فقط دو میلیون و نیم گرونتره اما از 32 گیگ میشه 48، سرعتش هم از 6400 میشه 7000! تازه RGB هم داره

برا گرافیک هم 4060 پرو ارت رو پیشنهاد نمیدم، 4060 تی آی گارانتی اصلی 22 تومن موجوده آماده تحویل
اگر کارت قدرتمند قیمت مناسب میخواید 6700XT 12GB که از 4060 تی آی و 3070 هم کمی قویتره 15 میلیونه و ارزش خرید خیلی بالاتری داره.

برا سی پی یو یه چک ساده ست، 24 ساعتم مهلت تست داره (درحالیکه باکسش هیچ مهلت یا گارانتی هم نداره و خراب باشه رفته، برا خودم پیش اومده، اونم سر یه پردازنده بالارده، مجبور شدم بردم اون ور تا بدم از گارانتی بین المللیش استفاده کنم و عوضش کردن اما یه ماهیی اذیت کردن.

سوالی که داشتید کدوم برند بهتره سوال درستی نیست، هیچ برندی که تو همه چی بهتر باشه نداریم، حتی توی یک محصول مثلا صرف مادربرد هم باید مدل به مدل بررسی بشن، مثلا تو سه نسل آخر تقریبا بهترین برد پرچمدار همه چی تمام فوق لاکچری MSI GOD LIKE بود درحالیکه قبلترش معمولا ASUS MAXIMUS EXTREME میشد.
سر نسل 10 و 11 برای اورکلا رم برد UNIFY X MSI همه رکوردا رو میزد، سر نسل 12 GIGABYTE AORUS TAYCHON اینکارو کرد، سر نسل 13 و 14 ASUS MAXIMUS APEX
پس ببین حتی این تک نکته ها هم حتی سر نسل به نسل گاه تغییر کردن.
اما گیگابایت تو چن سال اخیر به نسبت دو برند دیگه عقب تر افتاده تو چندین حوزه، تو پاور هاش که شاهد سوختن و اتش گرفتن پاورهای سری UG ش بودیم (البته بخش آئوروس پاوراش مشکلی نداشت)
تو گرافیک ها هم تو سری 30 هم 40 شاهد شکست ناچ کنار اسلات X16 گرافیک کارتاش هستیم چون هم نازک ساخته هم بین ناچ تا برد اصلی فاصله خیلی بیشتری قرار داده تا بقیه (بعد گیگا ، هم ایسوس بیشترین شکستن این ناچ رو داشته با اینکه ایسوس کلی قیمت بالاتری هم داره کارتای سری 40ش (چشم EVGA رو دور دید قیمتای فضای گذاشت، جالبه بیشترین 4090 هایی که باعث سوختگی و مشکل ذوب شدن آداپتور 16 پین شدن ایسوس ها بودن و تو ایسوس ها بیشترین سری استریکسش که بعد ماتریکسش گرون ترین کارتشه)
گیگا تو سال های اخیر تو حوزه های مختلف یک سری سوتی های بد داده که اکثرشون هم به خاطر کم کاری یا استفاده از قطعات کم کیفیت تر برای ارزونتر دراومدن اون جنس بوده.
خودم دوس دارم دوباره برگرده به اوجش، بهترین حالت وقتیه که شرکتا تو اوج رقابت باشن، اینجوری به نفع مشتری هم میشه.

پس همواره باید مدل به مدل بررسی کرد، حتی تو کارتا هم همینجوریه، مثلا تو 3070 تی آی بهترین کارت ZOTAC AMP HOLO EXTREME هست که هم خیلی زیاد اورکلاک میشه، هم خنکه، هم نویزش کمه هم زیباست،
اما مخصوصا تو ایران اینو شما بگی خیلیا فک میکنن طرف بی سواده و میگم چی زوتک؟ یعنی بهتر از مثلا استریکس ایسوسه؟ و ...

