برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط AMD>INTEL برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
خودمم میدونم این دوستمون میخاد 4130 ببنده (بودجه اش به اونجاها نمیرسه) اما خودش و خودت رو ارتقاء تاکید و تایید کردین که .
چمیدونی در آینده چه cpu ای میبنده؟
چه ربطی داره که مادربرد تو سایتش چی زده باشه؟ سوکت 1150 هه و از لحاظ سوکت ات اون cpu رو ساپورت میکنه که درست هم هست . دیگه نمیاد نمیگه که مدار تغذیه اش چون کم میاره نبندین اینو واسه این سیستم و پیشنهاد نمیشه که
گلپسر من چی کار دارم که چه چیپ ستی رو برای چه cpu ای پیشنهاد میدی؟ تا حالا فک کردی چرا چیپستz87 ممولا واسه این cpu ها پیشنهاد میشه؟ پایین ترین چیپستz87 حتی از شرکتی مثل msi رو ببینی ، میبینی که خیلی بهتر از مادربردایی مثل GA-H81M-S2PH هه چه برسه به چیپستz87 گیگابایت (یه علت گرونی این چیپ ست ها همینه)
به توان مصرفی اش هم ربط زیادی نداره (نمیگم اصلا ربط نداره) . مثلا همین طراحی مدار تغذیه ی 3 فازی برا GA-H81M-S2PH رو اگه برای یه مادربرد با ساپورت سوکت +AM3 میکردن ، برای cpu ای مثل FX 4100 که مصرفش 95 واته ، جواب نمیداد؟ کم میاورد؟ چرا روی cpu های 4770K که مصرفش 85 واته، با چیپ ست z87 ، تا 16 فاز اونم با اولترا دورابل 5 اونم با هت سینک های پیشرفته طراحی کردن اما برا APU 7850K که مصرفش 95 واته من بالای 6 فاز با هت سینک های خیلی ضعیف تر از اون و اونم بدون اولترا دورابل 5 هه (تا حالا) طراحی نکردن؟
نگا کن گلپسر امید ، یه ذره بزار قضیه ی ماسفت ها روشن تر بشه . وظیفه ی ماسفت ها و مدار تغذیه ، همونطور که میدونی ، تغذیه ی اون قطعه هست (cpu و رم و گرافیک . گرافیک که مدار تغذیه اش تو خودشه و به مادربرد ربط نداره . مهمترین نقش مدار تغذیه تو مادربرد ، تغذیه ی cpu هه) که تو این راستا ، با تنظیم ولتاژ نوسانات برق ، قبل از اینکه به اون قطعه برسه ، تنظیم میشه که نقش محافظتی هم برا اون قطعه داره . تو این قضیه ی هم ، اغلب خازن و چوک و ماسفت ها (که چند نوع سطح بالا و پایین و ماسفت درایور هستن) مدار تغذیه رو تشکیل میدن که مهم ترین اینا ، ماسفت ها ان که پردازش توان و تغذیه رو به اون قطعه انجام میدن . همونطور که میدونی مهم ترین قضیه تو IC ها اینه که خنک بمونه وگرنه این جوری میشه برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید . برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
چرا حالا تو یه مادربرد ، 3 فاز میزارن و تو مادربرد دیگه 5 فاز و تو یه مادربرد دیگه 4 فاز با هت سینک و ... اغلب هدفشون (90%) از این قضیه اینه که این ماسفت ها خنک تر بمونه همین .
