اگه از عملکرد و سلامت پاور مطمئنید ، لازم به تعویض پاور نیست . اما پیشنهاد میکنم اگه چندین سال کار کرده و مخصوصا تحت لود زیاد گرافیک بوده ، پس تعویض کنید . حالا میتونید در این باره و اینکه چه مدت دیگه از طول عمر مفید پاورتون مونده و اینکه نیاز به تعدیض داره یا نه ، با دوستان انجمن ، صحبت کنید .برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط Mr_mamad برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
چیزی که مهمه اینه که خروجی کارت گرافیک ، چقدر هست .برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط Mr_mamad برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
تنها ، باس مهم نیست . بسیاری از عوامل هستند که توی کارایی کارت گرافیک مهم هستند . از معماری تا لیتوگرافی تا نسل و تعداد هسته و فرکانس اش و میزان حافظه ی گرافیکی و فرکانس اش تا بسیاری موارد دیگه که یک جزء کوچیک اون ، باس اش هست .
به هر حال ، کارت گرافیک فعلی تون با این همه مصرف بسیار زیادش (بیش از 300 وات مصرف) ، تنها به اندازه ی یه کارت GTX 1650 Super (با مصرف 100 وات) یا همون GTX 1060 6GB (با مصرف 120 وات) که یه گرافیک کاملا میان رده حساب میشه ، کارایی داره .
البته با حساب اینکه از نرم افزار استریم استفاده میکنین ، Ryzen 5 2600X را گفتم .برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط Mr_mamad برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
هر چند ، اگه از نرم افزار استریم استفاده نکنین ، یعنی فقط گیم را بصورت آفلاین اجرا کنین ، تفاوت اش با i5 8400 حدود 5 تا حداکثر 10 درصد هست (اغلب ، 5 درصد کاهش کارایی) که به نظرم چیز دندون گیری نیست .
هر چند ، AMD ساپورت مادربردها و پردازنده هاش ، خیلی عالی تر از اینتل هه (فعلا قیمت ، مد نظرم نیست) . یعنی شما اگه بعدا خواستید پردازنده را ارتقاء بدین ، تا پردازنده ی 16 هسته ای تا همین الان میتونین ارتقاء بدین . حالا شاید در آینده ، پردازنده های قویتر هم بزنه که میزنه .
این کاهش کارایی که گفتم (Ryzen 5 2600X در مقابل i5 8400) ، در نسلِ بعدیِ همین پردازنده ، یعنی در مدلِ Ryzen 5 3600X ، کاملا جبران شد و کارایی اش در بازی برابر با i5 9400f هست . اما این پردازنده ی 3600X همونطور که گفتم با قیمت 6 تومن ، گرونه و ارزش خرید نداره .
اگه اصرار به اینتل دارین (که با شرایط شما ، توصیه نمیکنم) :
مادربرد :
ASUS PRIME B360-PLUS LGA1151 B360
2.6 تومن
پردازنده :
i5-9400F
4 تومن
چون اینتل ، خنک کننده ی مناسب هم ندارن ، و اگه خنک کننده ی خوبی ندارین ، خنک کننده ی GREEN Notus200 با قیمت 450 تومن یا بهتر از این مثل GREEN Notus400 با قیمت 690 تومن بگیرین .
قطعا هم توصیه میکنم که اصلا اورکلاک نکنید . چون هم خنک کنندگی کارت گرافیک تون نسبت به مصرف بسیار بالاش ، اصلا مناسب نیست و هم مخصوصا اینکه توان پاورتون برای اورکلاک جوابگو نیست یا اگه جوابگو هم باشه ، احتمال داره مشکلات و فشار بسیار زیادی را تحمل کنه . هر چند بهتر بود برای این گرافیک ، پاور با توان بالاتر انتخاب میکردید .برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط Mr_mamad برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
هر چند ، اورکلاک کردن ، دردسر خاصی نداره . فقط باید پاورتون ساپورت کنه و کیفیت مدار تغذیه ی اون قطعه تون هم خوب باشه .
بسته به چیپست مادربرد و همچنین مدار تغذیه ی مادربرد داره .برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط Mr_mamad برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
به هر حال ، همونطور که گفتم ، فرکانس رم ، در اغلب نرم افزارها و همچنین بازی ها ، اهمیت خاصی نداره (تاثیرش زیر 10 درصد هه . میانگین اش 5 درصد هه) .
درباره ی نور پردازی ، هر جور مایلید .برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط Mr_mamad برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
ولی فرقش با اون رم با فرکانس 3200 که گفته بودم ، توی بازی ها به 2 درصد هم نمیرسه .
من ، طبق قیمت و کارایی ، پیشنهاد دادم . rgb داشتن یا نداشتن ، توی انتخابم ملاک نبود .

Bookmarks