پاسخ: مشاوره مچ کردن سیستم
نقل قول:
ASUS ROG STRIX B450-F GAMING
داداش این مادربرد که پیشنهاد دادین
میشه چند مدل بالا تر با چیپست قوی تر معرفی کنید.
Cpu هم رایزن 5 3600x خوبه یا سری 7 رو بگیرم .
سلام
این نکته را مجددا تکرار کنم که پردازنده فعلی تون (i7 3770) برای کارهای شما ، کافی هه . هر چند شاید ایده آل نباشه ولی کافی هه .
شما حتی پردازنده ی 2600X یا 3600X هم بگیرین ، اختلافش نسبت به این پردازنده در استریم و این بازیهای گرافیکی ، به 15 تا 20 درصد میرسه .
هر چند 15 تا 20 درصد هم اختلاف کمی نیستن ولی یه پیشنهاد دارم براتون .
اینکه فعلا فقط کارت گرافیک تون را تعویض کنید . اگه حس کردین هنوز جواب کارتون را در بازی ها و (اون نرم افزار obs) نمیده ، میتونین مادربرد و گرافیک تون را هم تعویض کنید . این جوری ، اگه با تعویض گرافیک تون ، راضی بودین ، دیگه مادربرد و پردازنده را تعویض نمیکنین و هزینه ی تعویض مادربرد و پردازنده بهتون تحمیل نمیشه .
----------------------------------------
به هر حال اگه میخواین مادربرد و پردازنده و رم را تعویض کنین ، الان پردازنده ی Ryzen 5 2600X ، یا در خیلی از فروشگاه های معتبر موجود نیست یا قیمتش بالا رفته که ارزش خریدش را از دست داده .
بجاش باید سمت پردازنده ی اینتل برین (این مدل اینتل ، در obs با بازیها ، تقریبا در حد همون پردازنده عمل میکنه و شاید گاهی اوقات اندکی بهتر عمل کنه) .
توی اینتل هم این دو قطعه را بجای اونها پیشنهاد میکنم :
مادربرد :
ASUS TUF B360-PLUS GAMING
2.72
پردازنده :
i5 9400F
3.5
رم هم همونی که برای اون سیستم گفته شد .
خنک کننده هم Green Notus 100 یا بالاتر (اگه دارین ، لازم به تهیه نیست) .
کلا سیستم را ظرف حداکثر یک هفته تهیه کنید . چون موجودی و مخصوصا قیمت ، روز به روز تغییر میکنه .
ولی همونطور که گفتم ، به نظرم ارزش تغییر پلتفرم را نداره .
من بجاتون بودم ، اول گرافیک را به تنهایی میگرفتم و در بازی های خودم تست میکردم و اگه دیدم جوابگو ام نیست ، بعد تغییر پلتفرم (تغییر مادربرد و پردازنده و رم) را میدادم .
-------------------------------------
ضمنا اگه اون گرافیک را نگرفتین (چون موجودی ها اندکی تغییر کردن) ، بجای اون گرافیک ، گرافیک MSI Radeon RX 5700 XT GAMING X 8GB با قیمت 9.8 تومن یا در صورت هزینه ی کمتر ، گرافیک MSI Radeon RX 5700 GAMING X با قیمت 8.5 تون را بگیرین (پیشنهادم گرافیک اول هه با قیمت 9.8 تومن هست) .
راستش من خودمم نظرم واس گرافیک بهتر بود
ولی خواستم یکم صبر کنم چون قیمتا الان ساعتی میره بالا .
و تو انتخاب خودم AORUS GeForce RTX 2070 SUPER 8G این هست گرونه ولی خیلی عالی و زیباس.همین مدل ایسوس یکم قیمتش پایین تر بود.
ولی چون میخوام کل سیستم قبلی رو بدم بره احتمالا اول مادربرد جور کنم .مانیتور گیمینگ خیلی خوبی هم پیدا کردم
MSI Optix AG32C.