قدیما منظورتون کی هست؟ تو سالای 2000 تا 2005 اینا که کلا گیگابایت بود و IWILL که کاربرای خونگی معمولا گیگا میخریدن، چون IWILL گرونتر بود، بهتر بود اما خب بیشتر برای کاربرای حرفه ای بود.

تو رم تو بیشترین این سال ها اون پرچمدار پرچمدارا معمولا از جی اسکیل بوده، اما خب در عوض قیمتی هم خیلی گرون تره
باز 10-12 سال پیش کورسیر رقابت سنگینی با جی اسکیل داشت و میدیدی یه سال کورسیر بهتر میشد یه سال جی اسکیل.
الانم با معرفی رم های دومنیتیور تیتانیوم بالاخره بعد یک دهه تقریبا شروع کرد وارد گود شه دوباره کورسیر

اما اگر قیمت رو در نظر بگیریم تیم گروپ و پاتریوت خیلی حرف برا گفتم دارن. تیم گروپ تو DDR4 که ترکوند، رم های بی نظیری داشت، مثل , Night Hawk ,XTREEME، XCalibre

در کل اما ببینید این شرکتا که کارای اصلی رو نمیکنن، سازنده های چیپ های حافظه کار اصلی کار رو میکنن، الان تو کل دنیا تو چیپ حافظه های فرار فقط چن تا شرکت هستن که میسازن، سامسونگ و هاینیکس که کره ای هستن هر دو، مایکرون که آمریکایی هستن ، نانیا و الپیدا
یعنی اگر تو DDR5 هم مثلا با رم جی اسکیل مثلا روی برد تایکون مثلا رکورد DDR5 زده میشه جی اسکیل بعد اینکه مشخص شد تو این نسل فعلا هاینیکس بهتر از بقیه س (تو DDR4 سامسونگ بهتر بود مثلا) چیپ های بالارده دست چین شده رو توی ماژول های خاص مخصوص اورکلاک میذاره و دست اورکلاکرای رم خفن میرسونه و اونا رکورد میزنن.
وگرنه الان فدک هم که رم و اس اس دی داره میزنه کورسیر و اینا هم تقریبا تو همین حده خالا بحث ظاهر زیباتر محصولات، دستگاه های گرونترشون جدا.
اما اونا هم بهتره این هایی که فدک خریده رو دارن همین کارو میکنن.
تو اس اس دی هم فقط سامسونگه که همه چیش رو خودش میتونه بزنه، از حافظه های نند که جزو پیشتازانشه، تا کنترلر، تا دی رم داخلی، تا خود بردش، حتی نرم افزارش
بقیه باز اکثرا صرفا همون برد رو رمیزنن

دمت گرم

اره برد MSI رو دیدم تو ایسام واسه شما. مشخصات خوبی هم داره. گارانتی کجاس؟

متاسفانه در کل تو خیلی از محصولات و قطعات کامپیوتری از لپ تاپ گرفته تا برد و گرافیک و ... نمیدونم مافیا هس یا بخاطر سوددهی وارد کننده هس که فقط یه سری برند خاص بیشتر وارد میشه یا به فروش میره و تو ویترینه. مثل ایسوس

در مورد گرافیک 4060 من امروز یه سری ویدئوی بنچمارک دیدم تقریبا میشه گفت تو اکثر تست ها 3060 Ti بالاتر از 4060 معمولی و تقریبا هم رده 4060 Yi ظاهر شده بود. البته منظورم 8 گیگش هس
یه دلیلش رو کاهش تعجب آور پهنای باند توسط انویدیا میدونن..

حالا با این اوصاف به نظرتون بازم به صرفه هم که 4060 معمولی بگیرم؟ اگه 33060 Ti بگیرم بهتر نیس؟
البته ظاهرا مصرف برق 4060 پایین تره

و اینکه من یه دوری زدم تو سایت های ایرانی از ایسوس دو مدل proart 4060 و dual 4060 دیدم. تفاوتشون چیه و به غیر از اینا مدل دیگه ای هم داره؟

ممنونم