سلام دوستان عزیز

یک سیستم میخواهم خریداری کنم ولی انقدر نظرات مختلف زیاد هست که سرگیجه گرفتم ! و از همه مهم تر انقدر بی اعتمادی در بازار هست و هر فروشنده میگه اون دزده اون یکی میگه اون کلاهبرداره و ... که موندم از کجا خریدم کنم

بازی نمیکنم
کاربری من برنامه نویسی هست و طراحی با فتوشاپ
استفاده از مجازی سازی و نصب همزمان لینوکس در کنار ویندوز
استفاده از PHPStrom,VS Code,Photoshop,Office,vmVare و ... بیشترین کارکردهای من میباشد .


سیستم پیشنهادی خودم :
ASUS TUF GAMING Z790 PLUS WIFI DDR 5
Intel Core i7-13700 K
CORSAIR VENGEANCE 32GB 16GB×2 4800MHz CL40 DDR5
Inno3d Geforce RTX 3050 twin X2 OC
SSD Samsung 990 PRO 1TB NVMe
LIAN Li lancool 216 white argb


COOLER = ?
POWER = ?

سیستم پیشنهادی یکی از عزیزان :

پردازنده پردازنده اینتل Core i5 13600K Raptor Lake قیمت 16.650.000
مادربرد مادربرد ایسوس ROG STRIX Z790 H GAMING WIFI DDR5 قیمت 18.350.000
رم پاتریوت VIPER VENOM RGB 32GB 16GBx2 6800MHz CL34 قیمت 6.850.000
کارت گرافیک زوتاک GeForce RTX 3060 Ti Twin Edge LHR قیمت 18.290.000
اس اس دی Samsung 980 PRO 1TB قیمت 4.300.000
خنک کننده DeepCool LT520 240 قیمت 5.400.000
پاور 750 وات اف اس پی HYDRO PTM PRO 750W Full Modular قیمت 4.500.000
کیس کیس گیمینگ Deepcool مدل CH510 Mesh Digital قیمت 4.400.000




به نظرتون 13600K بگیرم اوکی هست برای کارهایی که گفتم ؟

ممنون میشم راهنمایی کنید
مادربرد برای شما ASUS TUF H770-PRO رو پیشنهاد میدم. هم قیمتش خیلی مناسبه هم برد خیلی خوبیه. قابلیت هاش هم از سری B بیشتره چون LANE های PCI-E بیشتری داره.
پردازنده 13700 بدون K بگیرید. نسخه K هم برای کسایی بهتره که میخوان اورکللاک کنن هم کولر بسیار قوی دارن وگرنه به دلیل تولید حرارت بالا خیلی ارزش ندارن مگر به دلیل ساپورت رم با سرعت بالاتر.
برای مثال اگر رمی با سرعت بیشتر از 6400 میخواید باید نسل 13 سری ک باشه وگرنه 6400 بیشتر بصورت غیر اورکلاک حتی با XMP پشتیبانی نمیکنه.
و با تنظیم محدودیت های وات میتونه دماش رو مهار کنه با کمی کاهش سرعت (آگر کولر خیلی قوی نداشته باشه) در عوض از قابلیت سرعت رم بیشترش استفاده کنه.
البته قیمت سری K معمولا چند میلیون بیشتر از سری غیر K هم هست و برای افراد با بودجه محدود ارزش نداره این هزینه.

رم اگر پردازنده 13700 یا 13600 بدون K میگیرید چه کورسیر ونجنس چه پاتریوت وایپر 6400 بگیرید چون گفتم بیشترش ساپورت نمیشه.
اما اگر سری K گرفتید پردازنده رو با سرعت 7000ش رو بخرید چون اختلاف قیمتیش کمه نسبت به بقیه.

توی کیس ها هر دو مناسب هستن، البته بگم CH510 فقط یک فن معمولی پشتش هست و باید برای جلو و بالا و کف خودتون جدا فن تهیه کنید. که اگر RGB بخواید هزنیه بسیار زیادی میشه.
اما جلوش تا 5 تا 12 هم میشه بست، سقفش 3 تا و کف 2 تا پشت هم یکی که داره و مجموعا 11 تا فن 12 میشه و چون مش هم هست جلوش تهویه بسیار عالی توی این حالت خواهد داشت.
دلیل اینکه 6 تا نمیشه گیر کردن فن اول بالایی این ور پنل به برد دیجیتال هست مگر اینکه اون تک فن رو اسلیم 15 میل ضخامت بگیرید به جای 25 میل استاندارد.

اما لیان لی لن کوله خودش دو تا فن بزرگ جلوش رو داره.

پیشنهاد خودم Deepcool CH560 MESH DIGITAL هست که هم مش هست هم فن رو خودش داره جلو و پشتش هم پنل دیجیتال دوگانه هم داره و کیفیت ساختش هم خیلی خوبه.