من پیش خودم گفتم حالا کا دارم میگیرم یهو یه چیز خوب بگیرم تا یه مدت طولانی جواب بده.
_در مورد مادربرد یه مدل بالا تر معرفی میکنید .
Cpu هم این ryzen5 3600x واقعا خوبه پول جمع میکنم که یدفعه اینو بگیرم الان نشد یه مدت دیگه .
ولی اگه نشه هم حرف شما عاقلانه تره گرافیک رو میگیرم
بعد هم مانیتور.
گرافیک من نگا کردم ایسوس یکم قیمتاش پایین تر بودن .
رم این بودG.SKILL Ripjaws V DDR4 3200MHz CL16 Dual Channel Desktop RAM - 16GB
رم دسکتاپ DDR4 دو کاناله 3200 مگاهرتز CL16 جی اسکیل
نقل قول:
راستش من خودمم نظرم واس گرافیک بهتر بود
ولی خواستم یکم صبر کنم چون قیمتا الان ساعتی میره بالا .
و تو انتخاب خودم AORUS GeForce RTX 2070 SUPER 8G این هست گرونه ولی خیلی عالی و زیباس.همین مدل ایسوس یکم قیمتش پایین تر بود.
احتمالا هر چی بگذره ، قیمت ها گرونتر میشن (دقیقا نمیدونم . احتمال خودمه) . حداقل ، بعید میدونم ارزونتر بشن .
بله کارت گرافیک خوب و زیبایی هه ولی ارزش خرید چندانی نسبت به RX 5700 XT نداره . RTX 2070 SUPER ، بصورت میانگین ، 7 درصد از RX 5700 XT قویتر هه که با اورکلاک کردنِ RX 5700 XT هم میتونین به این میزان از بازدهی ، دسترسی پیدا کنید :
PHP Code:
https://www.techspot.com/review/2015-geforce-rtx-2070-super-vs-radeon-5700-xt/
چیزی که حداقل یه کم تفاوتش را نسبت به RX 5700 XT حس کنین ، کارت گرافیک RTX 2080 هست که مدل Gigabyte GeForce RTX 2080 GAMING OC 8G با قیمت 15.49 تومن هست (از این ارزونتر برای 2080 گمان نکنم باشن) (هر چند باز هم ارزش خرید نسبت به RX 5700 XT را نداره) .
RX 5700 XT ، برای ریزولیشن 2K کاملا مناسب هست . برای ریزولیشن 4K یه کم لنگ میزنه . توی ایران هم مانیتور 4K خیلی گرونه . فکر کنم بالای 10 تا 15 تومن یا شایدم بیشتر باشه .
نقل قول:
مانیتور گیمینگ خیلی خوبی هم پیدا کردم
MSI Optix AG32C.
بله . مانیتور بسیار عالی ای برای ریزولیشن Full HD هست .
اما ریزولیشن FHD هست .
کارت گرافیک RX 5700 XT برای این مانیتور ، کاملا کافی هه و نیاز به هزینه ی بالاتر نیست . چون فرکانس این مانیتور بسیار بالاست (165hz) ، این را گفتم وگرنه برای فرکانس پایین تر در ریزولیشن FHD ، کارت RX 5700 XT هم زیاده و کارت های ارزونتر هم کاملا جوابگو هستند .
نقل قول:
ولی چون میخوام کل سیستم قبلی رو بدم بره احتمالا اول مادربرد جور کنم .
من پیش خودم گفتم حالا کا دارم میگیرم یهو یه چیز خوب بگیرم تا یه مدت طولانی جواب بده.
این طور نیست که مثلا در آینده ، پردازنده های با هسته ی بالاتر بگیرین ، تفاوت چشمگیری با پردازنده ی نسل قبل در بازی کنه .
من این قضیه را چندبار در چند تاپیک توضیح دادم . خلاصه ای را هم در اینجا میگم .
