سلامبرای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط SajjadKhati برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
مخلصیم
ببینید توی همون لینک اول که مقاله طور هست نگاه کنید برای 10 ماه پیشه باز نوشته که برای نسل 12 با همون مدلی که معرفی کردن یعنی مورتارمکس فقط امکانش بوده (توی MSI ها) برای آلدرلیک
و نوشته اما هنوز مشخص نیست که توی نسل 13 هم همچنان امکانش خواهد بود یا نه چون مقاله برای قبل تر هست. که بعدا مشخص شد اینتل غیرفعال کرده.
پایینش هم صرفا همه ی مدل هایی که از ام اس آِی لیک شده که قراره بیان رو نوشته (نه بردهایی که این قابلیت رو دارن)
چون برای BCLK OVERCLOCKING نیاز هست مادربرد قطعه ای به اسم کلاک جنریتور داشته باشه که یک قطعه سخت افزاری هست و مادربردای دیگه ندارن برای همین امکانش نیست.
صرفا اونایی که نوشتم دارن (و البته ازراک هم مدلی داره که ساپورت میکنه)
که البته گفتم فقط محدود به نسل 12 میشه و خودم هم زیاد انجام دادم.
و اینکه باز هم اگر INTEL ME آپدیت شه یا بایوسی که خودش میکروکد پردازنده رو هم آپدیت کنه حتی همون نسل 12ی هم دیگه غیرفعال میشه اورکلاکش.
دو لینک دیگه ای هم که دادید برای گوگل سرچ بود که صرفا امکانش رو نوشته بودن توی یک خط که بله امکانش هست اما چجوریش داستانه.
در نهایت مطلبی که گفتم نه تنها با بررسی و تحقیق که بلکه با تجربه و انجام روی پردازنده ها و بردهای مختلف توسط خودم بوده و ازش مطمئن باشید. حتی توی فروم های خارجی هم به خیلیا کمک کردم که بتونن اینجوری اورکلاک کنن یا سوالاتشون رو توی طریقه ش گفتم.
البته اضافه کنم مثلا 12400 که اورکلاک میکنیم از این راه که هم قدرت 12600 میشه ولی مصرفش و دماش بیشتر از اون میشه (بعضا تا 30-40 وات حتی)
و اینکه به همه ی هسته ها اعمال میشه و دیگه تک هسته با سرعت بیشتر، دو هسته ، تمام هسته نداریم. همه تو یک سرعت خواهند بود. مثلا 12400 که فرکانس بوست تمام هسته های 4 و تک هسته ش 4.4 هست رو تا همه شون 5 بردم یعنی 1 گیگاهرتز برا هر 6 هسته.
ولی مثلا 12700 خیلی خوب درنمیاد چون فقط توی مقدار کم افزایش بیس کلاک جواب میده (به دلیل اعمال یکسان روی هسته های ناهمگن که قدرت و سرعت های متفاوت دارن و هسته های کوچیک نمیتونن پا به پای بزرگ بیان تازه هایپر ترد هم ندارن که توی اورکلاک خودش داستان داره)
برای همین برای اورکلاک زیاد باید هسته های کوچیکش رو غیر فعال کرد. همینطور 12900 رو.
کاش اینتل هم مثل ای ام دی امکان اورکلاک عادی رو هم به چیپ میان رده ش اضافه میکرد. سر نسل 11 و اوج فروش و محبوبیت رایزن 5000 ها که عالی هم هستن مجبور شد اورکلاک رم رو بیاره.
کاش اورکلاک مالتی پلایری رو هم مثل ای ام دی باز کنه. یا حداقل اجازه همین اورکلاک بیس کلاکی رو مثل خیلی قدیما باز بذاره برا همه.
واقعا اگر برای نسل 13 و 14 هم بازش میذاشت خیلی خوب میشد.

Bookmarks