اس اس دی بهترین انتخاب SAMSUNG PM9A1 هست که دقیقا همون 980 PRO هست فقط نسخه OEMش که توی ایران برخلاف خارج حتی جعبه و گارانتی اصلی هم داره اما یک میلیون ارزونتر از 980 پرو درمیاد که خیلی با ارزش تر میکنه خریدش رو. از باقی جهات هیچ فرقی با هم ندارن جز اینکه
سامسونگ مجیشن سری OEM رو نمیشناسه که مهم نیست چون کلی نرم افزار مشابه با قابلیت های حتی بیشتر هستن که رایگان هم میشه ازشون استفاده کرد.
990 پرو سریعتره اما به کارتون نمیاد. و نمیدونم آیا کلا 1 ترابایت حافظه برای کل سیستم براتون کافی هست اصلا یا نه.
اگر قصد دارید مثلا کنارش یک هارد یک ترا هم بگیرید بهتره هزینه الکی براش نکنید و از همون اول یک اس اس دی دو ترا بگیرید.
که پیشنهاد من برای اس اس دی جن 4 قیمت مناسب با طول عمر نوشتاری تقریبا سه برابر بقیه MSI SPATIUM M470 2TB هست.

گرافیک بسته به نیاز خودتون هر دو تاشون خوبن هم 3050 ی که نوشتید هم 3060، تی آیه که البته اختلاف بینشون خیلی زیاده از نظر کارایی و اگر کاربریتون مثلا گیمینگ یا رندرینگی بود که جی پی یو بیس بود قطعا میگفتم سراغ 3060 تی آی و حتی 4060 تی آی برید.
اما چون تاثیر خاصی توی کاربری شما نداره جز یه مقدار تو فتوشاپ نیاز به هزینه اضافی نیست و همون 3050 کافیه.
مدلی هم که نوشتید اوکی هست. اینو تری دی جزو قدیمی ترین سازنده های گرافیک انویدیا هست و برعکس بازاریا که ممکنه بگن تقلبی یا بی کیفیت هست اصلا این جوری نیست و کارتای خوبی داره.
قیمتاشون هم خیلی خوبه. زوتک هم همینطور. 3050 هم کارت خنکی هست و اصلا نیازی به هزینه برای مدل های 3 فن اینا نیست و حتی مدل تک فنش هم که هست کاملا پاسخگو هست.
اما به شرطی 3050 که کاربری گیم اصلا نداشته باشید.

کولر هم اگر 13600 یا 13700 بدون K میخواید میتونید کولر بادی SilverStone Hydrogon D120 ARGB CPU Cooler از اون بهتر و البته گرون تر Deepcool AK620 بگیرید که قوی تر هست.
کولر آبی هم Deepcool LT520 پیشنهاد میکنم (بهتر از LS520 هست اما اگر حتما از ظاهر LS خوشتون میاد به قیمت یکم خنک کنندگی ضعیف تر اوکیه)
البته اضافه کنم سری LT خود AIOش عالیه و جزو بهترین هاست مخصوصا نسبت به قیمتش. اما فن های روی خودش ممکنه عمر کم تری داشته باشن یا بعد مدتی دچار صدا بشن که البته گارانتیش تعویض میکنه.
همچنین امکان تعویض دستی با فن های بهتر همیشه هست و کیفیت و قدرت بالاتر خود AIO خیلی مهم تر از فن هاش هست.

اما اگر 13700K میخواید بگیرید LT720 یا LS720 بخرید.
13700ک و 13900ک بسیار پردازنده های داغی هستن. 13900ک حتی در صورت فعال بودن ENHANCEMENT که پیش فرض هم فعاله و محدودیت نذاشتن برای واتیج پردازنده روی برد های خوب مثل اونی که بهتون گفتم یا مدل های بالاتر و گرون تر حتی بدون اورکلاک به قدری مصرف و حرارتش بالا میره که حتی با اکثر کولر های AIO باز دماش توی
استفاده سنگین به 100 درجه میرسه و فقط کولر های ARTIC LIQUID FREEZER II 420 و کولر جدید LIAN LI GAALHAD II TRINITY PERFORMANCE هستن که میتونن جلوی به 100 درجه رسیدنش رو بگیرن
که البته با 14900ک اونا هم باز کم میارن.

پاور هم پیشنهاد خودم ANTEC NE750 Platinum هست که هم کیفیت عالی داره هم قیمت بسیار بسیار مناسب. حتی NE850ش هم قیمتش عالیه و میشه گرفت. هرچند هر دوشون بسیار بیشتر از نیازتون هستن و اگر بنا به ارتقای گرافیک اینا نیست اصلا به همچین واتیجی نیاز ندارید و حتی یک پاور 600 وات خوب هم جواب گوتون هست.
NE650 هم میتونید بگیرید (البته اختلاف قیمت بین 650 و 750 و حتی 850ش کمه و به صرفه هستن خرید پاور قوی تر)
برندش هم آمریکایی هست و با کیفیت تر از خیلی از پاورای توی بازار هست.