ببینید ، وقتی بازی میکنید ، منطق بازی ، در cpu پردازش میشه و معمولا رسم بازی (چیزی که در صفحه ی مانیتور میبینید) ، در کارت گرافیک انجام و پردازش میشه . البته کارت گرافیک هم میتونه عملیات پردازش منطقی را هم انجام بده (بسته به طراح بازی داره) ولی معمولا بخاطر فرکانس پایین کارت گرافیک و دلایل دیگه ، این کار را نمیکنن .
منطق بازی ، همون محاسبات ریاضی و فیزیکی بازی هست .
هر بازی ، در هر لحظه ای که بازی میکنید ، ممکنه چندین نخ بسازه و هر نخ هم بسته به نوع کاری که انجام میده ، چند ثانیه طول عمرش باشه (گاها بیشتر) . هر نخ هم در یک هسته ی منطقی cpu ، پردازش میشه . بصورت میانگین ، حدودا 4 تا 5 نخ در یک لحظه در بازی ها استفاده میشه .
به عبارت دیگه ، پردازنده ای که 4 هسته ای باشه (نهایت 4 هسته ی فیزیکی و 8 هسته ی منطقی ، مثل پردازنده ی i7 3770 ای که دارین و نهایتا دیگه خیلی بخواد خرج بشه ، پردازنده ای که 6 هسته ی فیزیکی داره) ، برای بسیاری از بازی های روز ، کاملا کافی هه .
این طور هم نیست که بازی های سال های آینده بتونن بصورت میانگین ، خیلی بیشتر از 4 هسته ای استفاده کنن چون برای ساخت هر نخ ای که در هر هسته اجرا میشه ، باید کاری باشه تا نخ ای ایجاد کنن .
البته اختلاف پردازنده ی 6 هسته ای با پردازنده ی 4 هسته ای در بازی ، بسیار اندک هست . بیشتر ، به فرکانس پردازنده بستگی داره .
وقتی پای نرم افزار های استریم هم وسط بیان ، باز هم پردازنده ی شما جوابگوست (نهایتا دیگه پردازنده ی 6 هسته ای زیاده که اون هم خیلی تفاوتی با پردازنده ی 4 هسته ای نخواهد داشت) .
این داستان و قضیه ی پردازنده ، بسیار طولانی هه و در تاپیک های دیگه بصورت کامل تر توضیح دادم . اگه خواستین ، بگین لینک بدم .
نقل قول:
_در مورد مادربرد یه مدل بالا تر معرفی میکنید .
Cpu هم این ryzen5 3600x واقعا خوبه پول جمع میکنم که یدفعه اینو بگیرم الان نشد یه مدت دیگه .
هر چند همونطور که گفتم ، من اگه بجاتون بودم ، اول کارت گرافیک میگرفتم و یه تست با بازیها ام میکردم (کلا همه ی این کارها به 3 تا 7 روز هم نمیکشه) و اگه از نتیجه ناراضی بودم ، حالا مادربرد و پردازنده و رم را تعویض میکرد .
به هر حال ، پردازنده رو که گفتم . دیگه رایزن نگیرید .
همین پردازنده ی i5 9400F (که با قیمت 3.5 تومن گفتم) ، کارایی در حد Ryzen 5 3600X با قیمت 6.2 تومن داره . Ryzen 5 2600X هم که اندکی از 3600X ضعیف تر هه و هم گرون و هم کمیاب شد و بنابراین اصلا ارزش خرید نداره .
مادربرد برای پردازنده ی i5 9400F ، که مدل ASUS TUF B360-PLUS GAMING را معرفی کردم . باور کنید بیشتر از این ، هیچ فرقی به حال تون در گیم نداره .
به هر حال اگه باز هم میخواین برای پردازنده ی i5 9400F ، مادربرد با چیپست بالاتری بگیرین ، مادربرد مدل ASUS TUF Z390-PLUS GAMING با قیمت 4.2 تومن هست .
نقل قول:
ولی اگه نشه هم حرف شما عاقلانه تره گرافیک رو میگیرم
بعد هم مانیتور.