با بیشتر شدن تعداد فاز ها ، کار ماسفت ها هم تقسیم میشه و خنک تر کار میکنن مثلا تو یه مادربرد 1 فازی (که وجود ندارهبرای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ) ، همه ی وظایف تغذیه ، دوش یه ماسفت هه ینی 100 درصد کار رو داره یه ماسفت انجام میده اما تو مادربرد 3 فازی ، وظایف رو دوش 3 ماسفت میره ینی هر کدومشون 33 درصد کار را انجام میدن پس هر کدوم ماسفت ها 33 درصد خنک تر از اون مادربرد قبلی کار میکنن . اینکه هت سینک هم میزارن ، خودت که اوستایی ، باز هم در همون راستای خنک کار کردن ایناست
یه قضیه ی دیگه هم که نوع این قطعات هست که بازم تو تولید گرما و کارایی شون تاثیر داره ، استفاده از نوع قطعات هست مثلا از خازن های جامد سیاه طول عمر 10K ساعت (که اسم شو فراموش کردمبرای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ) در مقابل خازن جامد ممولی یا چوک های با هسته ی فریت در مقابل آهنی (که واسه دوران سلجوقیانه برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ) یا ماسفت های با مقاومت پایین (Ultra Durable 4) که هشت پایه دارن در مقابل ماسفت های قدیمی (که 3 پایه دارن) یا حتی ماسفت های جدید (Ultra Durable 5 معروف به IR3550 شرکت IR ای که گفتی) در مقابل ماسفت های Ultra Durable 4 یا حتی در مقابل اون ماسفت های قدیمی 3 پایه دار که یه ماسفت IR3550 کار 16 ماسفت 3 پایه دار رو میکنه و 30 درجه (شایدم بیشتر دقیق نمیدونم) ازش خنک تره
اینا همه ی همه ی شون (90%) این تکنولوژی هایی که جدید میارن برا مدار تغذیه و اینکه تعداد شونو زیاد میکنن یا هت سینگ و تشکیلات واسش میزارن ، برای مقابل با کاهش دمای ماسفت هاست که خود کاهش دمای ماسفت ها در وهله ی اول باعث طول عمر بیشتر مادربرد و در وهله ی بعد ، بهتر کار کردن و محافظت و طول عمر بیشتر اون قطعه و حتی نسوختن اون قطعه (البته این قضیه ی سوختن و اینا برا مدارای تغذیه ی قدیمی اونم در جاهایی هه که نوسان برق زیاد و کار کرد اون قطعه تو اوجش باشه . که ممولا برا رم پیش میاد) و در وهله ی بعد هم قدرت و کارکرد و اورکلاک بهتر اون قطعه هست
من اگه بخام نقش مدار تغذیه رو تشبیه کنم ، به پی ریزی و استحکام ساختمون تشبیه میکنم . استحکام ساختمون از همه چیز خرجش بیشتره (واسه همین زیر میزی برا شل گرفتنش زیاده برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ) اما از اون طرف هر موقعی به درد آدم نمیخوره . ممکنه با اونکه یه ساختمون استحکامش از استاندارد هم پایین تر باشه اما مثلا تو 6.5 ریشتری هم دووم بیاره اما قطعا یه کم دیگه بالاتر بره ، دومم نمیاره (مثلا 7 ریشتری) . ینی آدم فقط 7 تومن اضافه تر خرج میکنه که اونم ملوم نیست تو هر 10 سال یا 20 سال در میون ، سالم بمونه تو زلزله . یا مثل ایربک ماشین . حداقل 2 تومن خرج میکنه که چی؟ ملوم نیست 7 سال طول بکشه اولین تصادف آدم یا اصلا تصادف نکنه اونم در حدی که شاید هم بدون ایر بک هم زنده و سالم بمونه
مدار تغذیه هم همینه . ممولا نفش بارزش تو اوج کاری ملوم میشه . حالا اگه مدار تغذیه ضعیف باشه و داغ کنه و تو اوج کاریش یه نوسان یا قطعی برق بوجود بیاد (دفعات مکرر و خیلی زیاد) ، هم احتمال خراب شدن خودش هست مثل هارد
حالا همین جزئیات کار کردن رو مدار تغذیه ، باعث گرونتر شدن اون مادربرد میشه . الان اغلب تفاوت قیمت یه مادربرد 200 تومنی با 500 تومنی و تو همینه که چی؟ اون ماسفت ها خنک تر کار کنن و مردم همه ی جزئیات یه مادربرد رو مهم میدونن جز این یه قلم که از همه مهم تره رو مهم نمیدونن . واسه همین چون میگن جرئیات مادربرد 200 تومنی با 500 تومنی که فرقی نداره ، پس چرا ما 300 تومن خرج اضافه بدیم؟ میرن اون 200 تومنی هه رو میخرن ، روش هر پردازنده ای که دلشون میخاد رو میبندن و نمیدونن چه زوری دارن به مادربرد میارن
کلا به نظر من این مادربرد ته زورش 4440 هه (به قول تو 4770 هم جواب میده اما یه لیست داستان تریف کردم که چرا مناسب نیست)
برای نصب کدوم سیستم عامل؟برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط nima_hl برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
ویندوز xp رو میگی؟
---
مگه نگفت واسه ارتقاء؟
خودمم اگه میخاستم فقط در حد 4130 باشه ، اون مادربرد رو پیشنهاد میدادم
Bookmarks