ربطی به مچ بودن یا نبودن نداره .برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط fernaspe برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
ببینید ، هر برنامه یا بازی ، فقط از تعداد محدودی از هسته ی پردازنده میتونه استفاده کنه . شما اگه از اون تعداد ، پردازنده ای انتخاب کنین که هر چقدر هم هسته ی اضافی تر داشته باشه ، باز هم همون کارایی را خواهد داشت . شما چه پردازنده ی 3970X که 32 هسته ای هست و چه پردازنده ی عالی با فرکانس بالای 4 و نهایتا 6 هسته ای داشته باشید ، در اغلب گیم ها ، کارایی برابری خواهند داشت .
مثل حجم فایل میمونه . شما برای یه فایل 5 گیگابایتی ، چه فلش 8 گیگ یا فلش 16 گیگ یا فلش 128 گیگ یا هارد 1 ترابایتی جور کنید ، در هر حالت توی همه شون اون فایل جا میگیره منتها با انتخاب اون هارد 1 ترابایتی ، عملا فقط هزینه ی اضافی را بر دوش خودتون محول کردین .
این قضیه ، به قضیه ی نخ های اون برنامه یا بازی برمیگرده که در اون لینک دوم که دادم ، توضیح دادم .
در اون لینک اولی هم که دادم ، کارت گرافیک تست شده برای اون لیست از پردازنده ها ، کارت گرافیک RTX 2080TI بوده که قویترین کارت گرافیک موجود فعلی در جهان هست .
بالاخره این پردازنده را برای این گفتم که این قضیه را در نظر داشته باشین که اگه 7 درصد کاهش کارایی براتون مهم نیست ، عالی ترین انتخاب ، پردازنده ی چهار هسته ای i3 9100f هست .
من باب نمونه ، میتونید پردازنده های زیادتری در این باره را از لینک زیر پیگیری کنید :
کارت گرافیک تستی در لینک بالا ، RTX 2080TI هست .کد:https://www.gamersnexus.net/guides/3423-intel-i7-7700k-revisit-benchmark-vs-9700k-2700-9900k
مثلا تفاوت عملکرد پردازنده های i5 8400 که پردازنده ای با 6 هسته ی فیزیکی و 6 هسته ی منطقی هست با پردازنده ی i7 7700k که دارای 4 هسته ی فیزیکی و 8 هسته ی منطقی هست را در لینک بالا نگاه کنید و تفاوت عملکردشون را ببینید . در بیشتر بازی ها (نه همه) میبینید پردازنده ی i7 7700k از i5 8400 بهتر عمل کرده . در صورتی که این دو پردازنده ، در کارایی چند هسته ای ، تقریبا با هم برابرند (حتی i5 8400 اندکی بهتر هست) :
اما چون در کارایی تک هسته ای اختلاف حدود 12 درصدی دارند و بازی ها هم معمولا از 4 هسته استفاده میکنن ، در بازی ها اون اختلاف را با هم میبینید .کد:https://www.cpu-monkey.com/en/compare_cpu-intel_core_i7_7700k-664-vs-intel_core_i5_8400-766
یا میتونید پایین ترین پردازنده در اون لیست که G5600 که تنها 2 هسته ی فیزیکی با 4 هسته ی منطقی داره را با قویترین پردازنده ی اون لیست که i9 9900k که 8 هسته ی فیزیکی و 16 هسته ی منطقی داره را ببینید . اختلاف شون تقریبا در بازی ها ، 2 برابر هم هست .
در صورتی که اختلاف عملکردشون توی در حالت چند هسته ای (مثلا در برنامه های رندر که میتونن از تمام هسته ها استفاده کنن) ، بیش از 4 تا 5 برابر هست :
به هر حال ، خواستم این موضوع را هم بگم .کد:https://www.cpu-monkey.com/en/compare_cpu-intel_core_i9_9900k-890-vs-intel_pentium_gold_g5600-866
فقط دقت کنید که اگه از استریم استفاده میکنین ، همین پردازنده ی i5 9400f را پیشنهاد میکنم . یا همچنین ارزش خرید براتون خیلی مهم نیست و همون 7 درصد افزایش کارایی براتون مهم تر هه ، باز هم همین پردازنده را پیشنهاد میکنم (فقط دقت کنید که همونطور که گفتم ، انتظار نداشته باشید در همه ی بازی ها این اختلاف 7 درصدیِ دو پردازنده ، حفظ بشه . در موارد متعددی از بازی ها شاید اختلاف شون به 1 درصد هم نرسه . در موارد دیگه ، شاید به 15 درصد هم حتی برسه اما بصورت میانگین ، اختلاف 7 درصدی خواهند داشت) .
درباره ی غلت این اختلاف هم میتونین به همون لینکی که در پست قبل دادم ، مراجعه کنید .

Bookmarks