گرافیک من نگا کردم ایسوس یکم قیمتاش پایین تر بودن .
مدل دقیق ایسوز و قیمتش را بگین؟
نقل قول:
رم این بودG.SKILL Ripjaws V DDR4 3200MHz CL16 Dual Channel Desktop RAM - 16GB
رم دسکتاپ DDR4 دو کاناله 3200 مگاهرتز CL16 جی اسکیل
اگه میخواین سیستم عوض کنین ، بله این بود .
البته اگه ارزش خرید مد نظرتونه ، رم Crusial 16GB Balistix Sport LT Gray CL15 DDR4 با قیمت 1.799 تومن با 425 تومن ارزونتر ، ارزش خرید بیشتری داره اما به نظرم اگه 425 تومن هزینه ی بیشتری میتونید کنید ، اون رم را بردارین .
اگه نه که همین مدل Crusial که گفتم را بردارین .
حرف های شما کاملا درسته ولی من یه کرمی دارم
یه چیزی رو انتخاب کنم دیگه ثبت میشه همون جا
و پردازنده های ryzen که شما گفتیم من خودمم کلی تحقیق کردم واقعا ارزش خرید بالایی دارن نسبت به intel
مثلا همین ryzen 5 3600x واقعا پیشرفته تر از حتی ryzen 7 هست البته نسبت به مشخصاتی که داشت.
اینم که گفتم مادربرد معرفی کنید همون با پردازنده amd بود چون در حال حاضر که پولم هنوز به حد کافی نرسیده
اگه برسه هم صد درصد گرافیک رو میگیرم .همون rx 5700xt که گفتیم واقعا خوبه ولی چون کیس شیشه ای مد نظرمه دنبال یه چی تو مایه های همون 2070 super شرکت گیگا میگردم .
_برای استریم هم هنوز تست نکردم این cpu رو احتمالا متوسط جواب بده ولی amd دیگه الان شده حدف من
چون به عنوان کسی که تخصصی نداره پارامترای من همون مشخصاتیه که تو سایتا میزنن و این ryzen53600x همه جوره ارزش داره 7 نانومتریه 32 مگ حافظه کش 4.3 گیگا هرتز ولی من به شخصه هنوز پردازنده های 7 نانومتری اینتل رو ندیدم.
درمورد رم هم این cl عدد بعدش پایین تر باشه بهتره یا بالا چون تو دیجی یکی دیدم خیلیم گرون بود cl18 و 3200 فرکانسش بود.
درمورد مانیتور هم خیلی گشتم یکی پیدا کنم که بتونه فریم بالایی نمایش بده و زمان پاسخ گوییش خوب باشه واس همین به full. HD فعلا راضی شدم.
قیمت گرافیک rx5700xt رو حدود 12 و 2070super مارک شرکت گیگا رو 13.900 زده بود لیون رایانه.ولی مدل های دیگه 2070 که طراحی ساده تری داشتن یکم پایین تر بود قیمتشون.
برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید !برای عضویت اینجا کلیک کنید ]
قیمت رو 6.200 زده ولی i7 intel با این مشخصات خیلی بالا تره قیمتش.
الان در تو همین لحظه که دوباره دیدم قیمت 2070 super msi با rx5700xt گیگا 1 ملیون تفاوت دارن .
کارت گرافیک ایسوس ROG-STRIX-RTX2070-O8G-GAMING اینم امروز کشید رو 17.200
ولی پولم من یکمش تو بورسه که 5 ملیون ازش دراواردم باقیشم از مغازه باس دربیارم که یکم زمان میبره.
_به نظر شما سیستم قبلی رو کجا میتونم خوب و سریع بفروشم.
خودم زیاد با از ایسام خرید کردم و جنس دست دوم اونجا زیاد هست .
نقل قول:
حرف های شما کاملا درسته ولی من یه کرمی دارم
یه چیزی رو انتخاب کنم دیگه ثبت میشه همون جا
و پردازنده های ryzen که شما گفتیم من خودمم کلی تحقیق کردم واقعا ارزش خرید بالایی دارن نسبت به intel
مثلا همین ryzen 5 3600x واقعا پیشرفته تر از حتی ryzen 7 هست البته نسبت به مشخصاتی که داشت.
بله . پردازنده ی خوبی هه اما باید نسبت به ارزش خرید سنجید .
شما بنچمارک های بازی ها را ببینید :
PHP Code:
https://www.tomshardware.com/features/amd-ryzen-5-3600x-vs-intel-core-i5-9600k
و
PHP Code:
https://www.techpowerup.com/review/amd-ryzen-5-3600/15.html
پردازنده ی i5 9400F بصورت متوسط ، فقط 7 درصد از پردازنده ی Ryzen 5 3600X ضعیفتر عمل میکنه در صورتی که تفاوت قیمت شون در اینجا تقریبا دو برابر هه (یکی با قیمت 3.5 که با خنک کننده حدود 4 تومن در میاد و یکی دیگه با قیمت 6.2 تومن) .
به نظرم اختلاف 7 درصد ، اصلا ارزش خرید این همه هزینه را نداره .
شما اگه کارت گرافیک تون رو اندکی اورکلاک کنین ، جبران این 7 درصد کاهش کارایی را میکنه .
ولو اینکه اگه قراره تا این همه هزینه برای 7 درصد افزایش کارایی بکنین ، بجاش 1.5 تومن بیشتر هزینه میکنین و پردازنده ی i7 8700K را میگیرین که عملکردش در بازی ها از 3600X قویتر هه (لینک بالا را برای مقایسه ی این دو پردازنده که گفتم ، ببینین) .
نقل قول:
اینم که گفتم مادربرد معرفی کنید همون با پردازنده amd بود چون در حال حاضر که پولم هنوز به حد کافی نرسیده
برای amd هم همونی که معرفی کردم کافی هه . شما اول به من بگین برای چی چیپست بالاتر میخواین بگیرین؟
جز اینکه وقتی چیپست بالاتر میگیرین و پول بیشتری بابت اش میپردازین ، انتظار کارایی بیشتر برای گیم تون دارین؟
اما این انتظارتون اصلا برآورده نمیشه و عملا هیچ تفاوتی با هم نمیکنن . چون چیپست بالاتر ، فقط برای اورکلاکرهای حرفه ای طراحی شد .
به هر حال ، اگه اصرار به پردازنده ی amd (با این اوضاع قیمت که الان تغییر کرد) و چیپست بالاتر در پردازنده ی amd دارین :
از چیپست X470 (که ارزونتره) اگه میخواین ، مادربرد ASUS PRIME X470-PRO با قیمت 4.1 تومن .
از چیپست X570 اگه میخواین ، مادربرد ASUS ROG Strix X570-F AM4 Gaming با قیمت 6.4 تومن (مادربرد ارزونتر ASUS PRIME X570-P با قیمت 4.25 تومن هم هست) .
نقل قول:
_برای استریم هم هنوز تست نکردم این cpu رو احتمالا متوسط جواب بده ولی amd دیگه الان شده حدف من
چون به عنوان کسی که تخصصی نداره پارامترای من همون مشخصاتیه که تو سایتا میزنن و این ryzen53600x همه جوره ارزش داره 7 نانومتریه 32 مگ حافظه کش 4.3 گیگا هرتز ولی من به شخصه هنوز پردازنده های 7 نانومتری اینتل رو ندیدم.
دقت کنید که کارایی پردازنده در بازی ها (که بازی ها نمیتونن از بسیاری از توانایی پردازنده ها بصورت کامل استفاده کنن) با کارایی پردازنده در نرم افزارهایی مثل رندرنینگ که نرم افزارهای رندرینگ میتونن بصورت کامل از تمام توانایی های پردازنده استفاده کنن ، بسیار متفاوت هست .
شما این پارامترهایی که میگین ، برای وقتی مهم هست که یک پروسه (مثل نرم افزارهای رندرینگ) بتونه از تمام توان اون پردازنده استفاده کنه .
در نرم افزارهای رندرینگ که میتونن از تمام توان پردازنده استفاده کنن ، بله . این پارامترها بسیار مهم هست و اختلاف پردازنده ی Ryzen 5 3600X با i5 9400F ، به 35 درصد میرسه اما در بازی ها که نمیتونن از تمام توان پردازنده ها استفاده کنن ، همونطور که در دو لینک بالا بهتون دادم ، این اختلاف ، فقط 7 درصد بصورت میانگین هست .
شما که پردازنده را برای رندرینگ یا از این جور کارها نمیخواین . برای بازی میخواین.
نقل قول:
اگه برسه هم صد درصد گرافیک رو میگیرم .همون rx 5700xt که گفتیم واقعا خوبه ولی چون کیس شیشه ای مد نظرمه دنبال یه چی تو مایه های همون 2070 super شرکت گیگا میگردم .
درمورد رم هم این cl عدد بعدش پایین تر باشه بهتره یا بالا چون تو دیجی یکی دیدم خیلیم گرون بود cl18 و 3200 فرکانسش بود.
cl اش پایین باشه ، بهتر هه .
اون دو رم ای که بهتون دادم ، فرقی از این لحاظ ندارن . چون فرکانس رم GSkile ، اندکی بیشتر بود . شما اگه فرکانس شو پایین بیارین ، cl اش هم پایین میاد .
از لیون کامپیوتر قیمت ها را چک کنید .
نقل قول:
درمورد مانیتور هم خیلی گشتم یکی پیدا کنم که بتونه فریم بالایی نمایش بده و زمان پاسخ گوییش خوب باشه واس همین به full. HD فعلا راضی شدم.
قیمت گرافیک rx5700xt رو حدود 12 و 2070super مارک شرکت گیگا رو 13.900 زده بود لیون رایانه.ولی مدل های دیگه 2070 که طراحی ساده تری داشتن یکم پایین تر بود قیمتشون.
برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید !برای عضویت اینجا کلیک کنید ]
قیمت رو 6.200 زده ولی i7 intel با این مشخصات خیلی بالا تره قیمتش.
الان در تو همین لحظه که دوباره دیدم قیمت 2070 super msi با rx5700xt گیگا 1 ملیون تفاوت دارن .
کارت گرافیک ایسوس ROG-STRIX-RTX2070-O8G-GAMING اینم امروز کشید رو 17.200
ولی پولم من یکمش تو بورسه که 5 ملیون ازش دراواردم باقیشم از مغازه باس دربیارم که یکم زمان میبره.
_به نظر شما سیستم قبلی رو کجا میتونم خوب و سریع بفروشم.
خودم زیاد با از ایسام خرید کردم و جنس دست دوم اونجا زیاد هست .
قیمت گرافیک MSI Radeon RX 5700 XT GAMING X 8GB DDR6 ، الان کاهش پیدا کرد به 9.29 تومن (لیون) .
نمیدونم . همون ایسام را چک کنید . انجمن های سخت افزاری را هم چک کنید .
چندبار مطلب جدید گزاشتم ولی انگار حذف شده.
یه سوال مهم .
اگه cpu amd باشه گرافیک هم باید amd باشه یا میتونه nvidia باشه.
یه نفر گفت که نمیشه واسه احتیاط میپرسم که اشتباه نکنم
نقل قول:
چندبار مطلب جدید گزاشتم ولی انگار حذف شده.
یه سوال مهم .
اگه cpu amd باشه گرافیک هم باید amd باشه یا میتونه nvidia باشه.
یه نفر گفت که نمیشه واسه احتیاط میپرسم که اشتباه نکنم
نه جناب فرقی نداره هم میتونید amd ببندید هم انویدیا